Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu tamamı ile çiftlerin önce birbirlerine sonra da kendilerine güveni ile ilgili bir durum. Birbirlerine tam anlamıyla güvenmemiş, güvenememiş, ruhen iki ayrı ben yerine tek biz olamamış, evliliğin sadece formalite bir imza haline geçmediği çiftler için ciddi bir problemdir ve yaşanmaması gerekir. Aşkı da öldürdüğü gibi muhtemelen de ayrılıkla sonuçlanacaktır.
Ama güven duygusu tam, biz olabilmiş, evliliğin sadece imza prosedürü olduğu bir ilişki de ise ta tersine güçlendirecek, sadece cinsel duyguları değil, ruhsal duyguları da nirvanaya ulaştıracaktır. Yani güçlendirir mi yoksa bitirir mi sorusunun asıl belirleyicisi cinsellik değil aslında güvendir. Soru işaretlerinin, "ACABA"ların olduğu hiç bir ilişki ne yaşanırsa yaşansın ya da ne yaşanmazsa yaşanmasın güçlenemez.
Evlilik sadece imza prosedürü değildir. Biz olabilmektir. İnsanlar aslında lafalarında evlenir. İmza sadece bunu devletin teyit edip onaylamasıdır. Evliliğe bu açıyla bakan insanlar için her olay aşklarını daha da güçlendirecektir.
Yoksa olaya imza olarak bakan insanlar için boşanmak da bir o kadar sorun yaratmayacaktır. İmza öncesi sönmese de imza sonrası sönecektir bütün duygular. Yani kafada güven yoksa imza da o bitişi kurtaramaz.25 Yorumla- +1 yıl
İmza Trafo ✍️
- +1 yıl
Diyecek birşey de bırakmamışsın muhalefet olamıyorum 😃
- +1 yıl
🙈 Yaaa...
En İyi Cevaplar
Cinsel Yaşam konusunda 484 cevap paylaştı. Az buçuk yorumlardan vs. nasıl bir insan olduğum ortadadır. Artık genel olarak kadın erkek ilişkileri, cinsellik, ilgimi çekmiyor. Aseksüel mi oluyorum emin değilim, ancak düşününce zerre heyecan yaratmıyor. Genel olay alaya alma, dalga geçme olarak katıldığım muhabbetlere indirgemiş durumdayım, ki bazen onlar dahi midemi bulandırıyor.
Ancak geçmişten bugüne hiç değişmemiş olan düşüncem, cinselliğin bir nebze de olsa tabu olarak kalması gerektiği yönünde.
Olaya duygusal olarak bakacak olursak, biraz da realizmden faydalanırsak, erkek gücün sembolüdür, elbette kadın da güçlü, dirayetli bir yaratılışa sahiptir, ancak erkek gücün bizzat kendisidir. Kolay sarsılmaz, kolay yara almaz, acısını yaşadığı şeylerin üstesinden gelme hızı bir kadına nazaran çok daha yukarı seviyelerdedir. Bu olağan hale gelme durumu, kadını bu güç karşısında savunmasız bırakır. Bunu daha açık cümleler ile de ifade edebilmek isterdim, ancak gerek ortamın yaş ortalaması, gerekse yazıya başlarken tutturmuş olduğum seviyenin hoşuma gitmesi sebebiyle çok açmıyorum.
Her ne kadar bunun bir çok olumlu yönü olduğu - ten uyumu, anlaşma düzeyinin tespiti, insani ihtiyaçların giderilmesi - söylenilse de ben buna bu göz ile bakabilen biri değilim. Zira bu, bahsi geçtiği şekli ile, ihtiyaç giderme amaçlı yapılan bir aktivite değil, en azından erkeğe nazaran bir çok kadın için değil, bu duygusal bir aktivite, elbette her kadın değil konumuz, bir çok kadın. Öncelikle bu bahaneden bir sıyrılalım, ihtiyaç gidermek gibi olgun bir düşünce ile sevişmiyoruz biz millet olarak, henüz o kadar rahat değiliz, öyle olsa idi sebil niyetine ihtiyaçhane (*) ler olurdu. Bunu bir kenara atalım önce.
Biz %90 olarak sevince, sevilince, ya da buna inandığında cinsel olarak açılan bir güruhuz. Bu da biraz evvel açıklamaya çalıştığım hususa getiriyor bizi. Kullanılma, amacı gerçekten ihtiyaç gidermek olan bir çakala yem olan ceylan konumuna getirilme noktasına. Ben artık, kullanıldım, beni emellerine alet etti, şunu yaptı, bunu yaptı diye ağlayıp sızlayan kızlar görmekten sıkıldım. Eskiden hissettiğim merhamet artık yerini öfkeye bıraktı. Acımıyorum. Sinirimi bozuyorlar.
Neden bozuyorlar? Örnek vereyim. Ten uyumu diye birşey öğrenmiş insanlar. Birazı psikolojiden birazı biyolpjiden kaynaklı şu terimi insanlar sevişmeden anlaşılamayan bir şeymiş gibi görmeye başladı. Oysa ten uyumu dediğin cinsel çekimi arttırıyor olsa da, bildiğim kadarı ile öğrenilmesi için illa yatağa girilmesi gereken bir şey değildir. Masum bir öpücük bile seni nirvanaya çıkarıyor, karşındakinin dudaklarından ayrılamayacak noktaya geliyorsan, evet bu ten uyumudur, dizine yatıp saçlarını yanaklarını okşamasından muazzam bir haz alıyorsan, evet bu ten uyumudur, sadece etrafında gezinmesi bile seni mutlu ediyor bir çekim yaratıyor ise, evet, bu da ten uyumuna işarettir. Zira ten uyumu soyunalım, sevişelim, cinsel organlarımız uyum sağlayacak mı değildir. Böyle olduğunu düşününce komik gelmiyor mu size de? Ten uyumunu yakalayana kadar herkesle sevişen bir insan evladı düşünün. Şöyle bir diyalog düşün:
-Ali, Cansu ile evlenmişsiniz, hayırlı olsun kardeşim, biz de kısmetse Ceren ile evleneceğiz bu yaza.
-Hayırlı olsun kardeşim şimdiden, biz Cerenle denedik de ten uyumu yoktu, iyi sevişir ama, mutlu olun.
Bu diyalog benim için kaçınılmazdır. Trajik, değil mi?
Ten uyumu yatağa girecek kadar tutkuyu uyandıran etkendir. Yatağa girdikten sonrası psikolojilerin uyumuna, partnerin kardiyo becerisine kalır. Lakin dedim ya, bildiğim kadarı ile. Uzman bir seksolog değilim.
Olaya duygusal, biyolojik, psikolojik olarak baktım sanırım. Birkaç küçük ekleme daha yapıp bitireyim.
Ben insanın merakını güzel bulurum, heyecanı eşsizdir, doğada bir örneği daha olmayan sırlarla dolu bir canlıdır. Ancak bu merak sadece farklı yapmaz onu, hayatta tutar. İnsanı hayatta tutan şey farklı tatlar, farklı heyecanlar, farklı güzelliklerdir. Her şeyin tadını alması, her heyecanı yaşaması insanı boşluğa iter. Bu konuda en güzel savunmalardan biri cinselliktir. Bu yüzden tabu olmasını severim işte. İnsanı bir nebze olsun heyecanlandıran, merakını cezbeden birşeyler olması iyidir.
Neyse çok uzattım. Bu da bu ara edindiğim kötü alışkanlığım olsa gerek, yazınca ayarında bırakamıyorum. Kusura bakma artık. Özetle evlilik öncesi cinselliğe bu yüzden karşıyım. Biraz hızlı yaşamış biri olarak, o boşluğun ne anlama geldiğini biliyorum. Nasıl doldurulacağını da henüz çözemedim. Sonu nereye varacak onu da kestiremiyorum. Bakıp görelim.16 Yorumla- +1 yıl
“ İnsanı bir nebze olsun heyecanlandıran, merakını cezbeden birşeyler olması iyidir.” :) haklısın. Güzel yorumun için teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Yok yok, sıkılmadan okudum :) gerçekten beğendim
- +1 yıl
Rica ederim ✌️
+1 yılBir de benim sorularıma zor soru diyor 😄
Evet şimdi soruya gelelim;
Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşanabilir, aşkı öldürür mü? Hayır, öldürmez... Aşkı öldürdüğünü düşünürsek, cinsel ilişki yaşayan sevgililerin veya evlilerin ayrılması gerekirdi... Bu nedenle evlenmeden önce yapılan cinsel ilişki aşkı öldürmez...
Benim bakış açım ise, evlenmeden önce yapılmamasıdır. Zaten evlenecek sen, evlilik beklenebilir. O kadar acil ve önemli bir şey olmamalıdır cinsellik...
En azından gerdek gecesinin bir önemi veya anlamı olmalıdır diye düşünüyorum 🙂224 Yorumla- +1 yıl
Mis gibi soru 😃 ayrıca ne güzel yorum yapmışsın işte. Ama işte ateşle barut hikayesi Blackman 🤷♀️ bazen elinde olmayabilir, ayrıca sadece bakirleri ve bakireleri hedef alan bi soru değil
- +1 yıl
Ama şunu düşünmedin Sosi😄
Her insan yeni birisi için bakir/bakire sayılır 🙂 Yani, daha önce ilişkiye girmiş birisi ile sevgili olsam, ben onunla ilişkiye girmedigim için, o benim için bakir/bakiredir...
Bakir/bakirelik kavramı çok yanlış anlaşılıyor. Bununla ilgili daha önce açıklayıcı bir sorum olmuştu, orada yazdıklarıma da bakabilirsin...
Sen bakire değilsin, ama sevgilin seninle ilişki yaşamamış, senin vücudunu görmemiş, dolayısıyla bir merak söz konusu...
Biraz karışık oldu, umarım anlatabilmişimdir 😄 Anlamadıysan daha detaylı açıklama yapabilirim 😄
- +1 yıl
Bu arada bakirelik kavramı; 2 damla kandan ibaret değildir... Daha başka bir şeydir🙂
- +1 yıl
Uuuuu woow 😃🙈 yazdığıma pişman ettiren bir yorum oldu tebrikler blacky 🤌🏻 köşeme çekilip ağlamak istiyorum 😅
- +1 yıl
Görüşünü bekliyorum eski bir soru olsa da😄
Sizin için bakir/bakirelik tanımı nedir? Detaylara bakınız? ↗ - +1 yıl
@_Elyise Bence de ya ağlama, ağlamak yakışmaz sana😄 biz seni gülerken görmeye alıştık 😄
- +1 yıl
@_Elyise çok fena üzerime üzerime geliyorlar 🥲 Gözyaşı pınarlarım kuruyacak göz aştı torbalarım olacak moraracak ayrıca belkiii beni intihara sürükleyecek bu olanlar haheuahehaueha 😃😃
- +1 yıl
Yazık ya kıyamam 😄😄😄 Geri alıyorum tüm söylediklerimi 😄
- +1 yıl
@_Elyise o gelemez boğaz köprüsüne 😄 çok uzakta 😄
- +1 yıl
ELyom bu durumda sen beni vazgeçirmeliydin 😅 daha genciz ölmesek de öldürsek mi acaba 😃😃
- +1 yıl
Sorması ayıp olmasın burada muhatap benim😄 Sosi kimi öldürmeyi teklif ediyorsun sen @_elyise ye😄
- +1 yıl
@blackman3419 😂😂😂😂😂 uçağa atlet geliriz nolacak
@Sosyetic_SheqiiL haklısın bebiş bizi sevmeyen ölsün.☝🏼🤣 - +1 yıl
@_Elyise sırf köprüden atlamak için uçakla gelmeyi göze alıyorsunuz yani 😄
- +1 yıl
Tabii ki Blacky, sırf bazı şeyler için mesafe gidilebilir. Bu durumda bizi sevmeyenleri öldürelim Elyom 😃 sonra oturur mezarlarının başında sigaramızı içeriz 😃
- +1 yıl
Eeee tabii siz de haklısınız köprü manzarasında intiharın tadı başka olsa gerek😄😄😄
Ohaaaa😄 bir de mezar başında sigara😄 - +1 yıl
Konu sevmeyenlerse, ben sizi sevdiğim için, en azından yırttım 😄😄
- +1 yıl
@_Elyise @Sosyetic_SheqiiL size olan sevgim sorgulanamaz😄😄😄
- +1 yıl
Biz yine çantaları kolumuza takar bebek de üç beş tur atarız Elyom, boğaz köprüsüne karşı kahvemizi de yudumlarız 😃
Cinsel Yaşam konusunda 733 cevap paylaştı. Genelleme yapmak istemem ama öldüreceğini düşünenlerdenim. Herangibi bir şeye kolay yoldan ulaşmak veya elde etmek, ulaşmaya çalışılan şeyi değersizleştirebiliyor.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yılBirbirine ilgi duyan iki insanın evlilik dışında birlikte yaşayacağı seks onları birbirine mutlaka aşık etmez ya da mutlaka soğutmaz. Nednine gelince ten uyumunun olup olmadığı ancak sevişmeyle, seks yaparak anlaşılabilir. Bunun dışında iki insanın birbiriyle sevişmesi de illa bir evlilikle sonuçlanmalıdır bakışı da yanlış bir bakıştır. Sevişmek aşkı ne öldürür, ne kuvvetlendirir. Kişiden kişiye değişen bir durumdur.
10 Yorumla
+1 yılToplumumuz ne kadar buna önyargılı ve gayette tabulu yaklaşırsa yaklaşsın gayette evlenmeden önce cinsel ilişkiye girilir ve bunun aşkı öldürdüğünü söyleyemeyiz saçma çünkü. Evlenince cinsel birliktelikten sonrada aşk biter bu mantıkla eğer biterse de zaten bu aşk değil cinsel açlığını aşk sanma oluyor kendini kandırma gibi bir şey.. Cinsel ilişkiyi ve aşkı birbirinden ayırırım genelde ikisi bir olunca da çok zevkli olur.. İyi bir cinsel performans aradaki çekimi güçlendirir.
10 YorumlaNiyeti cinsellik olmayan ciftler arasinsa sıkı bir bağ yaratır.
Evlenmeden önce yaşanmasının soyle kötü bir tarafı var.
Bazen bir insanı son ana kadar tanıyamıyorsun belki de evlenmeden bir ay önce yani nışanlilik surecinde "mantik" evliligi reddedecek ama oksitosin hormonu mantığın önüne geçecek ve yıkilacağı kesin bir yuva kurulacak.
O imzayı attıktan sonra oksitosine bol bol söversiniz😀24 Yorumla- +1 yıl
Yorumumu gozden gecirince belirtmeyi unuttugum be bu nedenle anlam karmaşasina neden olabilecek bazı noktalar oldugunu farkettim.
Ek: oksitosin hormonu baglılığa ve aşkta derinliğe götürür. Bu hormon ayrıca anne ve bebegi arasinda ki bağliligı ve cinsellik uremeyle ilgili oldugundan direk bebegin babasıyla olan bağlıgı da denetler.
Evlilip öncesi yaşanan cinsellik bu hormonun artmasıyla mantıgın önüne gecebilir.
Niyeti salt cinsellik olan nemfomanileri kastetmiyorum.
O yuzdendir ki zaten ciddi iliskilerde ayrılik zor olur. - +1 yıl
Bu bilgilendirme için teşekkür ederiz ✌️
- +1 yıl
☺️ tekrar teşekkür ederim, güzel yorum için ve soruyu beğendiğin için
+1 yılBu aşka hangi açıdan baktığıyla alakalı insanın..
ciddi bir ilişkide yaşanılan birliktelik bence o ilişkiyi pekiştirir kim ne derse desin birlikte olmakla o kişiyle tamam olup olmayacağını anlayabilirsin çünkü evlilik demek cinsellik demek cinselliği evlenmeden sonraya bırakır ve yeteri kadar mutlu olmazsan ne yapıyor insanlar
Türlü saçma sapan yollara bulaşıyorlar işte..11 Yorumla- +1 yıl
Perfect 🤌🏻
Cinsel Yaşam konusunda 902 cevap paylaştı. Ben duygusal bir bağ kurmadan yapılan cinsel ilişkiyi pek istemiyorum. Ruhsal ve tenlerin birleşmesiyle daha kuvvetlendiğini düşünüyorum.🙄 Tabi bu konuyu partnerime anlatmam, baskı yapmam, her lafı oraya çekmem yalnızca gözlemlerim hareketlerini. Zaten anlık bi kıvılcımla olduğunu düşünüyorum ilk yakınlaşmanın. Neyse bu benim görüşüm tabi. Bu yorumlar yüzünden bende değiştirilen yakında profil resmimi 😂😂😂
116 Yorumla- +1 yıl
Pp ne alaka 😃
- +1 yıl
Hahaha saçmalık 😀
- +1 yıl
Şarkı güzel bak 😃playliste atalım
- +1 yıl
Teşekkürler 😌
- +1 yıl
Aklıma takıldı bu şarkı senin yüzünden güncellemeye atayım da herkes dinlesin 😃
- +1 yıl
Beğenmemiş miydin ne kaşar ayıp 😄
- +1 yıl
Kadaaar kadaaar 🤦🏼♀️
- +1 yıl
Bir peynir çeşidi çok da şaaapmamak lazım 😀
Kimi kendini saklamak ister kimi yaşamak ister ama ciddi bi iliski bile olsa kullanma olayı oluyor yinede, elde edene kadar sürüyor genelde maalesef ki 🤷🏻♀️
71 Yorumla- +1 yıl
Doğru 👌🏻
Cinsellik aşkı güçlendirir, bağlayıcıdır ama bu ciddi ve kendini, ne istediğini bilen insanlar için geçerlidir. Cinsellik için evlenmeyi düşünenler için değil.
12 Yorumla- +1 yıl
Aha 🤔 yorum için teşekkürler
+1 yılEğer ciddi düşünuyorsa bence evlenip gerdek gecesini beklemelidir evlenmeden önce yattıktan sonra ya erkek kızdan ayrılırsa evlenmezse?
13 Yorumla- +1 yıl
Erkek kızdan ayrılırsa, vah. Peki ya kız erkeğin poposuna tekmeyi basarsa? 😌
- +1 yıl
senin beyin frekanslarıyıla benim beyin frekansları uyuşmuyor :)
- +1 yıl
Doğrudur, çünkü Erkeğin cinsel birliktelikten sonra kaybedecek birşeyi yokmuş gibi gösteriyor sorduğun soru “sonra ya erkek kızdan ayrılırsa” ve ben buna karşıyım. Kadınlarda ya beni bırakırsa korkusu olmamalı, afedersin de defolsun gitsin ona Adam demem ben
Cinsel birleşim neden aşkı ve sevgiyi bitirsin? Aşk veya sevgi bitiyorsa, karakter ve düşünce farklılığı yüksektir. Kimse durduk yere birinden soğumuyor veya nefret etmiyor. Davranış biçimi insanı etkiler.
10 Yorumla
+1 yılNiye bu kadar uzun cevaplar var😃kolay gelsin sana
Bu arada bence öldürür12 Yorumla- +1 yıl
Aslında güzel, yarım yamalak değil aklı başında cevaplar 😜 thank you BaLım 🌼
- +1 yıl
😇😊
Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Aşka sadece heyecan gözüyle bakıp keşfetmenin peşinde koşanlar için evet seks ilişkiyi bitirebilir.
Gerçek aşkta cinsellik ilişkiyi daha da pekiştirir.10 YorumlaÖldürür... olay aslında sadece cinsellik değil... genel çerçevede tanıyıp geri kalanı evlendiğinde keşfetmeli insan... sonrasında çabuk sıkılır insan diye düşünüyorum...
10 Yorumla
+1 yılCinselliğin duygularla alakası olduğunu düşünmediğimden aşkı öldürmez. Ama çiftler arasındaki bağı güçlendirir.
10 YorumlaÖldürür genellikle. Kişilerin yaşam tarzlarına da bağlı aslında.
10 YorumlaGerçek aşk varsa güçlendirir. Sadece cinsel çekicilik ise. Kaybettirir
10 YorumlaHayır. Kadın da zaten aşk diye Bi duygu yoktur. Çıkar ve rol vardır
10 YorumlaHerkes aynı değil. Kişiden kişiye değişir bu durum.
10 Yorumla
+1 yılUzun süreli bir ilişkide cinsel birliktelik olmadıgında ilişki stabil kalır mı yoksa zayıflar mı?
15 Yorumla- +1 yıl
Soruma soruyla mı cevap veriyorsun dostum 😃
- +1 yıl
Bence cevabım cevabına gizli o yüzden dostum 😊
- +1 yıl
Anlıyorum tabii 😌
- +1 yıl
Yine de kıramadım seni 😅 bence güçlendirir ama ten uyumu yoksa evlenme öncesinde farkındalık yaratır ve uzun bir ömür geçirmeyi düşündüğün insanı daha iyi tanırsın
- +1 yıl
Yorum için teşekkürler o vakit.
Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. kişiler saygılı ve birbirine samimi olduğu sürece evlilik öncesi cinsellik yaşanmaya değer bir güzelliktir
10 YorumlaGünlük birliktelik, uzun soluklu olan cinsel ilişkilerin taraftarıyım. Aşk gelip geçici önemli olan uyum diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılCiddi ilişkilerde cinsellik pek konuşulmaz ki
26 Yorumla- +1 yıl
Taktik mi Rush buuu 🧐
- +1 yıl
10 kişiden 9 u bunu bilir bence 😃
- +1 yıl
Laf sokma, akrep misin sen
- +1 yıl
Kovayım. cinsellige pek kafamız çalışmıyor bizim 🤦♂️
- +1 yıl
Aha dur ben yemedim, bakayım yiyen olacak mı 😃😃
- +1 yıl
Seri artılar gelsin😍😍
+1 yılbence öldürmez kesinlikle güçlendirir. Akrep burcu olan üç bacaklıdan saygılarla :D
10 Yorumlaaskı öldürür . ben zaten alacağımı aldım der o bana muhtaç istesede istemesede bana koşa koşa gelecek der
00 YorumlaAşkın hali zamanı olmaz
10 Yorumla
+1 yılYani bence güçlendirir
10 YorumlaKişiden kişiye değişir
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben zamanını beklemeyi tercih ederim
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir. Kişilerin tercihidir
10 Yorumla
+1 yılÖldürür
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılolması gerekendir.
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı. Aşkı güçlendirir
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat