Toplumda böyle bir durum var, ama bana saçma geliyor. Düğün günü insanlar yorgun olmuyor mu? O anı özel olsun diye senelerce bekletiyorlar ama sonra o kadar yorgunluğun sonuna sıkıştırıyorlar...
Gerdek gecesi ilişkiye girmek zorunlu mudur, o özel geceyi daha müsait zamana taşımak daha mantıklı değil mi?
hayatta bedenen beynen ister istemez en yorgun olduğun an kendi düğünündür ve geceside bir rahatlama anıdır ertelemek ya da yapmak çifte kalmıştır şahsen ben beraber duş alıp 1.2 saat dinlenip bir şeyler yiyip kendimize geldikten sonra tercih ederdim ama belli de olmaz o yorgunlukta yinede uyumak daha tatlı gelebilir:)
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biz sevgilimle konuştuk bunu. Herşey dinlenmiş olduğumuz bir zamanda, güzel bir ortam, güzel müzik, mumlar.. kısacası mükemmel bir ilk hayal ediyoruz. Çarşaf manyağı bir yobaz değil çok şükür. Kadınlara önerim evlendiğiniz adamla önceden konuşun bunları, şansa bırakmaya gelmez böyle konular
nereden biliyorsun :D gerdek gecelerinde bulundun mu hepsinin. belki o gece yorgunluktan yatip zbariyorlar, belkide yorgunluga ragmen bir birine dokunma olanagini direk kullanmak istiyorlar. Bence kimse zorunlu gibi 'dugun bitti simdi gerdek var puf yorgun argin ne gerek simdi' diye dusundugunu sanmiyorum
Mllet çarşaf beklermiş! Bide başla bitir düdüğü çalsınlar mkk... Kimsenin kafasına göre hareket etmem ben arkadaş! İlişki eşler arasında oluyorsa zamanına onlar karar verir. Noktaaaaaaaa
Benim öyle bir sorunum olmayacak. Çünkü düğünüm gündüz olacak. Akşam 7-8 gibi bitecek ve evimize gelip dinlencez. Ve o gece dinlenmiş vaziyette yapcaz. 😎😍😌
Gerçekten eğer hala hiç cinsel ilişkide bulunmamışsan sende toplumun tabularına mahkumsun demektir. Yanlış anlama kınama için ya da laf sokmak için demedm ama gerçekler bunlar.
Evet ilk kez yaşıcam. Ve ayrıca bu benim de istediğim birşey. Yani aynı gece yaşamak. Toplumun tabularına uymak için değil. O şekilde istiyorsak o şekilde yaşarız. İster gelenek olsun, ister olmasın. Yatak Odası olayını da mı tartışalım Allah aşkına :)
Eskiden beri Türk geleneklerine göre çiftler evlenip karı koca olduktan sonra seviştikleri için o gece ilk fırsat oluyo diye hep o gece yapılıyo gibi bir adet oluşmuş bence, ama yorgunsundur vs dir sabah yaparsın başka gün yaparsın yani bunun bir mesaisimi var belli saatler arasında olcak diye...
Mecbur değilsin ki canin ne zaman isterse o zaman yap biz dört gün üst üste farklı şehirlerde hem kına hem düğün yaptık düğün aksami bizi eve bıraktılar birlikte bir duş alıp yatagimiza girdik tüm ilişki gerçekleşmedi ufak bir ön sevişme sonrasi sarılıp uyuduk ertesi gün aksama kadar yattik dolapta ki yemekleri yedik salonda film izlerken tüm olay benimde isteğimle orada oldu 28 günlük evliyim
Bizimkiler bekler mi? 🙂) Tabiki daha özel ve güzel olması gerekir aceleye gerek yok bencede..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bencede bunu nişan döneminde evi düzerken yapmak lazım :) Eline kadın eli değmemiş bir erkek olarak karşımda spürgeliklerdeki boyaları silen bir kız ile cinsellik yaşamamm mümkün değildi çok spontane gelişti :) Ama oda dünden razıymış ben ona demiştim iftardan önce annemlerin yanına gidelim diye iftardan sonraya kaldık iyi oldu :)
Düğün akşamı, yorgun argın, iki tarafın da bir şey anlamayacağı şekilde yaşanacağına ertesi gün yaşanmalı veya öncesinde yaşasınlar. Bari ne yaptıklarını bilirler.
Türk tipi bol atraksiyonlu, vur patlamalı çal oynamalı tarzı bütün gün süren düğün ve merasiminden sonra gelin ve damat haliyle bitkin düşeceğinden sonraki geceye ya da balayına saklanabilir bu özel gece.
Zorunlu değilsin, hatta o gün girmemek bence daha mantıklı. Adı gerdek gecesi olunca iki tarafta fazla geriliyor. Biraz akışına bırakmak ve alışmak en iyisi. Fenomen @novel e katılıyorum.
Eşlere kalmış bir şey. Ben sahsen ilk gece eşime sarılarak uyumak isterdim. Hemen ilk bas başa kalınlığında cinselliğe başlamak biraz tuhaf gibi olsa da yıllardır süregelen bir sey. Eger isteğimiz olursa yapardım
Ben de bunu anlamıyorum. Her iki taraf da heyecanlı, ateş bacayı sarmış. Beklemeye ne gerek var? Sanırsın iş toplantısı için randevu veriliyor. Yahu sevdiğin adamla / kadınla başbaşa kalmışsın, engel de yok. Sevişin gitsin
Yani eğer bakireyse bir an önce normal ilişkiye girmek için o gece kızlık bozulabilir bozulursa tabi bakire değilse de gerek yok bence öyle bir algı olmamalı
Hayır zorunlu değildir mantık aramak değil aslında eşler uygun gördüğü zamanda olabilir kimileri korkar ilk geceden bende korkardim korkmuyorum artık...
kesinlikle öyle hem dinlenmiş olursun hemde aldığın zevki o anın verdiği heyecanı daha iyi bilerek ve hissederek yaparsın bencede illa ilk gece olmak şart değil
İle aynı geçede olması şartı yoktur tabi senin dediğin gibi düğün yorucu oluyor ve iki tarafta hiç sanmıyorum aynı gecede enerjileri olsun birinden biri elbette uya kalır.
Yapmak zorunda değilsin ki ertesi gün olur başka gün olur , o sadece kalıplaşmış olarak gerdek gecesi günüdür , :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Oyle bir zorunluluk yok tabiki. Bix ilk gece sarilip yattik bir sonraki gece de oyle cunku telaslar vardi. Diger gun de balayina gittik gidince orda yaptik 2 gun bekledik yani kacmiyor ya evlendik sonucta :)
o yorgunluk ve stresle sanki başka gün yok gibi neden ilişkiye girmek istenir anlamam bence çoğu kişi girmiyordur ben olsam 1 hafta beklerim anca atar vucut o stresi :)
Haklısın ama damat ne kadar zaman bekliyor o geceyi dimi romantik biri olsa bence de o yorgunlukla o gün istemez sarılıp uyuyalım der ama romantik adam Yok işte :)
Eşlerin empatisine bağlı durum bu.. herkesin kendi mahremi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
gerdek illa düğün sonrası olması zorunlu değil ki. yorgun olup ertesi güne ya da sabahına erteleyenler de varmış. korkudan 1 hafta sonra yapan da. yani bunun tam bir zamanı yok bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Biz düğün gecesi hotelde kaldık ve yorgunluktan birbirimize bile sarılmadık, yattık, uyuduk. Ertesi gün balayına çıktık ve orada gerdeğe girdik
Adam o gece ye hazırlanmış da zor ama karşılıklı anlayış zaten o yoegunlukla birsey anlamazsın. ama. eve idi çaplı yemek hazırlanır fındıklar bademler cevizler. muz. bal kaymak
Bence de aceleye gelmiş gibi bir şey oluyor. 😂 Balayında ilişkiye girmek daha mantıklı geliyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O gecedir bunun adeti eğer yorulursanız falan gerekli takviyeyi alırsınız (pekmez, baklava fındık fıstık) dert ettiğiniz şeye bak. Sonraya ertelemenin anlamı yok.
En İyi Cevaplar