Cinsellik bir ihtiyaç. Ahlak etikliği günah olması vs vs kişiden kişiye değişir tabi. Deist ya da ateist bir insanın günah algısı kapsamına girmiyor mesela. Ahlak olarak da evli biri ile olmak, para karşılığı birlikte olmak kesinlikle etik değil ahlak olarak ama onun dışında sevdiğim biriyle ya da zevk almak için cinsellik yaşamak neden ahlaksızlık olsun? Fb olayları da aynı şekil. Misal bir şey hissetmiyor ve sorumluluk istemiyorsun ama bir yandan ihtiyaçlarından biri de cinsellik. Anlaştığın biriyle sadece bunun için bir araya gelmek ahlaksızlık mıdır? Toplum olarak bu halen daha yargılanan bir mevzu mu? Cinsel hayatı olan erkek ile kadın siz de fark ediyor mu? Kadın ayıplanırken erkeğin ayıplanmaması gibi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Güzel yaklaşım ama dediğin gibi insanın inancına bağlı durum bu. İnancı olan birisi için yanlışken, inancı olmayan birisi için gayet doğru ve normal. Kadın da cinselliği yaşayacak bir varlık, aynı erkek gibi. Sadece toplumun yanlış bakış açısı yüzünden kadın bunu rahatça söyleyip dile getiremiyor.
Şimdi ben sorunuzun dışında bu fb olayını günah/günah değil veya ahlaklı/ahlaksız diye elden almayacak şekilde olabilecek ihtimalleri sayacağım. Bir de şöyle düşünün;
1. Mesela sevdiğin birisi var ve onunla evlendin ama o senden önce kaç tene değmiş ve severek evlenmişsiniz ama ilerde bir zaman sonra o evlendiğin insan aklından şunu geçirebilir "ya eşim zevk vermiyor, evlenmeden önce birisi ile ne yapardık be harikaydı keşke o olsa" gibi bir ihtimalle senden soğuyup ve bu sebepten sizden boşanabilme ihtimali var. (Ne kadar size saçma da gelse bu söylediğim bunun ve bu gibi olayların oldukça fazla olduğunu az çok kestiriyor olabilirsiniz.)
2. Biriyle fb oldunuz diyelim. İlerde ona karşı bir şeyler hissedip aşık oluyorsunuz ve o sizi istemiyor! Sonra siz bunu kabul edemeyecek kadar güçsüzseniz eğer direk aklınızda onsuz yaşanmıyor diyerek intihar ediyorsunuz! (Ben bu tür durumları okudum ve şahsen hayatına son verenler oldu.)
3. Evet, kısmen ihtiyaç cinsellik ama sürekli olan bir ihtiyaç değil! İhtiyacını karşılamak için illa fb mi olmak zorundasınız? mastürbasyon diye olay var ve ihtiyaç diye herkes birbiri ile cinsel ilişkiye mi girmeli? Ne kadar doğru bu düşünce?
4. İnsana güven olmaz. Bugün sizinle bunu yapan insan, yarın sizin adınızı çıkarır işine gelmediğinde ve düşeceğiniz durum hoş bir şey değil! İnsan bunu kendine yapmamalı.
5. Kendinizi bir zaman sonra vicdanınız ile birlikte ne kadar pislendiğinizi hissedersiniz! Kendinize olan saygınız azaldığı için belki de hayatınıza kıyacaksınız! (Saçmalama öyle şey olmaz diyenlerde hayatlarına son verdiler.)
6. Ne kadar ihtiyaç gidermek için diye düşünüp o yaklaşımda da bulunsanız. Kendinizi aslında değersiz kılıyorsunuz. Kendinize sormak lazım bu kadar donanımlı, harika bir varlıksınız ve isteseniz her şeyin üstesinden gelebilecek o yapıya, kudrete sahipsiniz ama kısa bir zevk için kendinizi ne durumlara getiriyorsunuz?
Herkesin kendi kararı ve seçeneği sonuçta. Kimseye yap, yapma demem aslında umurumda da değil :D Sadece konuyu başka elden almak istedim o kadar :)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesela genel geçer ahlak kuralları vardır, bunlar kadınlara ya da erkeklere göre değişmez, günah günahtır, ayıp ayıptır, ben bu tarz şeylerin içinde çok bulundum, bir tabir vardır ya yanlışı doğru görmek daha büyük yanlıştır diye o hesap, doğru bir şey olduğunu savunmuyorum, evet cinsellik, bir teni keşfetmek bunlar bize zevk veriyor alışmışız, olmaması gerekli diye düşünüyorum yani fiil olarak evet ahlaksız bir insanım, herkes kusurlarla dolu ama, vd fckbuddy en güzel olanı gibi geliyor belki böyle gelmesi de bir o kadar ahlaksızlık ama alışmışım bir kere, yani kabul ediyorum ben ahlaksız bir insanım, ahlak bekçiliği yapacak son kişiyim böyle bakıyorum, ve benim yaptığım günahları başkası yapıyor diye de yargılayamam şimdi 😊
00 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı. Fb ilişkisi yaşıyorum diye ahlaksız mı oluyorum? Birinin hakkını mı yedim, hırsızlık mı yaptım, birini mi öldürdüm?
Karşımdaki insanla beklentilerim uyuşuyor diye zevk almak ve vermek için ilişki yaşıyorum ne var bunda?
İki kişinin karşılıklı rızası ve güveniyle yaşanıyor. Kadın erkek ne farkeder?
012 Yorumla
Soran+1 yılAhlaksız olunmuyor bence de.. Fakat erkek için normal görülürken kadın alaşağı ediliyor. Kaşar damgası vuruluyor vs
Soran+1 yılSaklamayan kızlar da var ama. Misal bir arkadaşım Twitter’da bunun geyiğini yapmıştı. Niye kendini ifşa ettin diye sorduğumda da “normalleşmesi gerek. Bir erkek fb var diye gurur duyarken bir kadın niye duymasın” demişti. Tabuları bu şekilde yıkma çabası galiba bu. Ben gizli olma taraftarıyım. Çünkü en ufak samimiyeti cinsellik algılayan erkek için bu kadar sözü açıklık açık bir davet gibi olabiliyor. Fb de olsa seçme hakkı barındıran bir müessese
Soran+1 yılAile yapısı istediği kadar serbest oldun takılacağı yer ailesi olmayabilir. Cinsel açlığın Afrika’sında bu tarz bir sinyal suistimal edilmeye açık anlamı taşıyabilir. Çünkü oldukça temkinli davrandığı halde taciz edilen arkadaşlarım var. İşin garibi bu arkadaşa hiç rahatız etmiyorlar mı seni bundan dolayı diye sorduğumda “yoo başıma hiç öyle bir şey gelmedi” der çok şaşırdım. Tabii öyle olması rahatsız etme hakkı vermez kimseye ama gördüğüm kadarıyla en çok dikkat edenlerin başına bir zarar geliyor
Soran+1 yılKatılıyorum. Genelde kadınlar saklayan erkekler dillendiren taraf oluyor. Çünkü bu erkek için gurur verici bir durumken kadın için aşağılanan utanılması gereken bir durum. Toplum tarafından yani
Soran+1 yıl“Bana veriyor” geyiğine çok kez şahit oldum. Burada ana tema “ ben yakışıklıyım, bana olan isteğine direnemiyor, istediğimi elde ediyorum, düzenli seks hayatım var”.. kadınları kadınlar bile desteklemiyor ki. Erkek çapkın, kadın yollu. Erkekleri geçtim hiç bir kadın bir kadına “çok seksi kız o yüzden kolayca birini bulabiliyor” demiyor. “Verici de ondan erkekler pervane etrafında, kaşar” diyor
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum
Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her yörenin kendi örf ve adetine göre şekillenen bir durum. El ne der? bakışıyla büyütülen nesillerde bir zar bu kadar önem arz edebiliyor. Bakire olup da anal seks yapan kızlar anlaşılmadığına göre, tabularımız sadece "girmek ve çıkmak" üzerine basite indirilmemeli...
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten kastettiğim bekaretin ötesinde “seks hayatının olması” erkeklere hakkındır görülen şey kadınlara basitlik yakıştırması yapılabiliyor. Misal sevgilin olsa. Birbirine çok aşık olsanız. Fakat bakire değil ve bunun yanı sıra sevdiğiyle olarak değil bekaretinin gitmesi. Gayet zevk için bir düzine kişiyle beraber olmuş geçmişinde. Yine de onu Sevip ister misin hayatında?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
18Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılCinsel özgürlüğün ahlak ile ilgisi yok. Özgür cinsel yaşamı olan kadınlar da, erkekler de ahlaksız değiller. Bu konu sadece kişisel tercih meselesi. Toplumu da ilgilendirmiyor. Yargılamak da kimseye düşmez. İsteyen eşiyle, isteyen sevgilisiyle, isteyen fakbadisiyle seks yapar. İsteyen hemcinsiyle yapar, isteyen üçlü yapar, grup yapar. Bunların hepsi özel hayat konusu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlilik dışı cinsel ilişki tabi ki ahlaksızlık anlaş veya anlaşma. bu bir gerçek. kendimizi kandırmayalım. din konusuna gelince haram olan günah olan herkes için geçerlidir. kişiden kişiye değişir diye bir saçmalık olamaz. inan veya inanma bunun bedelini ağır ödeyeceğiz. ben de o hatayı işledim
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@lesral1 evet ne yazık ki öyle oldu.
