Vajinismus, vajinadaki kasların ilişki esnasında aşırı derecede kasılarak ilişkiye engel olması durumudur. Bu sorun çiftler arasında çözülebilir mi yoksa profesyonel destek alınması şart mıdır?

Vajinismus, vajinadaki kasların ilişki esnasında aşırı derecede kasılarak ilişkiye engel olması durumudur. Bu sorun çiftler arasında çözülebilir mi yoksa profesyonel destek alınması şart mıdır?

Toplumumuzda çok yaygın olan bir durum aslında.. doğal olarak hiç bir çift bunu yakın çevresine duyurmuyor.. kadınların ilk gece korkusundan mütevellit kimi zaman gerdek gecesinden itibaren haftalarca süren kimi kez aylarca hatta yıllarca süregelen bir kaos.. kaos diyorum çünkü ilişkileri çok yıpratan.. hatta bitme noktasına getiren bir şey.. bu aslında tamamen kadının psikolojik durumuyla alakalı.. burada erkeğe çok iş düşüyor.. anlayışlı sabırlı olması gerekiyor ve durumun uzaması halinde ilişki terapistini şiddetle öneririm.. bu durumu yaşayan kişiler bunun geçici olduğunu ve aşilabilecegini bilmeli.. evlilikler bitmesin.. çünkü senin de dediğin gibi evliliğin kalesi cinsellik..
Ben tamamen bunun piskolojik yönünü düşünüyorum.. dediğin gibi tabiki kadın kendi birtakım egzersizler yapabilir ayna karşısında ama düşüncede duyguda oluşan korkular ve duygusal eksiklikler için ne kadar o aktiviteleri yaparsan yap bir faydası da yok açıkçası..
Bu yüzden ilk gece korkusu yaşatılmamalı, abanmamalı, usulca kadını anlayarak onu incitmeden yaklaşılmalı. İlk ilişkide erkeğe büyük iş düşüyor. İlk gece ile ilgili de bir bence yazmıştım :)
Kadınların Bitmeyen Çilesi İlk Gece Korkusu Nasıl Aşılır? ↗
Profesyonel destek şarttır. Vajinismus probleminin başlama kaynağı zaten çiftlerin hatalı ilişkisi ile başlar. Problemi başlatan kişi ne yaparsa yapsın partnerini bu problemden kurtaramaz çünkü problem kendisi ile başladı.
Bu sebeple profesyonel destek hem en doğrusu olur hemde en hızlı çözümü getirir.
Teşekkür ederim üstadım:)
Teşekkür ederim 😊
Cevap
3Cevap
Tedavi görülmesi şar hem psikolojik hemde normal doktora giderek 👍
Vajinismus varsa demek ki cok zorlamamak lazim ayrilsinlar baskalariyla mutlu olurlar
Erkek öküz değilse kadın vajinisms olmaz zaten,🤣
Tedavi görmek şart.
ben çözdüm
oyle bişi warmı ki
nerde denk geldin
ewlimsnz
bilsekk
Destek şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar