- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılSeksin neden sadece evli çiftlerin yapması gereken bir şey olduğunu, dini argümanlara sığınmadan birisi bana mantıklı şekilde açıklayabilir mi? Evlenmek istemeyen bir insanın, en temel biyolojik ihtiyaçlarından birini (intimacy)(hayır, bahsettiğim ihtiyaç boşalma ihtiyacı değil, o mastürbasyonla da olur) neden tatmin etmeden yaşaması gerektiğini de açıklayın. Cinsiyet ayrımına girmeden, çünkü ben konuya cinsiyetçi yaklaşmıyorum. Evlilik gibi, iki imzadan ibaret olmayan, kadına ve erkeğe, varlığından Türk Medeni Kanununu okumadığınız için haberdar bile olmadığınız sorumlulukları üstlenmeniz gereken bir ilişkiye, sırf seks yapmanız toplum nezdinde meşru olsun diye katlanma hevesiniz neden? "Seks yapmak isteyen evlensin, evlenmeli" şeklindeki dayatmanız ne zaman son bulur? Cinsel deneyiminiz olmadan, seks yapmayı bilmeden evlendiğinizde yüzde 100 mutlu ve doyurucu bir cinsel hayatınız olacağının garantisi var mı? Evlenmeden olmaz diyerek 40 yaşını bakir/bakire olarak karşılamanız durumunda buna "kısmet değilmiş" mi diyeceksiniz? Yoksa sırf seks yapabilmek için "yaşım geçiyor, evde kalırım" kaygısıyla eh hadi bu olsun bari diyerek bir evlilik mi yapacaksınız? Evlenmeden olmasın, tamam. 30 yaşından önce evleneceğinizin garantisi var mı? Yoksa artık evlenelim diye karşı cinsi mi darlayacaksınız?
11 Yorumla
Soran+1 yılBunu kimse dine bağlamadı bilimsel ve psikolojik açıklaması bile vardır araştırın isterseniz evlilik öncesi cinsellik yaşamak sağlıklı değildir
En İyi Cevaplar
Şart Mart değil, yapan da kendi bilir görüşüm şudur evlilik öncesi aklı ile hareket eden çiftlerin böyle cinsellik yaşamaları doğru olmasa bile evlilikleri olur ve güzel geçer. Fakat aklı yerine sadece cinsel eğilim hisleri ile bu eylemi evlilik öncesi yapanlar ya evlenmezler ya da huzursuz bir evlilik evresi yaşarlar ilk seçenek çok görülen bir şey değildir. Fikrim de zihnimde evlilik öncesi cinsellik olmamalı yönünde ve sadece cinsellik içinde evlilik olmamalı aile kurma üzerine olmalı
00 Yorumla
+1 yılHadi diyelim ki iki taraf da istedi ve yaşandı. Hayatımız düz değil ki bugün mutluysak yarın mutsuz da olabiliyoruz yani beraberlik olup bittikten sonra o kişinin, özellikle de erkeğin seni yarı yolda bırakmayacağının garantisini kim verebilir
Ondan sonra çıkıp yok efendim ailem duyarsa şöyle olur yok efendim bütün erkekler böyle şerefsiz gibi veryansın ediyorlar
Eee o zaman neymiş her şeyin yeri ve zamanı var00 Yorumla
Biraz arz talep meselesi diyorum. Ben yine de her şeyi çok başta tüketmemek taraftırıyım. Cinsellik çok önemli ve değerli bir kavram çiftler için. Evlilik öncesi ufak tefek heyecanlar olabilir elbette. Fakat evlenmeden önce sürekli deliler gibi seks yapmak evlilik sonrası heyacanı kaybettirebilir. Böyle özel anların saklanması ve korunması gerekiyor diye düşünüyorum.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 818 cevap paylaştı.
u +1 yıl2 taraf da isteniyorsa yaşanabilir
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHerkesin kendi kararı
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 514 cevap paylaştı. Herşeyi evlilik öncesi tüketmek heyecanı azaltabilir, sıkıldım deyip ilişkiyi bı taraf bitirmek isteyebilir tam tersi daha çok bağlanadabilir çiftler bilinmez. Net olan bir şey var ki evlilik öncesi cinsellik yaşamamak ten uyumu var mı bu konu da sürpriz olabilir , hayal kirikliği yaşanabilir.
32 Yorumla
Soran+1 yılTen uyumu sadece seks yaparak anlaşılan bir şey değildir
Ben başta sevdiğim kişinin ve özellikle evlenmeyi düşündüğüm birinin farklı farklı kişilerle temas etmesini (cinsellik yaşamasını) istemiyorum. Benden önce birileriyle duygusal bağ kurmuş olması bile beni az çok rahatsız ediyorken bu durum nasıl hissettirir tahmin ediyorsunuzdur, dinimi katmadım bile. Bende sağlıksız buluyorum, çok fazla anlam yüklü şu cinselliğe
31 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şekilde sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. Evliliğin yüzde kırkı zaten cinselliktir, tüm duyguları eşinle yaşayıp, her gün daha da farklı düşünceler katarak ilerleyebilir insanlar. Fakat ilişkide cinsellik yaşandığında, bu sefer yaşanabilecek hiç bir şey kalmayacak. En özelini yaşamışken, sürekli yaşanmak isteyecek ve sonu da malum…
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik zaten sadece cinsellik değildir önce bunu anlamaniz gerek evlilik bir insanla hayatını birleştirmek demek evliliğe cinsellik olarak bakan insanlar genelde 5 sene içinde boşanıyorlar ve bu durum bizim ülkede çok maalesef cinsel açlıktan dolayı evleniyorlar cinsellige doyduktan sonra da boşanıyorlar
06 Yorumla
Soran+1 yılİster kabul et ister kabul etme evliliğin çoğunluğunu cinsellik kaplar dediklerinde doğru ama cinsellik çok çok önemlidir bilimsel olarakta evlilik öncesi cinsellik yaşanması çok önerilmiyor
- +1 yıl
Cinsellik önemli tabi ki ama evlilik cinsellikten ibaret olmadığını düşünüyorum Türkiye'de önemlidir çünkü Türkiye zaten cinselliğin Afrikasıdır
Soran+1 yılBu dediğin şey yurt dışı için geçerli çünkü orada insanlar için cinsellik çok normal bir şey okulda bile kondom dağıtıyorlar ama Türkiye böyle bir yer değil maalesef
- +1 yıl
E tabi sen bir insana 25 sene seks yapma içinde tut kendini tut sonra evlen yap dersen ne olur o insan o evlilikten cinsel olarak çok şey bekler çünkü o kişi 25 senedir o seksin hayalini kuruyor 😂
Soran+1 yılCinsellik seksten ibaret değildir
- +1 yıl
Cinselliğin zirvesi sekstir ama
Hvp olma ihtimali yüksek, rahim ağzı kanseri yapabiliyor.
Bir de yani karşılaştırma işine döner artık kadın için de erkek için de. başka insanları beğenemez hale gelirsin bir süre sonra.20 Yorumla
+1 yılEvliliği bir ödül, basari , amac olarak gormedigim icin yaşamadan evlenilmez diye düşünüyorum
30 Yorumla
+1 yılHayır değil bana göre. O tutku elbette bitecektir ve evliliğe ne kalacak o zaman? Bence kesinlikle o tutku ve arzu kaybedilmemeli erkenden tüketilip.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesi cinsellik çok normal. İnsan sadece hayatında bir değişiklik olsun diye evlenir.
60 Yorumla
+1 yılSağlık açısından bir gerekliliği yok bunun.. Bir şeyler şart olarak sunulmamalı.. Onay varsa iki taraftan da olabilir.. Yoksa da saygı duyulmalı.. Herkesin bir yaklaşımı, bakış açısı var..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen yaptım, düştüm o gaflete. Sakın sen yapma. Bu kadar diyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılNeden kötü bir şey mi
+1 yılBence ciddi ilişkiye engel bir durum onu da yaşadıysan evliliğin ne anlamı kaldı bekar olarak takılırsin
10 Yorumlaİsteyen istediğini yapsın iki tarafında rızası olduğu sürece. Bu saatten sonra kimseye laf anlatılmaz karışılmaz
40 Yorumla
+1 yılHayır değil evlilik öncesi yaşadığın zaman evliliğin manası kalmıyor tüm heyecanı zevkleri yaşıyorsun bu bence daha olumsuz etkiler
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik sadece cinsellik için yapılıyorsa evlenmeyin zaten. Evlilik öncesi cinsellik gayet doğaldır. Kadın ve erkeğin ten uyumunu araması.
19 Yorumla- +1 yıl
Birader yıl olmuş 2023, hâlâ kadınların bacak arasını konuşuyoruz ya... Sevişsin mi, sevişmesin mi? 😂
Soran+1 yılKimse cinselliğin kötü bir şey olduğunu söylemiyor zaten evlilik öncesi cinsellik normal değildir ister kabul edin ister etmeyin bunu birçok bilim adamıda söylüyor
- +1 yıl
Gayet normaldir. şu an bile çevremde tüm kızlar bekaretlerini bir bir veriyorlar. Bitti artık o devir. Bu zamana kadar 10’dan fazla kızı kadın yaptım.
Soran+1 yılBilimsel olarak bir erkek ya da kadın evlilik öncesi cinsellik ysşarsa evliliği sağlıksız olur. Önceki ilişkisi onu daha iyi tatmin etmiş olabilir bunu eşiniz yapamayabilir belki ya da onda aldığınız tadı eşinizde bulamazsanız araya soğukluk girer. Sağlık açısından da kadınlar için çok zararlıdır. Ben bilimin ışığında ilerliyorum toplum baskısı ya da dini boyutu beni ilgilendirmiyor
- +1 yıl
Tatmin olamıyorsa evlenmemeli işte olay orada. Uyum kimleyse, kiminle orgazm oluyorsa kiminle mutluysa onunla evlenmesi lazım. Yoksa her evliliğin sonu tatminsizlikle bitiyor.
Soran+1 yılAma cinsellik hiç yaşamayan birini tatmin etmek daha kolaydır aklında olsun. Çok seviyorsun aşıksın sırf senden tatmin olmuyor diye ayrılacak senden bu son derece onur kırıcı
- +1 yıl
Cinsel deneyimi olmadan evlenip evlilikte doyurucu cinsellik yaşayamayanlar için bilim ne diyor? Cinselliği boşverin evliliğe devam edin mi diyor? Bu ülkede penisini vajina yerine idrar yoluna, göbek deliğine sokmaya çalışan erkek var, eşinin kendisini aydınlıkta çıplak görmesini istemeyen kadın var. İlk erkeği/kadını eşi olup cinsel uyumsuzluk/tatminsizlik nedeniyle aldatan/boşanan/mutsuz mutsuz devam eden insanlar var. Evlenme tercihinde karakter kadar cinsel performans da dikkate alınmalı. 3 dakikada boşaldığını bilmediği, ereksiyon sorunu olduğunu bilmediği erkeklerle evlenen kadınlar ne yapsın? Kaderine razı mı olsun?
Soran+1 yılCinsellik öğrenilen bir şey değildir sen ilk seviştiğinde nasıl seviştin YouTube video açtınız uygulamalı mı yaptınız ten uyumu dediğiniz şey sadece cinsel organdan ibaret değil ten uyumu çok farklı bir şey sarılarak bile anlayabilirsin konuştuğunda bile anlarsın. Cinsellik bir dürtüdür doğuştan gelir yani hiç cinsellik yaşamayan biri seni gayet mutlu edebilir sende onu. Ama sen cinsellik yaşadığın için bakire bir kadınla birlikte olamazsın çünkü o seni asla tatmin etmeyecek
- +1 yıl
Beni tatmin etmeyeceği için değil, başka nedenlerle, evlenmeyeceğim bir bakire ile zaten seks yapmam.
+1 yılBak benim imtihanlarım hep fizikle o abi dediğim insan da o yüzden süzdü ya kuzen o yüzden arkadaşı o yüzden süzdü yoksa sanmıyorum ben karşıyım hep o popohlanan özelliğim sınavım olmuş
10 Yorumla
+1 yılBen evlilik öncesi cinsellik yaşamaya karşıyım. Hadi tut ki evlilik olmadı. Kız yarın bi gün başkasıyla evlenecek o zaman ne açıklama yapacak ailesine ya da evleneceği adama*
11 Yorumla- +1 yıl
Cok basit ben onceden iliski yasadim erkek aciklama geregi duymu tabi ama artik diktirenler cok ya da yapmadim diyip seks haric her boku yiyenler bence cok daha tehliklei
- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılya arada bir cekim ask varsa kadinda pisman olmayacagini ve guven duyuyorsa yasanabilir sonucta onlarin kendi tercihleri biz evde oturuyoz simdi onlar adina konusuyiz
00 Yorumla
+1 yılBu çok çok göreceli bir kavram bence bana göre yaşanmalı
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu iliskinizin boyutuna göre değişir tabi ama cinsellik yaşamayıp evlenen ve sonrasında cinsellik uyumsuzluğu sebebi ile ayrılan çok kişi oluyor
10 Yorumla
+1 yılKişinin toplum normları, inancı, aile yapısı, yetiştirilme tarzı gibi durumlar bu konuda belirleyici rol oynuyor aslında
10 YorumlaBir süre sonra çift bunu konuşarak sınırları belirlemeli, bekaret muhafaza edilecekse, belirli sınırlar içerisinde yüzeysel yaşanmalı
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki sağlıklı bir şeydir. Ten uyumum olup olmadığını bilmediğim biriyle nasıl bir ömür geçirebilirim ki.
10 Yorumla Tavsiye etmem sanırım yetişme tarzı ama isteyen yapar
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılBenim karişmadiğim konular kim ne yaparsa yapsın
Ama evlenince istenmeyen sürpriz çıkarsa ne olacak11 Yorumla- +1 yıl
Cinsel uyumsuzluk...
+1 yılSeks değilde doyasıya bir sevişme olabilir dediğin gibi gerdek gecesine bişeyler saklanmalı o heyecan yitirilmemeli
00 Yorumla
+1 yılEvlilik oncesi cinsellik bana göre yanlis evlilige giden yola takoz koymak gibi birseydir hersey zamaninda yapilmali
00 Yorumla
+1 yılHiçbir sekilde mantikli bulmuyorum.
Şart falanda değil yani.
Şart diyenler düşünsün öyle şeyleri.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik senin için düzüşmekten ibaretse evliliğin bir anlamının kalmaması normal
310 Yorumla
Soran+1 yılAvun Şakir avun
Soran+1 yılKimse sana saygısılzık yapmıyor fikrin soruluyor düzüşmek ne alaka sen yaptın diye biz sana kötü bir şey dedik mi
Cevap sahibi+1 yılBende saygısızlık yapmadım zaten fikrimi belirttim sen diyorsunki her şey evlilik öncesi yaşanırsa evliliğin anlamı kalmaz diyorsun e bu durumda da evlilik senin için düzüşmekten ibaret oluyor
Soran+1 yılHayır bak yazdığımı iyi okumamışsın cinsellik evet olabilir ama bir sınır olmalıdır demek istedim ben cinsellik sadece seks yapmak değildir bence
Cevap sahibi+1 yılSevişmek anal oral vs bunlar olupta seksin olmaması zaten saçmalık
Soran+1 yıl😂😂😂 zaten bir bulaşınca ilerisi geliyor sende haklısın
Cevap sahibi+1 yılYaaa
Cevap sahibi+1 yılNeyse özür dilerim senden belki biraz abarttım sana saygısızlık yaptım pardon kalbini kirdiydam özür dilerim
Soran+1 yılEstağfurullah canım benim kucak dolusu sevgiler 🌹💕
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler
- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılCinsellikten bu kadar korkmayın. Keyif aldığınız herşeyi deneyin.
10 Yorumla Evlilik öncesi her şey yaşanınca evlendikten sonra Bi sürü sıkıntı çıkıyor, sonra boşanmalar oluyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCinsellik dedigimizde sadece vajinal iliski degil anal ve oral iliskilerde dahil edersek bunlari hic yapmayan temiz kiz kaldigini pek sanmiyorum saglikli degil
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbu tek taraflı degıl sadece kadının kendı secenegı erkegın kendı secenegı
10 Yorumla
+1 yılZaten onların geneli ayrılıyor. Daha evleneni görmedim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik öncesi her şey yaşandığında ayrılması kolay oluyor kimse mahkeme kapılarında uğraşmıyor bedel ödemiyor. Evlilik öncesi her şey yaşamamalı
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO değilde ne kadar güzelsin
Pp ye bayıldım maşallah canım 😇🧿22 Yorumla
Soran+1 yılBakan gözlerinin güzelliği çok öpüyorum 🤍😘
Cevap sahibi+1 yıl🌺🌺
- Cinsel Yaşam konusunda 640 cevap paylaştı.
+1 yılDuruma göre değişir bu ama bence evlilik öncesi ilişki yaşanmamalı
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kısı degerlerıne göre degısir bakırelıge onem veren bırı ısen saglıklı degıldır
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 850 cevap paylaştı.
+1 yılBence hiç değil. Çok büyük bir kesim pişman oluyor sonradan.
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik iki insanı birbirinden uzaklaştıran ana etkendir
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılSağlıklı mı derken yapan bir sürü insan var h kimse haastalanıp ölmüyor
00 Yorumla Çok ileri gitmeden de bir şeyler yasanabilir evliliğe bir merak kalsın bence
02 Yorumla- +1 yıl
Ne kadarlık seviyeden bahsediyorsun
+1 yılBen tam tersiyim olay cinselliğe yönelmeye başlarsa benim gözümde değeri kalmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdilerde beden uyumu diye bir zimpirti çıkardılar mutlaka olmalı diyorlar
20 YorumlaEvlenmeden yaşanan cinsellik evlilik yoluna hiçbir zaman gitmemiştir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞart değil normalmiş gibi bir duruma getirdiler evlilik dışı cinsel ilişkiye girmeyi
00 Yorumla
+1 yılYaşamayanları altımda görüp keşke evlenmeden önce karşıma çıksaydın sözlerinden yola çıkarak bir cevap vermem gerekirse, yaşamayın ki kandırması kolay olsun 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok sağlıklı olmadığını evlendikten sonra anlıyorsun
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evlilik öncesi staj gibi düşün çok ileri gitme yeter
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hayır.
10 Yorumla
+1 yılHerşeyin bi zamanı vardır zamanı gelince yaşanmalıdır.
00 YorumlaEvlenmeden hiçbir şey yapmam. Öpüşmem bile.
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılBen de açıklamayaa katılıyorum 🥲
20 Yorumla
+1 yılAslanlar gibi sağlıklıdır 😃
20 YorumlaKesinlikle ayrıca günah
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBişey diyemiyorum. Hayat bir kör tuzak 🪤
10 Yorumla
+1 yılSağlıklıligi düşüneceğine haram kısmını düşün
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 534 cevap paylaştı.
+1 yılBilmem zaten yaşamadım hiç
10 Yorumla Nötr diye düşünüyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat