Gizli Üye(30-35)+1 yılönceden olsa bu soruya tabii ki evlendikten sonra derdim. ancak çevremde gördüklerim yaşadıklarım ve olgunlaşmanın da etkisiyle evlilikten önce yaşanmalı en azından konuşulmalı diye düşünüyorum. bu demek değil ki her sevgili olduğunuzla birlikte olun asla değil. ancak günümüzde evliliklerin çoğu bu cnsellik yüzünden son buluyor. çünkü kimse dürüst değil. anne ve babalarımızın zamanında insanlar cnselliğe dair hiçbir şey bilmiyordu sadece üremek için yaşadıkları bir şeydi. ama günümüzde artık kadınlar da erkekler de haz nedir nasıl alınır, nasıl davranmam gerekir, bir hastalığım var mı? gibi konulara daha hakimler. o yüzden de evlendikten sonra cnsellik yaşandığında her iki tarafta hayal kırıklığına uğrayabiliyor.
yani şöyle izah edeyim. herkesin ilişkiyi yaşayış biçimi farklıdır. ya da ilişki anlayışı. ben işini hallettikten sonra benden uzaklaşan bana sarılmayan bir adamla evlenmek istemem. artık bu olaylarda kadının da tatmin edilmesi gerektiğini, kadının ilişkiye hazırlanması gerektiğinin bilincindeyim. bunu da evlenmeden öğrenememek kötü bir durum. sonrasında aldatmalar, mutsuzluklar vs. belki adamın cnsel bir problemi var, belki hayvan herifin teki, seninle işi bitince hayatına devam ediyor belki nereden bileceksin? kadın mutlu olmuş mu olmamış mı umrunda değil. şimdi şey diyenler çıkacak 'ya her şey cnsellik mi, kusuru olsa da katlanılmaz mı' falan diye. hepsi kendini kandırıyor sadece. her şey tabii ki cnsellik değil ancak ilişkide en büyük paydaya sahip kimse bunu inkar etmesin.
madem cnsellik her şey değil bu adamlar neden karılarını aldatıyor ya da kadınlar aynı şekilde eşlerini aldatıyor? evliliklerin yüzde 90ı bu şekilde bitmiyor mu? niye kendimizi kandırıyoruz. eşinin yapamadığı ya da terslediği ya da keyif alamadığı birşeyi başkasında arıyor işte. olay bundan ibaret. ben evlenmeden önce yaşadım iyi ki de yaşamışım, kıyaslama imkanım oldu, eşimi sırf buna bakarak seçmedim tabii ki ama en azından kadına değer veren, bencil olmayan, beni de mutlu etmek için çabalayan biri. evlenmeden önce nasılsa şu an da hala aynı, değişmedi. cnsellik bu kadar kafanızda büyüteceğiniz bir mevzu değil. hep kadınlar kendilerini erkeklere sunmaları gerekiyormuş gibi algılatıldı bize. eskiden öyleydi çünkü. grdek gecesinde bile kadınlara gecelikler tüylü terlikler üretildi. peki erkek? erkek neden süslenmiyor. çünkü erkek işini halleder gider kadın sadece bir metadır. erkeğe hitap etmelidir, onu cezbetmelidir. bunun artık böyle olmadığını olmaması gerektiğini çoğu insan anladı. ilişki karşılıklı haz ve mutluluğa dayanır tek taraflı değildir.
52 Yorumla- +1 yıl
Bence de doğru
- +1 yıl
Olmalı mı diyorsun
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBen evlenmeden cinselliği konuşmayı ya da yaşamayı yanlış buluyorum.. çünkü cinsellik benim için zaten önemli değil cinsellik için evlenenler zaten evlenmese de olur gidip her gün yapabilirler tutan yok sonuçta. insan evleniyorsa aşk için sevgi için evlenmelidir. karşısında ki cinsellikte kötü çıktı diye kendini tatmin edemiyor diye sorun yapıyorsa amacı demek ki beden olarak kendini tatmin etmekmiş. bu yüzden de yaşayarak öğrenilmeli bazı şeyler önceden pazarlığı olmamalı. tabi ki herkesin düşüncesi farklıdır :)
52 Yorumla- +1 yıl
💯
- +1 yıl
@27esmerim 🤲☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBende kırmızı defter fetişi var o olmadan olmuyor 😂😂😂
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKonuşmadan yaşamak mantıklı değil, kim ne sever ne sevmez vs bunlar konuşulmalı kesinlikle..
10 Yorumla Evliliğin temel taşı sekstir aksini iddia eden ya bir şey bilmiyordur ya da bunu söylemeye çekiniyordur, isteyen yaşar isteyen yaşamaz dünya görüşlerine göre,
evlendikten sonra bu konuda ciddi problemler yaşayan evli çiftlerle dolu ortalık ve büyük çoğunluğunun sonu bir dramla bitiyor, ben evleneceğim birisi olsa hayatımda bunu yaşarım ve birbirimize bu konuda ne kadar uyumlu ya da uyumsuz olduğumuzu karşılıklı olarak değerlendirme fırsatını tanırım, testi kirildiktan sonra yol gösteren çok olur testiyi kırmamak lazım.10 Yorumla
+1 yılUyumlu bir evlilik için ten uyumu ve cinsel uyum olmazsa olmazdır. Evlendikten sonra kötü olduğunu öğrenmenin sonucu boşanmak olacaktır o yüzden de evlenmeden önce her önemli konu gibi bunu da yaşamak şarttır.
31 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Çok saçma bir soru 🙄 evlenince zaten tüm Deneyimi beraber yaşayacaksın, cinselliğe hemen el satmak isteyen biri benim kalbimi değil bedenimi seviyordur ve böyle bir karaktersiz insan ile ilişkiyi bırak arkadaş bile olmam
13 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu tabii ki kişisel bir seçim. Cinselliğe bu kadar kapalı bir toplum olmamızdan dolayı toplumsal olarak tabii ki konuşulabilir ama yaşanmamalı.
Bizim toplumda bağımsız düşünecek olursak kesinlikle yaşanmalı. Sonra da birbirine uyumsuz çiftler, eksik ilgi derken huzursuzluklar , aldatmalar vs. vs. geliyor ve evlilik huzur alanı olacakken kabus alanına dönüyor.
10 YorumlaBence zamanı geldiğinde yaşayarak öğrenmeli. Bazı şeyler heyecanını yitirmemeli.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdiki gençlerin bu evlilik öncesi cinsellik olayını çok abarttığını düşünüyorum. Eski insanlar annelerimiz babalarımız çok görüşmeden evlenmişler bile. Onlar mutlu yani evlilik öncesi cinselliğin iyice normalleştirilmesini hoş bulmuyorum
11 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 896 cevap paylaştı. Yaşayarak ögrenmeli aslonda herkes üstüne düşeni yapsa bence cok iyi olur
60 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 639 cevap paylaştı. Cinsellik çokta önemli değil bazıları o kadar adi pislik ki kızı cinsellik için kullanıyor zevkini alınca terk ediyor böylelerinin varya neyse ciddi ilişki de tam tanımak gerekir aşk varsa hayatına sevgili olarak girilmeli
10 YorumlaEvlilik öncesi cinselliğe karşıyım ben. İsterse bana geri kafalı desinler umrum değil.
12 Yorumla
+1 yılbu kadınlara bağlı evli kaıdnların çoğu sorusund ayok tatmin olamadık yok sırtını dönüyor yok küçük çıktı.. öyleleri bi zahmet önden kalite kontrol yapsın
20 Yorumla
+1 yılKıyafet alırken bile özenle deniyoruz bakıyoruz oluyomu olmuyomu, partner seçerkenmi denemicem ayrıca partner diyorum çünkü iyi bir cinsellik için ciddi ilişkiye hatta sevgili olmaya bile gerek yok
10 Yorumla
+1 yılİlişki belli bir düzeye gelmişse cinsellik olur. Bence olmalı da zaten. Sonra evlilikte uyumsuzluk çıkınca boşanma vs uğraşmaya gerek yok
20 YorumlaBen herşeyi en başta konuşurum. Olup olmayacağına ilk başta karar veririm. Zamanımı boşa harcamak istemiyorum artık
10 Yorumla
+1 yılKonuşulan ile yaşanan asla bir olmaz. Yani ciddiyeti, yaşanıp yaşanması tamamen akışa bağlı.
20 YorumlaTanımalı seks yapılmasa bile istekler konuşulmalı ve cinsel sağlığa bakılmalı
10 Yorumla
+1 yılBence tanımalı kuralları varsa ona göre önlem alınmalı
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 10,8b cevap paylaştı. bi deneme sürüşü yapılmalı 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılişte bu yüzden evlilikler uzun sürmüyor cinsellikte birbirini tanımak diye bir şey yok yani varsa da bu at la deve değil bu konuyu abartıp abartıp önümüze sunan insanların sayesinde evliliklerin içini boşalttınız
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,6b cevap paylaştı. evlendikten sonra yaşayarak öğrenmeli
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Nerde kaldi ozmn bakire arama çabaları
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 32,4b cevap paylaştı. Yaşayarak onrenmeli
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 323 cevap paylaştı. Zamanla, Yaşayarak öğrenmeli.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaşayarak öğrensinler
10 Yorumla
+1 yılHaram
26 Yorumla- +1 yıl
😃test yapcaz diye cehennemi göze alamam
- +1 yıl
Beklemiyordun dümi benden böyle bişi kdkf
- +1 yıl
Pekii apla
Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı. Uygulamalı öğreteceğim ben :D
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki sevişmek şart
20 Yorumla
+1 yılEvlenince öğrenmeli
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 706 cevap paylaştı. Yaşayarak
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılevet
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar