Bebeğimin çok gazı oluyor yediklerime o kadar dikkat etmeme rağmen sancı çekmeye devam ediyor. Kullandığım gaz damlaları vs işe yaramadı ne yapabilirim?
Bebeğimdeki gaz problemi damlalara rağmen çözülmedi, ne yapabilirim?
Ahh çok da tatlısın ama ilk bebeğiniz sanırım. Öncelikle yeme düzenini gözden geçirmelisin. Gaz yapacak besinleri azaltıp kendinden başlamalısın bebeğin gaz problemine. Senden emdiği sütün etkisi sonuçta. Aonrasında gazlı bebişin gazını çıkarmanın yöntemini kendi bebişinize göre bulup düzen oriturtmalısınız
Ahh senin şansına o da :) sakinleştirici çaylar var senin için tavsiye ederim. Ve hiçbirşey yememek de doğru değil emziren annesin dikkat etmeliisn kendine..
Merhaba. Maalesef benim oğlumda çok gazlı bir bebeklik süreci geçirdi ve kullandığım hiçbir damla işe yaramamıştı yavrum sürekli kıvranıp duruyordu. Bebeğinin ayaklarının altına ve karnına adaçayı yağı ile masaj yapabilirsin, kiraz çekirdeği kemeri alabilirsin bebişin için. Sende her gün 1-2 bardak rezene çayı iç hem sütünü artırır hemde bebeğinin gazını çıkarmasına yardımcı olur. Buna ek olarak her yemeğine biraz kimyon koy, kimyon gazın giderilmesine yardımcı olur. Kimyon çayı da içebilirsin, ayaklarını ve sırtını sıcak tutmaya çalış sen üşüttüğünde sütünden ona da geçiyor.
Merhaba, belli bir donem çocuklarda gaz problemi olması kaçınılmaz, özellikle erkek bebeklerde,, el ayak egzersizleri yaptırabilirsin, colinox damla kullanabilirsin, çok etkilidir,, ama bir süre katlanmak gerekiyor
sutunuz iyiyse bir de sağın öyle deneyin belki bir şeyler yanlış gidiyordur emzirirken. Çok bildiğim için değil bakın tekrar söylüyorum biberondan emebilirse
Bizdede gaz problemi çok oldu birde harveys gaz famlasi ile bu durumu ortadan kaldırdık şu an 6 ay 25 günlük emmesi sürekli mama tüketti ama. su an nohut dahil veriyorum gaz oroblemimiz kalmadı.