Erken boşalma, genellikle fiziksel değil, psikolojik nedenlere dayanır. Kaygı, stres, performans baskısı ya da geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler tetikleyici olabilir. Özellikle partnerle iletişim eksikliği, bedensel kontrolün azalmasına yol açar. Bazı erkekler ilk ilişkilerinde heyecanı yönetemediği için erken boşalır ve bu durum bir döngüye dönüşebilir. Kendi deneyimime göre, nefes kontrolü ve pelvik kas egzersizleri süreci iyileştiriyor. Partnerle açık konuşmak ve baskıyı azaltmak da çok etkili. Gerekirse bir uzmandan destek almak utanılacak bir şey değil, aksine olgunluktur.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
Erken boşalma, yani cinsel ilişki sırasında istemeden çok kısa sürede boşalma, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Hem fiziksel hem de psikolojik faktörler etkili olabilir.Fiziksel sebepler arasında hormonal dengesizlikler, prostat sorunları, sinir hassasiyeti ya da bazı sağlık sorunları yer alabilir.
Psikolojik olarak ise stres, kaygı, ilişkiyle ilgili endişeler, özgüven eksikliği veya geçmişte yaşanan travmalar erken boşalmaya yol açabilir.
Ayrıca cinselliğe dair deneyimsizlik veya partnerle uyumsuzluk da etkili olabilir.
13 Yorumla- 11 ay
Hocam kurban olan bana yapay zeka cevabı atma
- 11 ay
Jdjdjdj peki
- Cinsel Yaşam konusunda 355 cevap paylaştı.
11 ayTecrübesizlikten, fazla heyecandan.
12 Yorumla- 11 ay
Teşekkürler hocam
- 11 ay
Rica ederim hocam hayırlı kandiller
11 ayTecrübesiz, bencil ve aceleci erkek olursa erken boşalma kaçınılmaz olur. Sonuç odaklı insanlardan uzak durun lütfen
31 Yorumla- 11 ay
Teşekkürler EİC için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Bence 1 dakikadan kısa sürede boşalmak bir sorun değil. Doğada hangi canlının boşalması 30 saniyeden uzun sürüyor. "Erken" boşalmayan insan kendi iradesiyle direniyordur. Kendini tutuyor ve boşalacağını düşünmek dışındaki şeylere odaklanıyor. Bunun dışında erken boşalmıyorsa penisinde hissizlik ya da partnerinden yeterince etkilenmemiş olma durumu vardır. Seks iki tarafın da aynı anda boşaldığı her süre mübahtır ancak eğlenmek için en az 10 dakikaya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bir de şuna değinmek isterim kimileri boşalmanın hemen ardından ya da kısa süre sonra ikinci posta için devam edebiliyor. Erken boşalma kendi başına bir sorun değil.
Bu arada bu savunmadan erken boşaldığım çıkarımı yapmayın son ilişkime sayamayacağım kadar çok pozisyon sığdırdım.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 907 cevap paylaştı.
11 ayŞahen çok zevk aldığım kişilerde oldu bu durum. ama saatlerce boşalmadan artık yorgunlukltan bıraktığımda oldu. açıkcaça sevdiğim aşırı hoşuma giden birine erken geldiğim çok oldu.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
11 aymastürbasyon alışkanlığı.
Ben çıkarmadan 2 boşalabildiğimden zararını görmedim. Birincisi 8 dakika ikincisi 15 civarı.10 Yorumla Çünkü erkekler ''gecikme'' ifadesini yanlış anlarlar 😂
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Beceriksizlik tecrübesizlik bilgisizlik sabırsızlık
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 ayDoktora sormak lazım zira bildiğim tek cinsel ilişki benimki
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
11 aySanırım parnerini aşırı arzuladığı zaman oluyor
10 Yorumla Aşırı derecede etkilenme
ya da gerçek anlamda altta yatan birtakım rahatsızliklar11 Yorumla
11 ayFazla hassasiyet veya endişe olabilir. Temel olarak psikolojik bence.
10 YorumlaUzun süre yapmama egzersiz yapmama bunlar kötü sebepleri ama aşırı haz ve zevk almadan ise gayet iyi
11 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
11 ayBir sürü sebebi var bunun fizyolojik veya psikolojik
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 aybunu sürekli yaşayan büyük bir bölümü yanlış sünnet kurbanı ama diğerleri stres, heyecan gibi etkenler kaynaklı ama çözümü var
13 Yorumla
Cevap sahibi11 ayalakasız ama takipçi kabul etmiyor musun 🙈
sorularına denk gelmek amaçlı- 11 ay
Etmiyorum
Cevap sahibi11 ayo zaman diğer sorularının linkini atsan 🙈
Gizli Üye(36-45)11 ayVakit nakittir mantığıyla yaklaşırlar hemen boşalıp işe gitmeli erkek
10 YorumlaAma sen böyle paylaşımlar yapardan adamınımda erken boşaltırsın
02 Yorumla- 11 ay
Kurduğunuz cümleden hiçbir şey anlamadım
Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı. Kadın mı erken boşalan erkek mi?
14 Yorumla- 11 ay
Her ikisi
- 11 ay
Teşekkürler🙏
Çok fazla tahrik olan kişi zevk alır zevk alan kişide boşalmaya odaklanır
10 Yorumla
11 ayErkeğin tecrübesizliğinden kaynaklanıyor.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 727 cevap paylaştı. Ortalık zaten karışık, sakiiinnn 😁😁
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,2b cevap paylaştı.
11 ayBu bir sağlık sorunudur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayGece gece bu foto konur mu
11 Yorumla
Cevap sahibi11 ayBu ateşinle normal değil mi
öyle bir sorunum yok hiçde olmadı
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 529 cevap paylaştı. Ne kadar erken , süre ney?
00 Yorumla
11 ayNormal düzenli yapmazsan
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 506 cevap paylaştı.
11 ayFazla 31 felan
10 Yorumla
11 ayErken bosalma bir hastalıktır bence
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ay31 den meftahanım
10 Yorumla
11 ayBeta erkektir
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem