Eğer toplumumuzda cinsellik tabu ve günah kabul edilmeseydi insanların yüzde kaçı birlikte yaşamak yerine evlenirdi?

Eğer toplumumuzda cinsellik tabu ve günah kabul edilmeseydi insanların yüzde kaçı birlikte yaşamak yerine evlenirdi?

Benim görüşüm var, evlendikten çok sonra eğer eşim de kabul ederse kendisinin başka bir erkekle cinsel ilişkiye girmesinde sakınca görmem, ya doğal olarak bunu da çok istekli bir kadın yapabilir ben de evliliğimin monoton ilerlemesini kesinlikle istemem, renkli bir evlilik hayalim var bunu gerçekleştirmek için bunu kabul edebilecek birisi hayatıma girerse çok mutlu olurum açıkçası ve burada şunu da söylemem gerekir , o bunu yaşarken tabii ki benim bilgim dahilinde ve benim yanımda olacak, ben ise başka bir kadınla asla olmak istemeyeceğim..
Bu konu hakkında ne düşünüyorsun?,1,1
Sanmıyorum. Genç kadınların tepesinde bekaret tabusunun kılıcı sallanıyor olmasaydı, "çok azgınım, çok istekliyim, sevişmek için evlenmek istiyorum" diye düşünenler bu kadar fazla olmazdı. Bu niyetle başlayan evliliklerin sonu hüsran olur. Evlenmek, aile kurmak demek, ebeveyn olmak demek. Sorumluluk almak demek, maddi, manevi ve hukuki yükümlülükler, görevler demek. Legal ve makbul cinsel ilişki evliliğin sadece önemli bir unsuru. Erkeklerin el değmemiş eş isteği, cinsel isteği fazla olan genç kadınları, evlilik öncesi (ve evlilik dışı) cinsel deneyimler yaşayamadan evlenmeye zorluyor, çünkü bakire bir genç kadının 30 yaşına kadar cinsel ilişki yaşamadan hayatını sürdürmesi zor. Genç erkeklerde de durum farklı değil. Bütün bekar insanlar dilediği gibi sevişsin, aile kurmak, ebeveyn olmak isteyenler de evlensinler, yasal çerçevede aile olsunlar. Bunun mümkün olması için erkeklerin evlenecekleri kadının geçmişini önemsememeleri, "hediyelik eşyanın paketini ilk açan erkek olma" saplantısından kurtulmaları gerekiyor, ki özgüvensizlikten ve, özgüvensizlik kaynaklı maçoluktan, kıskançlıktan muzdarip ataerkil sığır Türk erkeği için bu pek mümkün görünmüyor. Bunda dini hükümlerin de etkisini gözardı edemiyoruz.
Bekaretin, cinselliğin tabu veya yasak olmadığı ütopik bir Türk toplumunda yetişkin bekar kadınların ancak yüzde 30 kadarı evlenmeyi isterdi, veya düşünürdü.
EİC için teşekkürler 🙂
Cevap
8Cevap
Evliliğin amacını sadece cinsellik yaşamak olarak düşündügün için sorun saçma olmuş
Ben öyle düşünmüyorum ki ama sırf cinselliği daha özgür yaşamak için evlenenler var özellikle muhafazakar kesimde
Yanlıs düşünüyosun. O kesimde bile sırf o amac için evlenmez kimse. Tamam o da ihtiyaç ama aile kurunca karşılıksız ve sonsuz güven ve sevgi duyabilecegin insanlar olur hayatında. Ayrıca dediğin gibi bi ülke olsak genel anlamda bu sefer de aile kavramı yok olur. Örnegi batı toplumları. Yani yozlaşsak da biz en iyisi en dengelisiyiz bence
yine evlilik olurdu ama evlilik yasi kadinlarda 33-35 erkeklerde 40 civari olurdu
Duruma bagli amasyada
Bence evlenilmezdi :)
O zaman evlilik diye birşeyde olmazdi
Evlenmezdii
Cogu evlrnmezdi cok az olurdu evlilkk
Zaten evleniyorlar
evlenirdi tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?