Geçmiş olsun. Doktora danışın. Sub diye bir damla vardı sonra pankreoflat diye bir toz vardı süte meyve suyuna karıştıyordum. Sonra masaj yapıyordum. Karabaş yağından çok fayda gördüm. Birer damla karnına, diz arkasına, ayak altına sürüp masaj yapıyordum çok iyi geliyordu ama yine de hiçbir şey kesin çözüm değil, sadece zaman... Bir süre sonra gaz sancısı geçecek. Sonra dişler başlayacak. O da bittiğinde 2 yaş sendromu... Annelik zor iş ama zamanla alışırsın. Geçmişler olsun. Ev içinde gezdir, saç kurutma makinesi ya da elektrikli süpürge çalıştır (bunların sesi rahatlatır) ama dikkat et çocuğun başında çalışır durumda bırakıp gitme. Zarar görmesin bebeğin. Geçmiş olsun
Aslında çözüm için sebebini bulman gerekiyor. Emerken meme başınu tam kavradıgından emin ol. Beslenme sonrası mutlaka dikey posizyonda kucağına alıp biraz masaj yapabilirsin. Bu mide gazı için etkili ancak gaz barsaklara indiryse bu işe yaramaz. Bacaklarını yukarı çekmesi de sorunun barsakta oldugunu gösteriyor.
İlk önce banyo yaptırıp masaj yağıyla biraz rahatlat. Sonrasında mutlaka ayaklarına sıcak kompres uygula, ütüyle ısıttıgın havluyla bacaklarını ısıtmak gibi mesela. Rektal uyarı yapabilirsin, tecrüben varsa. En son çare bir çay kaşığı zeytinyağı içirmek..
Bacım bir ilaç var doğal o ilaçlı alın eczanede Birde önünüze yatırın sırt üstü iki elinizle ayaklarını tutun çocuğun hafıfce karına doğru bükün mesaj yapın 1:siz kesinlikle gaz yapıcı yemekler içecekler içmeyin 2:çocuk emmiyorsa aptamil vermeyin gaz yapar 3:çocuk emmiyorsa Evolvia mama verin çok iyi geliyor internet ten arastirin bak
Biogaia damla kullandım biz oğlumuza. Şu anda 4 aylık ve artık kullanmıyoruz zaten toplasan 4-5 kez anca gaz sancısı tuttu çok şükür. Ayrıca ayaklarına da sürekli acı elma yani adaçayı yağı sürdük
Gaz çıkarmak için egzersizler var onları yap sırtını sıvazla ve sırtına pışpışlama şeklinde vur. Bacaklarını karnına doğru ger aç zeytin yağı ile de karnını ovala yöntem çok. Sen de gaz yapıcı şeyler yip içme sütünden ona geçer
sende yediklerine dikkat et gaz yapan yiyecekleri bak netten tüketme onları ben bileresinde mercimek çorbası yedim sabaha kadar ağladılar 😮 bir daha ağzıma sürmedim
Emziyosan kendin dikkat et ve kimyon çayı iç.. Bunu geçirmenin yolu yok her bebekte olur en azıyla kurtarabilmek önemli sadece.. Sık sık banyo ve sonrası masaj da cok iyi geliyo diyebilirim
En İyi Cevaplar