Size göre olması gereken bir şey mi yoksa yanlış mı buluyorsunuz? 💭

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Size göre olması gereken bir şey mi yoksa yanlış mı buluyorsunuz? 💭

Farz etki beş sevgilin oldu ömrü hayatında. Bu beş kişiyle sevgili olup aynı evde kalmam ne kadar doğru.
O zaman şöyle bakalım olaylara. Sevgilik bir imza atmaksa şayet o zaman istediğin zaman sıkılınca sevgili değiştir ve sonra tekrar eski sevgilinle barış arkadaş ol aynı evde. Hadi buna normal diyelim.
Mesela o zaman Evlilikte bir imzaya bakıyor. Aynı mantıkla bakalım. Annen sıkıldıkça sevgili değiştirsin mesela. Evlilik Cüzdanı olduğuna bakma farz etki sevgilik var. O da beş kişiyle hayatı boyunca birini bulsun sırasıyla.
Eee o zaman onun da hakkı. Evli olmak ya da olmamak, imza olup olmaması çokta önemli değil o zaman kimin evinde kaldığımız.
Temsilen senin en kıymetlin bir bebeğin var ve onu herkese elden ele göstermeye çalışıyorsun. İnsan en kıymetlisini herkesten korumaz mı? herkesten sakınmaz mı? İnsan da kendini sakınacak. Sen GÖNÜL EVİNİ temiz tutacaksın ki gelen de Huzur bulsun.
Gönül bu herkese kapı açılmaz. Gelen Misafirde olsa edebiyle duracak dâhi ağılayan da...
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez.
Sevgiliyle aynı evde yaşanırsa evliliğin ne özeli ne önemi kalacak?
Sadece gerçekten en ciddi adımların atıldığı, evlilik kararının alındığı, bir ömrü beraber yaşamaya karar verdiğimiz insanla aynı evde yaşamalıyız.
Sevgililik sadece tanışma aşaması tabikide aynı evde yaşanmamalı. Hatta konuşup tanışmak dışında bir şey de yaşanmamalı sevgiliyle
Geleceğinin kesin olmadığı, sadece insanların birbirini daha iyi tanıması için olan bir şey sonuçta sevgililik
Şimdilerde insanlar bir sürü sevgili yapıyor, kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştiriyor, ufacık şeylerden ayrılıyorlar filan hepsi pamuk ipliğine bağlı
Gerçekten her şeyi herkesle yaşayacak olduktan sonra evlilik ne diye var
Benim uzun süreli olarak kabul etmeyeceğim bir durumdur bu. Arada bir gidilir kalınır temizliğe yardım edilir ev işleri yapılır vs ama evlenmeden aynı çatı altında yaşamayı kendime göre hoş bulmuyorum. Sevgili de olunsa herkesin şahsi bir özel hayatı var. Arkadaşları eşi dostu var. Bana ters
Ben böyle bir şeyi tercih etmezdim, etmedim. Aynı evde yaşamak bana saçma geliyor. Resmi nikahlı eşim ailem dediğim adamla yaşıyorum.
Beraber yaşamayı tercih edenlerin kendi seçimi sorgulamıyorum beni alakadar ermez.
Cevap
45Cevap
Ben yaşamam, evimde kalacak kişi nikahlım olur. Kadınlar azıcık onurlu olmalı, kocam diyeceği insanla paylaşsın evini. İnanışı falan umrumda değil, bu bir kendine saygı meselesi.
Kültürümüze ve çoğumuzun inanışına göre olumsuz karşılanan bir durum.
Çoğumuz da bu düşünceyle yetiştik.
Ancak insanların dış yaşamıyla ev yaşamı farklı sonuçta yıllardır sevgili olan insanlar aynı evin içine girince boşanıyor.
Bence makul bir dönem yaşanmalı.
Haram
Bana kalırsa yaşanmalı. Çünkü bir insan dışarıdan durduğu gibi değildir. Onu en iyi alışveriş yapınca ya da onla aynı evde yaşayınca onu tanıyabiliriz. O yüzden evlenme niyeti olan çiftler önce bi evde yaşayarak birbirlerini daha iyi tanıyabilirler.
Bence yaşanmamalı. Evliymiş gibi yaşamayı doğru bulmuyorum sevgililikte. Bazı şeyler, bazı heyecanlar da özel kalmalı vakti gelince yaşanmalı diye düşünüyorum.
Yurt dışında insanları ilk önce aynı evde yaşıyorlar eğer geçinebiliyorlarsa evleniyorlar.. Türkiye'de tam tersi namus diyorlar evlendikten 2 ay sonra boşanıyorlar
Ben yaşamam. Öğrenciyken veya calisiyorken ev işi ile uğraşamam. Bir de etik bulmuyorum. Nikahsız aynı evde yaşamayı. Çevrem de duyarsam da şikayet ederim.
Bende düşünüyorum ama kiralar çok yüksek ya oda çalışıyor bende çalışıyorum ev tutalım arada bir başbaşa takılırız diyoruz ama maliyet yüksek ya
Uzaktan saygısına bakmalı önce. Sana ne benim nerde olduğumdan diyen bir adam aynı evde seni s! kine takmaz. Kes sesini deyip eve kilitler, dışarı çıkarmaz. Aynı eve girmek o yüzden korkutucu geliyor.
Sevgilimle ayni evde yaşayan bir insan olarak yanlis bulmuyorum, cok normal karşılıyorum ama yorumlarin çoğundan da görüldüğü gibi bziim halk daha buna hazir değil
Müslüman değil misin?
bence sinirlari korumak sartiyla yasanmali. yeme icmesinden temizligine giyimine bakimina her seyine sahit olunmali. tabi atesle barut yanyana ne kadar rahat durabilir ayri...
Bence olması gereken bişey çünkü evlenmeden önce iyice birbirmizi tanimaliyiz bunu aynı evde yaşamadan anlayamayız
ucuz küçük bir motor alsan bile notere gidiyorsun. risk bunlar. birlekteliklerde anlaşmaya dayalıdır.
Aynı evde yaşamadığım bi adamla evlenmem aynı evde yaşarken bi sorun yoksa öyle devam eder evlenmeye de gerek yok
Olması gereken bir şey mi diye değil de olabilirligi mümkün olan bir şey bence. İlla aynı evde yaşamak diye bir şey yok
Yaşanmamalı ne gerek var sevgililik bu değil düpedüz evlilik bu bir nikah eksik onu kıyıp yaşanması daha mantıklı
Ben istemem şahsen arada bir elinin lezzetini bilmek adına günübirlik gelebilir ama uzun süreli birlikte yaşamak saçma evliliğin bir hükmü kalmaz
Hiç doğru bulmuyorum çünkü herşeyin yerinde ve zamanında olması taraftarıyım 🤗
Yurtdisinda gayet normal bir durum ama Turkiye daha hazir degil.
Etik değil İş başka noktalara gidebilir. Ne işi var ve başka sakıncalı durumlarada gebe
Bazı erkekler garantici oluyor istiyor ki evlenmeden aynı evde yaşayalım ki bakayım nasıl bu diye
Yaşanılır bence. Kötü bir yanını görmüyorum şahsen.
Aynı evde yaşacaksanız bu cesaretiniz varsa evlenin
Bence normal. Ama herkesin seçimine saygı duyulmalı.
Bence gereksiz bir şey, çünkü aynı evde yaşamak sanıldığı gibi hiç de kolay bir şey değil.
Bence ona gelmeden de ev halinden kişi kendine uygun mu, değil mi anlaşılabilir.
Yanlış değil de. Herseyine karışacak. Evli gibi. Bence gerek yok.
Eeevet ben yaşarım neden olmasın çok eglenceli olur
Yaşamamalı, aynı evli gibi ne gerek var, heyecan falan kalmaz
Evi varsa olabilir bu gidişle kiralarda yaşanmayacak hale gelecek
Ne alaka ya eşle bile aynı evde yasamayı onaylamıyorum
mide genis olunca tabi her iki birey istediğini içine alıp istediğinin içine girer ama sorsalar çiftiz farkli tarzda orpluk biçimi 😆
@zZZBahrizZz yalnız ben bunu kast etmedim oradaki asil düşüncem evlenmek saçma olmasıydı
Burada öyle anlaşılmıyor ama düzeltebilirsin yorumu
@zZZBahrizZz bence sen fesat anlamışsın. Ben herkes tek yaşasın, biriyle yaşamak zor gibi bir şey anladım
Olum nasıl bir anlayış la bu diyor ki; ben eşle bile aynı evde yaşamayı onaylamıyorum. Yani bu ne demek oluyor kocamla birlikte aynı evde yaşamamayı demek istiyor. Tane tane anlattık yazılan gayet net yani neyini uzatılıyor anlamadim ben
@zZZBahrizZz kocasıyla yaşamak istememek eve başkalarını atmak istemek değil sonuçta :)
Evlenmeden aynı ev de yaşamak şunun gibidir evlenip resmi nikah yapmamak gibi.
Çoğu insan dini nikahlı resmi nikahsız çiftlere nutuklar atıyor ama aynı evde kalmaya gelince de biz moderniz, Avrupa'da hep böyle sözleri..
Evlenmiş oluyorsun o zaman zaten. Sadece arada nikah yok
Yanlış bulmuyorum, bir dönem yaşadım. Güzel de oldu.
Bence kesinlikle evet
Heyecanı meyecanı kaçabilir.. :))
bence doğru değil de başkaları ne yaparsa yapsın djdjdkdk
Doğru bulmuyorum eğer birlikte yaşanırsa adam alışır bu duruma ve evlenmeyide gerek görmez.
Hayır edep ahlak namus önemli kavramlar lütfen yok etmeyin bu kavramları
Ben karşıyım. her şey zamanında güzel🙂
Ben yaşamam doğru bulmuyorum
Hayır tabii o kadar değil
Ben yanlış buluyorum.
Olabilir, yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Neden yaşanmasınki
yaşanabilir tercih meselesi
Yaşarım ama kabul etmez 😄
Sonra geri kafalı diyorlar knk ben yorum yapmicam
Sen tabusu olmayan birisin zaten
Yapmıştın rahat geniş olduğunu gördüm evet