Kadınlar cinsellik konusuna duygusal bakarken erkekler neden sadece fiziksel odaklı bakıyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkekler fiziksel boşalma yaşarken, kadınlar ruhsal ve tüm benliğiyle bunu yaşar. Erkek testis dolu olduğunda seçici olmaz, sevgili veya eş varsa onunla yoksa müsait olan ilk kadınla
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok iğrenç bişey bence bu
Cevap sahibi+1 yılSebep? İlla duygu mu olmalı
Soran+1 yılEvet olmalı. Yoksa hayvandan ne farkımız kalır? O zaman sevmenin anlamı ne?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
12Cevap
+1 yılKadınların fıtratında, sahiplenilme olduğu için duygusal bakarsınız.
127 Yorumla
Soran+1 yılE sizde de sahiplenme hissi yok mu siz niye duygusal bakmiyosunuz
- +1 yıl
Tabiki bizde de sahiplenme var ve duygusal bakıyoruz. Sadece sizin kadar değil.
Soran+1 yılErkeklerin birçoğu sevmeden de cinsellik yaşayabiliyor ve bu bana çok iğrenç geliyor
- +1 yıl
Evet , bu durumun size iğrenç gelmesinin sebebide yine sizin için olmazsa olmaz olan duygusal etkileşim. Siz bir erkeği sevdiğiniz zaman , geri kalan erkekler sizin için bir cinsiyet belirticinin dışında kalıyor. Nasıl ki , siz ona karşı cinsel bir düşünce içinde olmuyorsanız karşınızdaki erkeğin de sizin için cinsellik düşünmediğini düşünemeyeceğini düşünüyor ve normal insani iletişim içinde oluyorsunuz. Ama karşı taraf için bu böyle olmuyor
Soran+1 yılAma neden?
Soran+1 yılEğer dediğin gibiyse o zaman bütün erkekler eşini aldatır
- +1 yıl
Çünkü fitrat olarak siz ilgilenilme biz ilgilenme tarafı oluyoruz. Burada iki husus var ki, erkek de kadında kendini ait olduğunun dışındakilere karşı korumalı. Lakin , istisnalar hariç çoğunluk kadın ve erkek bunu yapmıyor. Kadın fikren ve duygusal olarak yapsa görünüm olarak yapmıyor. Erkeğe gelen çok ağır yükümlülük ve emir var ki, kadınlara karşı sehvet içeren bakış ve düşünceden korunmasıyla ilgili lakin erkeklerinde bunu yapabileni sayı olarak az olmasada , çoğunluğa göre sayıca daha geride kalıyor
Soran+1 yılBu da dünyayı çok kötü bir hale getiriyor
- +1 yıl
Tabiki bu durumlar , tüm erkekler eşini aldatır demek değil. 1. Nefsini terbiye edebilmiş erkek , eşini aldatmaz. 2. Gerçekten eşini bulabilmis erkek eşini aldatmaz. Dışarıya karşı bakışlarını tamamen kesemese de , eşini aldatmaz.
- +1 yıl
Bu arada aşağıdaki yorumlara baktım , bir kaçına, bende duygusal bakıyorum diyenler olmuş. Onlara da itibar etme tamamen yalan söylüyorlar. Sen bu fikrini açık ettinya tamamen seni etkilemeye yönelik. Başka sorularda başka türlü konuşurlar.
Soran+1 yılAz önce sen de dedin ben de duygusal bakıyorum diue
Soran+1 yılO zaman sen de yalan söylüyorsun dediğine göre
- +1 yıl
Herkes sorumluluğunun farkında olsa bu durumlar yaşanmaz ve dünya kötü bir yer olmaz. Konu öyle geniş ki , kadınları her alanda sömürge haline getirdiler maalesef ve bunu yaparkende erkekler üzerinde özellikle çok şiddetli algı oluşturdular. Bu uğraşlar uzun yıllar sürdü ve sürmeye devam ediyor ve toplumları Bu hâle getirdiler maalesef ama yinede kendinj korumayı başaranlar var
- +1 yıl
Dikkat edersen duygusal bakıyoruz ama sizin kadar değil , dedim. Yani bu ne demek. Bir erkeğin gerçekten sevdiği bir kadın diyelim ki eşi, erkek çok sevdiği eşiyle sevisirken fixikselligin yanında duygu ağırlığı ve yoğunluğuyla sevgisir , duygusal olarak tatmin olur , ruhsal olarak benlik olarak ve bedenen tatmin olur. Lakin bunun dışında başka bir kadına baktığında erkek yani bir çok erkek, cinsel düşünceden sıyrılmış olarak bakamaz bunu ifade etmek istedim. Diyelim ki bir erkek duygusal beklenti içinde olmadığı ve duygusal hisleri olmadığı bir kadınla yaklaşım içinde olsa , sadece fiziksel tatmin sağlar. Peki olmalı mı? Hayır yaşayan var mı evet.
Soran+1 yılYaşayan çok var evet ama olmamalı aynen öyle. Zaten kimseye güvenim kalmadı
Soran+1 yılKimseyle evlenmeyi düşünmüyorum bu saatten sonra. İlişki yaşamayı da
- +1 yıl
Merak etme , sen temiz yaşamına devam edersen sendeki bu güvensizlikleri kıracak temizlikte biri muhakkak gelecek seni bulacaktır. Hiç küskün olmasın. En doğrusunu yapıyorsun, kimseye güvenmemekle.
Soran+1 yılBilmiyorum bu konuda emin değilim. Defalarca hayal kırıklığına uğradım ki kolay güvenen bi insan olmadığımı halde. O yüzden karşıma güvenilir biri çıksa bile güvenebilecegimi düşünmüyorum
Soran+1 yılYaşın doğru mu?
- +1 yıl
Evet hayal kırıklıklarını tahmin etmek benim için zor olmadı. Çok doğru mantık uzerinden. Zaten hemen güvenmeyen yapın yaşadıklarından sonra seni daha da temkinli hâle getirmiştir. Kesinlikle güvenme ki, bırak karşına gelenler sana, kendilerine güven saglaman için uğraş versin.
- +1 yıl
Evet doğru.
Soran+1 yılYüksek ihtimalle evlisin o zaman?
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılAnladım. Öyleyse sizin de evliyken bu sorularda gezmenizin doğru olduğunu düşünmüyorum. Amacım yargılamak değil sadece düşüncemi belirtmek istedim.
- +1 yıl
Açık sözcülüğün ve uyarın için teşekkür ederim. Memnun oldum.
Soran+1 yılRica ederim abi iyi geceler
- +1 yıl
İyi geceler abicim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılLütfen genelleme yapmayalım içinde duygunun olmadığı bir sevisme seks dışarda sokak köpeklerinin yaptığından farksızdır.
218 Yorumla
Soran+1 yılZaten öyle. Ama erkeklerin çoğu öyle bakmıyor bu da bi gerçek.
Cevap sahibi+1 yılÖyle bakmayan Seksi ihtiyaç olarak görendir sadece boşalıp rahatlama amacında olandır maalesef bu var evet.
Soran+1 yılÇoğu öyle işte sorun orada. Kadınlar öyle değil ama
Cevap sahibi+1 yılEmin ol onlarda da var öyle olan gündelik zevkine düşkün olan.
Soran+1 yılİşte kadınlarda da var ama azınlık. Kadınların çoğu duygusal olarak bakar. Sevdiğim erkek bana dokunuyor der. Ama erkeklerin çoğu fiziksel olarak ihtiyacını gidermek mantığındalar. Çok az bir kısmı sevdiğim kadına dokunuyorum hissiyatıyla yapar bunu. Yanlışım varsa düzel
Cevap sahibi+1 yılHayır. yok. maalesef ki haklısın bu dusuncedekiler. cogunlukta olunca böyle bir analiz de gayet normal ve olası.
Soran+1 yılBen şahsen bu konuda duygusal bakmayan, sadece fiziksel ihtiyaç odaklı olarak bakan biriyle evlenmek istemem
Cevap sahibi+1 yılEvlenecegin kişi zaten duygusal bakmak zorunda görev haline gelirse yatak hayatı berbat olur.
Soran+1 yılEvli olup yaparken duygusal bakmayan da var. Çünkü erkeklerin çoğu fizik odaklı. Nedeni bu
Cevap sahibi+1 yılBaşlarda değil ama sonradan öyle. Bunda da haklisin
Soran+1 yıl😞
Cevap sahibi+1 yılNeden üzüldün
Soran+1 yılÇünkü üzücü bir durum
Cevap sahibi+1 yılEvet ama gerçek bu maalesef bir süreden sonra olay buna dönüyor
Soran+1 yılKötü ama bu
Cevap sahibi+1 yılEvet kötü ama yapacak bir şey yok her şey başladığı gibi devam etmiyor
Cevap sahibi+1 yılPeki daha önce deneyimin oldu mu?
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de duygusal bakıyorum. O an sadece vücut değil, kalpler birleşmeli
111 Yorumla
Soran+1 yılSayınız çok az maalesef
Cevap sahibi+1 yılDaha hiç yaşamadım cinsellik ama dürtüler bazen tetikliyor gibi geliyor. Yinede sevmediğim birinin tenine dokunmak bile haz etmediği için hissiz bir ilişkiden bir şey anlayacağımı sanmam
Soran+1 yılBen de yaşamadım ama bence de dediğin gibi. Kadınların çoğu zaten duygusal bakıyor. Ama erkeklerin çoğu öyle değil maalesef
Cevap sahibi+1 yılŞu çağda kadınların bile duygusal bakmadan herkesle ilişki yaşadığı çok var maalesef. Doğaları gereği duygusal olabilirler ama şu çağda onların çoğu da duygusal yönlerini umursamaz olmuş
Soran+1 yılÇoğu olduğunu sanmıyorum.
Cevap sahibi+1 yılYinede çok az değiller. Sosyal medya vs etkenler insanları kötü yönde etkiledi. Genel olarak insanlar sapıttı zaten tek bir cinsiyete özel bir şey olarak görmüyorum.
Soran+1 yılÇok üzücü bi durum. Keşke medyada böyle pis şeyler olmasa
Cevap sahibi+1 yılKeşke ama naparsın... Modern çağın getirdiği şeyler. Doğal halimizden eser kalmayacak
Soran+1 yılAllah korusun. Bunlardan kendimizi olabildiğince korumak da bizim elimizde
Cevap sahibi+1 yılEvet öyle. Senin gibilerde az bu dünyada
Soran+1 yılEvet öyle maalesef
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet flörtüm duygusal anlamda bakıyor ben bakmıyorum o yüzden bana vermedi ve ilgiyi kesti
01 Yorumla
Soran+1 yılTrol
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslında duygu var,
aşk la yapmak başka elbette..
ama tensel çekim arzuda bir duygu değil mi?
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır arzu bi duygu değildir. Yaparken de sadece ihtiyaç odaklı bakarsın. Duygusal bakmazsın. Sevdiğim kadına dokunuyorum diye bakmazsın. İhtiyaç giderme mantığıyla bakarsın. Erkeklerin çoğu da böyle maalesef
Cevap sahibi+1 yılben seksi ihtiyaç olarak görmüyorum karşılıklı doruk noktası gibi düşünmek lazım
Soran+1 yılTamam da duygusallık yok işte. Sevmediğiniz kadınlarla da yapabiliyor olmanız bunu gösteriyor
Ayni soru sorulmus. Kadinda dogurganlik var ve secmek zorunda, yoksa herkesten cocugu olabilir
06 Yorumla
Soran+1 yılBununla ne ilgisi var? Erkek kimden çocuğu olacağını seçmiyor mu yani?
Soran+1 yılCinsellik sırasında yaşanan hissi sınırlayan ne olabilir ki? Benim sorum bu. Öncesi veya sonrasından bahsetmiyorum
Soran+1 yılSorumu anlamadınız ki. Evli çiftlerde de bu böyledir. Karar verip evlenmişler ama cinsellik yaşarken kadın duygusal, kalplerin birleşmesi olarak bakıyor, ama erkek bedensel ihtiyaç olarak bakıyor
- +1 yıl
Erkek biraz daha ilkel düşünüyor. Kadinin hormonlari var, yine ayni yere geliyoruz. Her gunumuz bir degil ki, duygu degisimimiz farkli. Birgun ilgi istiyoruz, bir gun rahat birakilmak.
Ayrica kadin kotu bir seks yasadiginda kendini kullanilmis hissediyor ama erkekler oyle degil, yasadik bitti diyor. Kadinlar duygusallar.
Kadinda dogurganlik var ve duygusal bakmasa herkeseten cocugu olabilir. Secmek zorunda
10 YorumlaDuyguyla sevişemezsin ondan.
11 Yorumla
Soran+1 yılKadınların çoğu duyguyla yapar bunu
- Cinsel Yaşam konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılYalan
11 Yorumla
Soran+1 yılNesi yalan? Kadınlar genellikle sevdiği kişiyle ilişki yaşıyor. Ama çoğu erkek için sevmeden de yapılabilecek bi aktivite.
- Cinsel Yaşam konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü erkeklerin üreme içgüdüsü ile ilgili bir
026 Yorumla
Soran+1 yılKadınlarda da üreme iç güdüsü var. Ama sevdiği kişilerle yapıyorlar. Erkeklerin çoğu sevmediği de olsa yapabiliyor. Mideleri kaldiriyor
- +1 yıl
Aralarındaki fark da o zaten, diğer canlılardan örnek vereyim, sürü halinde yaşayan hayvanlarda erkeklerin birden çok dişiyi barındıran bir harem düzenleri vardır
Soran+1 yılAma biz hayvan değiliz insanız demi? Erkeklerin insan olduklarını farkedip ona göre davranmaları gerekiyor bence
- +1 yıl
Hayvan kelimesinin anlamı canlı demek zaten. Yani bizler de hayvan sayılıyoruz, dediğiniz şeye ben de katılıyorum ama o tür erkekleri de kadınlar görmezden geliyorlar.
Soran+1 yılBence duyguyla yapmaları bana göre daha cazip
- +1 yıl
Aynı görüşteyiz ama maalesef erkeklerin % 99,99'u bizim gibi düşünmüyor
Soran+1 yıl😞
- +1 yıl
Ama şöyle bir gerçek de var.
" İyi bir kadın ile iyi bir erkek birlikte değildir. Çünkü kadınlar, kötü erkeklere aşık olurlar ve iyi erkeklerle dertleşir" Victor Hugo - +1 yıl
Bir de binlerce yıldır oluşturulan bir düzen var ki bu düzeni özümsemiş kadınlar var o yüzden de bu düzen devam ediyor.
J. Saul şöyle tanımlıyor: “Beş bin yıldır kadın; kölenin kölesi.
Ücretli kölenin evdeki hizmetçisi. Köylünün namusu. Küçük burjuva aydınının içki sofrasında mezesi ve ilişki albümünde yeteneğinin övüncesi. Kapitalist pazarın cinsel metası. Dindarın kapatması. Tanrının şeytanı. Erkek avcıların gülü, sözde aşk meleği. Oysa o, insanı "Rahminde" var edip, yaratan! Emziren, emeği ile büyüten, yani insan toplumunun sahibi...”
Soran+1 yılÇok saçma sözler bunlar. Katılmıyorum
- +1 yıl
Sözler uydurulmuş şeyler değil, durum tespitleri sonucu söylenmiş şeyler
Soran+1 yılBence doğru değil
- +1 yıl
Maalesef doğru, acı ama gerçek bu
Soran+1 yılHerkes için geçerli değil. Ben kötü olanı farkettigimde hayatımdan çıkarıyorum.
- +1 yıl
Sen istisnasın o zaman
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılBu hayatta doğru olabilmek için bazen istisna olmak gerekiyor
- +1 yıl
Doğru biri olduğun belli
Soran+1 yılSağol. Darısı herkesin başına
- +1 yıl
Doğru insan sayısı gittikçe azalıyor
Soran+1 yılMaalesef
- +1 yıl
Çok üzücü bir durum değil mi
Soran+1 yılÖyle
- +1 yıl
Eskiden kötü insanlar parmak ile gösterilirlerdi şimdi ise iyiler çünkü nesilleri tükeneniyor neredeyse
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
O yüzden de mutlu olamıyoruz
+1 yılDuygusal lik mi 🙄🙄🙄
016 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok mu garip
- +1 yıl
Bence garip geliyor bu azgınlıklari yüzünden çoğu kız kullanılıp terk ediliyor.. bunun duygusallık olacağını. Sanmıyorum erkeklere gelirsek nefes alan sana verecem diyen her kıza koşan milyonlarca erkek vardır. Eğer duygusal baksa buna kadın ya da erkek aldatma diye bir şey söz konusu dahi olmazdı
- +1 yıl
Cinsellikte duygusallık kesinlikle yoktur
Soran+1 yılKadınların çoğu duygusal bakıyor ama.
Soran+1 yılKadınların çoğu sevdiğiyle yapmak ister sadece. Ama erkeklerin çoğu için böyle değil. Sevmediği kişilerle de yapabiliyorlar.
- +1 yıl
Duygusal kadınlar var ama ilişkide kimse duygusallık aramaz bence
- +1 yıl
Senin düşüncen sevdiğinle yapmak. Tamam ama bunun duygusallık yani nerde.. bizde gidip herkesle yapmicaz herhalde..
Soran+1 yılKadınların çoğu duygusal bakar
Soran+1 yılTamam işte sevdiğinle yapmak zaten mesele. Ama erkekler sevmediği kişilerle de yapabiliyorlar fiziğini beğenip vs.
- +1 yıl
Sen bakıyorsun.. diğerleri için aynı şeyleri söyleme.. ama istediğin ilişkiyi bulacağına sanmıyorum
Soran+1 yılBen değil kadınların çoğu benim gibi bakıyor. İhtiyaç mantığında olan kadın sayısı çok az. Erkekler içinse durum tam tersi. Emin olabilirsin
- +1 yıl
Erkekler kimle yapıyor işte? Sevmediği kadınlarla yapıyorsa.. o kadınların kide mi duygusallık.. . Neyse dilerim istediğin ilişki yi bulursun hiç sanmıyorum ama
Soran+1 yılKadınların az bir kısmı yapıyor işte onu demek istiyorum. Neyse
- +1 yıl
Neyse iyi geceler Hanım efendi saygılarımla 😌😌🤗
Soran+1 yılSize de
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🤭
Gizli Üye(18-24)+1 yıloylemiymisim, hic haberim yok valla...
010 Yorumla
Soran+1 yılDeğil misin
Cevap sahibi+1 yılSayende olduk
Soran+1 yılNe alaka
Soran+1 yılSen duygusal mi bakiyosyn ki
Cevap sahibi+1 yılErkek diyorsun biz erkek degilmiyiz
Soran+1 yılErkeklerin çoğu duygusuz bakıyor buna diyim o zaman. Seni bilemem
Cevap sahibi+1 yılCogunu da bilemezsin ama hadi hayirlisi be gulum
Soran+1 yılGülüm ne yaa şu seviyenizi bi korusanız keşke
Cevap sahibi+1 yılSana soyledigim yok her seyi uzerine alinma…
Soran+1 yılTm
Gizli Üye(30-35)+1 yılIkısı aynı anda olmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyvsak olduğunuz için
11 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka kim yvsak
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasil bir duygusallık var ki.
04 Yorumla
Soran+1 yılSevdiğinle yaparsın ya hani. Sevmeden de mideniz kaldırıyor o ilginç
Cevap sahibi+1 yılZaten sevdiğimle yapıyorum
- +1 yıl
İğrençlikle ne alakası var? Erkek için bir ihtiyaç sonuç olarak sevişsin yeter. Ama kadınla erkek bünyesi yapısal olarak aynı değil.
Soran+1 yıl@cursedplatoon evet işte erkeklerin çoğunun duygusuzca sadece fiziksel ihtiyaç odaklı bakması çok üzücü bana göre
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Kadınlar cinsellik konusuna duygusal bakarken, erkekler neden sadece fiziksel odaklı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler