evlendikden sonra makbuldur cinselik..
Evlilik öncesi cinselik yaşamak ne kadar doğru?
evlendikden sonra makbuldur cinselik..
Evlilik düşünerek flört ediyorsak gayet doğru. Nikah defterinin önümüze gelmesini beklemenin ne anlamı var. İmamın önünde 3 kere papağan gibi ''ettim'' deyince helali oluyorum da ciddi düşündüğüm birisiyle evlilik öncesi birlikte olunca haram mı işlemiş oluyorum. Yani şu feodal din tarım toplumlarına dayalı üretim sistemi ve bunun altyapı unsuru bir geleneği aşamadık millet olarak. Feodalizmin üzerine 19-20. yüzyıllarda Sanayi devrimi oldu, 21. yy'da teknoloji devrimi yaşanıyor. Siz hala feodal toplumun fosil kalıntılarını din zannediyorsunuz.
Her kıza bir babanın evladı olarak bakmalı her erkek. Yarın kendi kızının da başına gelebilir çünkü.
Ck dogru dedin keske herkes senin gibi düşünebilse..
Allah hidayet versin inşAllah Müslüman anne ve babanın her evladına
Amin🤲🏻
Nasıl kurani kerime abdestsiz dokunulmaz , insan evlenene kadar sevdiğine dokunmaz...
Aynen öyle👍
👍
Doğru yanlıştan ziyade günah! Kuran'da zinaya yaklaşmayın derken bir de zina etmek.. kesinlikle insanın kendine verebileceği en büyük zarar ve atacağı en tehlikeli adım. Kimse kendini ateşe atmak istemez diye düşünüyorum ~ ℳ
👍👍👍
Cevap
21Cevap
Herkesin kendi kararı. ama ben yaşamazdım sanırım.
Bence doğru değil ya kim ne derse desin evlenmeden olmaz bence mağramda mutluyum ben. d
Afferim kiz sana👍
Bence de doğru değil, yapmam da zaten . Ayrıca İslam'da haramdır .
Aynen öyle 👍 dinin imanini bilen yapmaz zaten
Doğru değil. Evlilik öncesi yaşanacaksa evlenmeye ne hacet.
Aynenn
Bence bazı kurallara içerisinde normal ama bir sınır olmalı o kadar basit olmaması lazım yoksa çok çabuk biter bağlayıcı olmaz
Doğrusu tabiki evlilik sonrasıdır. Ama ateşle barut misali durumlarda iradeye yenik düşülebiliyor
Günümüzde evlilik yaşı 30'u da aşmaya başladı. Cinsellik de ihtiyaç ufak tefek de olsa bir şeyler yaşansa iyi olur bence.
Bence doğru çünkü cinsel yaşam çiftler için çok önemli bir konumda oluyor ve evlilikten sonra süpriz yaşanmaması için yapılmalı
Tabiklde çok Yanlış ama yinede buyuk Konuşmak İstemem...
Gayret normal canım kendi isteğine bağlı
Doğru değil bence.
Kişilerin tercihine kalmış. Bende karşıyım.
Yanlış ama artık evlenmeden yapıyorlar
kişinin kendı hür iradesi
Kimseyi bekleyemem mk
Senin için doğru geliyor mu
Daha dün oldu benim
%31 doğru
Doğru bulmuyorum.
Doğru değil
bence sorun olmamalı
Yanlış
Hiç doğru degil
yanlış