Ben 19 yaşında evlendim. Cinsellik konusunda bilgim yoktu hatta kadinlarin bosaldigini bir sene önce öğrendim. Hiç öyle hissetmemiştim bilincsizlik yani. Neyse Ailesiyle anlaşamıyorduk. kultur farkı ama eşim hiç yanımda durmuyordu hep ezdiriyordu kavga ediyorduk bende temas olarak uzaklaştım istemsiz olarak sonra beni kadınlık görevimi yapmıyorum diye falan aldattı. Ayrıldık 8 sene oluyor. iletişimde önemli bunu aktarmak istedim. şu an bilinclendigim için hiç kendimi eksik bir kadın gibi hissetmiyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılŞu an içinde bulunduğunuz düşüncelerde olduğunuz için sizin adınıza gerçekten çok mutlu oldum. Bu durumu zaman zaman bende ifade ediyorum, iletişim herşeyin önünde geliyor. Birbirini anlayabilmek , bakış açılarını ortak zemine taşıyabilmek, Aynı dili konuşabilmek , iletişim ve üslub aynı frekansı yakalayamıyorsa , bir taraf diğer tarafa psikolojik şiddet (mobing) uyguluyorsa , diğer yandan ev içi ilerleyişte başkalarının fikirleri çiftlerden birinin diline ve fikrine dökülüyorsa veya sessiz bir kabul olupda evin içinde çift veya eşlerden biri darlanıp bunalıyorsa ve tüm bunlar olurken, mobing sonrası , ben ne dedim şimdi - ne yaptım ben şimdi deniliyorsa. Bunu uygulayan taraf herşeyi yol yapa veya zorla kabul ettirmeye çalışıp , diğer çiftin haklı olduğu ya da bir konuyu doğruluğu ile ele aldığında işine gelmediği veya duygusal düşündüğü için baskın şekilde susturma eğilimi oluyorsa. Sevgi ile veya sevinçle bir şey söylendiğinde kursağında kalıyorsa, bi şaka veya yine masum bir iyilikle mutlu hissedildiği için safiyane bir şey söylendiğinde altında hangi fikir yatıyor düşüncesi oluşuyorsa. Bu sorunları yaşatan kişinin öncelikleri onun için hayata göbek bağı olupda , diğer eşin düşünce beklenti , öncelik gibi durumları hiç oluyorsa , hadi birinden birinin uygulamasına izin verildi. Uygulama bitince veya bitmeye yakın burnundan getiriliyor ve pişman ediliyorsa, Bu insan evli olmak için evlenmemiştir diye düşünüyorum. Bunlar olunca evin içinde insan aşk için sevgi için mutlu edip mutlu olmak için çıktığı yolda bir zindanın içinde buluyor kendini , güzellik gençlik yakışıklılık, ve insana dair bir sürü şeyin hiç anlamı kalmıyor. Gün geliyor , bir kadın , erkeğine tüm kadınlara nefretle bakmasına sebep olurken , bazen bir erkek kadınına tüm erkek nesline nefretle bakmasına sebep oluyor. İletişimin bozukluğu varsa dünyanın en güzeli ol güzellik kalmıyor , en cazibelisi ol cazibe kalmıyor hem kadın için hem erkek için geçerli bir durum. Fiziken evde ve yakınında olan o insanı, kendinden fersah fersah uzaklaştırmış şekilde bir yabancı olarak duruyor o insanın yanında ne acıdır ki eşine bunu yaşatanlar eşi için alemin diğer ucunda bir yabancı mânâ ikliminde, sesin iletişimi olmayan yerde dilin iletişimi olmayan yerde hâl dilinden anlaşılamayan biryerde, kalbin sesinin duyulmadığı bir yerde , yaşam zindandır adeta yerin kat kat altında , eş denilen bir âlem uzakta yabancı olmuş dokunduğu yer ben değilim , onun dokunduğu yalnız bir madde , ben ise çok uzakta onun bilmediği bir âlemde. Bunca kelime döküldü uzun uzun dilimde, bu yazdıklarımın olduğu ama sevginin , birlikteliğin birlik olmanın olmadığı bir evde cinsellik belki en istenilmeyen oluyor , kalpler uzaksa bedenler yakınlaştıkça huzursuz oluyor. Önce iletişim ama güzel iletişim. "Öyle ki , yanlış üslup doğru sözün katilidir."
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılİletişim olmadan normal arkadaşlık bile kurulamaz o yüzden tabiki iletişimde önemli yani evliliği oluşturmak başlatmak için iletişim çok önemli ama sürdürebilmek için iletişimin yanında cinselliğide eklemek gerek
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
81Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılEvlilikte önce iletişim sonra cinsellik, iletişim olmadan partnerinin duygu ve dğşüncelerini, isteklerini anlayamazsın, eğer iletişim doğru ise evliliğin çoğu yanı güzel ve heyecanlı olır.. Ama maalesef ülkemizde önce cinsel çekim, ardından da hayat telaşı başlıylr. Yetiştirilme şeklimizde cinsellik ile ilğili konuşmamızı ve isteklerimizi yapmamıza engel, çoğu çift neredeyse cinsellikle ilgili konuşmuyor bile.. Halbuki kendilerine ayrıdıkları en önemli ve özel bir zaman..
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. İletişim olmazsa cinsellik de eksik kalır. Evliliklerde özellikle cinsel konulardaki beklentiler karşılıklı konuşulmalı. Eşim de ilk evlendiğimiz zaman bilgisizdi. Her şeyi ben öğrettim. Konuşarak iletişim kurarak, cinsel hayatımızı hep renkli tutmaya çalıştım. Bu zamana kadar canlı kalmasının sebebi konuşabilmektir. Yoksa monotonlaşır, kaybolur giderdi.
00 YorumlaMerhaba , cinsellik tabiki önemli, yatak odasında tatmin olmayan ciftler evliliğin her safhasında sorun yaşar, ama cinsellik için dahi iletişim gereklidir. İletişim kuramayan çiftler yatak odasında da tatmini yaşayamaz, çünkü ilişki sırasında bile iletişim gerekir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yıliletişim önemlidir. Cinsellik her şey demek değildir.
2nci olarak da bilinçlenmek bilgiye erişmek demektir. Yanlış öğrenirsen yanlışı bilirsin, doğruyu öğrenirsen doğruyu bilirsin.
Büyük ihtimalle yanlış yükledir seni. Kocanı da yanlış yüklemişler. Her taraf yanlış dolu.
Doğru sadece 1 tanedir... Bilesin diye söyledim.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılCinselligin 0 oldugu karşılıklı doyum ve bencillik olmadan yaşanmayan cinsellikten dolayı zaten iletişim kalmaz cinsellikmi iletişim mi diyemeyiz bile cinsellik olmadan iletişim , anlayış , tahammul , güler yüz , saygı hiçbiri kalmıyor ve hızla bitiyor ben hepsini bir bir yaşadım eşimde 6 yıl boyunca şu an arkadaş gibi yaşıyoruz karı koca gibi değil.
00 YorumlaIkiside çok önemli ama önce iletişim iyi iletişim iyi seks getirir
31 Yorumla- 1 yıl
Bencede 😂
- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılİletişim yoksa cinsellik sadece bedensel bir aktivite olur. Ama iyi bir iletişim varsa, cinsellik ruhla yapılan bir dansa dönüşür.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılİkiside birbirine bağlı
Cinsellik iletişimi arttırır doğru ve uyumlu iletişimde cinselliği kolaylaştırır00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. Kocan saçmalamış evet evliliğin temeli cinsellik ama şu da var ilgi alaka sevgi iletişim bunlar da önemli
00 YorumlaDüşünce farklı herkes şey söyler kendini eksik görme yanlış insanls evlilik yapmışın herkes ne ise onu çeker
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBu yaşadıklarına rağmen kendi değerini bilmeye devam ediyor olman çok güzel bir şey. Umarım daha iyisi çıkar karşına <3
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİkisi de çok önemli. O yuzden aşk evliliği yerine cok iyi anlaştığın, bir arkadaşla evlenmek daha mantıklı.
13 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYaş evet erken olmuş ama cinsellik konusun da problem esinde. Muhtemelen bencil biriydi. Sadece kendi işini görüp, kenara çekiliyordu. Doğru düzgün bilgili biri olsaydı çok farklı olurdu inan bana...
Soran1 yılOlabilir
Cevap sahibi1 yılOlabilir değil olmuş. Onca yıl yasamamissin baksana...
- Cinsel Yaşam konusunda 6,3b cevap paylaştı.
1 yılEvlendin, boşandın, ve daha 1 sene önce mi öğrendin kadınların boşaldığını?
