Bebeğinizi her duşta şampuanlıyor musunuz?

Yenidoğan döneminde hekimimiz "sık yıkanıyorsa her duşta şampuan kullanma" demişti. Yaz geldi ve duş alma sıklığı arttı, minik tırtıl 3 yaşında ama her duşta şampuan kullanmam haftada 2 şampuanlarım 😊
Bebeğinizi her duşta şampuanlıyor musunuz?

Yenidoğan döneminde hekimimiz "sık yıkanıyorsa her duşta şampuan kullanma" demişti. Yaz geldi ve duş alma sıklığı arttı, minik tırtıl 3 yaşında ama her duşta şampuan kullanmam haftada 2 şampuanlarım 😊
Bebeklerin her duşta şampuanla yıkanması gerekli değildir. Aslında, bebeklerin cildi hassas olduğundan ve doğal yağlarını korumaları gerektiğinden, her banyoda şampuan kullanmak yerine sadece belirli aralıklarla yıkama yapmak daha uygundur. Bebeklerin saçlarının temiz tutulması için, genellikle haftada bir veya birkaç kez şampuan kullanılabilir. Bu süre, bebeklerin saç tipine ve cilt durumuna bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bazı bebeklerin saçları daha yağlı olabilir ve daha sık şampuan gerektirebilirken, bazılarının saçları daha kuru olabilir ve daha az sıklıkla yıkanması daha iyidir.
Ben hamama götürürüdüm :D :D
Derisini yüzerler 😂
Yüce rabbim sen kime bebe vereceğini iyi düşün 😂😂
Yok canım saunasız olmaz tabi 😂
Ya atiyom hani 7 gun boyunca yikanmaz 1 haftada ama hadi haftada 4 kez yikanmak zoeunda kaldi 4unde de sampuan kullanmak bana gore zararli. 2-3 gunde bir sampuanla yikamak en iyisi bana gore yani haftada 2 kere hadi en kotusu 3 kere.
Merakımdan soruyorum bebekler köpük banyosunu çok eğlenceli bulurlar, şampuansız bunu nasıl sağlıyorsun, gözlemlerime göre fikrini öğrenmek istedim 💚🙂
Benim minik tırtıl aksine suyu köpük olunca neden suyumu kirlettin diye söyleniyor, sevmiyor pek köpükleri aykırı bir çocuk 🙈😂
Ahhahha 😄 çok iyi 😅
Şahane bir EİC, teşekkür ederim 😍
Cevap
3Cevap
2.5 yaşında oğlum her banyoda kullanırım bekleniyor terliyor sadece duş bana. hijyenik gelmiyor nedense :)
Benim de oğlum 3 yaşında ama yazın sıcak havalarda her gün duş alıyor ve her duşta şampuanlamıyorum yani onların terleri bizim gibi keskin değil ki saf su yeterli geliyor bana 😊 ama mesela beyaz sabun kullanırım vücudu için mesela hemşire bir arkadaşım söylemişti isiliğe falan en iyi gelen şey saf beyaz sabun.
Kalıp sabunla ov gitsin. Şampuanlarda çok sağlıklı değil.
Ben de kalıp beyaz sabun kullanıyorum zaten 😊
Ben her gün yıkayan analardan olamadım hiç o yüzden yıkadığımda da kullanıyorum 🙈
Doğrusunu bilsem de her duşta köpükler içerisinde yıkamadan rahat edemiyorum.
influencer mısın?
Sayılır 😂
her gün yeni bir meziyetin çıkıyor ortaya :)
tabiki bii köpuük görsün vücudu
Hee duşta gerek yok ya 🙈
olur mu ya bebişin vücudu rahatlasın ya terliyo falan rahatlasın
Her gün yıkamak yanlış bence , o yüzden aralıklı yıkandığı için kullanirim
Nasıl temizlenicek ki
Suyla 🙈
Hayir.
Evett
Evettt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?