Çok kadın duyuyorum çocuğum seste uyuyamıyor. Çıt sesine hemen uyanıyor diyor peki bir çocuğu doğumundan itibaren sesli bir ortamda uyutmak doğru mudur? Araba sesler, elektrik süpürgesi sesi, televizyon sesi, çamaşır makinesi sesi olduğu ortamlarda uyutmaya çalışmak doğru mudur?
Beyaz gürültü nedir? Bebekleri beyaz sesle uyutmak doğru mudur?
zaten 9 ay karnında iken duyuyor sesleri farklı da duysa (çamaşır makinası sesi veya elektrik süpürgesi sesi gibi) onun için sorun olmuyordur. Annem klasik müzik dinletmiş bana hamileyken ben o yüzden klasik batı ile uyumayı seviyorum mesela. Ses olmasının bir sakıncası yok bence
Beyaz gürültü denilen sesler yağmur, elektrikli süpürge, fön makinesi, çamaşır makinesi gibi uğultulu olan seslere deniyor. Bebekler anne karnında bu tarz sesler duydukları için doğduktan sonra dünyaya adapte olurken bu sesler onlara yardım sağlayabiliyor. Bebeğim yeni doğduğu zamanlarda hiçbir şekilde uyutamıyorken tanıştım bu beyaz gürültülerle. Dinleyince rahatlıyor ve uyuyordu. Biz bu sesleri 8-9 ay boyunca kullandık.
Doğadan gelen sesler veya makine sesleri beyaz ses tanımına giriyor diye biliyorum. Bu sesle uyutmaya çalışılabilir ama ses düzeyini iyi ayarlamak lazım. Ses şiddeti çok yüksek olmamalı, dinlendirici boyutta olmalı.
bende beyaz sesle ders çalışıyorum sessiz ortamda çıkan ufak çıtırtının dikkati dağıtması muhtemel ama beyaz ses sabit tonla ve yükseklikle geldiği için dışarıdan gelen sesler çok umrumda olmuyor uçakta seyahat ederken gelen sese benziyor biraz