Sotheby's müzayede evinin Orta Doğu uzmanı Chiara de Nicolais, "Bu en üst düzey kalitede erotik illüstrasyon" diyor.
"Bir Osmanlı çapkınının uzun yaşamını temsil ediyor. Kim olduğunu bulamadık, ancak padişahın sarayında katı bir giyim kuralı vardı. Her kim idiyse, kesinlikle sarayda etkili biriydi ve çok ama çok zengindi. Sarığı, padişahın yakın çevresinden biri olduğu izlenimini uyandırıyor" diyor.
Times gazetesinin haberinde, aynı kişinin 85 farklı minyatürde yer aldığı, aynı beyaz kumaşla çevrili lacivert sarığı taktığı ve hem kadın hem de erkeklerle cinsel ilişki içinde görüldüğü belirtiliyor.
Nicolais, bu kişinin yaşının ilerleyişinin kitapta görüldüğünü de kaydediyor.
33 santimetreye 22 santimetre ölçülerinde olan 209 sayfalık el yazmasının 250 bin ile 350 bin sterline alıcı bulması bekleniyor.
Daha detaylı olarak haberi okumak isteyenler için kaynak Açıkçası ben bir göz atmak isterdim merak ettim ne yalan söyleyeyim :D
Osmanlı zamanından kalma o zamandaki cinsel hayatı anlatan erotik el yazmasına bir göz atmak ister miydiniz?
Kaynağa tıklayıp haberi okudum. Müzayede de istenen rakam çok yüksek. Yani olma olasılığı vardır. Yaşam başladığından beri cinsellikte onunla beraber var olan birşey. Ve Osmanlı döneminde de cariyeler, halayıklar, bir kaç tane eşten olan çocuklar. Bunlar zaten açıkça ortaya konulan bilinenler. Bunun elbet bilinmeyen kısımları da vardır.
Büyük ihtimalle öyledir. Ama her iki sebepten de fiyat yüksek olabilir bence. Çünkğ haber de müzayede evinin orta doğu uzmanı "bu en üst düzey kalite de bir erotik illustrasyon" demiş.
Bir insana dunyayi verirsen bokunu cikartir illa ki... Osmanli da cennetten cikma degil dunya eseri sonucta dinciler celiski icin de yuzuyor dunya zevklerine kanan kaybedendir felan derler ama cariye, mucevher vs hepsi osmanli da mevcut... Buna da yalan der simdi zir cahiller.
O zamanlar şimdikinden daha sapıkmış ya oğlancılık, sübyancılık, seks köleleri, grup seksler v. s. hepsine göz yumuluyormuş. İnsan hakkı denen bir şey yokmuş. Erkeğin zevkü sefası üzerine kurulu bir düzenmiş.
Osmanlıyı küçük düşürme amaçlı provokatif yayınların yapıldığı dönemden kalma. Osmanlının en mahrem yeri bir gavura mı kalmış. İlber Ortaylı yaklaşık 10 yıl önce bunları kitabında yazmıştı. Avrupalıların masa başında yazdığı propaganda yazıları bunlar.
osmanlı da cinsellik yok muydu yani :D sana saraydaki cinselliği anlatmıyor ki adamın cinsel hayatını anlatıyor. bunu padişaha bağlamaya çalışırsan yalan diyebilirsin ama kimliği belirsiz çapkın diyorlar işte. zaten padişah tutupta milletin yatak odasında ne yaptığına karışmaz.
konunun çok osmanlı ile alakası yok yani. osmanlı döneminden kalma yalnızca. kim kimin yatak odasında ne yaptığını bilebilir ki zaten :D ilber ortaylı da dahil.
Bak bir daha yazıyorum. Kafanı kullan biraz. "İlber Ortaylı yaklaşık 10 yıl önce bunları kitabında yazmıştı." 200 yıl önce. Provokatif amaçlı yazı ve kitaplar yayınlandığını.
seninde anlamak istemediğin şey şu. bu adamlar bunu tarihi eser olarak satıyor. fiyatı yukarıda yazıyor. buna yalan demek zaten direk adama dolandırıcı demek.
niye olmasın diye anlatmaya çalıştığım için sana cinsellik yok muydu yazdım. olamaz mı yani osmanlı da böyle bir şey. yalan olmak zorunda mı?
konuyu osmanlı padişahına bağlasalar haklısın diyeceğim ama padişah ile alakası yok. eee daha neyi tartışıyorsun? osmanlı da ya da sarayda yalnızca müslümanlar mı vardı? yalnızca müslümanlar mı çalışıyordu?
Seninde anlamadığın şey bunu provokatif yayınlar olduğu ve yıllardır bilindiği. Tarihi kitap olarak PKK için de Kürt tarihi yazıyorlar masa başında. benim tarihçim dururken ona neden inanayım. Hem yorumlarımı silme. haklıydım ;)
ben sana hakaret etmedim hiç hakaret edersen silerim. kurallara aykırı istersen site yönetimine yazabilirsin haksız işlem yaptığımı düşünüyorsan.
sende her şeye provakatif diyeceksin o zaman. osmanlı da genelev anıları diye kitap bulsalar ona da aynısını diyeceksin. bugünde eşcinselliğe hoş bakmayan büyük bir kesim var ama eşcinsellik var türkiyede. bugünde uyuşturucu yasak ama kullanan kişiler var. osmanlı döneminde de bu tür olayların olması gayet normal değil mi?
az mantıklı düşünürsen olabileceğini fark edersin. eee olabilecek bir şey için adam niye provokasyon yapsın. osmanlı padişahları oğlancıydı diye bir yazı kaleme alsa tamam haklısın diyeceğim. adam tarihi eser satıyor. alan adam aptal mı gerçek olduğunu teyit ettirmesin. kağıt ve mürekkep incelemesi ile tarihini bulabilir en basitinden. onaylamanın binlerce yolu var tarihi eserde. dolandırma anca karaborsa da olur. böyle yerler sahte şeyleri satma riskine girmezler. sonra mahkemede ağlatırlar çünkü
Sen anlamıyorsun galiba. Bunu ben demiyorum. Yıllar önce bunlar yazıldı. Avrupada yüzlerce benzer kitap var. Adam Osmanlıya hiç gelmemiş ama kitap yazmış. Böyle tipler var. İlber Ortaylı bunları belgeledi.
yazdıran adamın kimliği belli değil ki nasıl belgeliyor? ben senin dediğin yanlış demiyorum. vardır öyle kitaplarda. hatta bunun gibi yüzlerce sahtesi vardır. onlar satılırsa anca karaborsada satılır.
ilber ortaylı'nın incelemesi olsa bu kitap için eklenirdi habere. o sahte olanları incelemiştir ya da bu kitap satışa çıktığında zaten sahte olsa ilk o çıkar bu kitap sahteydi derdi. kanıtlardı. bir tanesi özel amaçlar için sahte yapıldı diye hepsi mi öyle olmak zorunda. kitabın içeriğine bakmadım ama direk kafadan bu osmanlı demezler.
ortada bir maddi kazanç durumu olmasa belki haklısın diyeceğim de adamların tek derdi para kazanmak. niye osmanlı eklentisi yapmak istesinler. başka bir milletin olsaydı onu derlerdi. hatta araplardan gelmiş olması fiyatı katlardı. prensler, krallar vs ilgi gösterirdi.
Sen halen anlamadım. Bu kitaplar zaten avruplaı devletler tarafından 200 yıl önce yazdırılmış. Sahte ne demek. yazarı belli. gerçek kişi. Propaganda amaçlı.
seninde anlamadığın şey şu. ben bu tip kitapları sormadım ki. yani ben belirli bir kitabı sordum.
onlar yazdırmış olabilir ama bu yukarıdaki kitabın onların yazdırdığı kitaplardan biri olduğu anlamına mı gelir. yani sen olayı genel tartışmak için gelmişsin ben yalnızca haber üzerinden konuşuyorum.
he bana bu yukarıdaki kitap yalan diyorsan mantıklı bir açıklama sunarsın bende tamam derim. yoksa ilber ortaylıya da gidip sorsan incelemeden yalan demez sana.
En İyi Cevaplar