Zihnin arkaplanındaki düşünceler, inanışlar, tabular vs.
Baskılayamaz. İsteksiz olmasından da değil istekli olsa bile hormonlar zirveye çıkmış olsa bile yapamaz.
Zihnini düzenlemeden, onun utanmasına sebep olan şeyi bulup değiştirmeden olmaz utanmaya devam eder.
Orada belki de bu işi profesyonelce yapan birisi gibi sevişir ama yine de utanmaya devam edebilir.
19 Yorumla
Soran1 yılZihindeki zincirler kırılmadan olmaz diyorsun 🤔
Soran1 yılİşte bağışıklığı destekleyince pasif kalıyor 😂
Soran1 yılTatminsizlik, isteksizlik bu yüzden oluyor o zaman. Hmm
Bu virüsle ama aynı zamanda sağlıklı şekilde yaşamaya devam etmek mümkün. Olay yerinden bildiriyorum 😄
Soran1 yılUçuk virüsleri kalıcı maalesef sjj
En fazla belirtiler önlenir, baskılanır.
Tescil belgesi görseli alayım😂
Bundan sonra bele🤣
Soran1 yılNihaha🦹
En İyi Cevaplar
1 yılOverthinking ile bağlantılı olduğuna inandığım nokta. Beyin eğer sürekli olumsuzluklar üzerine çalışıyorsa özellikle, ister istemez utanma olayının olacağına inanıyorum.
Mesela bir kadın çocukluğundan itibaren belirli tabularla büyütülür. Tutucu çevrede yetişmek gibi. Ya da erkeğini elinde tutmak istiyorsan kilon olmayacak, tüyün olmayacak, oyun olmayacak, buyun olmayacak gibi hep olumsuzluklar üzerinden gidiliyor. Bu sefer kadının bilinçaltı, bunlardan birinin hafif oluşumunda bile sinyalin alasını gönderiyor. Hatta olmasa bile acaba mı düşüncesi giriyor gibi.
Erkeklerde de, genelde tutucu bir çevrede yetişmenin etkisi oluyor. Mesela istekli olduğu halde davetten çekineni bile mevcut. Kafasında nasıl bir dünyaları var onların işte onu çözemedim 😂225 Yorumla
Soran1 yılkilon olmayacak, tüyün olmayacak, oyun olmayacak, buyun olmayacak gibi
Partner seçiminde ince elenip sık dokunursa kadın için bu sorun bu şekilde çözülebilir diye düşünüyorum.
Erkeklerde durum daha farklı gelişiyor. Yüzeysellik, kadını objeleştirme, ötekileştirme gibi gibi.
Günlük #erkeklerkapatılsın dozumuzu da buradan alalım Lulu🤣- 1 yıl
Hayır, örneğin ben hep yapılı bir insandım. Yani benimle birlikte olmak isteyen kişi ne olduğumu bilerek bana gelirdi. Ama o dönem o kadar toplumun söylediklerine takılırdım ki bu tarz özel iletişimlerde utanmama sebep olurdu. Partnerim ne kadar güzel olduğumu ya da harika olduğumu dillendirirken bile utanırdım mesela. Bir süre sonra kendi kafamda bu algıyı yıktığımda bir daha utanma falan hak getire. Beğenmiyorsan yallah moduna geçtim mesela. Yani sorun partnerim değil benim kafamdaki algı idi 😂
#Erkeklerkapatılsın kısmıysa sonuna kadar katıldığım nokta gülüm 😂
Soran1 yılAnladım da. O an gözğn dönmüşken yani. Utanma duygusu tatmin olmanı, Nirvana'ya ulaşmanı engelliyor muydu ki🤔
Kapatıcaz onları da bakalım ne zamana🤣- 1 yıl
Ahahaha yok o konuda pek sıkıntı yaşamadım. Sadece başlangıç için adapte olmakta biraz zorlanıyorsun. Adapte olduktan sonra şu şarkı çalıyor kafada
https://youtu.be/rpaXIiOOCS4?si=PV24XP-1EEPN_-jb
😂😂 - 1 yıl
Tabi tabi sen de sat dünyanın anasını be @OrganIQ 😂😂
Soran1 yılBabasını satabilir🤣analara laf yok alooo
- 1 yıl
O çoktan sattım o en sonlarda, şundan başladım.
Bendeniz genelde hareketlilerle biliniyor ama damar şarkıları burada doğanlardan daha damar jsjsj
https://youtu.be/_MyVYQPtBds?si=TPEDDKgDGETSONya
Soran1 yılHümeyram ile bütünleştim hatta transa geçtim bugün 😄
Babaları da bilahare satarız artık sjj- 1 yıl
Ama ama ama @OrganIQ 🥹 çok severim ben bunu. Gerçekten duyguyu aldığım şarkılardan 🥹
- 1 yıl
@Firu_Zen yavrum baba ha var ha yok zaten ondan şeettim ben kapatcaz ya onları zaten 😂😂
- 1 yıl
Çok iyi şarkıları var.
Gurbetçilerin genetiklerinde duygu var ama orada yaşayamıyorlar.
Sonrasında böyle dışavuruyor.
Mesela buna bayılırsınız jdkdk
https://youtu.be/EjvF-_Kx-ZE?si=e4p0th7jvSCKhyMH
Soran1 yılBirkaçı hariç çok gereksiz bir tür zaten laf aramızda 🫢🤣
Soran1 yıl@OrganIQ dua et genelleme yapmadım🤣🤣
- 1 yıl
Kadın güzel söylüyor da ben böyle karşı tarafın sevgisini hafife alan şarkıları sevmiyorum. Edebiyatçı tayfa sever demagojiyi. Birilerine, bir şeylere bahane bulmak yerine güzel anıları hatırlamak kendim için daha iyi diye düşünüyorum. Kendi duygularıma odaklanmak, kabullenmek daha güzel 🙃
O yüzden Sezen abladan devam
https://youtu.be/CMVtuabMeGc?si=FG9jWiFIbgn2waOl - 1 yıl
@Firu_Zen çiçeğim ne diyorsa destekliyorum efennim 😌
- 1 yıl
Hepsi senin yüzünden ben ne güzel hareketli parçalarla hızlı hızlı yapıyordum işimi 😂 şimdi arkada matem havası elimde toz bezi kafamda deli düşünceler... Sağol ya mükemmel oldu ajsjfkf
Soran1 yılYettim Lulum🤣 soru etiketinin anlam ve önemine binaen buyrun puhaha
https://youtu.be/1_EIuvORCSM?feature=shared- 1 yıl
Hahahahah bunu bangır bangır açayım da mahalledeki ablalar dedikodumu yapacak bir konu daha bulsun 😂😂😂
Soran1 yılO mahalledeki ablaları kocaları öpsün de seni rahat bıraksınlar🤣🤣
- 1 yıl
Vallahi öpsün de kurtulayım yahu 😂
- Cinsel Yaşam konusunda 361 cevap paylaştı.
1 yılCok katilmiyorum sek kalicam bu konuda..
Olayin daha derin manalari oldugunu dusunuyorum.. Yillarca baskilanan cinsellikten utanmasi gerektigi ogretilen bir bireyin kapali olmasi son derece normql.. Birde ustune sosyal medyada guzellik algilari insqnlarin kendi vucutlarindan utanmasina sebep oluyor geresizce.. Surda bile sorulara baktiginda kararma vqr ne yapicam catlagim var utaniyorum.. Vs vs liste uzar gider bu gibi bir suru sey insanin bir savunma mekanizmasi gelistirmzsine yol aciyor...
Birde bizim odun erkek modellerimiz var bir kadina iltifat etmeyi bile beceremeyen ya da yaptiklariyla soyledikledikleriyle pqrtnerlernin ozguvenini kiran..
Velhasil bunun gibi bir suru faktor sayilabilir.. Uzucu.. :))
115 Yorumla
Soran1 yılSıfır beden olmayan kadınları kadından saymayan dangalaklar var mesela.
+18 içeriklerde servis edilen kadınları baz alıyorlar, o performansı bekliyorlar.
Biz kadınlara düşen akıllı ve çok daha fazla seçici olmak.
Karşımızdaki erkeğin güzellik algısına uymaya çalışmamak öncelikle yapılması gereken mesela.
Çünkü herkesin tercih ettiği, beğendiği güzellik algısı farklı oluyor.
Hoop! orada dur bakalım sen diyebilmeli kadın.
Kendisini sadece bedeni üzerinden değerlendiren erkeğe müsamaha göstermemeli.
Böyle böyle akıllanır bunlar😂- 1 yıl
Harika yorum ama burada olgunlasmasini bekliyorsun toplumun.. Gorselligin on planda oldugu derinligin yok o'dugu bir duzende insanin kendisiyle barismasi nasil sqglanir? Zor bir surec :))
Soran1 yılHerkes gider, günün sonunda insan kendisiyle kalır.
Kendisiyle barışmak dışında daha mantıklı bir seçenek var mı?- 1 yıl
Yok. Olmasi gereken bu.. Peki boy'e mi maaleszf degil.. Cunku insanlarin algisi kendileri degil ki aslinda.. Baskalari.. Yaotigi herseyde aldigi her urunde kabul gormek ve begenilmek.. Bu yuzeysellige alisip bununla devam zdiyorlar. Erkeler zaten hep yuzeysel :)).. Kisaca artik kendiyle barisik birini bulmak cok zor.. Insanlar bqskqlari uzeinren hayat yasamaya basladilar.. Guzellik ve yakisik'ilik algisi yani ambalaja verilen onem ruha ya da kendini gelistieye beyne akla verilmiyor.. Su sitedeki sorularin kalitesine ve konularina bakarsqn sqnq aslinda sosyal medya ve su donemin gercek'erini bqgiriyor :))
Soran1 yılSosyal medyayı kullandıkları gibi kullanıyorlar burayı. Bazıları daha vasat, sadece anlık tatminler için kullanıyor.
Ezbere yaşayan ailelerin, ezbere dayalı eğitim sisteminin yetiştirdiği insanlar doğal olarak ezbere hayatlar yaşıyorlar.
Deneyimleri ve gözlemleri sonucu yaptığı analizlere durumun farkına varan kendisine odaklanması gerektiğini öğreniyor, hayatı daha verimli ve anlamlı yaşayabilmek için.
Ben fırsatını bulursam burada avazım çıktığı kadar özellikle gençlere bağırıyorum ama burnunun ucunu dahi göremeyenler duyamıyorlar da aynı zamanda..
Yapmayın, etmeyin, kendinize odaklanın önce, karşı cinse değil diyorum.
Önce kendi varlığını güçlendirmeden yapılan ilşkiler çok fazla yaralayıcı oluyor.
Tercihler yanlış oluyor herşeyden önce. Ne istediklerini bilmedikleri için..- 1 yıl
Bunun altina imzami atarim.. :))..
Maalesef boyle ama sjstem tikir tikir isliyor. Ihtuyacimiz ollayan seylere aclik duyuyor icizdeki boslugu sacma kisisel tatminlerle doldurjyoruz.. Calistigil yerdecok genc var isim geregi koy kasaba ilce geziyorum ve her yer ayni. Duzeliir mi sanmam.. Cok buyuk sosyolojik toplumsal degisim gzrentiriyor ve bizde bunu yapacak nite'ikte yol gostericiler yok.. Telefonun toplumsal statu verdigi bir hayat olabilir mi.. Derin konular.. Benim duzelecegine dair inancim yok zaten daha kotuye gideriz. Evrendz bos seda bizimki.. Koyun delisi sqyiliriz en fazla :))
Soran1 yılTelefonun toplumsal statu verdigi bir hayat
Kahkaha attım burada😂
Bilgi paylaşılırsa faydalı olabilir. Biz üzerimize düşeni yapalım da. Yine nasılsa herkes bildiğini okur🤣- 1 yıl
Ara ara tefonumun ekranini kirarim artik bende normal bir durum o'du.. 4 senelik teleronum. Gene kirdim gecen hafta. Is yerindeki herkes degistir diyor iphone al.. Diyorum neden bir suru neden sayiliyor.. Hicbiri beni tatmin etmiyor.. herkesin iphonu var ve iphonu olmayana kiz vermezlere kadzr gzldik :))..
Soran1 yılHiç kullanmadım, eksikliğini de hissetmiyorum 😄
- 1 yıl
Olmadi... kansere care bulsaniz bile artik kar etmez.. bir elmaniz bile yok :))
Soran1 yılÇare bulmama gerek yok. Beni kanser etmesinler yeter😄
- 1 yıl
:) yok sizi edebileceklerini sanmam... siz onlari edersiniz.. Sohbet icin tesekkur ederim. :)
Soran1 yılİşte doğal seçilim dediğimiz şey de bu tam olarak.
Kalan sağlar bizimdir😂
Rica ederim, keyifti🌺- 1 yıl
Tesekkur ederim :)
Soran1 yılRica ederim
1 yılaslında ilk kez yapılan herhangi bir şeyde utangaçlığın olması gayet normaldir
kişi utandığı şeyi yaparak ancak utangaçlığını yenebilir
ama utangaçlığının altında yatan sebep belki de utangaçlık değil özgüven düşüklüğüdür
kişi vücudunu sevmiyordur göstermek istemiyordur
yorgunum gibi kelimeler kullanıyordur
veya korkuyordur sağdan soldan duyduğu şeylerden dolayıama gerçekten utanıyorsa bu çiftler arası uzaklıktan kaynaklı da olabilir
samimiyetsizlikten filan veya yetiştirilme tarzından dolayı
ya da bu gibi durumlarda ne yapacağını bilememe durumu vardır o yüzden utanıp çekiniyordur10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılDemek ki aradaki çekim gücü zoraki olmuş gadası
10 Yorumla
1 yılArzu varsa, istek tavan yapmışsa utangaçlık kalmaması lazım orada. İnsan çok acıkınca gelecek olan yemeğin kokusunu duyunca daha çok acıkır biran önce yemek ister. Şeklini, koyulan tabağı vs. gibi gereksiz şeyleri gözü hiç görürmü 😃
13 Yorumla
Soran1 yılHeekesde aynı olmayabiliyor işte😄
- 1 yıl
Rahatsız olan taraf durumu belirtip sorunu konuşarak beraber çözebilirler diye düşünüyorum. Öteki türlü küçük gibi görünen sorunlar dahada büyüklerine yol açabilir çözülmedikce.
Soran1 yılAynen öyle.
- Cinsel Yaşam konusunda 401 cevap paylaştı.
1 yılBir travma bence, kendini korkuma içgüdüsü ile yaşamaya çalışmış ve sonra düzelmesi ya da kendini akışına bırakması mümkün olmaz. İlla ki bir sıkıntı yaşanmıştır geçmişinde…
22 Yorumla
Soran1 yılAçık bir iletişim bunu çözmeyi sağlamaz mı peki🤔
- 1 yıl
Ruhsal bir sıkıntıdır, çözebileceğini sanmam.
1 yılİsteksizlik değil de bence eşine alışamamıştır o yüzden eşinden utanıyordur
12 Yorumla
Soran1 yılAlışmadığı insanla evlenmiş olması ne kadar doğru 🤔
- 1 yıl
Doğru değil ama belki aile baskısıyla evlendi onu da bilemeyiz
Cinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bazı insanlar utangaçmaları biliyor bunun sebebi tecrübesizlik veya hiçbir şekilde bir şey yaşamamak nedeniyle dir. Ama kendim bu konuda utangac hiç olmadım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİsteksiz olmak ve utanmak ikisi çok farklı şeyler isteyip kafasında aşamadıgi şeyler olabilir bunun altında yatan başka sebepler olduğunu dusunuyorum
30 Yorumla
1 yılBence isteksiz degil cekingen ve utangactir. Bazen utangacligini bastiramiyor insan. Cok kez sahit oldum.
10 Yorumla
1 yılUtangaçlığı, isteksizliğin dışında olgunlaşmamış yakınlaşmalar yaratır.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Utanmak kaçırır her şey de utanabilirim ama yatakta asla
10 Yorumlaİliski once utanma olabilme ama iliski de utanma olmamak o his iliski baslamak baska his degismek
25 Yorumla
Soran1 yılBen de böyle düşünüyordum ama herkesde böyle olmuyormuş.
Soran1 yılHaklısın canim.
Soran1 yılRica ederim canim😄🌺
Cinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. alışık olmadığı içindir. ya da bedenini sevmiyodur
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı. Mumla yapsak olmaz mı
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. seks esnasında utanmak bana sacma
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılErgen iken olur herkese
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Alışamamış ve bu işten çok uzak olduğunu düşünürüm
10 YorumlaVeya daha önce yapmamıştır yaşamamıştır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de çok utanirim
50 YorumlaVücudunu beğenmemesi
10 YorumlaÇıplak olmak..
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılAsla utnama olmaz
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. Alışık değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılUtanma öpüş rahatla
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler