Fakat fantezi istemeyi saf istek olarak alıyorsak, bunu dile getirme olarak da bahsediyorsak maalesef bizim gibi coğrafyalarda kadın dile getiremediğinden aslında istemiyor gibi görünür ama yanlıştır.
Çünkü kadınlar genelde orgazm olmak için daha fazla ve çeşitli uyaranlara ihtiyaç duyarlar, o yüzden de fantezi ayrıca bir uyaran olur. Erkek ise görece buna daha az ihtiyaç duyar genelde. İsteği tamamen zevk için olur.
Libido da aslında benzer fikir ayrılığına maruz kalır ama kadını olumsuz etkileyen dış etkenlerden uzaklaştıralım bakalım fark olacak mı 😂
Sekste fantezi isteği cinsiyetlere göre değişkenlik gösterebilir ve genellemeler yapmak doğru olmaz. Fanteziler, kişisel tercihler, deneyimler, kültürel etkiler ve cinsel kimlik gibi birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkar. Hem erkekler hem de kadınlar fantezi yaşama eğiliminde olabilirler. Cinsiyetler arasında fantezi tercihleri konusunda bazı genel eğilimler olduğu düşünülebilir, ancak bunlar bireysel deneyimlerden ve tercihlerden büyük ölçüde etkilenir. Araştırmalar, hem erkeklerin hem de kadınların cinsel fantezilere sahip olduklarını ve fanteziyi cinsel tatmin ve arzuyu artırma amacıyla kullandıklarını göstermektedir. Önemli olan, her bireyin fantezi tercihlerinin kişisel ve özgün olduğunu anlamaktır. İnsanlar cinsel tercihler konusunda oldukça çeşitli olabilir ve her bireyin kendi sınırları ve rızası dahilinde fantezilerini yaşama hakkı vardır.
İstisnalar olsa da genelde kadınlar duygusallık ile cinselliği bir arada yürütmek istiyorlar. Dolayısı ile fantezi dünyaları daha çok iki kişi arasında sınırlı kalıyor. Erkekler daha özgür, filmler de işin içine girince daha yaratıcı olabiliyorlar. Bir de cinselliği eğlence, keyif olarak da görüp duygusallık ile bağ kurmak zorunda hissetmiyorlar.
Türkiye şartlarında erkekler biraz kaba ve bencilce davrandığından kadınlar seks konusunda biraz soğuk kalıyor.. Bu sebeple seks yapmayı seven kadınların az olması dolayısıyla erkekler fanteziye daha açık duruyor gibi görünüyor.. Ama işin gerçeği seks yapmayı seven ve zevk alabilen kadınlar ile kıyaslandığında kadınlar fantezi konusunda erkeklerden daha baskın bence...
Fantezi olarak adlandırmamak gerek ama yeni heyecan farklılık isteyen taraf genelde kadınlar olur çünkü erkek her durumda orgazm olmasını bilir ama kadın için farklılık her zaman hazzı artırır bu nedenle yeni fanteziler kadınlar için daha önemli ve maalesef bu görev gene erkeklere düşüyor
Şahsen çok sınırsız tabusuz renkli bir fantezi anlayışım var. Kadınlar çok istiyor ama dile getiremiyorlar bence. S. x. biryere kadar biryerden sonra çılgın uçuk fanteziler. olmali yoksa heyecanı kalmaz ilişkinin
Tabi ki erkekler istiyor ve fantezi isteyen eşi olan erkek piyango talihlisi oluyor.. Fantazisemekten vaz geçtim çoğu kadın bacaklarını açıp göstermemek icinsba sarf ediyor.
Ben daha çok zevk vermeye yönelik sonuç odaklı düşünüyorum çok fantezi merakım yok açıkçası benim tek fantezim partnerimi kendinden geçirmek, unutamayacağı bir deneyim yaşatmak 😈