Siz ne düşünüyorsunuz?
#tutku 🖤

Öncelikle bu güzel soru için teşekkürler.. Cinsel yaşam sayfasında böyle kaliteli sorular görmek beni mutlu ediyor ve zevkle görüş yazmaya teşvik ediyor:
İlk aklıma gelen nedenler bunlar, daha da yazarım ama şimdilik bu kadarı yeterli bence..
Gayet yeterli teşekkür ederim 😊
Cinsel ilişkiyi, seks yapmayı eşlerden biri görev şeklinde görürse işte o zaman işin tadı kaçıyor, o evlilik zehir oluyor, çocuklar da konuşsa artık sosyal statü ve çevrenin de psikolojik etkisi ile boşanma cesareti de olmayınca, artık eşler sadakatlarını da sürdürüyorsa, hevesleri kursaklarında kalmış tutkularını yaşayamamış aç çaresiz tutsak hayatı yaşayarak mutsuz oluyor ams çevrelerine sahte gülücük dağıtıyor bu durumda olan talihsiz eşler. Bunun tek sebebi eşlerin uyumsuzluğu. Libidokarın dengesiz olması. Beklentilerin farklı olması.
Zor ama, bu duruma düşmemek için yani ideal seksi bitmeyen evlilikler kurabilmek için, evlilik için alel acele karar verilmemeli, ruh kalp ve ten uyumu olduğundan emin olunarak evlenilmeli. Böyle olursa fanteziler hiç bitmez, karşılıklı tatmin dozunda olur, seks dolu huzurlu bir yuva olur… Keyifli tatiller. 😎
Haklısın 😊
Aslında kadınlar bunu böyle düşünmez hiçbir zaman, ona bunu düşündüren etkenler vardır. Ki bunların en başında eşinin isteğini bu yönde belirtmesi ailesinin ya da toplumun dinin yüklediği bir görev oluşunu sürekli olarak kadına dikte etmesi ilişkiye girmenin onlar için bir görev olduğunu düşündürür ayrıca eşinden beklediği ilgiyi göremeyen , eşinin sadece seks istediğinde kendisine yaklaşması duygusal olarak ihmal etmesi erkeğin tatmin olurken kadının tatminini umursamaması gibi durumlarda da kadınlar sadece evliliğin olması gerekenlerinden biri olduğu için ilişkiye girerler Bir nevi görev olduğunu kabul ederler aslında seks asla bir görev olarak tanımlanmamalı ya da düşünülmemeli her iki taraf içinde
Tabiki sebepsiz değildir bu düşünce
Cevap
48Cevap
Tamamen algıdan kaynaklı aslında mesela Türkiye’den çıktığımdan beri seks konusunda hiç yapmam ama rağmen kendimi o kadar geliştirdim ki Türkiye’de iken korkuyordum mesela hani çünkü böyle anlatıyorlar böyle görüyorsun böyle lanse ediyorlar ama yurtdışında böyle değil hatta burada şöyle bir şey var genelde kadınlar erkeklere daha çok iş atıyor burada mesela erkekler duygusal adım atıyor kadınlar daha çok cinsellik düşkünü.
Çünkü küçüklükten itibaren özellikle bilinçsiz toplum, seksi bir keyif ya da zevk değil görev amacı olarak öğrettiler. bu da kişi de seks sanki hayatın bir parçası değilmiş sonra yapılması gereken bir şeymiş gibi algılandı. ama oysa seks hayatın her zamanında olan ve iki partner içinde bir yaşam tarzı olan duyguların bütünleşmesidir ve aşkın da bir parçası
Toplum zihniyeti önemli rol oynuyor
Evlenmeden önce kızların beynini öyle bir kalıplara soktular ki işte evlenince yemek yapacaksın, temizlik yapacaksın, kocanın istedigini yapacaksın, çocuk yapacaksın bunu yapacaksın şunu yapacaksın diye söyleye söyleye artık onu kendi içinden yapmaktan çok görev olarak görüyoruz ve buna göre plandırılıyoruz.
Çok haklısın valla
Bu çok yanlış eğer böyle düşünce var ise kadınlar büyümüş bir bebek gibidir ve her zaman sevgi görmek ister saygı görmek ister erkek sadakatli olduktan sonra kadın ondan başkasını görmez kadının görevi evlilikte seke değildir tamam oda olacak illaki fakat bunun içinnkadını hazırlamak lazım tatlı güzel ateşli cümleler ile yoksa kadının rahatlasında uyusun düşüncesi olur ve bundan zevk haz almaz sekste en önemli şey kadına güzel davranmak ateşi tutkuyu arzuyu hissettirmek
Evet haklısın.
Bir kadın;
>erkeğinin sevdiğidir.
>erkeğinin gözüdür kulağıdır her şeyidir!
>erkeğinin hayat arkadaşı, sırdaşı ve dostudur.
>erkeğinin can yoldaşıdır, onunla başlar yolculuğu onunla sona erer.
>erkeğinin yarım elmasıdır onsuz olmaz..
>erkeğinin cinsel objesi değildir, uşağı hiç değildir.
>Kadın isterse eğer? erkek için bir kadın >>>erkeğinin her şeyidir<<
Çok doğru
Teşekkür ederim
Yasadimiz yerin b*ktan algilari yuzunden erkek sik*sir erkek yapar erkek eder kadin hizmet eder bisi desen yok nisa ayeti ki arasitirilsa kuran siddeti onermiyor zaten bi ayeti bi kisim olarak gidip almislar yapabilseler bi yerimize s*kcaklar butun olarak bakilmasi lazim daha okumakdan anlamaktan aciz bir milletiz biz sorunlar cekmeye mahkumuz hersey bizim sucumuz
Sebebi basit. Kadınlar genelde sevdiği şeyi sevmezmiş gibi gösterip açıklarının yakalanmasını istemezler. Seksten keyif almazmış gibi gösterip sanki sadece erkek istiyormuş gibi gözüküp erkeği borçlu çıkarmak. Tabi bunu her kadın yapar diye söylemiyorum.
Yemek yememiz ya da yapmamız bir görev midir yoksa ihtiyaç mıdır. İhtiyacımızdan kaynaklanan bir durumdur. Açlığımızı bastırmaktır. Cinsellikte kadın bunu görev olarak görmesi çok saçma... Neticede duyguları istekleri vs olabilir. İhtiyacını eşinde karşılayacaktır.
Kadının bunu reddetme hakkı yokmuş gibi bir algı var bizim toplumumuzda da ondan.
Sanırım ilişki bu hale getiriyor durumu. Yani erkek tek taraflı düşünüyor ise kadında bunu görev gibi addediyor olabilir. Ancak iki taraf içinde görev olmamalı sanki.
Evet erkeğin kadını mutlu etmemesi sadece erkeğin zevk aldığı bir eyleme dönüşmesi bu hale getiriyor kadını
Evet haklısınız. Yani aslında bu bazı eksikliklerin göstergesi, ilişkilerin en başında gözlemlenecek şeyler. Yani insan acaba nelerden hoşlanır, neleri sevmez diye kendine dert edinmeli, hayatta sürekli küçük sürprizleri olmalı, bazı şeyleri açıkça sormalı ve ona göre davranmalı. Ben merkeziyetli olunca bunlar gelişmiyor. Aslında mutluluk paylaştıkça daha güzel hale geliyor
İletişimsizlik işte altta yatan temel sebep.
Evlendik tamam bir hafta geçti iki hafta geçti cinsel anlamda tatmin olamıyoruz. Ama bunu karşı tarafa söylemek çözüm aramak yerine susup içimizde bir duvar oluşturuyoruz eşimize karşı, çok yanlış.
Sadece seks değil her anlamda durum böyle.
Kesinlikle doğru. Yani insan tecrübesizken evleniyor ve zamanla olur sanıyor sanırım. Cevapları psikologlardan basma kalıp duymaya alışıyoruz. Aslında herkes kendi içinde farklı ve farklı duygular içerisinde, Yani ilişkilerde biz birbirimizin tamamlayıcısı olmalıyız düşüncesi eksik. Şu forumda yüzlerce konu ve soru var aslında hepsi birkaç kelimeden ibaret, Aşkı, şefkat göstermeyi, sabırlı olmayı beceremiyoruz. Biz erkekler olarak bazen kadınların özel günlerini geçiştiriyoruz. Sanki bir anlık gibi. Oysa her ay aynı sıkıntıları var. Elbette erkeklerinde sıkıntıları vs oluyor ama yapı itibari ile kendimiz gibi düşünmek istiyoruz. Fizyolojik ve duygusal olarak tamamen farklı canlılarız. Bunları biraz düşünen çok yol kat ediyor. Erkek bu kadınımın görevi değil. benimde görevim değil ama bunu zevkli hale getirebiliriz diyebildiği zaman daha iyi oluyor. Ne desek boş Allah hayırlı insanlar ile karşılaştırsın.
Amin
Evlilikte önemli çünkü kadınlar daha istekli o sebepten dolayı gidermek istiyor olabilir buna görev gözüyle değil daha çok helalim gözüyle bakıyor olabilir.
@ruhsuzkırmızı düşüncene katılıyorum arkadaşım ama bu yorumda öyle bir ifade yok, yanlış anlamışsın bence sen.
@ruhsuzkırmızı ona hep istekli kadınlar denk gelmiş demekki.
Ama bence kadınlar gerçekten çoğu erkekten daha istekli ama bunu dile getirmiyor.
@ruhsuzkırmızı anladım demek istediğini.
Zaten tanımadan etmeden bu tarz muhabbetler eden adamdan ne beklenir ki...
Nolmuş burada 😳
Evlilikten bahsediliyor konu istekli durumu falan degil ben yanlış bişey söylediğimi düşünmüyorum bana gelip tepki gösteremezsin
Yanlış anlaşılma oldu
Evlilikte kadının görevi hizmet etmesi çocuk doğurması seks yapması değil aileyi bütünlemesi bir arada tutması önemlidir kadın evin direğidir
Öyle tâbi
Ama bunu anlamayan çok cahil insan var başta hemşirilerim Anadolu insanları
Çünkü geçmişten beri cinsellik, sanki yalnızca bir üreme aracı ve erkeği memnun etmek olarak yansıtılmış. Dolayısıyla da kadın bir görev gibi görmek durumunda kalıyor.
Çünkü erkekte bir anlık yükselme olur
Bu yükselmeleri kadın durmadan geri çevirirse soğuma olabilir erkek tarafından
Ardına ya aldatma ya da boşanma büyük ihtimalle
O yüzden kadının keyfi olarak tek kendini düşünmemesi gerekiyor. Nasıl ki kadın zor orgazm oluyor, erkek dayanmaya çalışıyorsa kadında erkek ile uyumlu olmaya çalışmalı.
Böyle mi 🙂
😄😄
Böyle oluyor sanırım
Cinselliği görev gibi gören bir kadından aşırı soğurum... Buda bir nevi karşıdakini objeleştirmek oluyor... En korktuğum ilişki türüdür ve en korktuğum başıma gelmesini istemediğim bir evlilik türüdür...
Eşimi memnun edeyim diye kndi keyfimden bile ödün veririm. Ama yıllardır hep başlatan taraf ben, hep olmaz diyen taraf odur. Sebeplerini @Illecebrous çok güzel açıklamış
Evet
Her şey karşılıklı. Anahtar olmadan kapıyı açabiliyor musunuz?
Açılmaz
Kadın ve Erkek birbirlerinin eksiğini tamamlayan bir bütün
Ben eşimi çok seviyorum ve yanımda değilken bile cinselligimiz aklıma geliyor arzuluyorum onu. hep ben baslatirim ilişkiyi. görev filan değil istek ama bana iyi davrandığı için yapıyorum birazda
yooo ne o seks için evlenerek görevemi atanıyo dlkfdjslkf
😄
dsfssklşkfşd aga ne acayip şey ya glşkfdgş
Çünkü bize yüzyıllardır bir değerimizin olmadığını erkeklere hizmet etmek için var olduğumuzu aşılayıp durdular sadece cinsellikte değil her alanda böyle ve o kadar rahatsız edici ve kırıcı ki..
Yani bu aslinda 2 taraf icin de gecerli. Erkegin isteksiz olmasi daha buyuk bir sorun
İsteksiz bir kadında sorun. Yanında eşin var ama bir şey yapamıyorsun. Oda yapmıyor durmadan masst. Sonra neden aldatıldım.
Bence kendisini zamanla bu konuda zorunlu oldugunu hissettirildigi ve kendinin görevi olduğu gibi düsunmesini saglayan bir eşe sahip oldugu için olabilir.
Kocasından memnun olmadığı için öyle görür bence.
İyi seks yapan erkeğe karşılık vermek görev halinden çıkar haz verir.
Toplumsal baskı, büyütülme şekilleri, öğretiler. Böyle de gelmiş böyle gider maalesef..
Görevmiş gibi bakıyor bazıları. Halbuki yemek yemek su içmek gibi. İstenildiği için yapılırsa görevlikten çıkar zevke döner.
Yaşayıp büyüdüğü toplum aile ve kültür yapısından dolayı. Halbuki seven insan zaten sevdiğiyle bunu yapmak ister görev boyutu çok farklı sebeplerden kaynaklanıyor.
Bütün yük kadınlarda napsın aklınca erkeğim kaçmasın elimden derdinde oluyor bazısı
Bunu görev olarak gören kadınların çoğu kendini geliştirmemiş ve yobaz kadınlardır genelde
Alakası yok. Din de kadının eşini reddetmesi pek doğru sayılmıyor. Bu yüzden de çok dindar olmayan erkekler bile bu düşünceyle yaklaşıp da kadın az sevişince ya buradan vuruyor ya da aldatarak vuruyor kadını. Kadın da mecburiyet olarak görüyor. Tamam kadın da zevk alıyor ama yapmak zorundayım düşüncesi oluyor.
Çünkü toplum içinde ve aile içinde erkeğe değer verilmiyor.
Vazife gibi yapılacaksa hiç olmasın daha iyi. Tutkulu renkli çılgınca olmalı seks
erkek için görev, kadın berbat olsa bile sıkıyorsa yapma ve reddet bakalım..
Yemek su gibi düşün iki kişinin tek vücut olduğunda seks olur diğeri eziyet olur herşeyden önce anlayış olmalı çiftler arasında
Eeee tamam da başka kimle sevişcem 😅
Insan evlendiği kadına nasil seks gözüyle bakabiliyor anlam veremiyorum
Yoo ben görmem libidom gayet yerli yerinde
Teşekkürler
Olay oradan çıkıyor görev hissetmeyeni arıyor sınra erkrk
Eşin gözün dışarı kaymasin diye maalesef
Evet en büyük sebeplerinden biri bu bence de.
Sanırım bilinç altıyla ilgili bir durum
Olabilir
Çünkü erkeklerin kadınlardan hep sexs istemesi sonucu kadın da görev olarak görmeye başlsmıştır
Ben öyle görmem ya
Libido tavan bende
Çünkü rutine bağlar maalesef
Çünkü kadınlar seksi olabilir
Adam onj aldatmSın diye
Erkeği cinsel obje olarak görüyor olabilir
Bunu görev gören kadınlae hep mutsuzdur
Çünkü hep öyle empoze ettiler
Çünkü aileyi dişi kuş yapar
Cğnkü zorlanıyor devamlı
Öyle mi görüyormuş vay be:)
İlk seks gününden sonra atanmayı bekliyor
Asexüeller evlenmeden eşine söylemeli.
Neden görev gibi görsün ki anlamadım.
Kadın daha anactir
Ne alakası var?
Alakası şu kadın hep yapısı gereği ev işleri var yemek temizlik gibi benzeri şeyleri görev kabul ettiği için evlilikte sekside bir yerden sonra istemese de görev olarak görür
Elimin altında erkek var gözüyle bakar
Dayatmalardan
Aynen öyle bakiyolar
Öyle olmasa erkekler neden peşinizden koşalım ki
Cahilliğinden.
Öyle dayatıldı