eskiden yaptığım için çok pişmanım aynı hatayı tekrar etmemek için dikkatli davranıyorum ama tanıştığım kişiyler ne de olsa eskiden yaptın şimdide yapmalısın diyorlar, öyle bir zorunluluk var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılDaha öncesinde biriyle bir ilişki yaşaman bundan sonrasında her sevgili ile cinsellik yaşayacağın anlamına gelmiyor Öyle bir zorunluluk yok yani. Sana kalmış bir şey bu.
İstersen yap istemezseniz yapmayın.. Sen sadece bir tecrübe elde ettin hepsi bu.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılYani işler ilerler evlenir veya ilişki yaşamak isterseniz neden bekledin sorununu yaşarsın ki düşünülen şu olur o daha değerli idi de ona verdi bana vermiyor kendini değersiz hisseder
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni bu işe çekmek için bahane maalesef ne kadar çok yaparsan o kadar çok kötü etkilenirsin bi daha yapma bu hatayı Şunu bil ki onlarda sana ikinci el muammelesi yapıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılyapmycam bir daha zaten bir kere yaptım çok kötü etkiledi, ikincisini kaldıramam
Cevap sahibi+1 yılAnlatma sende kalsın yarın bi gün evlendiğinde anlaşılma riski var dersin mastürbasyon yaptım ondan felan diye
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
64Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabi ki de yok, pişman olduğun bir şeyi niye tekrar yapacaksın?
Pişmanlık tövbe gerektirir ve vicdanın rahat değil, susturamıyorsun!
Peki, aynı hataları devamlı yapan bir kimse, iyi birimi sence?
“Allah insanlara zülüm etmiyor, insanlar bir birine zülüm ediyor”, “Allah insanlara nefislerinden ötürü zülüm ediyor”
Cezasını görecek olursan, ağzında uçuk çıkar, onlara vaat edilen yer, cehennemin en pis kokan yeridir, eğer kişilik olarak sen kendini bunlara layık görüyorsan, mesele yok…. herkes cehenneme ateşini kendi götürür!
Beni yanlış anlama, sormuşsun, ben de cevap verdim!
Cevabım dürüst olması gerekirdi, aynı zamanda da doğru olması gerekti…. ben de onu bize emir buyurana bakarak, yorum yaptım!
Saygılar!20 YorumlaHata olarak mi algılıyorsun anlamadım madem pişmanlık duyacaktin yapamayacaktin bu düşünceden çık derim erkek nasıl zevk alıyorsa kadında alabilir yok ikici el muamelesi göreceksin diyenlere ne bakıyorsun o senin hayatın ve kimseye hesap vermek zorunda değilsin ona göre mi hareket edeceksin dilediğin hayattı yasa onlar kim olur ki böyle saçma sapan şeylere diyorlar sanki bunlar sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyorlar
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır knka öyle bir şey yok m*lmisin acaba? Bu senin tercihin ve kendi tercihlerine göre nasıl bir sonuç istediğini sen belirlemelisin senin özel bölgen senin özel hayatın yakın arkadaşlarını seçerken sevgililerine flörtlerine bunu soruyor musun sormuyorsun çünkü saçma
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 794 cevap paylaştı. Yapmalı yapılmamalı diye bir şey yok. O kişi arzuluyorsan yaparsın
12 Yorumla
Soran+1 yılhiç Arzum yok
Eeee açık kapı girmek istiyorlar normaldir
Kimse kimseye bir şey yaptıramaz
Hele cinsellik tek taraflı isteyince olmuyor
her şey karşılıklıdır
Sen istemedikten sonra kimse sana bir şey yapamaz00 Yorumla
+1 yılHayır öyle bir zorunluluğun yok. Zorunda da değilsin. Böyle bir şey talep edeninde zihniyeti amacı zaten bellidir. Bence çok iyi tanımadığın birine söyleme bile
10 Yorumla
+1 yılDaha öncesinde biriyle ilişki yaşaman bundan sonrasında her sevgili olduğun erkekle cinsellik yaşayacağın anlamına gelmiyor Öyle bir zorunluluk yok yani
10 YorumlaBunu bence anlatma herkese…
sen hazır hissedince olur ya da olmaz hiç bir zorunluluğun yok. Bunun için senle sevgili olmasınlar bir zahmet 😕
10 YorumlaDeğilsin bunu ona söyleme ve seninle niyetinin ne kadar ciddi olduğunu tart
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani adama haksızlık belki seni mutlu edecek, şimdi niye bundan mahrum kalsın ki. Zaten bakire değilsin niye yaşamak istemiyorsun o da ayrı tuhaflık.
03 Yorumla
Soran+1 yılpişmanım bakire değilim diye önüme gelen her erkekle yatmak zorunda mıyım, cinsellik yapmak zorunda mıyım
- +1 yıl
Önüne gelenle yat mı dedik okuman yazman yok mu? Adamla vakit geçir, eğlenirsen güvenirsen yaşarsın kendini kısıtlama illa mezara götürücem diye.
Soran+1 yılaynı hatayı tekrarlamaktan korkuyorum içimde hep korku var istesemde yaşayamam
- Cinsel Yaşam konusunda 534 cevap paylaştı.
+1 yılYaşıyorsun ve milletin lafına bakarak zorunlu mu diyorsun şaka gibi 😄 bizim lafımıza göre mi hareket edeceksin?
04 Yorumla
Soran+1 yılne alakası var bir kere yaşadım, tanıştığım kişiler daha önceden yaptın ne de olsa kafasıyla ilerlemeye çalışıyor, yaptım evet ama pişman oldum ve aynı hatayı tekrar etmek istemiyorum
- +1 yıl
Yapmamalısın işte bu yüzden
Ben senin soruna üzüldüm sadece zorunluluk hissine kapılmışsın resmen emin olamamışsın kendinden
Soran+1 yılyapmıyorum ondan dolayı seven de olmuyor, yapmak zorundaymışım gibi konuşyorlar
- +1 yıl
Yapmak zorunda değilsin yapacağın varsa bu karar senin elinde olmalı başkası veya sevgilin karışmamalı
ne diyorlardı bağ benim belletirim, kim karışır?
pişmansan yapma, seni buna zorlayanla da birlikte olma.
ileride başına çok daha büyük belalar açar.
10 Yorumla
+1 yılHayir degilsin samimi olursun arzularsin istersin yine beraber olursun ama hemen olsun demeye bilirsin karsindaki saygi duymak zorunda
10 Yorumla
+1 yılvay p... ler vayy sonra yapsan seni bırakacaklar azıcık adam delikanlı olsa bunu sana demez bile:P
10 YorumlaHayır öyle bir zorunluluk yok ama sende yaptığını söyleme zorunda mısın vajinanın hesabını vermeye. Cinsellik için biri peşindeyse ondan sevgi bekleme
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 928 cevap paylaştı. Yani zorunda değilsin ama sorarlar başkasıyla yaptında neden benle yapmıyorusn. Onda olup ta bende olmayan ne
00 Yorumla
+1 yılAbi neden yaa nedendir bu sacma pişmanlık neden? Kim sokuyor kafaniza bu saçmalıkları sizin
060 Yorumla
Soran+1 yılneresi saçma bir hata sonuçta ve pişman oldum
- +1 yıl
Cinselliğin nesi hata onu bana bir anlatır mısın?
Soran+1 yılevlilik dışı olduysa hata sayılır
- +1 yıl
Saçmalama hangi devirde yaşıyoruz. Ve tam tersine evlilik sekse en uzak şeydir. Seks bekarkrn yasanir doya doya. Sen sanıyor musun ki evlenince süper bir cinsel hayatın olacak. Belki en başından itibaren tatsız tuzsuz iş görmekten öteye geçmeyen bir cinsellik yaşayacaksın. Belki orgazm bile hiç olamayacaksın. Evlilik seks için yapılmaz aile olmak çocuk sahibi olmak için yapılır anlayın artık bunu.
Soran+1 yılzinaaa
- +1 yıl
Zina mı ? Sen zina arıyorsan sürüye uyarak inandığın o arap dininin peygamberi dediğin adamının 9 yaşındaki zavallı çocuk ayşeyi koynuna almasına bak kendi gelinine göz koyup evlatligindan boşatıp koynuna almasına bak. Cariyelere bak... ve hala 1400 sene öncesinin yalanlarına inanıyor insanlar yazık. Birazcık bilimle uğraşsan asla inanmazsin bunlara.
- +1 yıl
Neden zevk alamıyorumm? ↗
Al bak evlendiğinde seni bekleyen bu işte
Soran+1 yılhayır ben kararlıyım cahil olduğumu düşünsende
- +1 yıl
Düşünmüyorum öylesin. Ben 44 yaşındayım 40 yaşına kadar ben de senin gibi bu arap saçmalıklarına inanıyordum son 4 senedir detaylıca inceledim hepsi yalan bir tane müslüman brnim karşımda bunu savunamaz bilginle yönetim hepsini.
- +1 yıl
İslam'ı bilmeyen cahiller peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in açığını bulamayınca hangi hadis sahih hangisi değil bilmeden. Onun evliliklerine saldırıyor. Madem Hz. Aişe annemiz 9 yaşında evlendi. Peki söyle bakalım din düşmanı. Hz. Aişe annemiz peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem den önce nasıl oluyor da nişan yapıp ayrılıyor? 9 yaşında peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem ile evlendiyse 6 yaşında mı nişan yaptı? Bir kere Kur'ana aykırı 9 yaşında bir kızla evlenmek. Kuran'da nikâh çağı var. Ama sizin gibi okuma özürlüler hiç bir şey bilmeden anca kulaktan dolma iftiralara asılsız söylentilere inanıp bu söylentilerle din düşmanlığı yaparsınız anca
- +1 yıl
Bir de gelmiş zinayı övüyor. Annen babandan ayrılıp çeşit çeşit erkeklerle yatsa gurur mu duyacaksın. Ya da bacın kucaktan kucağa gezse aferim mi diyeceksin? Biraz empati yapmayı öğrenin
- +1 yıl
Adının hakkını veriyorsun. Sen kimsin ki Müslümanlığa layık olasın saçma sapan uydurma şeylerle gelmiş neymiş peygamber efendimiz 9 yaşında cocukla evlenmiş nerde yazıyor bu ya. Bir deli kuyuya taş atmış bunlar da üstüne. Abicim 44 yaşındasın. Gelmişsin yolun yarısına yarın bir gün geberceksin zaten. Haa senin dediğin şeyler ya uydurma değilse ya Arap diye asagiladigin şeyler saçma değil tam kendisiyse. İşte o zaman nanay. Bu arada sen inanmadığını zannet Allah isteseydi zaten inanirdin senin inancına ihtiyacı yok çok şükür lakin senin inanmana bile layık görmediği insanciktan ve sadece et parçasından başka hiç bir şey değilsin. Ha ölüm geldiğin de umarım gerçekleri görürsün. Sen cahil diye bize bu sıfati koyuyorsun ya Allah'ta sana tövbe fırsatı vermesin.
- +1 yıl
@Handsomehell01 haaa sen hala burada mısın tamam dur bekle
- +1 yıl
Al bakalim altlarda ataşenin doğum tarihi yazıyor bizzat diyanetin kendi linki
Oku 614 olduğunu göreceksin. Muhammet ayşeyi 9 sene ifal etti 632 yılında da öldü. Zerre kadar matematik hesabı yapabilecek bilgin ve beynin varsa zaten zavallı cocuk aysenin 9 yaşında olduğunu görürsün. - +1 yıl
Şimdi seni senin bilgin ile mat edeyim o zaman da ne kadar cahil olduğunu anlarsın belki. Eğer Hz. Aişenin 9 yaşında evlendiğini inanıyorsan hadislere inanıyorsun demektir. Ee hani dine inanmıyordun? Neden bu hadise inanıyorsun? Dinlere inanmam ama dine karşı bir hadis varsa inanırım dersen bildiğin cahiliye döneminde kalmış beynin demektir. Ee şimdi attığın Vikipedi de li ne yazıyor okuma yazman varsa. Dur sen yazmaya cesaret edememişsin bak ben seve seve yaparım yerine : Süleyman Ateş, Aişe'nin yaşı ile ilgili rivayetlerin Aişe’nin hayatını yazan tarihçilerin verdiği bilgilerle uyuşmadığını "Tarihçilerin ve bibliyografların tespitine göre Ayşe, Peygamberimizin kızı Fatıma'dan beş yaş küçüktür. Fatıma Peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştur. Demek ki Ayşe, Peygamberliğin başlangıç yılında doğmuştur. Muhammed Peygamber olduktan itibaren 13 yıl Mekke'de kaldı. Peygamber hicret ettiği zaman Ayşe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-İsâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Bu da onun, Peygamber, kendisini istemeden önce evlenecek yaşta olduğunu göstermez mi? Bu yaş da her hâlde dokuz yaş değildir. Demek ki Peygamber istediği zaman Ayşe, en azından evlenecek çağ olan 15 yaşlarında idi. Bu yaş da Arabistan gibi sıcak ülkelerde tam evlenme çağıdır. Bizde de eskiden kız çocukları erken evlendirilirdi. "14'üne gelince kızı ya ere veya yere vermeli" cümlesi bir ata sözü gibi söylenir. Zaten evlenecek çağda olmayan birisini Peygamber’e önermezlerdi. Çünkü Ayşe'yi direkt olarak Peygamber istememiş, halası onu Peygamber'e önermiş, o da uygun görmüştü. Bir başka rivayete göre Ayşe Peygamberimizin kızı Fatma ile yaşıttır. Fatma’nın doğumunda babası 35 yaşında idi. Bu durumda Ayşe evlendiğinde 20 yaşlarındadır." sözleriyle ifade etmektedir. Hâlâ burdayım 🤣
tr.m.wikipedia.org/wiki/Muhammed%27in_evlilikleri - +1 yıl
@Handsomehell01 kalemine sağlık artı Lut kavminde helak olmasının sebepleri biri de çocuk tecavüzlerinin olmasıydı. Yani peygamber efendimizin bu şekilde itham edilmesi beni aşırı üzüyor. Hayır inanma banane. Lakin hakaret edenlere Rabbim bin katını sorsun hem bu dünya da hem öbür dünyada
- +1 yıl
@Susbirseysoyleme bunlar okuma özürlü mahlukatlar. İslam tarihini bilmeden Ateist forumlarda ki iftira söylentilere inanıp dine karşı cephe alıyorlar. Sorsan İslam'da hangi savaşlar ne için çıktı diye kem küm şey bilmiyorum derler. İslam tarihini bilmeden İslam'ı öğrendiklerini sanan bilgisiz topluluk bunların hepsi
- +1 yıl
@Handsomehell01 lan olum şaka falan mısınız sizler lan. Ulan size bizzat diyanetin linkini attım lan wikipedadanin linkini attım. Asıl okuma özürlü olan sizlersiniz her müslüman topluluğu gibi cehalet timsalisiniz.
Ben yüce tanrıdan korkarim asla ve asla kimseye de iftira atmam
Sana bir soru kuranda sonra islamin en temel bilgi kaynağı nedir?
. - +1 yıl
Şaka olan sensin. Neden mi? Diyaneti kim kurdu? Dinî inancı olmayan bir insan. Amaç ne? Devlet eliyle insanları dinden uzaklaştırmak. Kur'an'da meal yoktu önceden. Tefsirler vardı. Bu sayede senin gibi tarih konusunda okuma özürlü olmayan insanlar Türkiye'ye meal gelmeden önce Kur'an okudukları zaman hangi ayetin ne anlama geldiğini hangi ayetin hangi olay üzerine indiğini çok rahatlıkla öğrenip evreni daha iyi anlıyordu. Bu yüzden de ilk bilim adamları hep Müslümanlar arasından çıktı. Sonra senin gibi bir İslam düşmanı nesil oluşturmak için Kur'an Tefsirlerini yasaklayarak Kur'an meali oluşturmak istediler. Hatta Elmalı Hamdiye bu meal teklifi ilk geldiğinde verdiği cevap şu oldu. Türkçe Kur'an mı var be hey şaşkın. Fakat sonra anladı ki Kendisi çevirmezse din düşmanları amacına ulaşacak. Çünkü onların hedefinde namazı da Türkçe okutmak vardı. Bu yüzden Kur'an Türkçe meal olursa kafiyeli okutursak namazlarda insanların daha çok hoşuna gider diye amaçları vardı. Fakat Elmalı bunu anlayacak kadar zeki olduğu için Türkçe meali bilerek devrik cümleler ile çevirdi kafiye oluşturamasınlar diye şiir gibi okumasın Türkçesi diye. Bugün Kur'an'ı aç şimdi bak cümleler hep devrik.. O yüzden dinsizlerin kurduğu diyanet fetvalarına karnımız tok bizim. İslam'da fazin her türlüsü haram iken senin diyanet dediğin kurum devlet eliyle işlenen faiz helal diye fetva veriyor.
- +1 yıl
Kuran'dan sonraki kaynak sorunun cevabını da vereyim sana. Hadislerdir. Fakat tarih okuma özürlü olduğun için hadis ilmi almadan İslam'a karşı oryantalist yazarların uydurduğu hadisleri gerçek sanmanı da normal karşılıyorum. Trajikomik olan senin dini inkâr ederek bir yerde okuduğun bir hadisi delil diye bize sunman. Dine inanmayan birisi hadislere nasıl inanıyor bunu bana mantıklı bir şekilde açıklar mısın? Şimdi sen bana 9 yaşında diye hadisten örnek veriyorsun. ben ise sana Kuran ayetine dayanarak bunun İslam'a aykırı olduğunu söylüyorum. Çünkü Kur'an ayetinde Nikâh çağı var ve hiç bir kız nikâh çağına gelmeden evlenemez. Şimdi eğer senin dediğin gibi bu hadis doğru ise o dönemin sahabeleri bu evlilik neden Kur'an'a aykırı diye karşı çıkamamış bunu mantıklı bir şekilde açıkla da Aydınlat bizi?
- +1 yıl
@Handsomehell01 asıl şaka sensin bu ülkede son 20 yıla kadar bu ülkenin en iyi din alimleri diyanetteydi.
Ayrıca meal ya da tefsir ne fark eder bin tane farklı meal bin tane farklı tefsir var çünkü neden? Muhammedun yazdığı kitap her yere istediğin gibi çekilebilir.
Haaa soruma da cevap vermedin o zaman ben cevap vereyim. Kurandan sonra islamin en temel kaynağı hadislerdir. Hadislerin de en babaları imami -ı buharidir, müslimdir , ebu davud dur.
Buhariden müslime ebu davuddan taberiye hadisin tüm babalarının hadis kitaplarinda kütüp-ü sidede ve muhammedun hayatını gün gün anlatan sier-i benide sürenin 9 yaşında olduğunu ve 7 yaşında evlendikten sonra 9 yaşında regl olup gerçeği girdiği onlarca farklı hadiste açık ve nettir.
Onu bırak islamin en temel ekiplerini yaratan eşariden maturidiye sünni islamin en büyük mezhepleri hanefi mezhebinin kurucusu imam-ı-ı azam ebu hanifeden imam -ı şadiye kadar tüm büyük islam alimleri sürenin yaşının 9 olduğuna biat etmişlerdir. Sen mi daha iyi biliyorsun sardığım islamin en büyük alimleri mi? - +1 yıl
İşte okuma özürlü olduğunu yine ortaya çıkardın. Neden mi? İmama Buhari kitabımda derlediğim tüm hadiselere kefil değilim diye buyuruyor. Kefil olduğum hadisleri üst başlıkta aldım. Kefil olmadıklarımı bu başlığa almadım diyor. Şimdi madem hadis ilmin var şu soruma cevap ver. İmam Buhari hangi hadislerin sahih olduğunu nasıl açıklamış. Eğer cevabın yoksa bu soruya artık benim için zaman israfısın.
- +1 yıl
@Handsomehell01 imam i buharının tüm hadisleri sahih olarak kabul edilir. Kurandan sonra en temel islam kaynağıdır. Hadi onu geçtim klavye baska şeylere cevirse de kac tane islam alimi saydık bu adamlar islamın babaları en temel taşları. Günümüz şarlatan islamcıları gelir kaynakları kesilecek ve toplumdaki konumları yok olacak diye 3. 5. Derece rivayetlerle ayseyi 18 yasinda göstermeye çalışıyor. Madem öyle hatice 52 yaşında mi doğurdu fatmayı?
Işlerine gelince doğum tarihinden itibaren işlerine gelmeyince regl tarihinden itibaren. Boş yapmayı bırakın biz de 40 yaşına kadar bu safsatalara inandık canım peygamberim dedik. Ama 4 senedir yedim yuttum ben bunları ilk başlarda inanamadım inkar ettim benim peygamberim böyle bir sey yapmaz dedim ama bin tane de kaynak okusan gercek bu. Hadi onu da gectim muhammedin evlatlığı zeydin karısıyla? Baska kadın mi yoktu bana bunu bir açıkla lan... neden insan bu kadar yakın olduğu herkesin öz oğlu gibi bildiği evlatlihinin karısına göz diker haaa? - +1 yıl
Yok Ebu Hanife biat etmiş de İmam Şafi biat etmiş de nerde yazıyor 🤣🤣🤣 İmam Buhari ile İmam Azam Ebu Hanife hangi dönemlerde yaşamış bunu bile bilmeden biat ettiler diye uydurman çok komik 🤣🤣🤣 kaynaksız boş laflar ile değil. Kaynak vererek yorum yap ki ciddiye alalım seni
- +1 yıl
Açıklarsam iman edecek misin 🤣
- +1 yıl
@Handsomehell01 ulan sana sabahtan beri en baba hadis kitaplarını yazdım be. Imam-ı azam ebu hanife bile muhammede sırf bu yüzden en çok muhalefet eden kişilerden birisiydi ve bu yüzden abbasi halifesi tarafından öldürüldü. Ayrıca laf cambazlığı yapıp durma. Muhammed zeydin karısıyla neden evlendi neden bunu da meşru kılmak için bunu destekleyen ayetleri kurana yazdı? Bana bunun bir cevabını ver önce?
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim. Sana bir tane kitap kaynak vereceğim. Madem ki aklında soru işaretleri gitmemiş hâlâ. Peygamberliğin İspatı diye bir kitap çıktı. Eski Ateist Altay Cem Meriç'in. Her şeyi tarihî belgelerle kanıtlıyor. Seni böyle inançsız forumlarda kandıran İnsanların hepsinin iddiasını tarihi belgelerle çürütüyor. Şimdi sana tüm kitabı burdan yorum yaşayacağım için ismini verdim. Madem ki bu sorulara cevap arıyorsun. Tüm soruların cevabı var. Bir zahmet okumaya başla ve kendi aklını kullanarak kıyaslama yap. Tarihi belgeler mi doğru yoksa sahih olmayan hadisler mi? Bu arada Hz. Aişenin 9 yaşında evlendiği hadis İmam Buhari kaynaklıdır fakat İmam Buhari hiç bir zaman bu hadis sahih dememiştir. Kitabı al oku kendin öğren. Hatta şöyle söylüyor bak= "Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyuruyor " şeklindeki tüm hadislerin sahih olduğuna kefilim ama bu şekilde başlamayan hiç bir hadise kefil değilim bu yüzden kefil olduğum hadiseleri üst başlıkta aldım. Diğerlerini bu başlığa almadım buyuruyor. Yani diyor ki bu şekilde başlamayan hadisler gerçekte olabilir gerçek olmayabilir. İhtilaflı olduğu için kefil olmuyorum diyor. Senin attığın 9 yaşındaki hadiste kefil olmadığı hadislerden. Hadi hadisleri geçtim. Kur'an'a aykırı Hz. Aişe'nin 9 yaşında evliliği. Bunla ilgili onun evlilik yaşının daha büyük olduğu hadislerde var. Ee şimdi hadislere inanan biriysen neden Kur'an'a aykırı hadiselere inanıyorsun da Kur'an' ile uyumlu hadisleri inkâr ediyorsun? Neden bu çelişki?
- +1 yıl
Bu kanalı takip edersen. Bütün soruların cevabı belgesel olarak var. Rabbim doğru yolu bulman dileğiyle.. https://youtu. be/F1erszMYXvU
- +1 yıl
@Handsomehell01 tamam ulan özellikle izleyecem.
- +1 yıl
Ben bile tekrar izledim şimdi. Adam hem sahih hadis yöntemini açıklıyor, hem ayetin hangi olay üzerine indiğini açıklıyor hem bir sürü kaynak veriyor. Yanı peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem istemediği bir evlilik yapıyor ve Hz. Aişe annemiz diyor ki eğer Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem kendinde bir açık görerek Kuran'da bazı ayetlerin üstünü örtmek isteseydi bu ayetin üstünü örterdi. Yani hiç bir insan aa peygamber oğlunun eşiyle evlilik yapmış desin istemediği için bu ayeti ortadan kaldırırdı diyor. Ama hiç bir insan kendi hakkında kötü şeyler söylenmesine sebep olacak bir bilgiyi kendi eliyle bir kitaba yazmaz. Burdan da gerçek peygamber olduğunun ispatı çıkıyor diyor.. Çünkü Allah köleleri soysuz gören küçük gören zihniyetin ortadan kaldırılmasını istediği için köleler ile soylu kişilerin kızlarının evlendirilmesini istiyor. E şimdi En soylu kabile Hz. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in kabilesi. Şimdi bir köle soylu bir kavmin kızı ile boşanırsa. Bu seferde şöyle diyecekler o kadın için. Ben kölenin boşadığı bir kadın ile evlenmem. Benim soyuma hakaret olur bu. İşte bu zihniyetin yıkılması için önder olarak peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesselleme emrediyor. Sen evleneceksin diye. Çünkü eğer peygamber efendimiz evlenirse kimse benim soyuma aykırı diyemeyecek kölenin boşadığı biri ile evlenmek. Böyle derslerse eğer peygamber öldükten sonra. Peygamber efendimiz en soylu kabile olduğu halde o nasıl evlendi? Senin soyun ondan daha mı üstün bunu mu iddia ediyorsun? Kur'an peygamber sünnetine uyun diye emrediyor. Sen Peygamber efendimizin sünnetine karşı mı geliyorsun diyerek kâfir ilan edileceklerdi. Allah bu zihniyeti böyle yıktı işte.
- +1 yıl
@Handsomehell01 vay anasına bee zihniyete bak. Bir insan kendi kendini ancak bu kadar inandırabilir yalanlar zincirine.
Olayı yapan muhammed yine kendisininduze çıkarmak için kurana ayet yazan yine muhammed. Geminde yüce tanrının ağzından. Adam herkesin özevladı gibi gördüğü oglunun karisins goz koyuyor. Millet elestirmeye başlayınca da kurana ayer yaziyor hrm de tanrinin agzindan. Bir de bunu ben emrettim diyor yuce tanri oyle mi? Sizin akliniza cidden şaşıyorum.
Madem muhammed köleliği bitirmek istiyordu ayni ickiyi yasakladigi gibi kurana " bir kimseyi köle yapana allah ve melekleri lanet etmiştir " diye tek bir ayet yazardi bir Allahın kulu da itiraz edemezdi tüm köleler azad edilirdi. Yahu resmen kuranda var kölelik de cariyelik de.
Sırf muhammedin şehveti yüzünden 1400 senedir kaç anasız babasız çocuk aileden mahrum kaldı. Islamda çocuk evlâd edilemez bu mesele yüzünden. Çünkü erkek çocuk o anneye, kız çocuksa babaya haram kabul edilir. Nedeni de bellidir arap muhammed dünya kültürlerinden habersiz olduğu için arap adetleriyle yazmıştır kuranı. Kan ysni nezhep bağı olmayan bir çocuğa sen kalbinde tamamen sevgi ve şefkat beslesen de o sana haramdır. Eee tabi kişi kendisi neyse herkesi öyle damarmış. Kendisi çocukları farklı!!! (Örnek 9 yaşındaki çocuk ayse) sevdiği için. - +1 yıl
Videoyu izlemediğin o kadar belli ki , o kadar cahilsin ki daha kölelik tarihini bile bilmiyorsun. İslam öncesi köleler köpek gibi kullanılıyordu. Hiç bir hakları yoktu. Roma da savaş sonrası esir düşen çocukları seks kölesi olarak kullanıyorlardı. Köleye haklar veren İlk kitap Kur'an olduğu için teşekkür etmen gerekirken hâlâ cahilce bilgisiz cümleler kuruyorsun. İslam köleliği neden kaldırmadı sorunun cevabı da çok basit. İslam evrensel olmak zorunda. Günümüzde savaş sonrası esirler köle değil de? Neyse sen artık cidden zaman israfısın benim için. Karşımda okuma kültürü olan birine boş yere zamanım gitti diye kendime kızıyorum sadece. Ne diyor Hz. Mevlana Celaleddin Rumi, Cahil ile girme münakaşaya ya sinirin zıplar tavana ya yazık olur adabına bu yüzden seni cahilliğin ile baş başa bırakıyorum. Ya İslam'la yükselir ya inkâr ile çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor. Öldüğünde görürsün
- +1 yıl
bir şey sorucam kardeşim sen peygamber efendimiz 9 yaşında bir çocukla evlendi diye mi dinden çıktın çok merak ettim
- +1 yıl
@Susbirseysoyleme ya bu cahil cuhela ile muhatap olma bence artık. Adamın kafa NATO Mermer. Sırf zina yapmak hoşuna gidiyor diye inkar eymeyi tercih ediyor. İnsansa çünkü günah var zina yapamayacak. Kendi cahilliği ile kendi dünyasında yaşıyor. Ulan hadi diyelim ki peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem haşa 9 yaşında biriyle evlendi. Bu Kur'an'ın yalan bir kitap olduğunu ispat etmiyor ki. Örneğin bir matematik öğretmeni bir kitaba iki kere iki 4 yazdı ama adam özel hayatında 9 yaşında bir kızla evli diyelim. Ee iki çarpı iki 4 değil bu adam yalan söylüyor çünkü 9 yaşında bir kızla mı evli diyecek🤣🤣🤣 cahil olduğunu çok belli ediyor ama farkında değil. O yüzden boş yere yüreğini tüketme. Anlama özürlü çünkü
- +1 yıl
@Handsomehell01 ulan kuranin her şeyi yalan diyen mi oldu sana? Muhammed kurana kömür karadir diye yazdiysa bu yaln midir? Bozuk saat bile gunde 2 kere digruyu gösterir. Elbetteki 600 ssyfslik bir kitaota dogru seyler de olacak. Hem zina yapacak olsam müslüman olurum nasıl olsa kadının zerre kadar değeri yok istediğin kadar cariye serbest bol bol evlilik serbest erkeğe, muhammed nasıl istiyorsa öyle yazmış tanrının ağzından. Muhammedin 9 yaşındaki zavallı ayseyle evlendiğini sana bizzat diyanetin linkiyle wikipedyayla bin tane yüzbin tane islam alımının ismini vererek anlattım sana ama nato kafa naot mermer.
Madem öyle neden şeriatla yönetilen ülkelerin tamamında sudi arabistandan afganistana neden tum hepsinde yasal olarak regl olan kızların evlendirilmesi serbest. Bana boş yapma sorularıma cevap ver cevap bir soru soruyorum bin tane alakasız şey söylüyorsun. Madem muhammed 9 yaşında ayseyle gerdeğe girmedi neden tum şeriat ülkelerinde regl olan kızların evlenmesi caiz? - +1 yıl
Şeriat ile yönetilen ülke var sanıyor hâlâ 🤣🤣🤣 ulan Sudi Arabistan bile cadılar bayramı kutluyor şeriata uyan mı var. Senin kafa basmıyorsa ben ne yapayım. Senin kafa nasıl çalışıyor bak seni kafanın özetini çıkartıyorum. Bir hastaneye gidiyorsun bakıyorsun ki o hastanelerde Doktorlar hastaları bile bile yanlış ameliyat yapıyor. Sen de bunu görüp diyorsun ki. Ulan tıp kitabı yalandan ibaret. Bütün doktorlar böyle. İşte senin kafa böyle çalıştığı sürece sen papağan gibi yanlış bilgileri sürekli tekrar ederek bu bilgilere taparak yanlışlarınla ölürsün. Bir sürü âlimin adını vermen kaynak yerine geçiyorsa bende sana bir sürü âlimin adını verip tam tersini söylerim. Kaynaksız boş yapıyorsun sadece. İslam tarihini oku sonra çık karşıma. Ona bakarsan senin attığın Vikipedi de Hz. Ayşe'nin mantık olarak 9 yaşanda olması imkansız. Çünkü daha önce Nisan atmış biri Hz. Ayşe peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellemden önce. E bu kız 7 yaşında nişan atacak olgunlukla mı yani 🤣🤣🤣🤣 burdan bile hadisin gerçek olmadığı aşikar iken mantık yerine iftiralara inanacak kadar boş yapıyorsun
- +1 yıl
@Handsomehell01 hay sizin nişanınıza be aynı boş kafa ulan zaten bunların hepsi pis arap sapık oğlu sapık bunlar için kız demek baştan savılacak yük demek onu da gectim bana aysenin nisanli olduguna dair ne kurandan ne de hadis kitaplarindan tek bir delil bile getiemezsin hepsi sacma sapan bis rivayetler. Ayrica Sudi arabisanin yeni kralı selman bin abdülaziz şeriat karşıtı olmasa b*k bulurdun sen cadılar bayramını sudi arabistanda. Cehaletine hayran kaldım. cidden. Şeriatla yönetilen tüm islam ülkelerinde kesin ve net olarak kızların evlenmesi için geçerli tek şart regl olmalarıdır. Git biraz araştır da öğren o islamcı dansözlerin youtube videolarını izlemekle olmuyor bu işler. Iran halki bile seriatten kurtulmak icin her yolu deniyor.
Tamam hodri meydan bana islamin en temel kaynaklarından hadis kitaplarından aysenin yaşının 9 olmadığına dair delil getir. Senin her gösterdiğine karşı ben hadis kitaplarından islam alimlerinden mezhep imamlarından 10 hadis gerirecem aysenin yaşının 9 olduğuna dair - +1 yıl
@ESKILERDENbirDınaZor: Bak bir cahilliğini ve attığın iftirayı daha ortaya çıkartıyorum 🤣 Devletlerde evlilik yaşı:
Suudi Arabistan: 18. Devletten özel izin varsa 15'e düşürülebilir.
Afganistan: Erkeklerde 18, kadınlarda 16
tr.m.wikipedia.org/.../Evlenme_ya%C5%9F%C4%B1
www.google.com/.../amp bana böyle kaynaklı gel attığın iftiralara inanacak kadar cahil değiliz senin gibi 🤣 ulan kos Koca listede sadece İran da 9 yaşa müsade edilmiş ki biz şiirleri Ehli sünnet olarak görmüyoruz zaten. Bu yüzden Osmanlı İran ile savaştı sapıkça şeyler uydurdukları için. İran dışında hiç bir ülkede senin arttığın iftiraya yer yok. Böyle kaynaklı gel bana inanayım yalanlarına 🤣 - +1 yıl
Adam Hz. Ayşe'nin evliliği rivayet diye tarihî bile inkâr etti 🤣🤣🤣 eğer Hz. Ayşe annemiz peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem den önce nişanlı değilse rivayet ise Vikipedi de geçen Cübeyr ibn Mut'im'e kim🤣🤣🤣 Bu adam kimle nişan yapmış. Madem bu adamın nişanı uydurmaysa neden hiç bir tarih kitabında bu nişan uydurma diye yer almıyor 🤣🤣
- +1 yıl
@Handsomehell01 ulan senin anlama sorunun mu var lan. O hadis değil rivayet hadi onu geçtim pis arapların olayı bu kız çocukları yük onlar için başlarından savilacak bir bela nişanladıysa bile babası başından savmak için nişanlamıştır el kadar bebeği. Tüm hadis kitapları islam alimleri açık ve net olarak bunu açıkça söylüyor tüm islam devletleri bunu tarih boyunca böyle uygulamış. Ama herif bana didisinin disinin didisiyla. Yok enistemin kayninin yasnin 3 eksiginin 5 fazlasi enistemin yasindan 10 eksikti oyleyse ayse de 18 di diye sacmaliklarla ispat ermeye çalışıyor. 1400 senedir tüm arap dünyasında regl olan kız çocukları evlendirildi git araştır biraz. 1953 de birleşmiş milletler insan hakları beyannamesi yayınlayıp araplara dayattı da kısmen de olsa çocuk evlilikleri bitirildi. Ayrıca selman bin abdülaziz şeriat karşıtı olmasa sen bulurdun sudi arabistanda cadılar bayramını falan. Ayşe nişanıymış da bilmem neymiş de boş boş laflar. Hadi diyelim ayşe 18 di imkan yok ya hadi 18 di ne işi var lan 53 54 yaşındaki herifin 18 lik kızla sizde hiç vicdan yok mu lan? Sizin kiz kardeşiniz demi yok nasil bir ahlaksizlik ve vicdansizlik lan bu.
- +1 yıl
Uydurma hadislere inanıp hâlâ tarihi inkar ediyor ya🤣🤣🤣 bana bu nişanın uydurma olduğunu ya da babasının başından salmak için 7 yaşında nişanlandırdığına dair 1 tane kaynak neden veremiyorsun🤣🤣 ulan çocuklara tecavüz eden Roma yani bugünkü Avrupa'ydı 🤣🤣 yemin ederim tarih bilgin sıfır 🤣 Birleşmiş Milletler çocuk yaşta evliliği yasakladıysa ABD de , Uruguay da neden kadınlarda evlilik yaşı 12 hâlâ 🤣🤣🤣 attığım linke tıklamayı hiç mi akıl edemedin🤣🤣 benden sana tavsiye din ve mitoloji kanalında öğrendiğin bilgilerin hepsi uydurma. İnançsız biri iken ben de senin yolundan geçtiğim için hangi sitelerde takıldığını çok iyi tahmin edebiliyorum. O yüzden böyle saçma sapan ayetleri kendi kafasına göre yorumlayan inançsız sitelerden uzak dur. ölürken hiç bir fayda sağlamaz sana bunlar. Bak ben sana Peygamberliğin İspatı kitabını önerebilirken. Belgeler var diyebilirken. Sen bana neden attığın iftiralara dayalı belgeli bir kitap önermiyorsun bence bunu bir sorgula
- +1 yıl
@Handsomehell01 yaw boş ver kalp gözü kapalı birine eline güneşi versen yine inanmaz o yüzden o güzel parmaklarını bozma. Bu arada bilgine hayran kaldım masallah sana. Rabbim tüm müslümanları böyle bilgili yapsın bende dahil okurken gıpta ettim doğrusu
- +1 yıl
@Handsomehell01 peygamber mi? Arkadadim sen ne bos bir tipsin yaaa. Nisan da nişan saçma sapan rivayetlere dayalı hiç bir hadis kitabında geçmeyen bir sacmalikla bana geliyor yaa. Herifin önüne en baba hadis kitaplarıyla eserden taturidiye imam i azam ebu hanifeden imam ı safiye bin tane kanıt koyuyorum yine bana Nisan da nişan diyor. Yalan onlar yalan. Yine sorularımı cevaplamıyorsun. senin 18 yaşında kız kardeşin varsa bizim bir kamyoncu dayı var o talip diyorum hayyu soruma cevap ver önce soruma cevap ver. Gözleri kör kulagi sagir kalbi muhurlu arkadasim cevap ver bana cevap
- +1 yıl
@Susbirseysoyleme çünkü ben bunlar gibi körü körüne iftiralara inanarak yaşamayı asla tercih etmedim. Allah akıl vermiş oku araştır demiş. İlk Kur'an'ın mealini okuduğumda kendi kendime dedim ki adam resmen kendine göre din uydurmuş. Hatta bazı ayetler birbirleri ile çelişiyor demiştim. Yani şu an bu arkadaşın kafasında biriydim ama ben bunun gibi okuma özürlü değilim. Sonra şunu düşündüm. Eğer bu adam kendi kafasına göre din uydurduysa ve ben bu ayetlerin birbiri ile çeliştiğinin farkına varıyorsam. O zaman neden ilk bilim adamları Müslümandı hep? İbn-i Haldun, İbn-i Heysem, El Ceziri. Daha niceleri onlar çok mu cahildi de bunları göremediler. Eğer onlar cahilse nasıl bilim adamı oldular. Demek ki başka bir şey var dedim. Sonra İslam tefsirleri okuyunca bütün taşlar yerine oturdu. Sonra hangi hadislerin sahih hangi hadislerin sahih olmadığını nasıl anlarım diye araştırdım. Kur'an'ın bilimsel delillerini öğrendim ve şok oldum ama bu okuma özürlü arkadaş gibi at gözlüğü ile bakmadım hiç. İslam'ı bilmeden, İslam tarihi okumadan İslam'ı öğrendiklerini sanıyor bunlar. Örneğin sevgilin olduğunu düşün. Biri gelip sana kanka senin sevgilin seni aldatıyor dese. Ne yaparsın? Hemen inanır mısın yoksa sevgilini de dinler kim haklı kim yalancı kıyas yaparak doğruyu bulmaya mı çalışırsın. Doğal olarak mantıklı her insan sevgisini de dinler. Ama bu mantıksızlar İslam'ı da bir dinleyelim. Bakalım İslami eserler ne diyor. Bu söylenenlerin aslı astarı var mı İslami eserleri de okuyup kıyas yapalım öyle karar verelim demek yerine, sadece oryantalist yazarların uydurduğu sahte hadislere inanıp İslami tek bir eser bile okumadan tek taraflı at gözlükleri ile yaşıyorlar. O yüzden de doğruları öğreniyorlar ya da doğruları öğrenmek işlerine gelmediği için okumak araştırmak iştemiyorlar. Cahilce imansız ölmeyi tercih ediyorlar.
- +1 yıl
dostum bak ben senin gibi her söylenene değil bana mantıklı gelen bilgilere inanmayı tercih eden biriyim. Kaynak 1:
Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” ( (Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210) kaynak 2: Peygamber efendimiz ile Hz. Aişe annemizin evliliği 9 yıl sürdü. Buna uydurma dersen git kafana sık artık. Al bak Kutubi sitte varya papağan gibi tekrar ettiğin oradan bir hadis sana: Resulullah (asm)'ın Ashabı olan bizlere her ne zaman bir hadis müşkilat arzedecek olsa, hemen Hz. Aişe'ye sorardık, o bize bu hususta mutlaka bir bilgi sunardı.” (Tirmizi, Menakıb, no: 3877) senin mantığına göre Hz. Aişe annemiz 9 yaşında evlenmiş olsaydı. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem öldüğünde 18 yaşına yeni girmiş olacaktı. Şimdi koskoca adamlar bir konuda ihtilafa düştüklerinde 18 yaşındaki ergen bir kızdan mı hadis öğrenmeye gitmişler 🤣🤣 biraz saksıyı çalıştırabilecek misin acaba 😂 - +1 yıl
@ESKILERDENbirDINAZOR @Susbirseysoyleme yorumlarda demişsin ki Kuran'dan sonra en güvenilir kaynak hadislerdir. Yani önce Kur'an geliyor burada hemfikiriz. Peki ben sana Kur'an ayetinden Hz. Aişe annemizin 9 yaşında evlenmesinin imkansız olduğunu mantıklı bir şekilde ispat edersem. Müslüman olacak mısın 🤔 bak tüm hadiseleri unutacağız sadece Kur'an üzerinden gideceğiz ikimizde bakalım kim haklı kim haksız hükmü Kur'an versin. Yüreğin var mı buna? Tamam lan eğer ispatlarsan mantıklı olarak la ilahe illallah Muhammeden Resulullah yazacağım buraya ve Müslüman olacağım diyebilecek cesaretin var mı 🤔
- +1 yıl
@Susbirseysoyleme ve @ESKILERDENbirDINAZOR bu bencemi bir oku da ne kadar yanlış bilgilerle yaşadığını öğren. Benden tavsiye, eğer bir inanca karşı çıkacaksan önce o inanç hakkında detaylı bir şekilde araştırma yap, öğren. Öğrenmeden de sallama ki bilgisizliğin ortaya çıkmasın.
Hz. Aişe annemiz hangi 9 yaşta evlendi ↗ - +1 yıl
@Handsomehell01 tamam lan bu yalanlara da inandık diyelim. 17 18 yaşında gencecik bir genç kızın 54 yaşında bir getirme birlikte olmasını savunacak kadar sapık ve ahlaksız tiplersiniz.
- +1 yıl
Zaten ondan dolayı tüm cemaatlerinizde 6 7 yaşındaki zavalli cocuklar kart tariflerin koynuna sokuluyor demi
- +1 yıl
Tariflerin = heriflerin
- +1 yıl
Diyanet diyoruz gerçek islam bu değil
Bizzat cemaat ve tarikatlarınızdaki sapkınlıkları gösteriyoruz gerçek islam bu değil
Afganistandan somaliye 6 7 8 9 yaşında evlendirme adı altında tecavüzleri örnek gösteriyoruz gerçek islam bu değil - +1 yıl
Bizzat kütüp-ü siddeden buhariden müslimden ebu davuddan hadisleri önünüze koyuyoruz. Orada bahsedilen doğum tarihi değil regl olduğu tarih dersiniz. E o zaman hatice fatmayı doğurduğunda 51 yaşında miydi deriz lafı bulandırır konudan konuya zıplarsınız. Diğer tüm kadınların yaşları sier-i nebiden en temel hadis kaynaklarına kadar doğum tarihiyle hesaplanırken neden sürenin yaşı regl. olunca hesaplanıyor deyince bin tane dansözlük ve zorbalıkla gerçeği gizlersiniz. Yüce rabbim sizlere akıl fikir ve vicdan versin. Sizlere diyecek lafim yok. Şu lafları kanıtları maymuna bile anlatsam o bile gerçeği anlardı.
- +1 yıl
@ESKİLERDENbirDİNAZOR sen metafiziği inkar edersen hiç bir dine inanmazsın zaten. 51 değil 53 yaşında doğurduğu tahmin ediliyor Hz. Fatimayi , Hz. Hatice. E diyeceksin ki bu teorik olarak mümkün değil. Bugün günümüzde 56 yaşında insanlar nasıl hamile kalıyor peki? www.google.com/.../1290615-56-yasindaki-kibariye-nasil-hamile-kaldi Hadi bana bunu bunu açıkla maykıl. Ne diyor yumurtalarını dondurmuşsa mümkün diyor. Ulan seni topraktan yaratan Allah bir 56 yaşında bir kadının doğum yapmasını sağlamaktan aciz mi? Hz. İsa peygamberimizi babasız bir şekilde dünyaya getiren Allah bunu mu yapamayacak. Sen bu kafayla rüyaları inkâr etmek zorundasın o zaman. Çünkü rüyalar da bilime aykırı. Bilim dışı şeyler yaşanıyor rüyada ee niye rüyayı inkâr etmiyorsun? Yok cemaatlerde Altı yaşında çocuklar yok bu hadiste şöyle yazıyor. Okuma yazman var ama anlama seviyen sıfır. Şimdi bir hastane de doktorlar bile bile insan öldürüp organlarını satsalar ve sende bunları görsen. Doktorları mı suçlarsın tıp kitabını mı? Senin beyin yanlış çalıştığı için tıp kitaplarını suçlarsın ben ise doktorları suçlarım. Çünkü suçu işleyen tıp kitabı değil doktorlar. Aynı bunun gibi de Allah Kuran'da çocuk yaşta evliliği yasak kılmış ki ayetle de anlatmış bunu. Buna rağmen cemaatler, hadisler çocuk yaşta bir evlilik yaptırıyorsa suçlu Kur'an değil bu evliliği yapıp teşvik ettirenlerdir. Ulan Oxford üniversitesi bile senin Kutub-i Sitte de geçiyor dediğin hadisin gerçek olmadığını söylüyor bilim üniversitesini inkâr ediyor hâlâ uydurma hadisi savunuyorsun Allah bir gram akıl versin sana
- +1 yıl
@ESKILERDENbirDINAZOR sen metafiziği inkar edersen hiç bir dine inanmazsın zaten. 51 değil 53 yaşında doğurduğu tahmin ediliyor Hz. Fatimayi , Hz. Hatice. E diyeceksin ki bu teorik olarak mümkün değil. Bugün günümüzde 56 yaşında insanlar nasıl hamile kalıyor peki? www.google.com/.../1290615-56-yasindaki-kibariye-nasil-hamile-kaldi Hadi bana bunu bunu açıkla maykıl. Ne diyor yumurtalarını dondurmuşsa mümkün diyor. Ulan seni topraktan yaratan Allah bir 56 yaşında bir kadının doğum yapmasını sağlamaktan aciz mi? Hz. İsa peygamberimizi babasız bir şekilde dünyaya getiren Allah bunu mu yapamayacak. Sen bu kafayla rüyaları inkâr etmek zorundasın o zaman. Çünkü rüyalar da bilime aykırı. Bilim dışı şeyler yaşanıyor rüyada ee niye rüyayı inkâr etmiyorsun? Yok cemaatlerde Altı yaşında çocuklar yok bu hadiste şöyle yazıyor. Okuma yazman var ama anlama seviyen sıfır. Şimdi bir hastane de doktorlar bile bile insan öldürüp organlarını satsalar ve sende bunları görsen. Doktorları mı suçlarsın tıp kitabını mı? Senin beyin yanlış çalıştığı için tıp kitaplarını suçlarsın ben ise doktorları suçlarım. Çünkü suçu işleyen tıp kitabı değil doktorlar. Aynı bunun gibi de Allah Kuran'da çocuk yaşta evliliği yasak kılmış ki ayetle de anlatmış bunu. Buna rağmen cemaatler, hadisler çocuk yaşta bir evlilik yaptırıyorsa suçlu Kur'an değil bu evliliği yapıp teşvik ettirenlerdir. Ulan Oxford üniversitesi bile senin Kutub-i Sitte de geçiyor dediğin hadisin gerçek olmadığını söylüyor bilim üniversitesini inkâr ediyor hâlâ uydurma hadisi savunuyorsun Allah bir gram akıl versin sana
- +1 yıl
@ESKILERDENbirDINAZOR attığın linkteki haberde sahte çıktı. Böyle her duyduğuna inanırsan inkâr ile çürürsün. Bu yol mezarda bitmiyor gittiğinde görürsün
+1 yılİstemiyorsan yapmak zorunda değilsin tabii ki. Kimse seni zorlayamaz.
10 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin sevgili demek cinsellik demek değil
10 Yorumla
+1 yılDeğilisb ama öyle bir zihniyet var yaşadığınızı kimse bilemez
10 YorumlaBirinin kölesi değilsen hiçbir şeyin zorunda değilsin
10 Yorumla
+1 yılHayır tabiki ama bunu bildiği anda ragçhat bırakmaz seni
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılZorunluluk yok ama sonuçta kaybedecegin bir şey yok keyfini çıkar eğlence gözüyle bak diye diyorlar
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 539 cevap paylaştı. Zorunluluk yok tabi ki. Ama sevişme isteği çok normal bunun yapıp yapmama ile alakası yok.
00 YorumlaCinsellik görev değildir önce bunu anlaman lazım, canın istiyorsa yap istemiyorsa yapma
00 YorumlaSeksi zorundalık olarak gören düşük zekalı kezban, mümkünse erkeklerden uzak dur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzorunluluk diye bir şey olamaz, ama insan bi kere yedimi canı hep ister, maksat işimiz görülsün
02 Yorumla
Soran+1 yılcanım hiç istemedi o günden biri
Cevap sahibi+1 yılO zaman senin canın sıkılmış ya da iyi davranılmamış
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki yok. ben de o haldeyim. Bu konuda beni zorlayan ya da ikna etmeye çalışan biriyle de birlikte olmam ayrılırım
10 YorumlaNe alaka ona güvendin onla yaptın hiç biseye sorunda deilsin
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYeni sevgililerin seni sevdiği için değil seninle cinsellik yasamak icin geldiklerinden dolayı geliyorlar
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. madde bu durumdan rahatsızsın neden daha önce yaşadığını anlatıyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yıldürüst olmam gerektiğini hissediyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılicin icin yaniyordur o guzel bir oral yapildiktan sonra guzel bir doggyy pozisyonunda pompalanir ve saplak atilmak iyi olabilir bence bir dene
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılİçinden nasıl geliyorsa öyle yap. Kimse sana karışamaz zorlayamaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir hata değil normal bir şey yaşamışsın. Hayır tabi ki. İstediğinle yaşa. Ne alaka yani
10 Yorumla
+1 yılZorunda değilsin ama ben cinsellik olmadan sevgili olmam
04 Yorumla
Soran+1 yılgüven yokki, karşıma bir sürü kişi çıktı ilişki sırasında cinsellik yapmak istemiyorum diyince bıraktılar beni yanlış anlıyorlar ama ne yapiyim aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum
- +1 yıl
Mesela kandırmak ise başka , ben evleneceğiz sözü vermem yani evleniyoruz diye sevgili olmam. İlla evlilik isterse zaten ilişki istemem tanışmak da istemem. Tanışırım evlilik zamanla belki olan bir şey sonuçta sevgili olmak için tanışıyorum evlenmek için değil
Soran+1 yılhaklısın olması gerekken bu
- +1 yıl
Ama sevgili isem de sevişmek ve cinsellik de isterim sonuçta canım çekerse bunu sevgilimden isterim başkasından değil
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkaymağını ilki yasin cezasını şimdiki çeksin. yooohhh yaaaaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşa işte bir daha nerde bulacan. Biz yasamadık da noldu madalya mı verdiler.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılZorunda degilsin ama yapmazdan da sorun edebilir onunla yaptin benimle yapmiyorsun diye sorun yasayabilirsin
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 20,5b cevap paylaştı. zorunda değilsin ama sevgilin filan illaki ister ya
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sende geçmişini anlatma kimseye
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir durum yok istersen olur
10 Yorumla
+1 yılAsla öyle bir şey yapma sana değer veren insan bunu düşünmez.
00 YorumlaBakire değilsen sorun olmaz
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGeçmişini anlatmayacaktın bence. İstemelerine kapı aralayan sen olmuşsun burada
02 Yorumla
Soran+1 yılsevdiğim biri olunca ondan gşzlycek bir şeyim kalmasın istyordum ama hep beni 2. el görüyorr
Cevap sahibi+1 yılYanlış yapıyorsun arkadaşım. Bak Türk erkekleri koşulsuz severiz bekaret önemsiz der ama bunu istediğini elde etmek için söylüyor çoğu. Hastalıklı çıkarcı söylemlerde bulunurlar. Sen asla biri ile birlikte olduğunu söyleme. Yapmadım de geç. Bu senin iyiliğin için. Senin pişman oldup bir daha yapmak istememeni anlamazlar. Ona verdi bana niye vermiyor diye düşünebilirler.
+1 yılOha be kim bu itler. Olma asla. Bakireyim de geç.
10 Yorumla
+1 yılniye zorunda olasın? bedenin senin.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Başkalarının sözüne bakma, doğru kararı kendin ver
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka niye zorunda olasın
00 Yorumla
+1 yılBizene senin aklın yok mu
00 Yorumla
+1 yılOnu diyenlerin ama direkt pompa
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılDeğilsin mk kim dedi onu
00 Yorumla
+1 yılVeryansın 🔥 kanki boş ver
00 Yorumla
+1 yılBir şey yapmak zorunda değilsiniz
00 Yorumla
+1 yılYapmasan da diyorlar np kflgkgk
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. yok öyle bir şey sen istemeden kabul etme
00 Yorumla
+1 yılSeninle sevişmek amaçları
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılyap gitsin ztn bir önemin kalmamış
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne diyelim artık..
Cevap sahibi+1 yılöyle evet ama yine de çok üstüne gitmeyelim hayat bu sonuçta, Allah hidayet versin
Soran+1 yıl@Tolga-29 hyır, dayanıyrum hiç arzulamıyorum
Soran+1 yıl@Tolga-29 eminim bir gram zevk almadım cinsellikten o günden biri hiç canım çekmedi
+1 yılDeğilsin buna sen karar verirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorundasın başkasına boş ver onada vercen
016 Yorumla
Soran+1 yılneden zorundayım
Cevap sahibi+1 yılBaşkasına vermişse banada vermek zorunda yoksa kabul etmem
Soran+1 yılya pişman oldysa ve aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorsa
Cevap sahibi+1 yılBeni alakadar etmez başkasına verirken mutluyduda benimle iken mi pişman
Soran+1 yılverirse onu bırakcak mısın, basit olduğunu düşüncek misin
Cevap sahibi+1 yılEvet bırakırım
Soran+1 yılo zaman napsın vermezse bırakırım verirse bırakırım diyorsun
Cevap sahibi+1 yılBakire olmayan değer vermiyorum
Soran+1 yılsen bakir misin, ve bakire değil diye ors*pu olduğuna anlamına gelmez
Cevap sahibi+1 yılBakirim
Cevap sahibi+1 yılBakire olmayan kadın gözümde degersizdir
Soran+1 yılsen kolay kandırılırsın ilerde, arkadan verip bakire kalmaya başaranlarla mutluluklar
Cevap sahibi+1 yılDedi patlak kız
Soran+1 yılinanmadı eski kafalı ve saf oğlan
Cevap sahibi+1 yıl😀saf değilşm korkma
Cevap sahibi+1 yılAma senin gibi patlak kızda istemem şahaen
Gizli Üye(30-35)+1 yılkandırmaya çalışıyorlar işte
10 Yorumla- Devamını Gör (32)
Devamını Gör(77)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Daha önceden cinsellik yaşadım diye şimdi sevgili olacağım kişiyle de yapmak zorunda mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler