Behlül Dânâ hazretlerinin, halka doğru yolu göstermek için söylediği sözlerden rahatsız olanlar, birgün Hârûn Reşîd’e gidip; “Sultanım, bizim yaptıklarımızın ona ne zararı var? Bizi kendi hâlimize bıraksın. Sonra her koyun kendi bacağından asılır” gibi sözlerle şikâyet ettiler…
Bunun üzerine Hârûn Reşîd, Behlül Dânâ’yı çağırtıp, halkın isteğini bildirdi. Behlül Dânâ hiç sesini çıkarmadan sarayı terk etti. Birkaç koyun alıp kesti, bacaklarından mahallenin köşe başlarına astı… Aradan günler geçtikçe, asılan hayvanlar kokuyordu. Kokudan rahatsız olan aynı kişiler Hârûn Reşîd’e gidip, durumu anlattılar. Behlül Dânâ’yı çağırtıp, sorduğunda; -Bir kötünün herkese zararı olduğunu herhalde anladılar. Ben bir şey yapmadım, her koyunun kendi bacağından asıldığını onlara gösterdim, diye cevap verdi…
Harun Reşîd bu sözleri işitince, ibret alıp çok ağladı.
Her koyun kendi bacağından asılır diye bir şey yok. Bugün duymazdan geldiklerimiz yarın başımıza geldiğinde yine aynı kayıtsızlığı sürdürebilecek miyiz? Ben evli kişilerle ilişkiye giren kişilerin karaktersiz ve acınası olduğunu düşünüyorum.
Evli olduğunu bağlandıktan sonra öğrendim kopamadım. psikolojim iyi değildi o dönem. Doğruyu yanlışı ayırt edemiyordum. Ortak arkadaşlarımız eşine söylemiş.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Oldum diyen paçavralar kim merak ediyorum.😒
Düşünce özgürlüğü var neden karşı oluyorsunuz ki yanlıştır doğru dur herkes kendi bacağından asılır
Behlül Dânâ hazretlerinin, halka doğru yolu göstermek için söylediği sözlerden rahatsız olanlar, birgün Hârûn Reşîd’e gidip; “Sultanım, bizim yaptıklarımızın ona ne zararı var? Bizi kendi hâlimize bıraksın. Sonra her koyun kendi bacağından asılır” gibi sözlerle şikâyet ettiler…
Bunun üzerine Hârûn Reşîd, Behlül Dânâ’yı çağırtıp, halkın isteğini bildirdi. Behlül Dânâ hiç sesini çıkarmadan sarayı terk etti. Birkaç koyun alıp kesti, bacaklarından mahallenin köşe başlarına astı… Aradan günler geçtikçe, asılan hayvanlar kokuyordu. Kokudan rahatsız olan aynı kişiler Hârûn Reşîd’e gidip, durumu anlattılar. Behlül Dânâ’yı çağırtıp, sorduğunda;
-Bir kötünün herkese zararı olduğunu herhalde anladılar. Ben bir şey yapmadım, her koyunun kendi bacağından asıldığını onlara gösterdim, diye cevap verdi…
Harun Reşîd bu sözleri işitince, ibret alıp çok ağladı.
Her koyun kendi bacağından asılır diye bir şey yok. Bugün duymazdan geldiklerimiz yarın başımıza geldiğinde yine aynı kayıtsızlığı sürdürebilecek miyiz? Ben evli kişilerle ilişkiye giren kişilerin karaktersiz ve acınası olduğunu düşünüyorum.
Haklısıniz
Uyum istek işine bakar
28 yaşındayım önüme gelen bana zar atan her karıyı yatağa alırım evliymis bakarmış nişanlı farketmez
Oldum bir daha olmam
Neden olmazsın sebep neydi
Duymayan kalmadı
Kötü olmuş farklı Bi heyecan heralde
Nasil duydular ki kim söyledi
Yanlışa rastlamışsın ondan
Evli olduğunu bağlandıktan sonra öğrendim kopamadım. psikolojim iyi değildi o dönem. Doğruyu yanlışı ayırt edemiyordum. Ortak arkadaşlarımız eşine söylemiş.
Başka şehirlerden birileri ile yaşa sende aynı yerde olmasın. Neler neler var ortaya çıkmayan
@Sedat272727 o dönem dünyadaki tek erkek oymuş gibiydi. Kimseyi görmüyordu gözüm. Ama gerek yok tonla bekar erkek varken vebale girmeye.
Hangi şehirde yaşıyorsunuz beğendiğiniz biri olmalı
Olurum
olmak isterim