- +1 yıl
İhtiyaç olan birşeyin ahlaksız olduğunu düşünmüyorum ben senle aynı düşüncede değilim ahlaksız olan şey ticarete dönüştürülmesi onda bile mecbur kalanlar bile var kimseyi bilemeyiz kimse kimseyi evlilik dışı ilişki yaşıyor diye ahlaksızlıkla yargılayamaz zaten hangi devirdeyiz hiç kimse de dört dörtlük yaşamıyor dinini çoğu öyle gösteriyor yapan yapıyor aslında çoğu kesim yapıyor ama evlenmeden olmaz diye de yargılıyorlar kimse dürüst değil buda toplum baskısından hayvanlar bile çiftleşiyor ihtiyacını gidermek için neden insanlar evlenmek zorunda mesela kendini biliyosun evlilik yürütebilecek biri değilsin neden yaşamak için evlenmek zorundasın ve neden bu ahlakaızlık olarak görülüyor gerçekten bu tarz düşüncelerinizi anlayamıyorum empati de yapıyorum ama yinede yok yani
Cevap sahibi+1 yıl@lesral1 Dini değerleri olan inancı olan için bu bir günah, haram ve ahlaksızlık. çünkü bunu yaradan söylüyor. kötü işlerden uzak durmayı emrediyor. Ancak din anlamında inancı olmayan ya da zayıf olan bu tür şeyleri normal görüyor. aradaki fark bu
Soran+1 yılİşte sen bunu anlamak istemiyorsun. Biz senin inandığına inanmıyoruz zaten? Şahsen ben deistim. Sen inanıyorsun diye herkesi inanıyor mu zannediyorsun. Sana göre günah olan benim için değil.
Cevap sahibi+1 yılküçük kız. ben anlamasam açıklama olarak yazmazdım. senin neye inanıp inanmadığın beni açıkçası ilgilendirmiyor. benim neye inandığım da sizi ilgilendirmiyor. ben senin söylemek istediğini açıkça yazdım polemiğe girmene gerek yok
Soran+1 yılO zaman insanların tercihlerine ahlak dışı, günah, bedelini ödeyeceğiz filan diye niye konuşuyorsun dayı. Git istediğin gibi yaşa, başkasına karışma.
Cevap sahibi+1 yılsen iyimisin yeğenim. ahlak dışı günah ve bedelini ödeyeceğiz. sen de ödeyeceksin. sadece hesap vereceğin günü bekleyeceksin :) inansan da inanmasan da. madem inanmıyorsun mesele yok. bu kadar tribe girmene gerek yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılSonuna kadar katılıyorum haklısın ama ben evlenmeden ilişkiye girmeye karşı biriyim kendimi ileride evleneceğim ilkim ilk aşkım olacak evleneceğim o şanslı kıza saklıyorum bakirim ve kendim gibi bakire bir kızla evlenmek istiyorum dediğim gibi birbirmizin ilki ilk aşkı olalım bütün ilkleri beraber yaşayıp keşfedelim istiyorum, ama eğer ileride bir sevgilim olursa ve o da isterse sadece yüzeysel ve anal yaşamak isterdim doğrusu. 😃🙂 Senin düşüncen ne peki?
023 Yorumla
Soran+1 yılİlkine kendi saklama fikrinin gerekçesi nedir? Tecrübeler de tecrübesizlikler de bir kişiye mi saklanmalı :D bakirlik bekaretlik saklamanın anal seks yapmakla da ne ilgisi var? Seks keyif almak için yapılır bir kere anal seks keyif vermez. Mantığı çözebilmiş değilim anal sekstte ki
Cevap sahibi+1 yılBekaret bakımından dedim ya zevk için değil 😂 oradan yapınca bekaret gitmiyor diye biliyorum 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılSen benim gibi bu şekilde düşünen ve isteyen biriyle sevgili olur ve bunları yapar kabul eder miydin onu söyle, hadi anal istemiyorsun anlaşılan o ki, peki sadece ilişkiye girmeden seks olmadan yüzeysel sevişmeyi istemez miydin
Soran+1 yılOradan yapınca bekaret girmiyor ama keyif de vermiyor. Oldukça acı verici
Cevap sahibi+1 yılHmmm anladım haklısın evet doğru
Ama dikkatini çekerim ileride sevgilim olursa ve o da isterse dedim istemezse senin gibi sorun yok
Soran+1 yılO bekareti saklama derdi olanlar için geçerli
Cevap sahibi+1 yılPeki anal hariç sevgilin sadece yüzeysel sevişmek istese yapar ve kabul eder miydin, demin de sordum ama cevap vermedin 🙂
Soran+1 yılNeden anal hariç yüzeysel ben onu anlamadım
Cevap sahibi+1 yılAnal istemiyorsun diye anal hariç dedim
Soran+1 yılNeden yüzeysel
Cevap sahibi+1 yılVajinal seks evlenmeden bekaretimin gitmesini istemediğim ve günah olduğu için istemiyorum.
Soran+1 yılSen kendi bekaretin gitmesin diye mi diyorsun? Çünkü ben zaten bakire değilim. Hem bekaret girip çıkmakla alakalı değil ki. Sadece kadınların zar olayı var o kadar. Onun dışında yapılan her şey bakirliği götürür bence
Cevap sahibi+1 yılAynen hem kendimin hem de sevgili olduğum kişi bakireyse onun da, senin gibi bakire değilse yapacak bir şey yok o ayrı
Cevap sahibi+1 yılYani o zara ulaşması mı gerekiyor g noktasına ulaşması mı gerekiyor penisin ancak öyle gidiyor yani bekâret
Soran+1 yılBu konu ile alakalı belgesel izlemeli makale okumalısın. Anlattığın iki şey birbirinden farklı
Cevap sahibi+1 yılNasıl yani anlamadım cidden kafam karıştı
Soran+1 yılKonu hakkında bilgin yok. Sorduğun sorular komik. Zar kişiden kişiye göre değişir. Kiminin yakın kiminin daha içeridedir. G noktası dediğin şey sekstte kadının zevk aldığı doruk yeridir. Oraya ulaşırsan seks işte o zaman keyif verir
Cevap sahibi+1 yılHiç seks yapmadığım için bilmemem bunları normal 😂
Cevap sahibi+1 yılSevgilin var mı merak ettim şimdi
Soran+1 yılSevgilim var
Cevap sahibi+1 yılNeyse bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler bilmiyordum sayende öğrendim teşekkürler 😃🙂🙏
Soran+1 yılNe demek :D
Cevap sahibi+1 yılKendine iyi bak 🙂
- Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılaslında kişiye nereden baktığına öğre değişen kavramlar bunlar.. nerden hangi orjinle baktığınla ilgilidir.. ancak kişilerin kendine ait kuralları prensipleri de vardırve ya tercihleri de denebilir... birbirine karıştırmamak gerek..
00 Yorumla Bu topluma bunu anlatamazsın gelirler birazdan mağaralarından
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D
- Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılhatrıka dusunurum tam benım ıdeal es adayım
00 Yorumla
+1 yılbir şey düşünmem yapana niye yaptın demem yapmayanada saygım var herkesin özgür hür iradesi var artık geçelim bu muhabbetleri
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 391 cevap paylaştı. Yani yapan yapıyor. Ben yapıyorum diye kimseyle konuşmuyorsan kime ne ne yaptığından
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence insanın sevdiği biriyle birlikte olması gayet normal evet paralı yapsa pek etik bulmam ama sevdiğinle olmadıktan sonra ne anlamı var ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle bir kız varsa bize denk gelmiyor hala bakirim hayatıma girenler hiç seks istemedi hep sevişme oldu
00 Yorumla
+1 yılSen var ya çok zeki ve kaliteli bir hatunsun. 👍
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
- +1 yıl
Ne demek. Keşke kezbanlar değil de , sen ve senin gibi hatunlar üreyip çoğalsa şu ülkede.
+1 yılBırakalımda kim kimle sevişiyosa sevişsin
00 Yorumla
+1 yılNormal karşılarım çünkü bende öyleyim
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey düşünmüyorum
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim için bunlar geçerli değil ya
00 Yorumla
+1 yılSadece benimle olacaksa hayran olurum
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılsevilir:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşın kaç haklısın
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem