3 aylık bir bebeğimiz var ve ben neredeyse 3 aydır uyku uyumuyorum. Dün gece bebeğin sesini duymamışım diye sabah bana surat yaptı, senden anne olmaz dedi. Kendisi sabah7de evden çıkıp akşam 9da geliyor, gelince de yemeğini yedikten sonra 1 saat bebekle oynayıp ağlayınca bana veriyor. Ben duşa bile bebekle giriyorum, gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum. Hiç bir şeye yetişemiyorum, evim pislik içinde, ki ben cidden hiç böyle biri değilimdir, ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bana akıl verir misiniz, siz nasıl başediyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşinin sana saygı duyması gerekiyor. Bebeği yalnız yapmadın sonuçta milletimizde bebeği erkekler sadece sevmek için yapıyor haaa bide parayla bakımını üstlenmek için ama bir bebeğin sadece maddi ihtiyacı olmaz bebeğin sevgiye ve ilgiye de ihtiyacı olur. Sizde bir annesiniz ve annelik çok zor ve kutsal bir meslektir. Eşiniz günde 12-13 saat çalışıyor ama sizden 24 saat çalışmanızı bekliyor bu çok bencilce bir hareket olduğunu düşünüyorum. Eşinizle bunu konuşmalısınız yorulduğunuzu anlatmanız gerekiyor ve eşinizin de size yardımcı olmasını sağlayın sadece bebek severek bebeğin bakımını üstlenerek baba olunmuyor
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eşinizin bu şekilde yaklaşımı hiç hoş değil. Kırk yılda bir insanlık hali sonuçta sesi de duymamışsınız olabilir size bu şekilde hitap etmesi saçma ama o da çalışıyor ediyor belkide gündelik şeylerin stresini sizden çıkarmaya çalışmış olabilir dert etmeyin hayat umursamaz olunca çok daha güzel💁🏻♀️
10 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılHayır o tür davranışı yaptığı için asıl eşin haksız gadası. Çünkü o bebek gökten zembille inmedi. Her ikinizin ortak çabası ile dünyaya geldi. Buda demek oluyor ki bebek sesini kim duyarsa ilk onun kalkması gerekiyor. Eğer ki annenin yapması gereken bir durum varsa, baba anneyi uyandırabilir.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlık hali yaptığın olabilir lakin onu sevdiği için kızmış olabilir eşinin işi yorucu bir işsede öyle yapması da normal konuş onunla bu konuyu üzgün olduğunu belli et
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
19Cevap
+1 yılBu tarz kafa yapısına sahip erkeklerden gerçekten nefret ediyorum desem yeridir.. İnsanlıktan nasibini almamış yaratıklar olarak görüyorum.. Yani kimse kusura bakmasın da bir kadın hem çalışıp hem annelik yapmak hem evinin işlerini halletmek zorunda kalıyor.. Fakat erkek " ben işe gidiyorum eve ekmek getiriyorum" kafasında takılıyor ve elini hiç bir işe sürmek zorunda hissetmiyor.. Zaten en başta bu eşe yardımcı olmaktan ziyade babalık vazifesini yerini getirmektir ya. Kalkıp çocuğuna baksa ne olur yani? Görmüyor mu sizin ne kadar yorulduğunuzu ve zorluk yaşadığınızı.. Elbette görüyor ama yapsın nolucak diyor.. Böyle insanlar maalesef tatlı dilden ve yumuşak yüzlülükten anlamaz.. Siz de fazla müsamaha göstermeyin tavrınızı koyun ve ona da sorumluluk verin. Hayret bişey yani. Çocuk yaparken iyi güzel evlenirken iyi güzel ama iş sorumluluk almaya gelince kaçış.. Öyle bir dünya yok kimse kusura bakmasın. Siz de kendinizi ezdirmeyin. Kolay gelsin..
21 Yorumla- +1 yıl
ya hiç bi kızda karşı çıkmıyor daha çok deliriyorum gerçekten ya al vur odunu kafasına
+1 yılyani biraz anlayışsız bir eşin var ama tek anahtar sensin malesef senin bileceğin iş, gerçi bu sitede çocuk büyütmüş kadınlar belki sana akıl verebilir işe yarayan..
21 Yorumla
Soran+1 yılevet ben de öyle düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşinizde işine gitmesin o zaman yorgun olduğu zaman? Ne erkekliği kalır ne sorumsuzluğu böyle yapsa. Çalışmayan bir kadın olarak sabah 7den akşam 9a kadar 14 saat çalışan eşinizden birde evde size yardım etmesini bekliyorsunuz. Çok yoruluyorsunuz ve alıştığınız rahatınız bozuldu diye bunun sorumlusu kocanız değil. Çocuğu tek başınıza yapmadınız evet ama o zaten üzerine düşeni yapıyor evin geçimini sağlayarak. O çocuğu yapmışsanız bakacaksınız hanımefendi. Siz uyurken çocuğunuzun başına bir şey gelse ruhunuz duymayacak. En hafif tabiriyle sorumsuzluk sizinkisi.
00 Yorumla
+1 yılKendisi baksaydı, takma kafana, sen şu an zaten hassas bir durumdasın.
22 Yorumla
Soran+1 yılhiç yardım etmiyor
- +1 yıl
Konuşmayı deneyebilirsin.
Esin cok anlayissiz bunu söylemeden gecemicem
calisiyolar diye kendi evlerinde misafir gibiler ese yardim etme yok bebegide iki öpüp kokluyolar sana yallah anneye
uykusuz olman normal kiz kardesim yok mu ya da arkadasin bebege bikac saat o baksin sen uyku cek kendine gel, uyanincada evini temizlersin, kendine bakim yaparsin olmaz mi😊10 Yorumla
1 yılYorumları okudumda siz harbiden yuva yıkarsınız kadinda diyo sabah 7 aksam 9 sen evde meme verirken o resmen dışarda popon terliyo türkiye şartlarinda o sinir o sitres belki cocuguna sana bişey almak evini gecindirebilmek icin 1 simit anca yiyyo ki sahit ben öyle yapiyordum aksam eve gelince zaten yorgunsun bide cocuk ağlayinca gece kalkkkk o yorgunluk la kari evde uyusun yok öyle ya. Gel yat paşam surat yapmakta benim can erkek dostum çok ama çok haklı şu erkeklerden nefret eden çok saygısız kocan var diyen kadinlarin hepside evde kalmis pakize değilse bende bi bok bilmiyom saygılar kıskanç laleler sizi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGündüzleri bebeğini arayıp soruyor mu? Yoksa eve gelince mi hep bir kenardan bakıyor?
Artık bi güzel konuşma yapmalısın, aile büyüklerine danış onların yardımını iste. En kötüsü evde büyük bir kavga çıkar çeker gider ama bu böyle devam edemez, etmemeli ki çabucak bir çare ile konuşulmalı. Boşasan bile sen haklı durumdasın bir de üste çıkarsa tak tazminatı kıçına bitti. 😎12 Yorumla
Soran+1 yılyok eğer ben ararsam anca soruyor
Cevap sahibi+1 yılNasıl babadır bu ya? Allah islah etsin. Aileleri devreye sokmalısın bu hiç iyi değil. Allah sana kolaylık versin inşallah işin zor 🙏🏻
+1 yılEsin gerizekalisi yardim etsin anlayissiz kopekler anca anneleri yargilasalar bir isin ucundan bem tutuyum yokkk
31 Yorumla
Soran+1 yılasla yardım etmiyor
+1 yılHaklı değil sana kızacağına kendi de ilgilensin bebekle
10 Yorumlayaparken varlar bakarken yoklar..
sorsan baba, sorsan koca.. aslında korkuluk :)
Allahım o kadar çok kınıyorum ki.. sen sınama beni kınadığım yerden çok amin shsh10 Yorumla
+1 yılYerden göğe kadar haksız böyle iş mi olur ya asıl o yardım etmesi gerekiyor sana sonuçta tek sen yapmadın o bebeği, ikinizin ürünü
11 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yaklaşmalıyım acaba?
+1 yılBu zamanlar zor zamanlar. Biraz sabredersen rahat edeceksin. Buyuyunce kendi kendine oyalanmaya başlar bebeğin. Esinde yoğun çalışıyor ona d Hakver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani yanlış yapmış insanın tatlı dilli anlayışlı olması lazım kaba saba sözlerle olmaz sen uyuyorsn seni düşünüp beşiği sallaması lazım di ya da karni acıktıysa şunu emzir hayatım bak ne kadar güzel sözler böyle geçim olur 😊
10 Yorumla
+1 yılHayır sonuna kadar haksızoğcuğu tek başına yapmadıüın gibi tek başına bakmak da zorunda değilsin
13 Yorumla
Soran+1 yılbakmıyor, napayım?
- +1 yıl
Ayrılmak istediğini şöyle
- +1 yıl
tehdit et öyle sözde babalığı herkes yapar
ilerde ben böle olurum kesin :D bebeğin kullanma klavuzu yok mu nasıl susturacağının yazdığı ver eline okusun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok yanlış bir cümle. Olabilir insanlık hali kimse kusursuz değil. Sakin ol canım sen iyi bir annesin. Uyanamamakla kötü anne olunmaz. Eşin biraz saçmalamış sen sakin ol
10 YorumlaO çocuk sadece senin değil azıcık o da ilgilensin ona biraz da onun ilgilenmesi gerektiğini söyle.
10 Yorumla
+1 yılsana diyeceğine kendi kalksın o zaman her şeyi kadınlar yapacak değil ya
10 YorumlaBeyfendinin kendi kalksaymış.
11 Yorumla
Soran+1 yılkeşke...
+1 yılHaksız uyuyabilirsin normal olarak yorgunsun ama biraz daha dikkatli ol
00 Yorumla
+1 yılbu ölmüş ya boşan bence böyle koca olmaz olsun öz güvenini yerle bir et hizmetçi gibi kullan onu
00 Yorumla
+1 yılsana yardımcı olması gerekiyo o baksın evde olunca sende işlerini hallet
11 Yorumla
Soran+1 yılyapmıyor ne demem lazım?
+1 yılHata sende esine bastan o yuzu verirsen Şu an boyle. olmasi normal
00 Yorumla
+1 yılEvlilikten soğuyorum bunları okudukça mk
21 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın soğumakta
+1 yılYok haksız bacım ne yaptın kulağına pamuk mu tıkadın kızz
00 Yorumla
+1 yılEşinden hiç bir halt olmaz Allah yardımcın olsun sen çok iyi bir annesin hatayı kendinde arama sakın
09 Yorumla- +1 yıl
Şu an boşanmalarını teşvik ediyorsun
- +1 yıl
@terbiyecii anlayışsız kocasıyla birlikte bir ömür geçirecek ne dememi bekliyorsun şu an zaten boşanmaz ama ileri yaşına doğru bıkacak sabredemicek sevgisi bitecek soğuyacak zaten böyle bir eşle benim bir ailem var demesin
- +1 yıl
İnsanları bir olaya göre yargılayamazsın. Alıştınız boşan boşan!! Demeye. İnsanlar zorluklarla mücadele etmeli hem adam çalışıyor yorgun bakamaması gayet normal.
- +1 yıl
@terbiyecii Nedense zorluklarla mücadele eden hep kadın oluyor hep kadın alttan alsın kadın sabretsin erkek anca hakaret etsşn anlayışsız olsun vursun kırsın kadında alttan alsın çok akıllısınız.
- +1 yıl
Ayrıca bu şekilde konuşan anlayışşsın olan bir adamın çok iyi bir aile babası olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
Benim de anlayış gösterdiğim zamanlar çok oldu ve eşim de biliyor ama sen olaya feminist görüşlerle baktığın için gerçekten uzaklaşıyorsun. Benim neler çektiğimi bilemezsin. Onlardan uzakta onların hasretiyle yaşamak çok zor. Biz erkekler yaşadığımızı dışarıya vurmayız kadınlar gibi o yüzden rahat görünüyoruz ama bundan emin ol ki bizim işimiz daha zor
- +1 yıl
Herkes sinirle bazı şeyleri söyleyebilir sen de adamı bir olaya göre yargılayıp durma istersen.
- +1 yıl
@terbiyecii Hadi o anlık sinirlensin (gerçi sinirlenmeye hakkı bile yok ama neyse) sabah niye kalkıp trip atıyor adamın bir anlık siniriyle alakalı bir durum değil kişiliğiyle alakalı bir durum
- +1 yıl
Yav ben boşuna yazıyorum bol şans ablacım
Erkekler evlenince nasıl da değişiyorlar. Özellikle çocuktan sonra..
01 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar çok masum
+1 yılKendi neden uyanmamis, insanlık hali ama yinede sen temkinli uyumalsn
00 Yorumla
+1 yılÖküz ya. Biraz kendisi kalksın baksın.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet bence de
Yani haklı aslında ama sen uyamazsan o bakmalı
01 Yorumla
Soran+1 yılne demem lazım
+1 yılinsan halidir olur ya
10 Yorumla
+1 yılHaksız kendi baksın ozaman
10 Yorumla
+1 yılHaksız kendi kalkıp baksaymış
00 YorumlaAilen den biri yok mu destek sağlasın bir süre
00 YorumlaKendi bebeği degilmi kalksın baksın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBuraya yazdıklarını ona da söyle
011 Yorumla
Soran+1 yılsöylemediğimi mi sanıyorsunuz?
- +1 yıl
Boşanmalarını mı istiyorsun
Cevap sahibi+1 yılNe alaka
Cevap sahibi+1 yılİnsanlar konuşarak anlaşır
Cevap sahibi+1 yılO zaman boşan yani bu kadar sorumsuz olduğu az çok anlaşılırdı çocuk yapmasaydınız bari görücü usulü mü evlendin
- +1 yıl
Adam haklı
Cevap sahibi+1 yılNe konuda haklı
Cevap sahibi+1 yılDuşa bebekle girmek ne sana normal mi geliyor bu yazdıkları
- +1 yıl
Kadın abartıyordur
Cevap sahibi+1 yılAbartıyor mu bilmem fakat Türkiye'deki erkeklerin yarısından fazlası bu kafada sen de dahil anladığım kadarıyla babalık sadece eve para getirmek değil
- +1 yıl
Çocuğa bakma önceliği annede
+1 yılHaklı sonuçta bebeğe anne bakar. Adam çocuğu için üzülmüş.
013 Yorumla- +1 yıl
neden anne bakiyor tek. Magaradami yasiyorsun sen. baba ne gune duruyor yeter siz cocuk falan yapmayin ya kafaya bak
- +1 yıl
Baba çocuğa bakmasını bilmez.
- +1 yıl
Kafam seni ilgilendirmez
- +1 yıl
ogrenir zor degil
- +1 yıl
O senin düşüncen
- +1 yıl
sonra aglama ben neden yalnizim diye burda ok?
- +1 yıl
Ağlayan kim 😃
Soran+1 yılBabasıdır üzülür tabi , ben neyim size göre peki?
- +1 yıl
Bebeğin annesi. Biz bebek bakma da iyi değiliz. Şahsen bebek iki dakika ağlasa ben sabredemem annesi kimss ona veririm. Bize bebek bakımı öğretilmedi.
- +1 yıl
Biz anne karninda mi ögreniyoruz bebek bakmayi? Akli dengesi yerinde olan herkes bebek bakabilir. Belli ki siz hariç
- +1 yıl
İçgüdüler ;)
- +1 yıl
Bir baba gece uyanan bebeğine uyanıp ninniler söylüyor bebeğinin altını değiştirip banyosunu yaptıyorsa sakinleşsin diye kucağına alıp gezdiriyorsa eşine yardıım etmiyor babalık yapıyordur. Allah anne baba olmayı haketmeyen kimsenin kucağına bebek nasip edipte o cocuğun hayatını mahvetmesin. Para kazanıp maddi yönden bebeğin ihtiyaçalarını karşılamakla baba olunmaz
- +1 yıl
Amin. Ben şu an çocuğumdan uzaktayım eşim annesi ile tek başına bakıyor bir gün yakınmadı. Tek başına doğum yaptı. İnşaallah en kısa sürede oğlumunla onun yanına giderim. Baba tabi ki bakacak ama öncelik kadın da erkek bebek bakmasını bilmez tabi bilen vardır onlar ayrı. Bebeğin altına değiştirmek zor iş
+1 yılAyıp etmiş 9 ay taşı emzir yinede yaranama
10 Yorumla
+1 yılKendi uyandımı gebeş xd
20 YorumlaO ne güne duruyomuş
10 Yorumla
+1 yılÖküz ya. Biraz kendisi kalksın baksın.
10 Yorumla
+1 yılBizzz beceremeyiz aga sevelim yeter :d
00 Yorumla
+1 yılEvet haklı, sen öldürmediğine dua et.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlık halidir bu plur ya
00 Yorumla
+1 yılHaksız o kalksın
00 YorumlaHerkes kendine göre haklı
00 Yorumladestek olmalı
00 YorumlaYok be abartmış
00 YorumlaHaksız
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılS2şin bence
01 Yorumla- +1 yıl
Puahahah