Ama dışardasınız su yok vs gibi durumlarda da en güvendiğiniz ıslak havlu ile temizlemek gerek o nedenle yanınızda her zaman güvenilir bir ıslak havlu bulundurun.

Bence annelik biraz fedakarlık ister ıslak mendilleri içerisindeki kimyasallardan dolayı çok da uygun görmüyorum bebeklerin teni için. Her bez değiştirmede yıkayıp güzelce kurutulmalı bence bunlara üşenmemek gerek
Selamm💫
Her bez değişiminden sonra bebeğin poposu temizlenmeli. Bebeğin poposunu her gün yıkamaktansa temiz bir bez ve duru su ile kısa sürede temizlenebilir.
Bebek bezi bir süre sonra tahrişe, pişiğe ve kızarıklıklara neden olabilir bu yüzden bebek poposu temizlendikten sonra hava alması için bir müddet açık bırakıla bilir.
Bunun dışında pudra cilt tahrişine ve kuruluğa neden olur aynı şey bilmediğimiz ıslak mendiller içinde geçerli.
Bir çok anne klasik bez yerine ıslak mendili tercih eder bunun nedeni kolaylık sağlaması. Islak mendil tercih etmek isteyenler mutlaka içeriğine bakmalı. 😊
Hassas bebeklerin bez değişimine özen gösterilmeli. Gün icin de sık sık bez değişimi yapılmalı.
Kış aylarında her zaman altını yıkamak sağlığı açısından uygun olmaz. Daha sıcak günlerde yıkama sıklığı artabilir.
Cevap
7Cevap
3 kız çocuğu büyüttm. Ve zorunda kalmadıkça ıslak mendil kullanmadim. Kullanmak zorunda olduğum zaman ise Uni Baby yenidogan kullanırdım 😊
Bence kesinlikle yıkanmalı. Tenine zarar veren o kalıntılar giderilmeli.
Ben yıkardım. Uyurken bezini çıkarırdım mutlaka. Sadece uyanıkken takardım.
Evet kesinlikle yıkamak gerekiyor çünkü su kadar saf hiç bir şey yok :) bebek cildi neticede
kesinlikle yıkasınlar daha hijyenik olur çocuk rahat eder birde
Ben de su ile yıkama taraftarıyım ama elbette dışarıda su olmayabiliyor.
Elbette, ılık suyla yıkanmalı. Islak havlu çok nadir ve mecburi durumlarda kullanılır.
Bu konuda haklısınız efendim
Sizdirmis veya fazla gelmişse evet.
Olmayan bebeğime süper paylasim olmuş 🙅
Hem yıkanmalı hemde bebek kremide sürülmeli
Isırırım o popoyuuu
Kaka yoksa gerk yok
Sil gitsin ne uğraşacan.
Evet yıkanmalı
Bence de
Evet
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?