Osmanlı zamanından kalma o zamandaki cinsel hayatı anlatan erotik el yazmasına bir göz atmak ister miydiniz?

Sotheby's müzayede evinin Orta Doğu uzmanı Chiara de Nicolais, "Bu en üst düzey kalitede erotik illüstrasyon" diyor.

"Bir Osmanlı çapkınının uzun yaşamını temsil ediyor. Kim olduğunu bulamadık, ancak padişahın sarayında katı bir giyim kuralı vardı. Her kim idiyse, kesinlikle sarayda etkili biriydi ve çok ama çok zengindi. Sarığı, padişahın yakın çevresinden biri olduğu izlenimini uyandırıyor" diyor.

Times gazetesinin haberinde, aynı kişinin 85 farklı minyatürde yer aldığı, aynı beyaz kumaşla çevrili lacivert sarığı taktığı ve hem kadın hem de erkeklerle cinsel ilişki içinde görüldüğü belirtiliyor.

Nicolais, bu kişinin yaşının ilerleyişinin kitapta görüldüğünü de kaydediyor.

33 santimetreye 22 santimetre ölçülerinde olan 209 sayfalık el yazmasının 250 bin ile 350 bin sterline alıcı bulması bekleniyor.

Daha detaylı olarak haberi okumak isteyenler için kaynak
Osmanlı zamanından kalma o zamandaki cinsel hayatı anlatan erotik el yazmasına bir göz atmak ister miydiniz?

Açıkçası ben bir göz atmak isterdim merak ettim ne yalan söyleyeyim :D