Evliliklerde eşlerden biri cinsel olarak eşini tatmin edemiyorsa ayrılmak mı gerekir?

2 Ağustos 2022
Evliliklerde eşlerden biri cinsel olarak eşini tatmin edemiyorsa ayrılmak mı gerekir?

2 Ağustos 2022
Karşılık verememek çok geniş ve esnek bir kavram değil mi? Bir miktar cinsellik yaşanıyor ve yeterli gelmiyorsa ; Konuşularak veya tedaviyle atlatılabilir... Yaşla falan ilgili bir konu değil bu.. Her yaşta başa gelebilir.
Ama karşılık verememek tamamen uzak durur bir tavır ise bunu tedavi ya da konuşma halledemez. Karşılık vermeyen taraf bunu bir ek görev olarak alıp , bir süre olumlu görünebilir ama asla çözülmez.. Aksine uzun vadede onu da (deyim yerindeyse ) iğdiş ederek teraziyi dengeye getirmeye çalışacaktır.
Her gerçeğin bir sonu olduğu gibi cinselliğinde bir doyum ve alışkanlık zamanı vardır. Eşlerin birbirlerine karşı etkileşimleri azaldığı zaman bu etkileşimi arttırma yollarına girmeleri ya da terapi desteği almaları en sağlıklı bir çözüm olacaktır. Çocuk olduktan sonra kadının annelik duygularının baskınlaşması ve önceliğin çocuk olması, erkekte hamilelik ve yeni doğan sürecinde kadından uzaklaşması kaynaklı aşılabilir konuları konuşmak yerine kendilerini çekip evliliklerin tehlikeye atmalarına gerek olmadığını düşünüyorum.
Sürekli oluyorsa sıkıntı büyük
Tisikkür ederim canım
Nidemek
Niye karşılık veremesin canım. İlişkinin %60-70i cinsellik. O yüzden evleniyoruz, bir evi paylaşıyoruz, hayatı, yatağı, duyguları, her şeyi… hani vajinismus diyelim sorun, ama onun da tedavisi var. Ama aseksüel ise, öyle biri ile sadece arkadaş olunur bence. Cinsellik sadece seks değil ki. Günün sonunda ruhsal, duygusal, bedensel olarak rahatlama, mutluluğu paylaşma, eşine olan yakınlık, bağ, vesaire vesaire… Zor yani. Şahsen benim öyle sıkıntım olursa onunla evli kalıp ona o haksızlığı edemem yani. Etmem.
Cevap
48Cevap
Cinsel uyum olmayan bir evlilik zaten cehennem gibi bir şeydir
Yani ilk önce tabii ki çözmeye çalışabilirler ama genelde cinsel SORUNLAR çözülmüyor o yüzden boşanmak şart
Bence bitmeli
Bence bitmeli. Bu hayata bi kere geliniyor, hiç bir bahane çiftlerden birini dışarıya yöneltmemeli. Sonra bahanelerin ardına saklanıp, aldatıyorlar. Boşanacam ama boşanamıyorum. Yok öyle bir dava. Cinsellik evliliğin en temel taşlarından biri. Dinimizce bile boşanmak bu durumda kadına bile hak.
Cinsellik evliliğin tuzu biberidir. Sadece şey olarak düşünülmesi çok yanlış bence. Hani su gibi bir ihtiyaç falan. Cinselliğin insan hayatında çok ama çok önemli bir rolü var. Birleşirken sadece iki beden birleşmiyor, aynı zamanda iki yürek, iki akıl, iki ruh bir bütün olmuş oluyor. İhtiyaç olarak düşünülmesini ben katiyen doğru bulmuyor
Bitmeli diye bir şey yok çünkü çoğu çift bitiremiyor.. Görüp duyuyoruz.. Çocuktu, toplum baskısı ve bakışıydı vs..
En güzeli, evlenmeden önce bunun ortaya konması..
Bir de şans artık..
Şu oral seks bana mide bulandırıcı geliyor. Yani bir anda isteğe gelse, duş almadan yapmamı istese yapamam gibi geliyor. Duş bile alsa iğrenç geliyor gerçi. Almazsa imkansız spontane olan cinsel ilişkide yapmam. 🤑🤑🤑🤑Görüyorum ki çoğu erkek de yapmayı bekliyor. Görüyoruz sonra cinsel olarak tatmin olmuyorum deyip aldatan erkekleri. Bazen korkuyorum bundan dolayı evlensem aldatılmaktan. Dokunurum ama ağzıma alma durumu... 🤑🤑
Karşılık vermiyorsa ayrı, istediği halde bunu başaramıyorsa ayrı olur.
Bilerek ve isteyerek bir taraf diğerini doyurmuyorsa o evliliğin tadı tuzu kaçmış, tutkusu, saygısı bitmiş demektir. O şekilde de belki devam eder ama ona içi boşalmış, anlamsız bir evlilik demek daha doğru olur.
Cinsellik olmadan evlilik yürümez diye düşünüyorum. Asker arkadaşı degiller sonuçta birbirlerini tatmin etmeleri gerek. Olmuyorsa yol yakınken boşanmalı diye düşünüyorum.
Yaşa göre değişir. Yaşlar genç ise, cinsellikten kaçınan taraf tedaviye yanaşmıyorsa o zaman bitirsinler. Ama yaş ilerlemişse alacağımı aldım, unumu eledim eleğimi duvara astım diyebiliyorsa diğer taraf, bitmez...
Ne sıklıkta olduğu önemli. Evliliğin bi kısmı da cinsel hayat. Sonuçta
Evlilik hemen bitirilmemeli benim nezdimde. Sorunlar çözülebilir. Bu konuda bir uzmana gözükebilirler. En son aşama boşanma olmalıdır.
Bence yürümez o evlilik kişi içene attıkça geri planda kaldıkça konu başka şeyler de göze batmaya başlar
Cinsel uyumsuzluk pek çok konuda da uyumsuzluktur bence. Şansız bi evlilik. Telafisi neredeyse imkansız
Sırf bunun için evliliği bitirmek saçma olur. Ne de olsa evlilik sadece cinsellik demek değildir
Ayrılmak değil bu konuda doyuma ulaşması için herkes fedakarlık yapmalı olmuyorsa ciddi sorun olarak ortada duruyorsa evlilik bitmesin diye kaçamak ilişkiler ortaya çıkar orada tatmin edilir
Çaba varsa hayır, çaba yoksa lanetolası aseksüellik varsa bitmeli hatta peşinen konuşulup hiç başlamamalı
Cinsellik evliliğin yapı taşlarından birisidir. Bu durum taraflar arasında birinde eksiklik yaratıyorsa ileriye dönük ciddi sorunlar oluşabilir
ccinsellik evliliğin en büyük yapıp taşlarından biri. cinsellik olmayan evlilik ev arkadaşlığından öteye geçemez bence o yüzden sürdürmem
Hep böyleyse evet biter. Doyuma ulaşmayan veya hiç olmayan sekssiz bir evlilik bence inkansız
Aynen uzatmanın anlamı yok. Kadında erkek"te doyana kadar cinselliği. yaşamalı
Bitmemeli çözüm bulunmalı ya da farklı yollar denenmeli
Bir iki çaba gösterilir evliliği kurtarmak için ama sonu hazin son olur.
Çözüm yolu bulunmalı en son evliliğe son vermeyi düşünülmeli
Cinsel ve aile terapistleri bu yüzden var. Tedavi gerek ayrılık değil
Çocuk, ailelet, kurulu düzen derken bitmeyebiliyor. Ama ömürde geçip gidiyor. Evlenmeden herşeyi konusmak gerekiyor.🙄
bir süre sonra sorunlar çıkıyor maalesef kimi ayrılıyor kimi kaderimdir diyerek devam ediyor kimi de aldatıyor
Aldatma oluyor evli arkadaşım bu yüzden aldatıyormuş kocasını
Sureklilik arz ediyor ve surekli donus olmuyorsa bitmeli hatta
Bence önce bir destek alınmalı sorunun nedeni çözülmeye çalışılmalı çözülmezse sonrası eşinin kararı
Herşeye cinsellik olarak bakan çiftlerden biriyse bitebilir
sıkıntılı bir durum
Hayır önce problemin nedenini öğrenmek gerek
öyle bi evlilik başlamamalı bile
hemen bitmeli uzadıkça daha kötü olacak
Bitmeli bence çünkü evliliğin yüzde 80 ni sekstir
Kesinlikle bitmelidir.
Kötü bir durum. Yaşayana sabır
Eninde sonunda biter sadakatli kimse kalamaz
Tek celsede bosanma sebebi yasal olarak
Evet evliliği ayakta cinsellik tutuyor
Hayır sorun iletişimle çözülür
Hayır biz yaşadık şu an tedavideyiz👍
Bi şekilde orta yol bulunmalı
ayrılsın dıyemeyız. cozum yolları mevcut.
Zorlanir yani eş uyumuda onemli
Keşke bitirmek o kadar kolay olsa
Bitmese de bitmeye mahkum oluyor bazen
Evett
Boşanma sebebi zaten
Tedavi olmalı
Bitmeli anlaşarak
Tık yoksa diğer tarafta arzuluysa boşanmak lazım
Biter
Bitmeli
biter
Ne yapsın sorun varsa