+1 yılToplum içerisinde kendilerini göstermeye çalışmadıkları ve göz önünde olmadıkları sürece herkes dört duvar arasında karşılıklı rıza şartıyla istediğini yapmakta özgürdür
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ve bu sadece eşcinsel insanlar için değil herkes için böyle olmalı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
+1 yılEşcinselliğe karşıyım. Hem doğal değil, hem etik değil, hem de Allah'ın emirlerine direkt olarak isyândır.
06 Yorumla
Soran+1 yılAllah tarafından bu insanlara verilen şeye sen nasıl karşı olabiliyorsun
- +1 yıl
Allah kimi nelerle imtihan ediyor. Pedofil olan insanlar da çocuklardan hoşlanıyor, onlara da mı karşı olmayalım? Allah domuz'u da yaratmış, ama haram kılmış. Hemcinsine ilgi duyan birisi nefsiyle mücadele edecek şâyet Allah'a imân ediyorsa.
Soran+1 yılO şekilde doğması günah değil işte bak sende bunu biliyorsun allah tarafından bir sınav olduğunuda biliyorsun. Diğer bahsettipğn şeyler hastalık azgınlık sapıklık ama bu öyle bir şey değil öyle olanlar var mıdır vardır ama herkesi öyle görmeyin
- +1 yıl
Bana göre homoseksüel insanlar da sapıktır. Bir kedi üçgözlü doğarsa, bu doğal olmaz. Allah'ın emirleri ve kanunları apaçıktır. Eşcinsel olup da kendini tutmuyorsa bir insan, Allah'ın emirlerine uymuyor ve isyân ediyor demektir. Ben karşıyım ve asla desteklemem. Haa kınamam da. Sonuçta bu Allah ile o kişi arasında.
Soran+1 yılEşcinsel olup da kendini tutmuyorsa bir insan, Allah'ın emirlerine uymuyor ve isyân ediyor demektir. Kesinlikle doğru demişsin buda demek oluyor ki insanlar eşcinsel doğabilir allah tarafından
- +1 yıl
Çok büyük bir azınlıktan bahsediyorum. Şey gibi düşün, şimdi mesela bazen bir hayvan 3 memeyle ya da 3 gözle doğuyormuş gibi. Mütasyon geçirmiş ya da kimyasal bir madde yüzünden filan. Bu onu doğal yapmaz. Ayrıca günümüz eşcinselliği genellikle etkiden oluyor. Sen bir çocuğa neyi normalleştirirsen, o çocuk onu normal görür. Bir insana 40 gün deli dersen, delirirmiş mesela.
+1 yılVarlar yaşıyorlar ve hetero olan kişiler hakkında ne düşünüyorsam onu düşünüyorum kısaca normal karşılıyorum.
054 Yorumla
Soran+1 yılAynı fikirdeyim teşekkür ederim yorumun için
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Bir şey olmaz kardeşim toplumsal ahlak dediğiniz şey bile tek bir doğru barındırmayan kültürden kültüre değişkenlik gösteren bir olgu. Toplumun ahlakını bu insanlar değil tecavüzcüsü tacizcisi hırsızı vb örnekleri bozuyor bunu çocuk görünce bunları olmuyorsa onu görünce de olmaz merak etme. Daha büyük sorunlar var bu ülkede
Soran+1 yıl@Birabey içinde zaten öyle bir his vs yoksa inan etkilenmez
- +1 yıl
Kısaca o 5 10 yaşındaki çocuğun bunu görmesinden endişe edeceğimize başına bir şey gelmesinden emin olmamız gereken bir dönemdeyiz eşcinsellik bir sorun değil
- +1 yıl
Ne alakası var tecavüzcü dediğin sapıklık veya hastalık hırsızlık dediğin adı üstünde hırsızlık daha büyük problemler var diyerek mevcut sorunu görmezden gelemezsin ki sen toplumu nasıl yetiştirdiğini bilmiyorsan böyle farklılıklar çıkar şu an demografik yapı bozuluyor Arap kültürü giriyor ülkeye diye bağırıyoruz burada sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz kusura bakmayında at gözlüğü ile bakıyorsunuz dünyaya
- +1 yıl
Anlatamıyorum herhalde lgbti benim için bir sorun değil insanları rahat bırakın
- +1 yıl
Şu cümlelerin sahibi olarak seni at gözlüğü ile hayal ediyorum bu arada bilgin olsun.
Soran+1 yılKesinlikle şu an ki mülteci istilası varken çocuk tacizlerini normal gören pakistan lı afgan erkekler varken erkekçiliği normal gören bi kitle yaşıyorken Türkiye de sence çocuklar güvende mi sıkıntı eşcinsel insanlar mı bu kadar şeyin içinde
- +1 yıl
Anlatamazsın sal onu sal
- +1 yıl
Toplum ortasında hangi eşcinseli o halde gördün sen ya 😂😂😂 ama eli şeyinde gezen onca mülteciyi türk erkeğini ben gördüm sen hangi ülkedesin acaba kendine gel saldırmak için saldırmayın.
- +1 yıl
İşte olayınız bu sizin bilgi sahibi olmadan fikrinizin olması gözlem yapmadan yargısız infaz yapmanız bunu bi çözer isen boş konuşmaktan kurtulur bir rahatlarsın tavsiyemdir
- +1 yıl
Ayrıca 5 yaşındaki yeğenine hoşgörüyü ve her insanın farklı olduğunu anlatırsan sorun da olmaz pedagoka git bu çocuk bu dünyada yaşayacak sonuçta çok dert etme işin uzmanı bu tür sorunları halleder.
Soran+1 yıl@Birabey bursa da olsam kesinlikle gelirdim ama senin gibi zihniyetlerle zor göndeririz biz bunları
- +1 yıl
Boş yaptığım veya Bilgi sahibi olmadığım konu değil bu. Mudanya sahilinde ve Gemlik sahilinde kızlara laf atıldı fotoğrafları çekildi sosyal medyada yayınlandı bizde oraya gidiyoruz. Eşcinsel sorusuna gelince de çok gördüm el ele gezip dudak dudağa öpüşeni buda benim toplumsal ahlak yapıma uymuyor gitsin evde öpüşsünler özgürlük değil bu gevşeklik.
- +1 yıl
Bu senin bireysel ahlak yapına uymuyor toplum adına tek başına ahlaki normlara karar veremezsin.
- +1 yıl
Diyorum ya algıda seçicilik çok daha fazla olayı gördün ama takıntılı olduğun bu olaylar o da ilginç. Neyse ben daha fazla tartışmak istemiyorum dediğim gibi yaşam biçimleri beni zerre rahatsız etmiyor iyi geceler
Soran+1 yılKS de şuana kadar gördüğüm en mantıklı ve düzgün olabilirsin tekrardan çok teşekkür ederim düşüncelerin ve anlayışın için. Keşke herkes senin gibi düşünebilse daha önemli sorunlar varken masum insanlarla uğraşmasalar
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim kendine çok iyi bak ve kendin olmaktan ne olursa olsun vazgeçme 💜🤗
Soran+1 yılTeşekkür ederim sende kendine iyi bak ve daha fazla muhattap olma burdakilerle de anksiyete sahibi olup çıkarsın burdan❤️
- +1 yıl
Toplumsal ahlakın çizgisi belli değildir genel olarak gördüğü kabul oranı bellidir büyük bir kitle tarafından senin savunduğun şey kabul görebilir ama bu mikroda aynı değildir bu durumda ülkenin laik ve özgür olduğu noktasına bağlanacak olursa toplum genelinde kabul gören durumlar özünde bireyi kapsamadığı için 'özgür' bir birey bu ülkede kimsenin sınırlarına girmeden istediği gibi yaşamakta özgürdür her heteroseksüel gibi.
- +1 yıl
Ay yazarken yoruldum 😂
Soran+1 yıl@Birabey sana o kadar çok şey anlatırdım ki vallahi yoruldum ama yazıcam ben sana konuşuruz bunları
- +1 yıl
Sorun yok canımın içi tartışmayı severim arkadaş da gayet kibar bir şekilde seviyeli ve efendi bir biçimde muhatap oluyor ses kaydından anladım bu beni mutlu eder seviyeli tartışmaları severim
- +1 yıl
Son attığın ses kaydına istinaden şunu söylesen uzlaşırız ben insanların alenen dışarda cinsellik seviyesinde bir şeyleri yaşamasına karşıyım desen heteroseksüel çiftleri de katarak ben seni anlarım mesela fakat el ele tutuşan lgbt bir çift görmek istemiyorum dersen bu onların özgürlüğünü kısıtlamak olmaz mı sence?
Soran+1 yılEvet böyle tartışmaya can kurban tartışmanız bitince gelip hepsini okurum girmeyeyim araya
- +1 yıl
Senin bahsettiğin şey reşit olmayan insanlar için ya da kuran, incil yakılması toplumsal ahlak anlayışı değil ki etik. Etik olarak seninle hemfikirim ben ama toplumsal ahlak kuralı kuran yakılmasına karlı dururken incile ses çıkarmaz sen toplumsal ahlak kuralını benimsemiyorsun burada etik değerleri benimsiyor ve savunuyorsun bu konuda bu ikisi arasında ciddi fark var
- +1 yıl
Bak bu söylediğin olayda ben de katılıyorum sana ama dediğim gibi bunu en başta her kesim için söyleseydin ben zaten haklısın derdim
- +1 yıl
Bülent ersoyu buda sanmalarını araya nasıl sıkıştırmış olabilirsin ya 😂😂😂😂
- +1 yıl
İşte etik değer dediğimiz şey de tam olarak bu
- +1 yıl
Rafine zevkler iyidir insanı hayata bağlar 😂
- +1 yıl
Sonuç olarak uzaklaştık iyi oldu. Kaliteli bir tartışmaydı
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌼 ve seni de yorduk kusura bakma 😂
- +1 yıl
Bakalım görebilecek miyiz 😂 iyi geceler arkadaşlar 🌼😊
Soran+1 yılBende ikinizede teşekkür ederim arkadaşın tek hatası toplumsal ahlaka tek bir yerden bakıp bir yeri eleştirmekti ama daha sonra düzeltti o düşüncesini. Geri kalan konularda ikinizde haklısınız tekrardan teşekkür ederim❤️
- +1 yıl
Beklerim gel tartışalım😂😂😂
- +1 yıl
Rica ederim soran arkadaşım iyi bak kendine tekrardan 🤗🌼
- +1 yıl
Ciddi misin ya 😂 ne zamandan beri tanışıyoruz çok özür dilerim ama tanımadım ben seni profil mi değiştin naptın
- +1 yıl
Adam ne ile karşı karşıya olduğunu bilerek yorum yapmış😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Peki madem
Cinsel Yaşam konusunda 10b cevap paylaştı. 17 ımden berı aktıf gayım ne dusunuyorlar merak edıyorum
aktıf rolde01 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyanlar kadar dinen günah olduğu için kabullenemeyenler de var
+1 yılBen antipati duymuyorum bir kadınla öpüşmek bana ters gelmiyo
01 Yorumla
Soran+1 yılTers te gelebilir bunda sorun yok kimse kimseye zarar vermediği sürece saygı duymak zorunda
+1 yılToplum olarak genel huzuru bozmadiklari sürece kimseye dair kötü düşüncem yok
05 Yorumla
Soran+1 yılGenel huzuru bozacak bişey yok ya bence gayleri tv deki gibi tiktok taki gibi düşünmeyin görmeyin
- +1 yıl
Hayatım ben öyle görüyorum demedim ki.
Soran+1 yılÇoğu insan öyle düşünüyor o yüzden
- +1 yıl
İnsanlar düşünmüyor hayatım düşünen insan böyle aptalca şeyler demez
Soran+1 yılHaklısın
+1 yılEşcinsellik haramdır dinimizce ve normal karşılamamız istenemez
09 Yorumla
Soran+1 yılAllah tarafından öyle yaratıldıysa peki?
- +1 yıl
Allah tarafından öyle yaratilmaz kardeşim ya erkektir ya da kadındır
Soran+1 yılSen allah mısın ya da o insan mısınnda biliyorsun
- +1 yıl
Dinimizde eş cinsellik haramdır bunu biliyorum net bir şekilde
Soran+1 yılGünah evet ama öyle doğulabiliyor bunu kabul edin
- +1 yıl
Haram olan bir şey bu Allah öyle yaratsa bu haram demezdi. Saçmalıyorsun. Kabul etmiyorum İslamiyet'e inanıyorum ve İslamiyet'e göre eşcinsellik haramdır bukadar
Soran+1 yılÖyle doğruluyor fakat nefsine hakim olamayıp cinsellik vs yaşarsan günah oluyor. Bunu anlayın
- +1 yıl
Anlamıyorum. Haram bu
Soran+1 yılDeğil işte sende şu an günah işliyorsun. Anlamamak için direnmenizi anlamıyorum
Sorun yok benim için isteyen istediği gibi yaşasın
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler düşüncen için
+1 yılBana düşünceleri garip geliyor ve onları acikcasi yok sayıyorum
06 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak garip gelen nedir sana?
- +1 yıl
Iste bizi yargılıyorlar falan diyorlar cok saçma geliyor e tabiki oylr olucak sapkinlik bu yaptıkları şey daha önce lut kavmine ne olduğunu bilmiyorlar mi
Soran+1 yılSonuçta doğuştan öyle olanlar var allah tarafından bu şekilde doğanlar var siz buna nasıl karşı olabiliyorsunuz
- +1 yıl
Cinsiyet olarak mi diyorsun eger öyle ise onlara dedgim bisey yok ben bu iste ben kadınlardan hoşlanıyorum yok iste erkeklerden hoşlanıyorum diyen kişilerden bahsediyor hem cinsinden hoşlanan ysni
Soran+1 yılHayır doğultan gay doğan insanlar var hemcinslerine ilgi duyan ve bu insanlar Allah tarafından böyle yaratılıyor ve günah değil. Sadece cinsel ilişki yaşamak günah ve bu diğer insanlarda da böyle
- +1 yıl
Eee tamam evlenince mi yapabiliyor diğer insanlar gibi yani
Çevreye bir Zarar vermedikçe problem yok
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevreye nasıl bir zararları olabilir ki zaten
Soran+1 yılDoğru sadece eşcinsel insanlar değil herkes buna dikkat etmeli diye düşünüyorum. Bi erkekle bir kadın yapsa normal mi yani kamuya açık alanda
Gizli Üye(25-29)+1 yılUmarım doğru yolu bulurlar
013 Yorumla
Soran+1 yılKanka bi söylede bulsunlar ya
Cevap sahibi+1 yılçok farklı görüşleri var
Soran+1 yılÇok açıklayıcı oldu teşekkürler
Soran+1 yılEngelimi kaldırsana bi kanka
Soran+1 yılHadi kanka ya söyleyeceklerim var sana
Cevap sahibi+1 yılefendim aga.
Soran+1 yılEngelimi kaldır
Cevap sahibi+1 yılyazabilirsin buradan.
Soran+1 yılKonuşmak için sohnet amaçlı kim olduğumu biliyorsun değil mi
Cevap sahibi+1 yılbiliyorum , lütfen uzatma.
Soran+1 yılTamam yaz bi ya
Cevap sahibi+1 yılsen yazabilirsin , sadece.
Soran+1 yılEngellediğin için yazamıyorum
+1 yılbir şey düşünmüyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılDüşünse bi biraz
- +1 yıl
Herkesin zevkleri ayrı olabilir yani ne diyim saygı duyuyorum 😂
Soran+1 yılSadece zevk meselesi değil bu ya😅
- +1 yıl
Doğrudur
insanlar
01 Yorumla
Soran+1 yıl😅