Eltimle aynı zamanda doğum yaptık. Eltim çocuğumu emzirmek istiyor. Bana nispet olsun diye. Sütüm az diye de bana yarım anne imasında bulundu. Ben yarım anne mi oluyorum? Eltime izin vermek zorunda mıyım?
Sütüm az olduğu için eltim çocuğumu emzirmek istiyor. Ben yarım anne miyim?
Sezeryan doğum yapmak, süt verememek anneyi yarım anne yapmaz. Hatta doğurmakta anneyi anne yapmaz. Hayvansever insanlar, hayvanları koruyup gözeten insanlar, burs veren kişiler anne, babadır bence.. Ebeveyn olmak için doğurmaya, emzirmeye gerek yok ki, bunlar kişiyi ebeveyn yapmaz ki. Evladına ya da bir kediye emek veren, ihtimam gösteren her birey ebeveyndir bence. Anneler günü, babalar günü geldiğinde kedileriyle, köpekleriyle resim çekinip "benim günüm kutlu olsun"diyen kişileri hiç yadırgamam, sevimli bulurum hatta. Doğurmakla anne olunmaz, hatta süt vermekle de anne olunmaz. Seni bununla vurmaya çalışan kişiler aşağılık kişilerdir. Herkesin sütü olacak diye bir kaide yok ki ya. Sütünün olmaması seni eksik yapmaz. Sen bir mucizeyi taşıdın karnında, onu hayat boyu da yüreğinde taşıyacaksın. Eltinin niyetini en iyi sen bilirsin, onu en iyi sen tanırsın. Eltin çocuğuna süt verirse çocuğunun süt annesi olacak, kuzenler de süt kardeş olacak.. Adı elti olduğu için belki de yanlış anlıyorsun, hadi diyelim anladığın gibi niyeti kötü ya çocuğun anne sütü alacak, önemli olan burada çocuğunun anne sütü alması. Annelik çocuğun ihtiyacını ön planda tutmak demektir. Hem eltin içinde kolay değil kendi çocuğuna vereceği sütü senin çocuğunla paylaşacak. İki çocuğa süt vermek kolay değil, ona bunun için minnettar olmalısın (niyeti kötü olsa bile) Hem niyeti kötü diyelim bu sana yarayacak. Ama sanırım sen çocuğunu kıskanıyorsun, bu çok normal Ama senin çocuğun sen ona süt veremesen de en çok seni sevecek, bu asla değişmez. Belki böylece eltinle abla kardeş olursun, çocuklarınız kardeş çocukları olmanın yanı sıra aynı zamanda süt kardeş olacaklar.. Ne güzel çocuğunun kardeşi olacak.. Bu durum eşini ve kayınbiraderini de mutlu eder. Eltinin niyeti kötü olsa bile "Allah razı olsun" demeyi ihmal etme bence. Çünkü sen buna tamam dersen, oda çocuğuna süt annelik yaparsa büyük bir fedakarlık yapmış olacak. Genelde inan bana canım anneler kıskanç olur, sütünü vermek istemez başka bir çocuğa.. Eğer eltin çocuğuna süt annelik yaparsa ciddi anlamda yorulacak, gece uyanacak, iki çocuğu da sakinleştirmeye çalışacak belki de.. Bunlara takılma, niyeti kötü bile olsa bunun sana getirisi var, niyeti kötü bile olsa ona hep dua et bence
Eltinizin bebeğinizi emzirmesi durumunda, bu sizi değil, onu yarım anne yapar çünkü süt annelik diye bir kavram var. 😊
Şaka bir yana, bir kadının sütü gelebilir veya gelemez. Bu kişinin elinde olan bir durum değildir. Hangi anne istemez ki evladını kendi kanıyla, canıyla beslemeyi? Gerçi istemese de emzirmek zorunluluğu yoktur.
Dinimizde bile kadının emzirmeyi reddetmesi veya emzirememesi durumunda babanın bir süt anne tutma sorumluluğu vardır.
Ki, şimdilerde bir sürü bebek maması var ve süt anneye de artık ihtiyaç kaldı mı, orası meçhul...
Bir anneyi anne yapan; çocuğu doğurup, emzirmesi değil, kardeşim yetiştirebilmesidir.
Sıkmayın canınızı. Sütünüz daha da azalmasın. Güzel şeyler düşünün. Şimdiden onun eğitimi için kitaplar okumaya başlayın. 😊🌸
Vatana, millete, ümmete, ailesine hayırlı evlat olsun İnşallah 💕
İlk zamanlar az olur bakma milletin lafına motivasyonunu düşürmek için insanlar elinden geleni yapar asla vazgeçme biraz mama biraz anne sütü idare et zamanla artar komposto ve su bol tüket her yemekte yeşillik tüket asla da müsade etme herkes kendi çocuğunu beslesin de iyi niyetli olabilir ama her sütü yetmeyen de süt anne bulucak olsa herkes birbirinin kardeşi olurdu kendi işini kendin gör muhtaç olma pes etme her konu için geçerli çünkü artık sen bir annesin ve unutma ki hayat karşısında artık Zeyna gibi olman gerekir 😀
Ne kadar kötü bir tabir "yarım anne". Kime göre, neye göre? Bir kere bir çocuk dünyaya getirerek annelik meydana gelmiş. Bundan ötesine kimse bir şekilde yorum yapamaz! Şayet elti olarak yardımcı olmak istiyorsa sağıp versin sütünü. Sütün artması için ise bir sürü doğal yöntem var bitki çayları, meyve suları v. b. gibi. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki annenin strese girmesi çocuğu da mahveder. Lütfen böyle hallerden kaçının! Nispet yapacak kişiyi nazara dahi alıp kendinizi üzmeyin! Siz annesiniz anne! Siz cennet bile ayaklarına serilen kişisiniz! Çocuğunuzu sağlıklı büyütmeye odaklanın. Allah bağışlasın!
Annelik sadece çocuk emzrmek ya da beslemek değildir onu doğru şekilde büyütmek anneliktr yeri geldiğinde sevgi göstermek ona iyş davranmak ona bir sıkıntısı olduğunda destek olmak yani onunla bir ebeveyn aynı zamanda arkadaş gibi olmak insanların kalplerini güvenlerini kırmamayı öğretmek aynı zamanda saygılı ve edepli olmayı öğretmektir ve bu söylediklerimi sadece anneler üstlenmesin asla bi ab bi abla bi kardeş te hep yanında olup onun her anında destek olmalıdır ve babalara gelince çocuklarınızla vakit geçirip onlara değer verip fikirlerine saygı duyup baskısız ve sevgi dolu bir şekilde yetiştirin çocuklarınızı. Sonra herkes mutsuz oluyor bu sizin elinizde. Seviyorsunuz belki ama daha çok sevin ilginizi şefkatinizi brlli edin iyi bir ebeveyn olmak bunu gerektirir. Umarım kimse beni yanlış algılamaz ama ben insanlara baktıpımda hep bu eksikliği hissediyorum görüyorum bir baba çocuğuna sarılıp ona şefkatini saygısını güzel gözle bakmasını bekliyor.
Asla öyle düşünme, yani doğum stresi, sonrasında yaşanan alışma süreci vs sütün kesilmesine yol açıyor diye biliyorum. Süt yapan şeyler tüketmeni öneririm. Sanırım hurma kesin çözüm :) hiç kimse yetersiz bir Anne olarak görmemeli kendisini, her şeyden önce böyle hissetmen bile sütünün az gelmesine hatta kesilmesine yol açacaktır. O bebeği sen 9 ay karnında taşıdın, sen ağrılarla sancılarla doğurdun ve eltine izin vermek zorunda değilsin, ne kadar düşüncesiz bir insan “yarım Anne” aslında o biraz empati yapabilmesi lazım.
Belkide sütün yeterlidir sen öyle sanıyorsundur. Çoğu anne yetersiz olduğunu düşünür , yavrusunu doyuramadığını zanneder. Eğer bebeğin gün içerisinde 8_10 kez altını ıslatıyorsa sütün yeterli demektir. Ayrıca bebeğin beklenen kilo ve boyda gelişiyorsa bu da yeterli beslendiğini gösterir. Bol bol emdir bu sütünün çoğalmasına neden olur ve bol sıvı tüket. Gerçekten yetersizlik var ise de , fomül sütlerden kullanabilirsin. Bir başkasının süt anneliği yapma fikri bana sıcak gelmiyor çünkü , anne bebeğine özel süt üretir yani o bebeğe iyi gelen süt sizin bebeğinize iyi gelmeyebilir. Ayrıca kişinin taşıdığı virüs, bakteri gibi şeylere de bebeğinizi maruz bırakmış olursunuz
İkizlerimi emzirmek icin ne kadar yirtindigimi ben bilirim. 4 ay boyunca çabaladım. Ama olmayinca olmuyor maalesef. Ben emzirmesine izin vermezdim. Yardimci olmak istiyorsa sağıp verebilir. Bu durum da asla sizi yarım anne yapmaz. Zaten bence anneliğin yarımı çeyreği olamaz. Anne annedir.
Eltinize gelince, bence nispet olsun diye değildir, size yardımcı olmak istiyordur. Belki üslubunu yanlış seçmiştir. Aranizdailiski durumunu, söyleyiş biçimini bilmediğim icin sadece varsayimlarla konusuyorum.
Ayrica, tabii ki istemiyorsaniz izin vermek zorunda degilsiniz. Ama ben cocuklarima anne sütü icirmek isterdim. Birisi teklif etseydi, sağıp vermesi durumunda kabul ederdim. Çocuğumun benim disimda biri ile bu sekilde ten teması kurması hoşuma gitmezdi. Kiskanirdim sanirim🙄
Sende eltine montofon imasında bulun :) önemli olan süt miktarı değildir. Sütün bebeğe yaraması ve içindeki kuru madde miktarıdır. Montofon eltine söyle kendi bebeğini emzirsin senin bebeğinin rızkı senin göğüslerinde onun bebeğininki onda mevcut. Doktor önerirsen devam sütü tercih edersin marka olarak sma iyidir. İlk zamanlar biraz kabız yapar fakat normaldir. Sen zeytinyağı tüketirsen sütle bebeğe geçer kolay dışkılar. Bebeğin poposuna kulak çöpüyle zeytinyağı sürersen rahat yapar. Ayrıca belkide hiç devam sütüne gerek kalmaz. Montofon eltine sevgiler.
Böyle saçma bir düşünce olamaz. Ne demen yarım anne? Sen doğurdun senin canın o. Kendini kötü hissetme. Süt anneye ihtiyaç yok bence. Her yerde anne sütüne nerdeyse denk mamalar var artık onlardan al ver. Kusura bakmasın amaçlı kötüyse hiç muhatap etme bebeğini onunla. Ayrıca kendi hastalığı varsa bsyleri bebeğine geçer. Bence mama daha sağlıklı
Eltine izin vermek zorunda değilsin adı üstünde izin vermek. Ancak işin bir de çocuk boyutu var malum anne sütü ilk altı ayında bebeğin en büyük ilacı dolayısıyla gereken durum değerlendirmesi yapılabilir şer yandan sen de süt arttırıcı yöntemleri deneyerek sütünü arttırmaya çalışabilirsin.
Bu ne o yaptı ben yapmadımcılıktıdır efendim, eltiniz ile kendinizi kıyaslamanızı kesin lütfen... Farklı insanlar farklı fizyolojiler, farı biyolojiler, farklılar... Lütfen aynılıklar doğuracaklarını düşümeyin. O yaptı ben de yapayımcılık bun seviyeye geldi mi ya?
Yarım annelikle alakası yok. Eltine izin vermek zorunda da değilsin tabiki. Aşağıdaki bitkisel ilacı kullanabilirsin. Annemin de hiç sütü yoktu acaip süt yapıyor ve bitkisel olduğu için yan etkisi falan da olmuyor
Gerçekten kötü niyetle mi söylediğini bilemezsin belki sana öyle gelmiştir. Ama ne niyetle olursa olsun bence bu kadar takılma her çocuk anne sütü emecek diye bir kaide yok yani dünya sonu olan bir şey değil bu memleket meselesi yapmasın eltinde bunu. Sende mecbur değilsin tabiki, hani anne sütü önemli diyorlar evet bilemem çocuğum yok diye istersen ver emzirsin ama sonra kafana kakar ederse hiç oralı olma iki türlüde büyüyor boş ver de geç.
Ben de yenş anneyim ,özellikle moralim bozukken sütüm azalır. Bol su içmediğimde azalır. Düzenli yemek yitor musun? Yoksa günde 2 öğünmü yiyorsub. Annenin sütü az olmaz. Eğer cidden bir problem varsa doktora danış. Sütün az olması senin anneliğini aşağılayamaz. Sadece yemene dikkat etmiyor , uykuna su içmene dikkat etmiyor olursun. Sütünde ciddi sorun yoksa sakın izin verme. Kendini biraz toparlamayo dene.. Sana gelip giden yeme içmene yardım eden birisi var mı annen vs?
Hayır izin vermek zorunda falan değilsin, yarım anne falan da değilsin. Bir doktora git hemen ve sorunun ne olduğunu öğren. Bir sorun vardır, belki hormoneldir, vücut yeteri kadar süt üretemiyor olabilir, tedavi olursun düzelir.
Bu bir eksiklik falan değil, herkesin başına gelebilecek şeylerden biri. Çocuk doğurabildiğine göre annesin demektir, annelik tam ya da yarım olmaz.
Ayrıca sadece doğurmak değil, kardeşim gerçekten ilgilenmek ve onun yanında olmak gerçek ebeveynliktir
Eltin dangalakmış canım benim. Sen moralini yüksek tut, süt üretecek şeyler yap. En önemlisi doktora danış. Koca karı yöntemleri ile kendine zarar verme. Motivasyon bu süreçte seni ayakta tutmak için en önemli şey. Eltinin ayrıca genetik geçmişinde hastalık vs var mı yok mu bunlar önemli. Tabi kocasının da. Süt yoluyla bebeğe hastalık aktarabilir, bu duruma karşı da uyanık olun. İlla sütün az geliyor diye bebeğini kimseye emzirtmek zorunda değilsin bence. Önce çözümü kendinde ara.
Bu saçma sapan elti görümce tabirlerinden sıkıldım. Benim gorümcem var ayy. Eltim var. şu tabirler gerçekten canımı sıkıyor. Biliyorum böyle saçma canım setlerin olduğunu çok saçma geliyor. Nispet oluyor dedikodu v s yapılıyor. Sevmiyorsan görüşme bitsin. Herkes herkesle anlaşmak zorunda değil. Size laf etmiyorum soran kişi genel anlattım. Yarim annelik yoktur. Bunu kabul ederseniz basınıza kakilabilir. Size kalmış siz daha iyi tanırsınız eltinizi. Hislerinizi dinleyin
öncelikle sütünüz az ise hanım efendi bol bol su için. Rabbim anneyi öyle yaratmış ki su içse süt yapar anne o yüzden süt meyve tüket. vitaminin vücüdünda azalıcaktır. su iç bol bol inan geldiğini göreceksin. eltin emzirmek isterse az geliyor cocugunuz doymuyorsa emzirsin. siz annesiniz yarım anne olur mu hiç? ben anne sütü içmeden büyüdüm annem vefat ettiğinden dolayı annem anne olmuyor mu şimdi? o yüzden kötü hislere kapılma sen dünyanın en güzel annesisin!!
Hayır canım benim asla yarım anne değilsin elbette olabilir sütün gelmez az gelir bunlar çok olağan şeyler önemli olan kardeşim mutlu ve güzel bı birey olarak yetiştirmek doğurmakla emzirmekle anne olunmaz formül mamalar bu günler için zaten eltine de izin verme
insanların ne dediğini, ne amaçla proje ürettiğine bakma, aldırış etme. her annenin sütü kendi çocuğuna kadar. senin sütün az geliyorsa. arttırmaya bak. gereken ne ise araştır yap. genede yeterli gelmiyorsa bilim ve tıb ne öneriyorsa eksik kalanı öyle tamamla öyle her kezin ağzına bakarak yaşarsan yaşayamazsın
Off hayır tabiki saçmalama emziremeyen anneler anne değil o zmn Hayatı boyunca onu en çok sen seveceksin hastalandığında yanında sen olacaksın ağladında üzüldüğünde mutlu olduğunda kardeşim hep senin yanına gelicek Ayrıca sütün konusunda endişelenme süt artırıcı şeyler ye bol su tüket Süt ürünleri et ürünleri tahıllar bakliyatlar kuru yemişler meyveler sebzeler hepsinden gerekli vitaminini al ve olumsuz düşünme Unutma sen çok iyi bir anne olacaksın ❤💜
Peki sütü hci olmayan anneler anne değilmi? O bunu size yapan kişinin henüz inek ile insan arasındaki farkı anlamamış olması. Ne yani şimdi sütü çok diye Hollanda inekleri en iyi annelermi oluyor? Kendinizi cahil insanlarla uğraşıp üzmeyin. Mamalar var ve sizinde sütünüz ile birlikte bebeğiniz doyacak. Onu doyuran sütünüzden daha çok sevginiz.
En İyi Görüş