Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı. Evlenmeden önce cinsellik yaşamak, doğru ya da yanlış diye tek bir kalıba sokulabilecek bir konu değildir; bu tamamen bireylerin inançları, değerleri, kültürel ve kişisel tercihleriyle şekillenen çok kişisel bir karardır. Bazı insanlar için evlilik öncesi cinsellik ahlaki ya da dini nedenlerle uygun olmayabilir ve bunu tercih ederler; bazıları ise cinsel uyumu ve karşılıklı anlayışı daha iyi tanımak için bu deneyimi yaşamayı doğru bulur. Modern ilişkilerde, cinsellik karşılıklı rıza, saygı ve iletişim temelinde yaşandığında sağlıklı ve doğal bir paylaşımdır. Önemli olan, kişinin kendi değerlerine, duygusal hazırbulunuşluğuna ve ilişkisindeki samimiyete uygun kararlar vermesidir. Başkalarının beklentileri ya da toplumun dayattığı normlar değil, bireyin içten gelen hisleri ve ilişkideki karşılıklı anlayış esas olmalıdır. Kısacası, evlenmeden önce cinsellik yaşamak bir hata değil, kişinin kendine ve partnerine dürüstçe yaklaştığı, birlikte karar verdiği bir tercih meselesidir.
#nirhamm 🔴🔴🔴🔴
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
10 ayKadın/erkek tüm bekar yetişkinlerin cinsel özgürlüğünü savunan bir erkek olarak, nikahsız cinsel ilişkiyi hata olarak görmüyorum... Siz kadınların sorunu, erkeklerin evlenirken bakire eş istemelerine hak veriyor olmanız. Erkekleri haklı bulduğunuz için de kendinizi evlenene kadar seksten uzak durmak zorunda hissediyorsunuz. "Bekarken sevişirim, kimseye de hesap vermek zorunda değilim" diye düşünmeyi öğrenmediğiniz sürece daha çoooook "onu seviyorum ama bakire olmadığım için benimle evlenmek istemiyor" diye üzülürsünüz. "İstemezse istemesin, beni olduğum gibi kabul edemiyorsa hayatımda yeri olmamalı" diyemiyorsunuz. Bunu diyemediğiniz için de, ilk cinsel ilişkinizi yaşadığınız erkekle evlenmeyi, "benden ayrılırsa beni kimse istemez" kaygısı yüzünden zorunluluk zannediyorsunuz. Erkekler size içine girilmemiş bir vajinanız olup olmadığına göre değer veriyor, siz de "ben bir vajinadan ibaret değilim, ruhum, benliğim, kişiliğim var" diyemediğiniz için bekarken seks yaptığınızda değersiz olacağınızı zannediyorsunuz. Kendi değerinizin erkek normlarıyla belirlenmesine itiraz etmeyi ne zaman öğrenirsiniz, bilmiyorum...
01 Yorumla- 10 ay
Yani, bekarken seks yaparsın, ilk cinsel ilişkini yaşadığın erkekle evlenmezsin, istersen evlenene kadar birden fazla erkekle seks yapmış olursun, istersen hiç evlenmez dilediğin gibi yaşarsın. Bunlar sadece seni ilgilendirir, müstakbel kocan dahil kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Seni seven, seninle hayat arkadaşı, yoldaş, eş olmak isteyen bir erkek seni olduğun gibi kabul etmek ZORUNDA. Edemiyorsa sevgisi gerçek değildir.
10 ay
Bence büyük bir hatadır. Neden mi?
Herkesin kendini evliliğe saklaması ve eşine özel olması gerektiğini düşünüyorum.
Bence Cinsellik öyle herkesle yaşanayacak basit bir şey değil. Sadece gerçekten aşkından emin olup, sevip, evlendiğimiz insanla özel olması gerekiyor.
Eğlencelik ilişkiler, cinsellik üzerine kurulu ilişkiler aşırı saçma. Bir. ilişki olacaksa ciddi olmalı.
İnsanlar cinsellik için değil birbirini çok iyi tanımak için, birlikte bir ömrü geçirecek kadar iyi anlaşıp anlaşmadığını, birbiriyle olan uyumunu, birlikte güzel vakit geçirmeyi, cinsellik olmadan birbiriyle olan uyumunu görmek, gerçek mutluluğa ulaşmak için sevgili olmalı. Anlaşıyorsa evlenir zaten cinselliğini emin olduğu gerçek aşkıyla doyasıya yaşar. Anlaşamıyorsada ayrılır hayatından çıkan uyumsuz olduğu biriyle cinsellik yaşamamış olur.
SİZİ GERÇEKTEN SEVEN İNSAN SİZİ KİŞİLİĞİNİZ, KARAKTERİNİZ VE SİZİNLE MUTLULUĞU YAKALADIĞI İÇİN SEVER.
Evlenmeden cinsellik yaşamazsanız, hayatınızdaki insanın sizi siz olduğunuz için mi yoksa cinsellik için mi sevdiğinide kolayca anlarsınız20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
10 ayÖnceden böyle düşünmüyordum ama şimdi hata olduğunu düşünüyorum. İnanca göre günah olması da kabul edilebilir ama inancı bir kenara bıraksak bile neden hayatımıza giren insanlar bize dokunsun ki? Sürekli hayatımda kalacak diye bir şey yok. En azından evliyken bir yuva kurabilmek amacıyla dünyanın en normal şeyi. Ama cinsiyet farketmeden söylüyorum neden bedenimize dokunmalarına izin veriyoruz
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 329 cevap paylaştı. Kadını ikinci el kategorisine sokuyorlar bazıları. Evlenirken bu yüzden pişman olmayacağını düşünüyorsan yap.
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
10 ayAksine
Şartlar uygunsa yaşanmalı
Sonradan ortaya çıkacak cinsel problemler önceden bilinir bu sayede00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
10 ayHata olarak görülmemesi gerekir. Deneyim ve tecrübe katar.
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı. Yaşadığın kişiye göre değişir. Hak etmeyen biriyle yaşadıysan hatadır
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Hayır değildir.. kendisini kocasına saklayanlar kocalarıda kendilerini eşlerine saklıyorlar mı?
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı.
10 aydeğildir , ama sürekli partner değiştirmek hatadır..
10 Yorumla
10 ayHiç yaşamadım diyenlere güvenmekte zor öyle bi devir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 677 cevap paylaştı. Herkes yapar, yakalanan serefszdir. Yakalanmadan napiyorsan yap
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. Artık kimse hata olarak görmüyor. Zevkine bakıyorlar
10 YorumlaEvet hiç bir şeyin garantisi yok
Hadi yaşadın diyelim sonra bişiler çıktı ayrıldınız olan kıza oluyor00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı. Herkesin farklı görüşü olabilir kişinin hayat görüşü yaşam tarzına göre değişir bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayBen yasarsam bakire kiz aramam dengimi ararim yasamazsam bakire kiz ararim yasamamak daha dezavantajli erkekler icin
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 337 cevap paylaştı.
10 ayO an hata gibi algılanmayan bir şey daha sonra öyle düşünülebilir. Kimse geleceği kestiremez
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayNişanlılık evresinde yapılabilir ama nişanlı olmadan önce yapılmamalı
00 YorumlaTercih diyelim ama sizi yarı yolda bırakma ihtimali yüksek
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 993 cevap paylaştı. Dibine kadar pişmanlıktır.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 7,4b cevap paylaştı. Yaşadığın kişiye göre değişir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. herkesin kendi tercihi
00 Yorumla
10 aydeğildir abi değildir.
00 Yorumla
10 ayHata ortalık 2. El dolu
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayDeğil kesinlikle yaşanmalı
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
10 ayÇoğu zaman evet. Evleneceğin biri mi var
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Evet,
Sevişme, yaramazlıklar olabilir
00 Yorumla
10 ayhaaatttttttttaaaaaaaaa
00 YorumlaYani kimle yaptığına bağlı aslında
00 YorumlaKişiye inancına göre değişir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,2b cevap paylaştı.
10 ayolması gerekendir diye düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySenin bedenin istiyorsan yap
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBen yaşadım hata değil bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayevet sonradan pişman olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySadece sevısmek yeterli bence
00 Yorumla
10 ayEvlenmeden önce olmazzzz
00 YorumlaHata degildir
10 Yorumla
10 ayHata değildir
00 Yorumla
10 ayBüyük hata
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,7b cevap paylaştı. Bence degil amasyada
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 398 cevap paylaştı.
10 ayEvet
00 Yorumla Yaşamamak hatadır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 506 cevap paylaştı.
10 ayYoo değil
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
10 aySenin icin evet
00 Yorumla
10 aykişiden kişiye değişir
00 Yorumla
10 ayYooooo
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayKızlar için evet bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 aysence
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı. Hayır
00 YorumlaBilmiyorum
00 Yorumla