06 Yorumla
Soran1 yılEvet bence çoğu kadın bilmiyor hatta bilmeden ölüyor bile olabilir
- 1 yıl
Hadi evliyken o adama karşı isteğin bitmiş olabilir, boşandıktan sonra da hiç istek dürtü olmadı mı daha yeni keşfettin?
Soran1 yılİnsan kötü şeyler yaşayınca duvar örmeyi güç sanıyor kendini koruyorsun. Dışarıda sapik insan çok çünkü. Sevgilim bile olmadi konuşmak isteyeni bile ittim istemiyorum diye sonrasında birinden hoşlandım he dersen onunla bir şey oldu mu hayır ama aklıma getirdi öpmek istedim sarılmak istedim içimde bunları düşünürken sonra korktugumu fark ettim sonra araştırmaya başladım
- 1 yıl
Baya duvarlar örmüşsün sen
Soran1 yılYani aldatılmak bence en onursuzca şey. Beni haksız çıkarmak için kadinligima laf söylendi. Üstüne ülkemizde boşanmış kadınlara nasıl bakılıyor sizde biliyorsunuz
- 1 yıl
Haklısınız. Genelde tam tersi olur diye tahmin ediyordum ben. Boşanınca prangalardan kurtulmuş gibi yaşayamadığı herşeyi yaşar diye düşünüyordum insanlar.
- Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılİkisininde önemi büyük sadce evliliktede değil normal sevgililik hayatındada büyük bi rolü var ikisinin
00 Yorumla
1 yılNe güzel kendini bulman öğrenmen. Artık öyle insanlara göz actirmazsin.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. İletişim gerçekten çok önemli... Hem seks hayatını hemde evliliği bitirebiliyor
00 Yorumla
1 yılcinsellik çok önemli tatmin olmuyorsa aldatmaya gider bu hem erkek hemde kadın için geçerli
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,8b cevap paylaştı.
1 yılAsinda cinsellikte uyum onemli uyumsuz bir sekste zevk beklenilmez.
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 813 cevap paylaştı. İkisi eşit oranda önemli yani birbirini tamamlayan şeyler
00 Yorumla
1 yılCinsellik Daha çok önemli. İletişim yoksa evlilik zoraki bişeydir buda evlilik değildir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Her ikiside önemli ayrilmaz bir butun evlilikte her sey
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı. aaa insan hiç karısını becerir mi ayıp bir şey, iletişim aşk sevgi
00 Yorumla
1 yılEşin hatalı ama kadınlık önemlidir bunda da sen hata yapmışsın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 707 cevap paylaştı. evlilikte çiftler arkadaş gibi olmadığı için sorun yaşanıyor bundan sonra tadını çıkart ;)
00 Yorumla
1 yılErken evlemek herkes için doğru tercih değil. Önce buna hazır olmak lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıliletişim olmazsa hiç bir şeyin çözümünü bulamazsınız. İletişimden sonra ise güler yüz ve tatlı dil lazım. erkek güzel sözlerle kadının kalbini ısıtmalı
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 739 cevap paylaştı.
1 yılİkisi de çok önemli. Birinin eksik kalması sorunlara yol açar
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 439 cevap paylaştı.
1 yılEksik gibi hissetmemek önemli ama eksik olmamak daha önemli
00 Yorumla
1 yılİletişim olmayınca kalan kısımların çok da önemi kalmıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞimdi bu aşamalar aynı ama hakkından benim ben biraz hayata küsmeye başladım elim ayağım bir yere kalkmıyor seni gayet iyi anlıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe cinsellik nr mutluluk varmış. Kötü bir evlilikmiş
06 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle
Cevap sahibi1 yılŞu an kaç yaşındasın
Soran1 yıl29 yaşındayim
Cevap sahibi1 yılSevgili falan yaptın mı bari
Soran1 yılşu an değişik bir dönem kimin kiminle ne olduğu belli değil çıkma teklifi vardı onu bile kaldırmışlar :) bir kaç kişiyle konuştum da sevgilim olmadı
Cevap sahibi1 yılHmmm, iyi biri denk gelir umarım. Nerede yaşıyorsun
Gizli Üye(30-35)1 yılİstekleri yüksek bir kadınmısın halen. Normalde boşamma sonrası isteklerinizi kaybedıyorsunuz
07 Yorumla
Soran1 yıl7sene dediğin gibi geçti inanılmaz sogumustm
Cevap sahibi1 yılEve genelde oluyor çünkü bu durum son bir senedir düzeldin sanırım 😀
Soran1 yılEvet yani başta kendimde sorun var sanıyordum ama bilincsizlik sadece. Aslında içimde varmış bir kitap okuyarak bedenimi keşfetmeye başladım.
Cevap sahibi1 yılDoğru olanı yapmışsın cinselliğin hayat akışına etkisi çok fazla mutluk verıyor fazlasıyla... Nelrr öğrendiğini merak ettim
Cevap sahibi1 yılÖğrendikten sonraki libido durumun ne yüksekmi orta hallimi
Soran1 yılYüksek
Cevap sahibi1 yılEn sevılen kadınsın yani 😀 nerede yasıyorsun?
Cinsel Yaşam konusunda 516 cevap paylaştı. 5 çocuk annesi olup daha orgazmın ne olduğunu bilmeyen kadınlar var. Yani çok bilinçsiz ilişkiler yaşıyoruz haklısın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,8b cevap paylaştı. ikiside önemli zira iletişim kuramadığın biri ile cinsellik yaşayarak sorunları çözemezsin
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yıleşin bencilce davranmış en azında özgürsün artık
04 Yorumla- 1 yıl
buradaki avcılara dikkat et :)
- 1 yıl
iletişim olmadan hiç bir şey olmuyor iki taraftan biri fedakarlık yaptıkça öbür tarafa bencilleşiyor
Soran1 yılGizliyim gizli :) uzak olsunlar
- 1 yıl
aman gizli kal :) iyi eğlenceler dilerim
Gizli Üye(36-45)1 yılAma evlilik sonrası tecrübe aşırı tat veriyor. O tadı aldıkça daha çok insan farklı şeyler istiyor
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 10,2b cevap paylaştı.
1 yılBilinçsizlik çok kötü bilgileri deneyimli insanlardan öğrenilmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİletişim ve anlaşabilmek daha önemli
Onlar olunca her şey oluyır
010 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYaşlar kaç kaç sene evli kaldınız
Soran1 yıl29 yaşındayim 3 sene evli kaldık
Cevap sahibi1 yılÇoçuk varmıydı peki
Cevap sahibi1 yılNeden erken evlendin
Soran1 yılCahillik. Bir oglum var
Cevap sahibi1 yılAllah bagıslasın kaç yasında
Cevap sahibi1 yılSeninle mi kalıyor
Soran1 yıl9 yaşında şu an benimle kalıyor
Cevap sahibi1 yılMaşşallah allah bagislasin
Cevap sahibi1 yılSeverek mi evlendin
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlenmeyi mi düşünüyorsun tekrar
02 Yorumla
Soran1 yılEvet düşünüyorum
- 1 yıl
İlke göre daha tecrübeli sın en azından deneyebileceğin şeyler var 😜
- Cinsel Yaşam konusunda 959 cevap paylaştı.
1 yılÇocuk yaşta evlilik böyle olur.
04 Yorumla
Soran1 yılEvet maalesef
- 1 yıl
Yani yanlışa çok zaman harcamışsın ama zararın neresinden dönersen kârdır.
Soran1 yılKesinlikle
- 1 yıl
Kendini keşfetmişsin ne güzel
1 yılBence ikiside olmalı yoksa gemi batar 🙂
10 YorumlaIletişim önemli cinsellik bağlayıcı unsur bence
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılHer 2 si de çok önemli
00 Yorumla İletişim olmadan olmaz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 yılİletişim gerçekten önemli
00 Yorumla Önce iletişim
00 Yorumla
1 yılÇok erken evlilikte işte sorun
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılŞimdi. Kendine güvenin var
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılİkisode onemli ki
00 Yorumla
1 yılÖnemli tabi erkek kadını kadında erkeği tanıyacak
00 Yorumla
1 yılÖnce iletisim sonra digeri
01 Yorumla- 1 yıl
İletişim yoksa asla Sevgi de olmas cinsellikte
- Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle cünsellikte iletişimde önemli
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. şu an var mı aktif yaşam
00 YorumlaTanımak isterdim seni
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 424 cevap paylaştı. Sevgi görmemişsin ondan
00 Yorumla
1 yılcınsellıkte soguk bırımısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence erkek taramalı tüfek gibi olmalı yatakta
21 Yorumla- 1 yıl
Böyle diyen kızlar fos çıkıyor hatırlatıyım 😅😊
Cinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. Şu anda hayatında biri var mı peki?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖnemli olan Cinsel İletişim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılacık sozlu musun?
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği