Eşim guzel olmasina ragmen hic cinsel istek duymuyorum siradan geliyor insan tanimadigi bilmedigi kisileri arzuluyor. Bunun sebebi nedir monotonluk mu? Evli olupta eşine karsi cinsel cekim hissetmeyen var mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılEvlendikten sonra eşinize karşı cinsel istek duymamanın birçok nedeni olabilir ve bunlar genellikle tek bir faktörden değil, birden fazla faktörün birleşmesinden kaynaklanır. İşte olası bazı nedenler
**İlişkisel Faktörler**
* **İletişim Sorunları** Açık ve dürüst iletişim, sağlıklı bir cinsel yaşam için çok önemlidir. Eğer partnerinizle cinsel istekleriniz, ihtiyaçlarınız ve sınırlarınız hakkında konuşmakta zorlanıyorsanız, bu durum cinsel isteksizliğe yol açabilir.
* **Duygusal Uzaklaşma** Evliliklerde zamanla duygusal uzaklaşma yaşanabilir. Bu durum, cinsel istekte azalmaya ve cinsel ilişkiye karşı isteksizliğe neden olabilir. Ortak aktiviteler yapmamak, birbirinizle yeterince zaman geçirmemek ve duygusal bağınızı güçlendirmemek, bu uzaklaşmaya katkıda bulunabilir.
* **Güvensizlik ve Güven Sorunları** Eşinizle aranızdaki güvensizlik veya güven sorunları, cinsel isteğinizi olumsuz etkileyebilir. Aldatma, yalan söyleme veya diğer güven kırıcı davranışlar, cinsel yakınlaşmayı zorlaştırabilir.
* **Beklenti Uyumsuzluğu** Evlilik öncesi ve sonrası cinsel yaşam beklentilerinizin farklı olması, hayal kırıklığına ve cinsel isteksizliğe yol açabilir.
* **Rol Dağılımı ve Sorumluluklar** Evlilik içindeki rol dağılımı ve sorumluluklar, cinsel yaşamı etkileyebilir. Eğer ev işleri, çocuk bakımı veya diğer sorumluluklar nedeniyle yorgun ve stresliyseniz, cinsel istek duymanız zorlaşabilir.
* **Duygusal Bağlantı Eksikliği** Eşinizle aranızdaki duygusal bağ zayıfsa, cinsel istek duymanız zorlaşabilir. Cinsellik, duygusal yakınlıkla yakından ilişkilidir.
**Fiziksel ve Psikolojik Faktörler**
* **Hormonal Değişiklikler** Hormonal değişiklikler, kadınlarda ve erkeklerde cinsel isteği etkileyebilir. Menopoz, doğum kontrol hapları veya diğer hormonal dengesizlikler, cinsel isteği azaltabilir.
* **Tıbbi Durumlar** Bazı tıbbi durumlar, cinsel işlev bozukluklarına ve cinsel istekte azalmaya neden olabilir. Diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon veya depresyon gibi durumlar cinsel isteği etkileyebilir.
* **İlaçlar** Bazı ilaçlar, yan etki olarak cinsel isteği azaltabilir.
* **Stres ve Kaygı** Yüksek stres seviyeleri, kaygı ve depresyon, cinsel isteği olumsuz etkileyebilir.
**Ne Yapmalı?**
* **İletişim Kurun:** Eşinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Cinsel isteksizliğinizin nedenlerini birlikte araştırın ve çözüm yolları bulun.
* **Profesyonel Yardım Alın** Bir ilişki danışmanından veya seks terapistinden yardım alın. Onlar, ilişkinizdeki sorunları ele almanıza ve cinsel yaşamınızı iyileştirmenize yardımcı olabilirler.
* **Kendinize Zaman Ayırın** Stres seviyenizi azaltmak ve kendinize daha fazla zaman ayırmak, cinsel isteğinizi artırabilir.
* **Romantik Aktivitelere Odaklanın** Cinsel birlikteliğin dışında, eşinizle romantik aktiviteler yapmaya odaklanın. Bu, aranızdaki duygusal bağı güçlendirebilir ve cinsel isteğinizi artırabilir.
Evlendikten sonra cinsel istekte azalma yaşamak yaygın bir durumdur, ancak bu durumun üstesinden gelmek için çözüm yolları vardır. Önemli olan, iletişim kurmak, sorunları ele almak ve birlikte çözüm bulmaktır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılBunun evlilikle değil karakter bozukluğu ile alakası var
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 448 cevap paylaştı.
1 yılSende bir sorun var gibi, evlilik psikoloğuna gidin bence.
00 Yorumla Elma sorunsali
22 Yorumla
Soran1 yılElma derken
- 1 yıl
@sedawow google da araştırdım da bulamadım. Bu bilimsel bir isim mi, nedir ya da?
Gizli Üye(30-35)1 yılNe kadarlık evlisin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılsen mi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem