Anneler ve bebekler için adeta yeni bir dönem ek gıda dönemi, bazen stresli bazen eğlenceli geçiyor. Bebeğimin ek gıdaya geçtiğini nasıl anlarım sorusu çoğu zaman annelerin kafasını kurcalıyor. Genellikle altıncı ay ve sonrası ek gıdaya geçiş dönemi ideal zaman olarak öneriliyor. Tabii bu süreçte bebeğinizin doktorunun da tavsiyeleri ek gıda süreci için oldukça önemli. 🍼
Ek Gıda Sürecine Nasıl Başlanır?
Bebeğinizin beslenmesini köklü bir şekilde değiştirmeden yavaş yavaş ek gıda sürecine başlamak önemli. Bu süreçte adım adım ilerlemek gerekiyor. İlk başlangıçları birer kaşık sebze püreleri ile yapabilirsiniz. İlk ek gıda deneyiminde bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek süreci daha iyi yönetebilirsiniz. Ek gıda porsiyonlarını aşamalı olarak arttırın.
Ek Gıda Sürecinde Alerjik Reaksiyonlara Dikkat Edilmeli
Bu süreçte dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise bebeğinizin herhangi bir yiyeceğe alerjisinin olup olmadığı oluyor. Süt, çilek, havuç gibi farklı besinlere alerjisi olabilir. Alerji belirtileri sıklıkla kızarıklık, döküntü, kusma, gözlerde sulanma, ishal ve kabızlık olarak ortaya çıkar. Bu yüzden ek gıda döneminde bebekler gözlemlenmeli ve değişimler varsa takip edilmeli. Eğer alerjik bir durumu varsa ek gıda besin önerileri için doktorunuzdan tavsiye almak faydalı olacak.
Bebeklere Ek Gıda Döneminde Neler Yedirilmeli?
Ek gıdaya geçiş, bebeklerin beslenmesi süreci için oldukça önemli. Besin seçiminde önceliğiniz vitamin, mineral, protein ve demir gibi zengin besin maddeleri içeren ürünler olmalı. Sebzeler, meyveler ve süt ürünlerini başlangıç için tercih edebilirsiniz. İlk ek gıda tariflerinize sebze ve meyve pürelerini kullanabilirsiniz. Çiğnemeden ve rahatça yiyebileceği püre halindeki yiyecekler ve yoğurtla zengin öğünler oluşturmak mümkün.
Bebeğinizin ek gıda sürecinde siz neler yaptınız? Cevaplarda buluşalım, tarif önerileri bekliyorum. 🍼
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
çok tatlı bir bebiş 😅
bebekler tatlıdır
bebek maması faydalı buluyorum
Normal