Günümüz Türkiye’sinde maalesef bağdan çok elde etme ve elde ettiğinde kazanılan saçma bir güç hissiyatı var. Bu tür olaylarda benim gördüğüm bence öldürüyor olması. Çünkü ata erkil bir toplum olduğumuz için kadın bir obje gibi görülüyor %60 bir kesim de ve yeni yetişen nesilde , beraber olmayı, cinsel ilişkiyi bir başarı olarak, gövde gösterisi olarak ve en önemlisi karşıdakini kendine bağlama olarak görüyor. Durum böyle olunca, erkek açısından en azından %70 i açısından, elde edilmiş bir kadın ve ona bağlı kalacağını düşündüğünü bir kadın imajı ortaya çıkıyor. Durum böyle ilerlediği zaman, kadının üstünde ki yük zamanla artıp, erkeğin boşlamasına sebep oluyor ve kadın bağımlı oluyor gibi bir imaj oluşturuyor. Tam tersi kadında da oluyordur belki ama %70-80 erkek de ki bence erkekliği sorgulanmalı şu veletlerin böyle oluyor. Birde saçma bir şekilde, güven kırılıyor çoğunda, böyle bir şeyi bana yaptıysa kim bilir başkası ile neler yapmıştır kafası geliyor. O yüzden ben evlilik öncesi cinsel ilişkiyi, o ilişkinin yürümesi açısından sağlıklı bulmuyorum. Zira birilerinin yok ya, saçmalama, ne alakası var gibi gösterişli nidalarından önce, cinsellik ve aşk kategorilerinde ki sorunlara göz gezdirmelerini rica ediyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İlişki boyutları ve algılari gibi bir durum da var maalsef çok kapsamlı bir soru, bu ilişki öncesinde insanların tercihleri ile örüntülü birazda. SEVGİDEN söz etmeksizin insan cinselliğinden bahsedilemez. Ama sevgiden söz ederken, bunun insana özgü bir olgu olduğunu unutmamalıyız. Ve indirgemeci bir yoldam ele alınmamasına, kendi insanciligi içinde korunmasına müsade etmeliyiz. İndirgemecilik tam olarak nedir? Bunu , insan olgularının ya insanın alt olgulara indirgeyen, ya da bu olgulardan çıkarsayan sahte bir bilimsel yöntem olarak tanımlamak istiyorum. Örneğin sevgi (Aşk), insanın diğer hayvanlarla paylaştığı cinsel itkilerin ve içgüdülerin bir yüceltmesi olarak yorumlanacaktir. Böyle bir yorum , insan olgusuna yönelik gerçek bir kavrayişa engel olmaktan öte bir işe yaramaz. Sevgi , kendini askinlik olarak adlandirdiğim daha kapsamlı bir olgunun gerçekten de sadece bir yanıdır. egemen güdü (motivasyon) teorilerinin insandirmaya çalıştığı gibi insanin temel amaci ihtiyaçlarını gidermek, itki ve iç güdülerini doyurmak ve böylece homeostais'i iç dengeyi korumak ve ya yeniden kazanmak değildir.
10 Yorumla
İkisini de yapabilir yani güçlendirebilir de öldütebilir de, bunu belirleyen şey kişilerin cinselliği nasıl görüp değerlendirdiği, yorumladığı ve yaşanan cinsellik olur. Tabi bir de aşkı nasıl tanımladıkları.
Eğer güzel bir yaşanmışlık olursa aradaki bağı, birlikteliği güçlendirirken tam tersi durumda zayıflatır. Bunun miktarını da aşk tanımlamaları belirler. Aşk'ı etkileyebilecek bir durum olarak değerlendiriyorlarsa cinselliği miktar o kadar fazla olur, tam tersi ise o kadar etkisiz.
Evlilik öncesi veya sonrası olmasındaki etken durum da yine kişilerin evliliğe bakış açısı. Aslında belirleyici bir etken değildir cinsellik burada, çünkü aynı cinsellik evlilik sonrası da olsa sonuç aynı olur. Yani cinsellik öldürecekse evli de olunsa aşkı öldürür, güçlendirecekse evli olsa da güçlendirir.
Önemli olan bunları yaşayan kişiler...
10 Yorumla
+1 yılBirbirlerine duydukları aşktan eminseler ve belli bir süre paylaşım içinde bulundularsa, ilişkileri ciddiyete /resmiyete doğru ilerliyorsa.. yaşanan cinsellik aşkı güçlendirir. Duygulardan emin olmadan , ciddi düşünmeden yaşanan cinsellik sadece hevestir, aşk ile ilgisi olamaz
41 Yorumla- +1 yıl
Ah ne güzel bir yorum. Ay ben güvensem bile evlenmeden birlikte olmam ya. Karakterime ters 😅
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılSevgi saygı arzu ve çekim varsa ve iş evlilik boyutuna gelmişse yaşanacak cinsellik bu iki kişiyi birbirine daha çok bağlar.
Hasta evlilik söz konusu olmasa bile iki insan arasında saygı ve sevgi zemininde karşılıklı arzu şehvet ve çekim varsa yaşanan cinsellik yine iki insanı birbirine daha çok bağlar30 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu tamamen karakter meselesi birçok açıdan bakılabilir ama geri zihniyete sahip insanlar ayrılır işte hemen verdi diye düşünür halbuki bilmez ki kadın istemiş ve tamamen güvendiği için kalkanları indirmiştir
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılGüçlendirir, öldürmesi anormal bir durum olur sanırım.
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 50,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBen kararı sevgilime bırakırdım ama evlenmeden önce ilişki yaşamak pek doğru değil gibi. çünkü her an her şey olabilir. yine de her çift için deneyimler farklılık gösterebilir. Bu konuda genel bir yanıt vermek zor, çünkü cinsellik, ilişkilerin dinamiğini etkileyen birçok faktöre bağlıdır. Bunlar arasında çiftin değerleri, inançları, iletişim yetenekleri, duygusal bağları ve ilişkilerindeki diğer faktörler yer alır.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılİlişkiyi basitleştirebilir gadası
10 Yorumla
+1 yılBenim deneyimim yok fırsatım olmadıgından degıl kendım ıstemedım.. gunumuzde bırıyle sevısmek cok zor degıl ... soruya gelınce gözlemlediğim kadarıyla kımısınde karsısındakınde elde ettım havası olusturup sogutabılıyor ( ozellıkle erkeklerde ) ama boyle ınsanlar zaten gercekten sevmemslerdır.. evlendıgınde beraber oluncada soguyacak demektır o sevdıgınden..
kımısı ıse ten uyumuna cok onem verdıgınden sureklı bırılerıyle deneyerek kendı ıcın dogru ınsanı bulmaya calısıyor... bu bana yanlıs gelsede kendı hayatları yargılamak dusmez dıye dusunuyorum.
Pekı ınsanları bırakıp sen ne dusunuyorsun? Bu konuda dersen. Ben demiseksüalim duyguları yogun yasamadan o kısıye aşk manasında cok yukselmeden bende arzu ve sehvet olusmuyor bunu farkettım... dolayısıyla ben ılıskı yasasamda karsımdakıne tutku ıle baglanacagımı dusundugumden bende öldüreceğini dusunmuyorum. Lakin hayat bu olmamıs seyler ıcın soz verılmez..
23 Yorumla- +1 yıl
Ben de öyleyim anlayabiliyorum.
- +1 yıl
@rekreasyonistt teşekkür ederım anlamak onemlı gunumuzun en buyuk sorunu..
- +1 yıl
Evet öyle benim için çok kolay da işte bulması zor.
- Cinsel Yaşam konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılAslında bu kişiye bağlı.
Bana göre güçlendirir ve ben de benim gibi düşünen birini isterim şahsen. Bu konuda verdiğim örneği kimi sever kimi sevmez bilemeyeceğim ama ben paketi açmadan (uyumundan emin olmadan) o ömürlük yemini etmemekten tarafım yani zevklerin ve uyumun aynı olmaması riskini almak istemem.
Tabi biliyorum ki bu kimisine ters yani öldürür diyenler de kendileri gibi düşünen birilerini arıyor haliyle. Evlenmeden önce başkasıyla birlikte olmamış kendileri gibi birilerini istiyorlar haklı olarak. Buna da saygım sonsuz tabiiki, seks konusunda kendin gibi düşünen birini istemek doğal ve sağlıklı olan şey sonuçta.10 Yorumla
+1 yılCinsellik doğanın içinde bulunan normal bir şey bunu ne zaman yaşamalı diye bir şey yok aslında bunu yaşayacağın kişiyle arandaki sevgi ve güven vs onemlidir. eğer sadece cinsellik odaklı bir partnerin varsa onunla cinselliği yaşaman kısa vadede ayrılığa dönüşür çünkü bir çok ilişkide olduğu gibi çıkar ilişkisi vardır o tarz insanlar sadece alt kısımlarıyla düşünür...
Ama benim görüşümce cinsellikte aşkın içinde olan birşeydir sevdiğin insanla yaşadığında aldığın haz da bir o kadar artar aşk ile sevişmek ya da günü Birlik biriyle olduğunda ki aldığın zevk bir degildir.
Uzun lafın kısası iki yüzlü insanlar çoktur maskelerinden ne olduğunu anlamak da zordur o yüzden ağırdan gitmek daha iyidir 👍🌼10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik, vakti gelince yaşanan bir eylem. Erkek günde 2 milyon sperm üretir. Hep hazırdır. Kadının menstüral döngüsünün ne zamana denk geleceği belli olmadığından böyledir. Evlilikten önceymiş sonraymış çok fark etmez. Aşk denen mesele bedensel çekimden yani hayvani duygulardan geliyorsa bitmez. Yok eğer sosyal ve geleneksel anlamda, asalet peşinde koşan tiplerseniz, cinsellikten sonra ulaşılmış ve hayal edilmeye değmez bir statüye düşer insanlar. Psikoloji cinselliğe karışırsa sonuç her yere bağlanabilir. OO dehşet vuruşuyor bunla otuz sene daha ortalığı ateşe veririrz, ooo duman çıkar , ooo fena olur falan diyip kendini de kudurtabilir insanlar, osp muş motormuş da diyebilir.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 16,5b cevap paylaştı.
+1 yılGenele göre bir cevabı yok. Erkeğine göre değişir. Bazı sığ beyinli erkekler, "benimle yattı, başkasıyla da yatabilir, kolay, kız, m*tor, k*şar" gibi nahoş yakıştırmalarda bulunur; kadın cinselliğini normal kabul edebilen, cinselliğini yaşayan kadınlar hakkında sırf bu nedenden dolayı olumsuz düşüncelere kapılmayacak erkekler ise daha çok bağlanır. İlişkide seks yapıldıysa burada kadının tavrı da önemli. "Yattık, benimle evlenmek zorundasın, beni kullanamazsın" kafasındaki kadınlar itici olurken, seksi ilişkinin doğal bir parçası olarak görebilen kadınlar erkek için uzaklaşma, soğuma nedeni olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama ben evlenmeden önce sicak bakmiyorum ilişkiye girmeye ciddi düsünmeden etmeden belki o kisi ciddi düsünmicek ilereye dogru ve sen onunlan ilişkiye girceksin hep icinde yara olur izi kalir insan ciddi düsündügü biriyle ilkleri yaşamak ister
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHayır daha güclendirir. Seks tutku ve hazdır. Sevdiğin ile yaşadıkça daha çok bağlanırsın
50 Yorumla Evlilik yolunda giden bir ilişkide cinsellik yaşanması gerekir arada ten uyumu olup olmadığını anlamak için yapılması gerek evlilikte yaşansa ve ten uyumu yoksa çiftimiz çok mutsuz bir evlilik geçirir o yüzden önceden yaşanıp evliliğe adım atılması gerek
10 Yorumla
+1 yılİlişkiye girmediğim bir kadın max olabiliceği benimle gardaşdır. Max gardaş oluruz o kadınla. Kabul etmem zaten kadını kadın olarak. Beraber futbola ya da fıtnessa gider deniz kıyısında çekirdek çitleriz aynı bir erkek arkadaş gibi. Kadın gibi davranamam o şekilde karşımdakine.
10 YorumlaÖldürmez etkiyi azaltabilir
Şöyle aslında evlilik öncesi sonrası farkı yok
Ne zaman kalkarsa karşıda da gir diyen olursa o zaman olur
Ama sürekli sxs mst yapılırsa ve yanlış biçimde yapılırsa etki giderek azalır
Doğru biçimde doğrular yapılırsa farketmez
10 Yorumla
+1 yılHiç alakası yok bence. Sevenin sevgisi değişmez sevmeyen zaten sevmiyordur. Bazı pislik insanlar daha çabuk boşanıyorlar nasıl olsa ortada bir nikah yok hemen bırakıyorlar dini nikah olsa bile. Bu yüzden akıllı kızlar resmi nikahı basmadan birlikte olmuyorlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Birlikte olmanın akıllı olmakla ne ilgisi var anlamadım 🤷🤔
- +1 yıl
@Baharın_Kraliçesi boş ver takıl sen..
Bu kişilerin karakterine bağlı kimileri evlenmeden birlikte olduysa diyip farklı düşüncelere dalarak farklı bakar diğeri bunu umursamaz hatta ten uyumu ile daha çok sahiplenebilir belki beğenmez ayrılır bunun farklı farklı veryasyonları olacağını düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAşkı güçlendirir lakin dönem öyle bir dönem ki cinselliği alan daha da yaklaşmıyor bu yüzden aşkı kirletiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılÖldürür net şekilde erkek aldım alacağımı moduna girer ve rahat davranır.
44 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim sende öylesin bebik 💗
- Cinsel Yaşam konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKişilerin karakterine bağlı bir şey.
Cinsellik yaşamak için evlenmek şart değil.25 Yorumla- +1 yıl
Ama siz şart kosuyorsunuz
- +1 yıl
Eski sevgilim sirf ilk sevgilimle öpüştüm diye istemedi beni ve sadece öpüşmeydi
- +1 yıl
Hayır, iki taraf da birbirine ilişkinin en başında açık ve net olursa eğer kimse bir şey kaybetmez.
Seks için evlenen kişileri de görüyoruz.
- +1 yıl
Eski sevgilinin kendini geliştirememiş. İnsanların geçmişiyle kendini kıyaslaması acınası bir şey. Ayrılık kararı doğru olmuş
- +1 yıl
En basinda söyledim zaten ilk basta sorun yoktu sonradan istemedi
+1 yılKişiden kişiye değişir ama ben evlilik öncesi yaşamak istemem açıkçası. Evlilik öncesi evlilik hayatı yaşamak istemezdim. Kısacası tercih meselesinden dolayı bu sorunun cevabı değişir.
50 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşkı öldürür , büyüyü bozar ve hatta zamanlı ayrılana da sürükler … aşk dolu bir ilişki ne zaman bel altına iner işte o zaman biter
11 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. İşte bu hataya düşen kızlar ortada patlak balon 🎈 gibi dolaşıyorlar kız dediğin gizemli olmalı taki evlenene kadar.
22 YorumlaKadını degersizlestiriyor genelde. Erkek egosu çok farklı, heves ederiz buna erisebilmek icin taklalar atariz eristikten sonra degersizlestirir, nasil olsa bunun tadina baktik baskasinin da tadina bakalim düşüncesi ile degersizlestiriyoruz. Fakat o nikahi bastigimizda isler degisiyor. (Herkes üstüne almasin)
00 Yorumla
+1 yılÖncesinde yaşanmış ya da sonrasında yaşanan, ve iki tarafta tamamen kendi arzusu ve isteği ile soyunup sevişmişler, yanlışlıkla zaten üst baş çıkarılmaz dimi☺️Benim tereddütsüz savundum şu;aslında çok önemsiz gereksiz bir öncesi sonrası muhabbeti🖐
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce cinselliğe karşıyım. Bir kere yaşanan, her zaman yaşanır. Evlilik kutsaldır, yaşanılmayanları yaşama mabedidir. Evlilik cinselliğe doyum amacıdır. Maalesef günümüzde her erkek ve kadın ufak da olsa bir şeyler yaşamış oluyor.
10 Yorumla
u +1 yılBak sole solim erkekler sevdige kadına neden se cinselik düşünmez onu bir kere soleyim
110 Yorumla- +1 yıl
Öyle yapcan tabi niye senin sevgilin yokmu 😂 herkes kendini eşine saklamali ortam sapik dolmuş
- +1 yıl
Senin gibi bir ressamın ilginç demekki değerini bilen yok
- +1 yıl
Resim çizmekten biraz aşka ayır zamanını dışarı çık dolaş gelir aşk sana güzel kızsın ama tabi kendiini yetistirmen lazim
- +1 yıl
Nereye geziyon Ankara 'da nere varki gezcen 😂
- +1 yıl
Az buçuk ben senin nerde yaşadığını tahmin edebiliyorum ama neyse 😂 söylerim bı ara
Cinsel Yaşam konusunda 539 cevap paylaştı. Evlilik öncesinde yaşanan ilişkide ten uyumu olup olmadığı anlaşılabilir, bu da ilişkinin gelecekte sağlam temeller üzerine rahat rahat inşa edilebileceğini ve güzel bir evlilik yaşanacağına işarettir.
10 Yorumla
+1 yılCinselligin aşkı öldürmekle olan bir ilgisi yok bir adam sevistikten sonra soğuyorsa o aşık değildir faturayi güvenmediğiniz adamla ilişkiye girmeden önce kendinize kesin güvenmiyorsaniz hiç sevgilide olmayin
20 Yorumlaöldürür ve cinselık yasamak istedını söyleyen erkek alıcanı aldıktan sonra olan kadına olur
210 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 565 cevap paylaştı. Cinsellik doğru bir ilişki içindeyseniz bağlarınızı güçlendirir. Eğer cinsellik yaşadıktan sonra kötüye giden bir ilişki varsa, bu durumun cinsellikle alakası yoktur.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖldürebilir de güçlenebilirde
Bu cinselligin nasıl geçtiğine bağlı.
Hem kadının ya da erkeğin amacı sadece yatağa atmak değil ise.
10 Yorumla Öldürür bence olmaması gereken bir şey zaten bu sonu genelde kötü bitiyor
30 Yorumla
+1 yılBaşlarda güçlendiriyor gibi görünüyor olsada sonraki zamanlarda pişmanlığa dönüşebilir burada bir çok örneğini de gördük
10 Yorumla
+1 yılAşk ile yapılan cinsellik güzeldir, aşk olmadan yapılan cinsellik sıradandır ama evliyken eşinle yapacağın cinsellik muhteşemdir.
10 YorumlaUlan yorumların %80 ni evlenmeden olmaz demiş acaba diyorum benim çevremdeki gördükleri geri kalan %20 lik kısım mı 😳
10 Yorumla
+1 yılKişilerin aralarındaki ilişkiye bağlı. Tutkuyu aldım daha fazlasını istiyorum der aşk alevlenebilir. Tutku yeteri kadar yoktur soğutup, öldürebilir.
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce yaşanan cinselliğin aşkı zedelediğini düşünüyorum. Zaten evlenince olacak bir şeyi niye sevgililik aşamasındayken yapılıyor yapılması isteniyor anlamıyorum. Sonrasında yaşayanların büyük bir pişmanlık yaşadığını görüyorum
10 Yorumla
+1 yılKarşılıklı sevgi varsa bitmez ama sevgi yoksa olmayan taraf soğur. Çünkü ulaşılmayana ulaşmıştır sonuca varmıştır.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılgüçlendiren görmedim hiç erkeklere sorsan güçlendirir der tabi ne dicek yatmak için.
22 Yorumla- +1 yıl
gerçek bu çünkü. aşağıdaki erkeklerin yorumuna bakıyorum hep güçlendirir falan filan. e herhalde öyle dicekler yatmak için. o kadar güclendirdiyse neden ilk yattıklarına kadına aşık olmadılar :D
güçlendirir öldürüyosa zaten gerçek aşk yoktur ortada
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılO f*ck sesk iliskisi oluyor aşk diye bir şey yoktur hormonların libidonun gücü vardır
20 Yorumla evli olup olmamak bir şey ifade etmez yapanlar için
20 YorumlaEvlenince heyecanı kalmıyor aşko hemen monotonlaşıyor ilişki
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılbence sıkılaştırır sabitler ama insan olmanın özelliklerini kaybetmeden
10 Yorumla
+1 yılEvliliğin amacindan en önemlisi nedir seks eee evlenmeden yaşadığından bir değeri kalmaz
10 Yorumlagüçlendirir, evlenmeden cinsel birliktelik yaşamak ten uyumunu öğrenmeni sağlar bence.
10 Yorumla
+1 yılBence öldürmez. Fotoğraftaki dizinin kitabı mükemmel ötesiydi.
10 Yorumla
+1 yılKadından emin isen güçlendirir. Yok güvenmiyorsan soru işaretleri takip eder.
10 Yorumla
+1 yılArada duygusal bağ varsa, yani sevgi, aşk varsa, yaşanan cinsellik bu bağa zarar değil, güç verir.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 740 cevap paylaştı. Bir amacı duygusu varsa emin olma durumu varsa güçlendirir.
10 Yorumla
+1 yılNe öldürür nede güçlendirir
Etkisini azaltma ihtimali var10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ywnı artık geriye bısey kalmıyor evlenmesen de olur
10 Yorumlaaşk her halükarda öldüğü için, bu biraz erken olur.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 654 cevap paylaştı. İradesiz ve kolay teslim olan birisiyle evlilik mi soğutur beni.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüçlendirir bence. Ya da bir ömür izdirabin önüne geçer.
10 Yorumla eğer ki evlenceksen güçlendirir ama evleneceksen :))
10 Yorumla
+1 yılCinsellikten öte çok daha önemli şeyler var. HİS ve HİSSETTİRMEK
10 YorumlaBence tamamen kişisel bu, kisinin ilisikeye hangi amaçla baktigina bagli bence
10 Yorumla
+1 yılErkekler elde edince bir şeyleri hevesleri geçiyor. Aşk değilde tutkuyu öldürür diyeyim. Ulaşılmaz olan her şey onlara daha cazip geliyor maalesef ki..
10 Yorumla- Devamını Gör (76)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar