Evet benimde mesela birleşik isim ama iki tane neden böyle dersek ben şuna yoruyorum, insanoğlu her güzel olan şeyi almak ister, ayrıca her kulağına hos gelen soylu ismi de koymak ister, mesela kuzey ismini sever, ateş ismini sever, Serhan ismini sever, hangisini koyacağına karar veremez üstelik isim havuzları da gelişti. Eskiden Ahmet Mehmet Ayşe emine modaydı herkes bu isimleri koyardı. Şimdi yabancı dillerden gelen isimler ile havuz o kadar geliştiki isim sayısı arttı. Bende şahsen çocuğum olursa iki isim koymayı düşünüyorum.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yurt dışında bu uzun yıllardır var. Hatta benim tanıdığım çoğu ailenin çocukları çift isimli. Yani bence dünyanın genelinde vardı ama ufaktan herkes sevdi.
Ben kendim de çocuğum olursa iki isim isterim, ileride hangisi kullanmak isterse güzel olur. Hem sevdiğim isimler çok, o kadar çocuk yapamam😅
Çocuğuma tek isim koyarım çocuk gelecekte zorlanmasın diye. Benim de tek ismim var ve gayet memnunum. Annemler isim koyarken anneanne babaanne ismi değil de daha modern bir isim koymuşlar. Hatta bu isim konusunu ben doğmadan önce sakın karışmayın demişler
Selam gadası. 🙃 Şimdi insanlar eski isimleri pek koymak istemiyor gadası. Ama ben klasik isimlerden yanayım. Çünkü ana baba isimlerini yaşatmak için koymak gerekir. Ben şahsen çocuğum olsa ya annemin ya da babamın ismini koymak isterim. Çünkü onların bana çok emeği geçti. İsimlerinin yaşaması beni onure eder. #gadası
Kanaatimce İnsanları kuşaklara bölüp birbirimizi bölmemeliyiz. Ayrıca birçok sanatçının da 2 isim taşıdığını görmekteyiz. Sait Faik Abasıyanık, Reşat Nuri Güntekin, Halit Ziya Uşaklıgil gibi...
Sadece Z kuşağı değil. Eski zamanlarda yaşamış atalarımızın da isimleri 2 isimli ya da lakaplarıyla birlikte 2 isim oluyor. (Oğuz Kağan, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk) şimdiki ebeveynlerin çoğu ben de dahil olmak üzere onlardan esinleniyoruz bence
Eski kuşaklarda da iki isim çok kullanırdı aslında özellikle babanın ismi ya da dedenin ismi mutlaka verilir ve dilenen diğer isim de yanına verilirdi. Aslına bakılırsa bi insana iki isim vermenin doğru olmadığını savunan biri olarak anne olduğumda kendimi çocuğuma iki isim vermiş olarak buldum nasıl oldu niye oldu neden yaptım bilmiyorum 😂😂
Iki ismi saçma buluyorum. İlerde istediği ismi kullanır lafı da gerçekçi değil. Çoğu insan kendilerini çağırdıllari ismi zaten benimsiyor, sonradan ben bunu kullanayım demiyor. Yazarken sıkıntı, soylerken sıkıntı, hitap ederken sıkıntı. Son derece gereksiz.
Bu soruyu bende cok soruyorum batuhan berk necati koymusmuslar cocugun ismini saka gibi ve hepimiz uc ismide soyluyoruz usenmeden cok acayip. Secim yapamadiklari ve tek bir cocuk olsun baska yapmayalim dedikleri icin olabilir belki bilemedim tam sebebini.
Bence çocuklarınıza iki isim bile koymayın çünkü bir tane neyine yetmiyor. İki ismim var ama sadece bir tanesini kullanıyorum ve diğerini hiç sevmiyorum. Bazen kullandıgım isimle çagırıyorlar beni ve ben üstüme bile alınmıyorum.
Anaokul öğretmeniyim ve tüm öğrencilerimin en az 2 ismi var. benim de 2 ismim var ve ikincisini tercih ediyorum. Küçüklüğümden beri öyle. Sanırım beğenmez ise sonra tercih edebilsin diye bir imkan sunuluyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ben iki isim olayını anlamıyorum insanın bi ismi olmalı hkj ayıp olmasın diye aile büyükleri ismi koyma olayından gelmiş bu bence. çocuğun ismi o olsun istemiyolar ama koymamazlık da yapamıyolar ondan iki isim çıkarmışlar.
Bizde 2 isim koyanlardanız. Herhangi bir sebebi yok birini ben birini eşim istedi birbirine çok yakışınca öyle koyuverdik. Umarın büyüyünce ismini beğenir.
Üç evladım var üçü de iki isimli ama bizde ki öyle havalı olsun diye değil. Bir oğlumun adı Yiğit Efe. Yiğitti ben Efe’yi eşim koydu. İkimci oğlum Yunus Emre. Onu da Yunus Emre aşkın yolculuğu dizisini izlerken (şiddetle tavsiye ederim) bir oğlumuz daha olursa koyalım dedik öyle koyduk. Üçüncü çocuğumun ismini de ilk ismini büyük abisi ikinci ismini de babasının ve benim baş harflerimden çıkan isimle lise zamanında koyalım dediğimiz isim oldu :)
Ben evlenebileceğimi sanmıyorum ama olurda nasip olursa, Erkek olursa Ahmet Muhammed Mustafa Resul Ekrem koyarım 😀 Kız olursa da Fatımatüz Zehra 😇
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence bu durum aile büyüklerinin isimlerini devam ettirme isteğinden kaynaklanıyor. mesela torun dünyaya geliyor ve babaanne ile dede istiyorlar ki kendi isimleri koyulsun. Anneler de cocuklarının modası gecmiş isimlerle yaşamasını istemediği için yanına kendi sectikleri ek bir isim koymak durumunda kalıyorlar
Eskiden çocukların isimleri baba tarafından dede ismini ya da anne ismi koyulurdu isim kararı babalardaydı şimdi öyle değil annenin seçtiği isim ile babanın seçtiği isim birleşiyor e arada 3 şahıslar da isim seçince 3 isimli oluyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok gıcık olduğum bişey ya, yeni yeni modalar, aptal aptal isimler
Oğlumun da iki ismi var biri toprak olunca diğeri daha klasik bi isim olsun dedik ama inanın ben bile unutuyorum bazen 🤣🤣 e soy adıda isim gibi neden böyle oldu bilemedim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bilmem babam da benim ismimi 2 isim koymuş evlenince soyadimi atmayacağım ahshsjsjsj 4 olucak