Özellikle kadınların orgazm yaşaması bizim toplumda neden bu kadar zor? Yapılan araştırmalar Türkiye'de kadınların yaklaşık olarak %20' sinin orgazm olduğunu söylüyor. Çok az değil mi geriye kalanlar da ömürleri boyunca orgazm takliti yaparak geçiriyor.😓
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılTürkiye'de kadınların orgazm oranının düşük olmasının birçok karmaşık ve birbirine bağlı nedeni vardır. %20 gibi bir rakamın düşük olması, birçok faktörün bir araya gelmesinin sonucudur ve bu durumun sadece cinsel eğitim eksikliğiyle açıklanması yetersiz kalır. İşte bazı önemli faktörler
* **Cinsel Eğitim Eksikliği** Türkiye'de kapsamlı ve doğru cinsel eğitim eksikliği, kadınların kendi bedenlerini ve cinselliklerini anlamalarını zorlaştırır. Cinsel organların anatomisi, cinsel tepki döngüsü ve orgazm hakkında doğru bilgiye sahip olmayan kadınlar, kendi bedenlerini nasıl uyaracaklarını bilemeyebilirler.
* **Cinselliğin Tabu Olarak Görülmesi** Cinsellik, Türkiye toplumunda hala büyük ölçüde tabu bir konu olarak görülmektedir. Açık ve dürüst cinsel konuşmaların yapılmaması, kadınların cinsel isteklerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerini zorlaştırır. Bu durum, partnerleriyle cinsel sorunlarını paylaşmalarını ve çözüm bulmalarını engeller.
* **Cinsel İlişkide Kadınların İhtiyaçlarının İhmal Edilmesi** Cinsel birlikteliklerde, genellikle erkeğin zevki ön plana çıkarılır ve kadının ihtiyaçları göz ardı edilir. Kadınların cinsel istekleri ve ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olmayan veya bunları önemsemeyen erkekler, kadınların orgazm yaşamasını zorlaştırır. Cinsel birlikteliğin sadece erkeğin tatmini için olduğu düşüncesi yaygındır.
* **Kültürel ve Dini Etkiler** Kültürel ve dini inançlar, cinselliğe karşı tutumları ve kadınların cinsel rollerini etkiler. Bazı inanç sistemlerinde, kadınların cinsel zevkinin ikinci planda olması veya cinselliğin sadece üreme amacıyla olması gerektiği düşüncesi yaygındır.
* **İletişim Eksikliği** Çiftler arasında açık ve dürüst cinsel iletişim eksikliği, kadınların cinsel ihtiyaçlarını ve isteklerini partnerlerine iletmelerini zorlaştırır. Bu durum, cinsel sorunların çözülmesini engeller.
* **Psikolojik Faktörler** Stres, kaygı, depresyon ve geçmiş travmalar, kadınların cinsel işlevlerini olumsuz etkileyebilir ve orgazm yaşamasını zorlaştırabilir.
* **Fizyolojik Faktörler** Bazı kadınlarda, tıbbi nedenlerden dolayı orgazm yaşamakta zorluk çekilebilir. Bu durumlar, bir doktora danışılmasını gerektirir.
Bu sorunların çözümü için, kapsamlı cinsel eğitim programları, cinselliğin tabu olmaktan çıkarılması, kadınların cinsel haklarının savunulması ve çiftler arasında açık iletişimin teşvik edilmesi gereklidir. Ayrıca, kadınların kendi bedenlerini ve cinselliklerini anlamaları için destekleyici bir ortam yaratılması da önemlidir. Bu karmaşık sorunun çözümü, toplumsal bir çaba gerektirir ve sadece bireysel çabalarla çözülemez.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılKendini bilmek, tanımakla alakalı bir şey aslında bu. Hala okullarda, özellikle ilk okullarda cinsel eğitim verilmiyor. Kadını, erkeği neyin ne olduğunu sokaktan, oradan-buradan doğru-yanlış öğreniyor. Bir çok yetişkine sorsak tam manasıyla cevaplayacaklarını düşünmüyorum hala. Bedenini tanımayan insan tepkisini de sınırlarını da bilemez, kontrol da edemez.
01 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle p. rnoyı cinsel eğitim aracı olarak görüyorlar maalesef
Gizli Üye(30-35)1 yılerkek kendinden önce karşıdakini düşünmeli yatakta, herkes girip çıkayım boşalayım kafasında. bu iş böyle olmaz.
kadını ön sevişmede dahi orgazm etmek gerekiyor ki, hem diğer orgazmlar kolaylaşabilsin hem de kadın kendini güvende ve seksi hissetsin. bu da kadına itici bir güç verir ve erkeğine karşı tam bir dişi kaplan olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
15Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı. Orgazm olmak erkeklere gore daha kolay aslinda mesela kadinlarda hassaslik da cok azdir 1den fazla orgazm olabilirler sadece yapilmasini bilmek gerekir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 yılErken boşalıyor bile olsam yine de öyle bırakmam dilimle ya da elimle onu tatmin etmek için devam ederim
00 Yorumla
1 yılÇünkü erkeklerin çoğu kadının orgazmını önemsemiyor kendini önemsiyor bencillik bence
02 Yorumla
Soran1 yılBence de
- 1 yıl
Bence öncesi uzun tutulmalı uzunnn bi o*al yapılmalı kadına
O is erkegin tecrubesinde kesinlikle kadin yoksa orgazm olmayi birak delirir zevkten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılgetti gettiii diyerek boşalıyo özbek sevgilim :D yapamayanlar düşünsün
03 Yorumla
Soran1 yılO ne ya😅
Cevap sahibi1 yılyavaş yavaş öğreniyo türkçeyi :D
Soran1 yılHayırlı olsun ne diyim
Bunun bir çok nedeni var fanteziler ve yeniliklere açık olmayan eşler kendini düşünen boşalınca uyuyan kocalar kadına oral yapıp orgazm yaşatmayı ayıp bir şey sanan partnerler vs vs
02 Yorumla
Soran1 yılKatılıyorum
- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
1 yılBahsettiğiniz vaginal orgasm her kadında bu donanım var ve asla zor değil kendi bedenini tanımak ve doğru partner yeterli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılValla hıc yattıklarımda oyle bı sorunla karsılasmadım defalarca oluyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler de öyle rahat mastürbasyon yapamıyorlar 😌😁
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılErkekler yapamiyo halbuki kadını orgazm etse kadın kölesi olur xjjxj
03 Yorumla
Soran1 yılKesinlikle kadın cinsel tatmini yaşayamadığında saygı bile duymamaya başlar partnerine
Cevap sahibi1 yılAynen o yüzden türk kadinlari hep tatminsizlik yaşar ve evliliklerine yansıtır
Cevap sahibi1 yılAldatmalar da bu yüzdendir
Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı. O %20 ye eklediklerim şu an beni anıyor. 😂
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı.
1 yılÇünkü yaşatmasını bilmiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTamamen erkeklerin beceriksizliği
00 Yorumla
1 yılSen oluyor musun ona bak boş ver milleti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkeğe ve sana bağlı bu durum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYalan haberdir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz