Selammm☕️
Kadınlar neden seksi tutkulu bir şekilde yapıp hazzın tadını çıkartmak varken bunu sadece evliliği ya da sevgililik ilişkisini devam ettirmek için bir görev gibi görürler?

Selammm☕️
Kadınlar neden seksi tutkulu bir şekilde yapıp hazzın tadını çıkartmak varken bunu sadece evliliği ya da sevgililik ilişkisini devam ettirmek için bir görev gibi görürler?

Kadınların seksi, evliliği ayakta tutan bir iş gibi görmesi oldukça yaygın bir düşünce olsa da, bu durumun birçok farklı nedeni ve nüansı bulunmaktadır. Toplum içinde kadınlara yükletilen cinsellik ve çekicilik beklentileri, kadınların bu konuya daha fazla odaklanmasına neden olabilir. Medya ve popüler kültür de bu algıyı güçlendirerek, kadınların sürekli olarak genç, güzel ve çekici olması gerektiği mesajını verir. Evliliklerde güç dinamikleri zamanla değişebilir. Kadınlar, ilişkilerini sürdürmek için daha fazla çaba sarf etmek durumunda kalabilirler. Bu durum, kadınların cinselliği, ilişkiyi canlı tutmanın bir aracı olarak görmelerine yol açabilir. Bazı kadınlar, fiziksel çekiciliklerinin, kendilerini değerli hissetmelerinin temel nedenlerinden biri olduğuna inanabilirler. Bu durum, kadınların ilişki içinde sürekli olarak fiziksel görünüşlerine dikkat etmelerine neden olabilir. Bazı erkekler, kadınların sürekli olarak çekici ve ilgi çekici olmasını bekleyebilirler. Bu beklentiler, kadınların üzerinde baskı oluşturarak, cinselliği bir yük haline getirebilir.
Öyle mi görürlermiş değişik bir düşümcd
Kimse sorunun ne sormak istediğini anlamamış... Evet cinsellik ilişkiyi ayakta tutan şeylerden birisidir, sevgi, saygı ve güven dışında. Ama bir iş değildir. Sevginin yoğunlaşmış halidir bence arzu. Mesela sevdiğin insana yakın olmak istersin, sarılırsın, bazen göğsünün içine, kalbine sokmak istercesine sıkı sarılırsın ya, seks de bundan daha da fazla sevmek, daha da yakınlaşmak istemektir. Bu yüzden uzun uzun sevişilir, vıcutlara dokunur, öpülür, koklanır. Zaten hepsi bir bütün olarak insana zevk veren bir şeydir. Bunlar olmadan yapılan duygusuz, kuru kuru, sadece gir çık yapılıp 3 dakikada biten seks ne keyif verir ne de ilişkiyi ayakta tutar. Bence birçok kişideki problem de, "ilişkim neden yürümüyor anlamıyorum" demelerine sebep olan şey de bu. İlişkim bozulmasın diye sırf bir iş olarak görmeleri, ve aslında partnerlerini büyük bir arzu ve tutkuyla sevişecek kadar sevmiyor oluşları. Zaten o şekilde güzel bir cinsel hayat varsa, buna sevgi, saygı ve güven de eşlik ediyorsa o ilişki bitmezzz
İyide zaten seks evliliğin kolonudur kolonu zarar görüş bina ayakta durur mu ilk depremde yıkılır?
Cevap
21Cevap
Hatta görev ve ödül ceza sistemi olarak görenler de var. Yetersizlikten geliyor bunlar hep. Yeteri kadar dişil enerjiye sahip olmamak mesela..
Çok güzel bir soru.
Hatta bunun sebep olduğu bir hata da var. Okuduğum ve duyduğum kadarı ile evliliği kurtarmak için seks hatta çocuk yapıyorlar. Sanki çocuk olunca her şey düzelecekmiş gibi ama tabi ki daha da kötü oluyor gibi duruyor.
Bunun da altyapısında kadının zevk alamayışı, sadece erkeğin zevk aldığı bir şey gibi görmesi ve onu seks ile ödüllendirme psikolojisi var.
Bunda temel etki de erkekte aslında, kadına zevk veremeyince orgazm yaşatamayınca sonuç da bu.
Çünkü çoğu Türk kadını ve hatta Türk erkekleri seksi gir/çık olarak biliyor... Ve bunu çoğu zaman da görev icabı yapıyorlar...
Bizim toplumda en büyük ve en tehlikeli şey iletişim problemi... Ya utaniyorlar,,, ya ayıp olarak düşünüyor... ya da üzülmesin kırılmasın incinmesin modunda yaşıyorlar... Sonra herkes patlıyor...
Böyle düşünen ve böyle davranan kadınların çoğu kocasına gerçek arzu ve istek duymuyor. Bir sebepten ötürü evlenmiş, muhtemelen kendini güvence altına almak, fakat ortada bir arzu yok. Hal böyle olunca sanki cinselliği bir zoraki görevmiş gibi yapıyorlar. Zaten böylelerinde de aldatma olasılığı son derece yaygın oluyor.
Büyük çoğunluğa göre seks yapmak evli kadının en önemli görevidir de ondan.
Erkeklerde de şöyle bir algı var, "vermezsen başkasına giderim" gibisinden.
Bu durumda kadın kendini sorumlu hissediyor doğal olarak, erkek tarafından manipüle edildiği için.
Sevgili iken gerek görmüyorum. Bunun için ayrılan veya aldatan sevmiyor demektir. Ki sevgili iken cinsel ilişki yaşadığı hâlde aldatan birini de biliyorum. Demek ki ayakta tutmuyor. Tutsa aldatmazdı.
Evlilikte ayakta tutabilir ama yine de evliyken de bu işler kumar gibi. İyi bir cinsel hayatı olduğu hâlde aldatanlar var. Tamamen karakter meselesi aldatmak.
Açıklamada kast ettiğini başlıkta tam açıklayamadığın için yanlış anlaşılmış.
Evet bazı kadınlar maalesef seksten zevk almak yerine bunu bir görev gibi görüyor. Çok faktör var tabii. Yetişme tarzı, vajinismus, seksten utandırılma, önsevişmeden bihaber eşler vs. Öncelikle bunların farkına varıp psikolojik duvarları aşmalılar, sonrasında da bedenlerini ve cinselliklerini keşfetmeliler. Seks hayattaki en büyük zevklerden
Bazıları kocalarını elinde tutmak için yapar seksi. Fakat iş olarak görmemeleri gerekir. İş olarak görüyorsan niye evlendin ki diye sorarlar.
Erkeklerin yüzünden. Gariplerim napsınlar aç ayıların gönlü olsun diye cinselliği kullanmak zorunda kalıyorlar. Erkek belirliyor yani bunu da.
Dokunma ve temas kişileri birbirine bağlayabilir
Ama bunu çıkarlarm için kullanmam içimden geliyorsa yaparm
Yanlış düşünmek özümüzde var, adam akıllı insanlara denk gelmezse varsın her gün ateşli seks yaşasınlar, kuş uçmak isterse durduramazsın.
Aferin be, zekice tesbit :)
Kaybediyo işte kadınlar, bişey yaptık diye bi ömür vicdan yapmak zorundaymışız gibi.
Kadınların erkekleri kandıracakları tek silah sextir bizim erkekler buna düşüyor
erkeği elde tutmanın yolu olarak gördükleri için
Görev değil karşılıklı olan bir şey anladığım kadarıyla bu.
Bu coğrafyanin kadınları giderek ortadogulasiyor da ondan
Çokta iyi ilişki yaşanmıyor çünkü onlarda zevkten çok görev olarak görüyorlar
Çünki karşıdaki kişi bunu bu hale getirmiştir
Çünkü öyle olduğu için
Genelleme olmuş ben görmüyorum
Dokunma ve temas herşeyi değiştirir...
Görev gibi olanından kimseye hayır gelmez
Çünkü erkekler öyle görüyor
Yetişme tarzı kültür falan filan
Kadınlarda mantık arama bro.
Erkeği elde tutmak için
Tam tersi bunu erkekler öyle görüyor bence
Öyle değilse neden evleniyoruz
Erkekleri tanıyoruz
Bunu görev sanırlar
Öylemiymiş !
Öyle değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?