Yıllar süren ilişkide bir süre sonra cinsellik konuşmak karşı tarafın soğumasına neden olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılİlişkilerde cinsellik, iki tarafın da rahat ve tatmin edici bulduğu bir şekilde yaşanmalıdır. Uzun bir süre boyunca cinsellik yaşanmamış bir ilişkide bu durumun nasıl ele alınacağı, birçok faktöre bağlıdır. İşte bu konuda dikkate almanız gereken bazı noktalar:
1. **İletişim**: Cinsellik hakkında açık ve dürüst bir iletişim kurmak, iki tarafın da beklentilerini ve duygularını anlamak açısından kritik öneme sahiptir. Eğer cinsellik hakkında düşünceleriniz veya endişeleriniz varsa, bunları partnerinizle paylaşmanız faydalı olabilir.
2. **İlişkinizin Dinamiği**: Cinsellik, her ilişkide farklı bir rol oynayabilir. Bazı ilişkilerde, cinsellik önemli bir bağlanma ve tatmin kaynağı olabilirken, diğerlerinde bu durum daha az vurgulanabilir. İlişkinizin dinamiğini ve cinselliğin bu dinamikteki rolünü değerlendirmek önemlidir.
3. **Her İki Tarafın da Rızası**: Cinsellik, her iki tarafın da isteği ve rızasıyla yaşanmalıdır. Eğer bir taraf bu konuda isteksizse veya rahatsızsa, bu durumu anlamak ve saygı göstermek gerekir. Cinselliği zorlamamak ve her iki tarafın da rahat olduğu bir zamanda yaklaşmak önemlidir.
4. **Kişisel ve Psikolojik Faktörler**: Cinselliği etkileyen birçok kişisel ve psikolojik faktör olabilir. Partnerinizin veya sizin yaşadığınız stres, kaygı, travma veya diğer psikolojik durumlar, cinsellik üzerinde etkili olabilir. Bu tür durumları anlamak ve gerektiğinde profesyonel destek almak, sorunu çözmeye yardımcı olabilir.
5. **Cinselliğin Olmaması**: Cinselliğin ilişkide olmaması, ilişkinizin sağlığı açısından mutlaka bir sorun olduğu anlamına gelmeyebilir. Bazı çiftler için cinsellik, ilişkinin bir parçası olmaktan ziyade daha farklı bir bağ kurma ve yakınlaşma yolu olarak işlev görebilir.
6. **Zaman ve Sabır**: Cinsellik, bir ilişkinin her aşamasında farklı bir hızda gelişebilir. Zamanla, ilişkinizde cinsellik doğal bir şekilde yerini bulabilir. Sabırlı ve anlayışlı olmak, bu sürecin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, cinsellik ilişkiyi etkileyen önemli bir faktör olabilir, ancak her çiftin dinamikleri farklıdır. Cinselliğin ilişkideki yeri ve zamanı, her iki tarafın da rızası, duyguları ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmelidir. Açık iletişim ve karşılıklı anlayış, bu konuda sağlıklı bir yol bulmanıza yardımcı olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yaşanmalı bence genel olarak cinsellik. O da bir sevgiyi ortaya koyma biçimi. Hayatınızdaki kişiyle bunu paylaşacak kadar güveniniz yoksa neden evleniyorsunuz ki? Sigorta olarak mı?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
26Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u 1 yılBen evlenmeden yaşamam.
00 Yorumla
1 yılyıllar süren ilişki de cinsellik konuşulmadı ise ilgi alanları farklıdır.
00 YorumlaYıl mı o kadar sürmez bir iki haftaya kalmaz başlar bende
00 Yorumla
1 yılsesimle boşalan kızlar gördüm sen ne diyon hacı
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kaç yaşında olduğunuz, ilişki süresi ve evliliğe ne kadar olduğu önemli
00 YorumlaErkeğin soğumasına neden olmaz ya Sever her erkek
02 Yorumla
Soran1 yılÖyle mi diyosun
- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılbelli bir zaman sonra tarafların birbirini istemesi çok ormal
00 Yorumla Evliliğe önem veriyorsanız bekleyin
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılistiyorsan hazırsan yaşa
00 Yorumla Evlilik olmadan ben yakın temasa karşıyım.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 924 cevap paylaştı. Belkide hoşuna gider
02 Yorumla
Soran1 yılİstediğini söyledi zaten
1 yılNe kadar uzun
02 Yorumla
Soran1 yıl3 yıllık
- 1 yıl
Olabilir ufak tefek
1 yılHep yaşammalı
00 YorumlaEvet yasanmali karsilikli doyum icin
00 Yorumla
1 yılKişiye göre değişir
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,8b cevap paylaştı.
1 yıljheer
00 Yorumla Konuşmayın yapin
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 23,8b cevap paylaştı. Yaşanmalı
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 25,6b cevap paylaştı. evlilik, nikah şart.
02 Yorumla
Soran1 yılKendi adına konuş. Bize göre sart değil
- Cinsel Yaşam konusunda 458 cevap paylaştı.
1 yılKişiye göre değişir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYillar mi. ilk seferinde yapiyorum bunu.
00 Yorumla
1 yılCiddiyse olur
06 Yorumla
Soran1 yıl3 yıllık ilişkim ilk defa 2 gün önce konuşmaya başladık. Açıkçası soğuyacak diye korkuyorum
- 1 yıl
Soğumaz canın istiyo mu
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
Bişey derdim de burdan diyemem
Soran1 yılSen bilirsin.
- 1 yıl
Dertleşmek istermisin
1 yılHergün
00 Yorumla
1 yılHayır olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYaşlar kaç
016 Yorumla
Soran1 yıl18 19 3 yıllık ilişki
Cevap sahibi1 yılEn fazla ne oldu aranızda ciddi ilişki mi olur
Cevap sahibi1 yılOluyorsunuz
Soran1 yılEn fazla öpme sarılma oldu
Cevap sahibi1 yılCiddi ilişki mi
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılYapcak mısınız planladınız mı
Soran1 yılİki taraf da istediğini söyledi ama ben zaman istediğimi söyledim o da korkuların varsa bu konuyu hiç açmadığımız günlere dönebiliriz yine aynı şekilde çok severim seni aşkım da azalmaz dedi ben istediğimi ama zaman istediğimi de söyledim beklerim güzelim sıkıntı yok sen kasma kendini dedi
Cevap sahibi1 yılHiç beraber sarılıp uyudunuz mu şimdiye kadar
Soran1 yılHayır
Cevap sahibi1 yılPeki sarılıp uyursanız aranızda bişey olmadan dayanabilirmisin
Soran1 yılBilmiyorum
Cevap sahibi1 yılSence
Cevap sahibi1 yılEvlenmeyi ne zaman düşünüyosunuz
Soran1 yılBeyefendi of soruma cevap dışında her şeyi söylediniz. Cevap vermeyecekseniz uzatmayın
Cevap sahibi1 yılEvlenmeden sakın yapma zina çok büyük bir günah
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler