Yeni doğan bebeğin tek ihtiyaç duyduğu annesidir. Annesinden uzakta kalan bebek kaygılanır, kaygıdan dolayı da huzursuzlanır.
Bence beşikler çocukların kaygılanıp huzursuz olmasındaki bir numaralı etken. Yani doğmuş bir bebeğin annesinin koynunda, annesinin kokusuyla uyuyarak kendini güvende hissetmesinin daha sağlıklı diye düşünüyorum. Şimdilerde yatak ile bütünlük sağlayan beşikler bunun için çok ideal.(görselde olduğu gibi)
Bu bağlamda; Yeni doğan bebek beşikte mi yatmalı annesinin koynunda mı?
Uslu duruyorsa beşikte uyuyabilir çok ağlıyorsa, aramızda yatacaksa, ve konsantrasyonumuzu bozacaksa lütfen çıktığı yere geri aaa :D şaka şaka Tabi ki de babasının koynunda uyumalı annede kızıyormuş sokuyormuş bir kısmını beşiğe ben de burada uyacağım diyormuş :D
Genelde annenin kucağında uyutup beşiğe öyle koyarlar zaten anne çok yoruluyor ve anne uyurken ani yaşanacak durumlar bebeği tehlikeli bir duruma sokabilir. O yüzden beşik doğru bir tercih.
Genelde yenidoğan bebekleri belli bir aydan önce beşiğe yatırmak uygun olmaz. Çünkü annenin yanında olması gece kalktığı zaman annenin emzirmesi için kolaylık olur.
Sen bu konuda fenomen olabilmek için kiminle iletişimde oldun çünkü ben bu konunun rehberine yazdım bana ksBence İle iletişime geçmemi söyledi oraya yazdım hiçbir cevap gelmedi ben anne ve çocuk konusunda çocuk ve ebeveyn konusunda fenomen olmak istiyordum ama vermediler aşk ilişkisi istiyorum onu da vermiyorlar
Gece annesinin yaninda uyumali diye dusunuyorum. Hem anneyle daha kuvvetli bagi olsun diye hemde 9 ay anne karninda kalan bebegin birden yapayalniz olmasi onu kotu etkiler diye dusunuyorum. Insanlarda bi algi var bebek annesinin yaninda uyursa surekli anneyi ister, kucaga alisir falan diye ama bu yanlis bence. Gunduz kendi odasinda uyur gece annenin yaninda boylece dengelenmis olur. Ztn ilk aylarda surekli uyuyor bebek ve hep yalniz birakmayi ben istemem sahsen. Gece yanimda uyusun isterim. 🌸
Kokuyu alınca da anneye bağımlı oluyorlar. Kadınlar emmeyi bırakana dek indirgeniyor kulağından. Ayrıca da eşler zaten o ağlayan bebeği istemiyor aynı odada. Ayrı olması çok daha iyi bence.
Anneye bağımlı olmuyor anneye olan ihtiyacını tamamlıyor. İki yaşa kadar anne ile uyuyan bebeğin anne ile olan bağını tamamlayıp iki yaşından sonra kendine güveni olan bir çocuk olması daha iyi değil mi🙂 Babası rahatsız oluyorsa o gitsin yataktan o zaman😀
Bende ilk dönemlerde yatak yanı beşiğinde yatırdım. Zaten sık sık uyanıyor emzirmek gerekiyor. Daha sonra hep beşiğinde yatırdım hem çocuğun yatağına alışması hemde yatak kazalarını önlemek için. Her ihtiyaç duyduğunda yanında olmak çok önemli uzun süre aynı yatakta yatırmak şart değil bence.
Yeni doğan bir bebek annesine en yakın noktada olmalı. Annenin uyurken hareket problemi varsa beşik daha güvenli olur. Ama uyumayan bir annenin tenine değebilecek kadar yakınında bulundurulmalı bebek. Dünyaya gelmeden önce ve geldikten 3 yaşına gelinceye kadar en güvendiği kişi annesidir ve annesinden uzak kalmaması daha önemli ve elzemdir.
Uyurken beşikte yatırılmasını daha doğru buluyorum. Yeni doğan çok hassastır , anne yanında uyumak bir çok tehlikeye açık olmasına neden olabilir. Özellikle emzirirken birlikte uyumak en tehlikeli yaklaşımlardan biridir. Eğer beşikte anne kokusunu alamadığı için bebeğiniz huzursuz oluyorsa , yanına kokunuzun sindiği bir tişört bırakabilirsiniz, , o zaman bebeğiniz daha huzurlu uyuyacaktır.
Annelik tecrubem yok ama bir annenin her allahin gunu cocugu koynunda yatiracak hali olucagini sanmam... mantikli da degil ilgi sefkat de illa kucagindan indirmemek degil... her seyin fazlasi gibi ilginin de fazlasi zararli
İkisi de olabilir aslında ilk 40 gün ben yanımda yatırdım. Zaten 2 saatte bir emzirmek gerekiyor sürekli kalkmak da zor oluyor. 40 gün sonra beşiğine koymaya başladım, uyanınca yanıma alıp emziriyordum sonra tekrar beşiğine yatırıyordum. Beşiğine alışması da çok önemli, çünkü beşiğine koyduğunuzda uyku saatinin geldiğini anlar hale geliyorlar. Bu yüzden düzenini bozmamak lazım.
annesini görebilecek mesafedeki beşiklerde olmalı nasıl başlarsa öyle devam ediyorlar çünkü sonra ayrılmak zor oluyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Anne kucağında yatması tehlikeli olabilir anne uyurken istemeden bebeğe zarar verebilir bebek nefessiz kalabilir ayrıca çok alışırsa sonra ayırması zor olabilir ve kadın birkaç yıl o işi yapamayabilir o yüzden bence beşikte yatması daha sağlıklı olur
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ben evli olsam ve eşim uzun süre bebegimle yatmak zorunda kalsa kıskanırdım ve eşimi isterdim tamam bazı zamanlar aramızda yatsın birlikte sevelim ama gece uyurken değil :) İşimiz gücümüz olacak sonuçta :D