İlk okul bile değil anaokulundan itibaren verilmeye başlanmalı. Pedagog değilim ama müfredat vücudu tanımak, beden sınırları ilk okul ve orta okul çağlarından ergenlik ve bedensel değişimler lise de ise sağlıklı cinsel ilişki, cinsel sağlığın korunması, cinsel yönelim ve kimlikler şekilde bir müfredatla dağda bayırda s2sen ama ortamlarda gay lere söven cahil dayıların önüne geçilebilir
Hayir bu konularin konusulmadigi edebin hayanin utanmanin oldugu zamanlarda insanlar hic bir problem yasamadan gayet duzgun bir sekilde yasiyorlardir gudusel olarak ders olarak verilmesi bu hassas konulari atesleyip ilkokul duzeyinde heleki ergenlik donemlerinde daha cok yasanmasina neden olur bunlar da pek cok psikolojik sorunu beraberinde getirecektir ve bunlar ciddi manada sikintili seyler cocuk yasta bunlarin bilincaltinda yer etmesi oldukca tehlikeli ayrica bunun egitimi mi olur lan ne anlatilacak yani ne sacma diyecekleri en fazla korunun falan filan ama isin psikolojik tibbi etik sosyolojik acilarina kimse deginmeyecek sacma sapan seyler asla olmamali bu adim normallestirmeye mesrulastirmaya kadar gider dusunmesi bile igrenc ileride daha sapkin seylerin turemesine zoofil pedofil nekrofil ensest taciz tecavuz lgbt mevzulari gibi seylere hayvanca meyilli olabilen insanoglunun aptal ahlaksiz fantezi dunyasini genisletmesine neden olacak daha pek cok lanet seyin ortaya cikmasina sebep olacaktir baska yerleri bilemem umrumda da degil ama ulkemde boyle bir sey istemiyorum umarim da asla ve asla boyle seyler olmaz olamaz
Yorumunuz için teşekkür ederim. Hissederek ve mantık çerçevesinde düşünmüşsünüz. Sizin ahlaki ve dini değerleriniz tüm Türk temel inanç ve ahlaki değerlerine uyuyor. Fakat bilinçlendirme eğitimi çok farklı sizin tasavvur ettiğiniz gibi değil. Ve inanın bana çocuklarımız bizim genel aile kültürümüze göre anadan babadan cinsel anlamda kendini tanıma şansı kesinlikle olamaz. Peki bunu nereden sağlıyor bir düşünün. * Arkadaşlar ve internet. * Hemde nasıl biliyormusunuz * gizli gizli * . Burada o sizin dediğiniz sapkınlık eğilimleri işte şimdi şansına kime ya da hangi sayfaya girdiyseye bağlı ! Altını çiziyorum GİZLİ GİZLİ. Uzman pedogojik eğitim sisteminde CİNSELLİK uslubune uygun son derece ciddiyet içerisinde iyinin kötünün ayrıştırıldığı doğru tercihe ve yatkınlığa teşvik eder usulde yapılır.
Ben tesekkur ederim fakat soyle bir durum da soz konusu zamaninda bizim buyuklerimiz bilgi sahibi olmadan evlendikten tamamen icguduleriyle yasayarak tecrube ediniyorlardi bu tur seyleri simdi ise herkesin elinin altinda internet gibi bir ulasim araci oldugu icin kucuk zihinler de o yaslarda farkli seylere maruz kalabiliyor insanlari topyekun kontrol etmek mumkun degil ki gizli gizli arastirmasinlar nitekim soyleniyor Türkuye cinselligin afrikasidir diye ama buradaki husus erkek bazli olarak soyleniyor olmasi yani erkeklerin hal hareket tutumlarindan dolayi boyle bir ifadenin soylemin cikmis olmasi boyle bir toplumda nefes alip veriyorken egitim kismini dusunmenin bile nelere yol acacagini tahmin etmek cok da zor olmasa gerek dolayisiyla hassas olunmasi gereken bir konuda alenen bilgi edinmek pek de makul bir fikir gibi durmuyor zaten hemcinslerimiz boyle seylere dunden razi acik olmak gerekirse ve o yaslarda bu egitimin olmasinin kesinlikle tesvik merak yasamayi dusunme ve sonunda yasama gibi seylere davetiye cikaracagi asikar fakat bu toplumsal acidan pek cok muskul durumlarin yasanmasina davetiye cikaracaktir sahsen ben cocuguma boyle bir seyin egitiminin verilmesini istemem internetin de zaten halihazirda var olan bu ilginin merakin yasamaya yonelttigini dusunuyorum bilgi edinecek cok da bir seyin oldugunu da dusunmuyorum acikcasi bu yasam tarzim hayat gorusum karakterim manevi yonum toplumdaki yerim gibi pek cok mefhumla dogrudan ilintili bir konudur dolayisiyla tek bir pencereden bakip kesinlikle bu egitim maarif sisteminde yer edinmeli gibisinden dusunmek yerine pek cok farkli yonden konuyu ele alma taraftariyim ve kanaatindeyim
Sevgili dostum düşüncenize yine saygı duyarak size kıssadan hisse bir örnekle cevap vereyim. Aslında o cevabın içinde her şey saklı. Danmarkada pilot olan arkadaşımın oğlu ile tanıştım. Aslan gibi ağırbaşlı bakışları son derece farkındalık içeren bir çocuk ve sadece 11 yaşında. Ona okulda hangi dersler olduğunu sordum Cinsel sağlığıda aralarında söyledi. Ciddi bir şekilde cinsel sağlıkta ilk olarak neler gördüğünü sorduğumda çok şaşıracaksınız centilmenlik ve kadınlara saygı duymak dedi.
Ben size yozlaştırılmak maksadı ile verilecek bir eğitimden bahsetmiyorum. Kadının erkeğin toplum içindeki cinsel kimliği taşıma şeklinin öğretilmesi ve benimsetilmesinden bahsediyorum.
Hocam lutfen saygi duymayin lutfen istirham ediyorum bu toplumda uyarlanmasinin mumkun olmadigini anlatmaya calisiyorum hepsi hikaye dogdugumuzdan beri biz de hem ilkokulda hatta anasinifinda onun disinda ailemizde de herkese sevgi saygi duyulmasi gerektigini ogrenen ya da ogretilmis insanlariz bugun geldigimiz nokta belli aksam haberlerde goruyoruz ne kadar ise yaradigini bu kadar hassas bir konu mu dogru sekilde yorumlanacak ifa ve icra edilecek yani orasi danimarka burasi Türkiye sanirim tam anlatamiyorum her dersi her egitimi her yerde gormek mumkun degil zaten boyle bir seyin egitimine gerek yok herkes yasamaya basladi tecrubeyle otomatikman edinir bilgisini sagdan soldan oradan buradan yani gidisat zaten bu egitimin verilecegi yonunde sasirmam ipe un sermenin mantigi yok heleki ilkokul duzeyinden bahsediyoruz gerci simdiki genc nesil ileride ogretmen olacagi icin ne desek onemi yok istesek de istemesek de olacak bu tahmini zor degil bunun ne desek degismeyecek ama ben kesinlikle tasvip etmiyorum henuz beyin gelisimim tamamlanmadigi ve ilkokul duzeyinden bile asagida oldugu icin acik fikirli de degilim farkli seylere adapte olabilecek potansiyelim yok yeniliklere inovasyona devrim niteligindeki seylere kokten degisiklige acik bir zihnim yapim da yok haliyle maalesef
Agılama uygulama becerilerinin aileden edindirildiği toplumlarda maalesef Türkiye nin birkaç adım geride kalmasını sosyokültürel zaafiyetimize bağlıyorum. İşte burası Türkiye orası danimarka sözünüzde haklısınız. Uygulayıcılık ciddiyeti sağlayabilecek bir kültürümüz yok maalesef.
Evet burasi oyle insanlarin oldugu bir toplum bildiginiz uzere ve tamamen bos ayni ben gibi ama bu degisiyor zaten halihazirda kultur filan kalmadi belki bir 30 sene sonra yakalariz diger ulkeleri kim bilir belki bir adim one bile gecebiliriz cikmadik candan umit kesilmez netice itbariyle
Evet intihar hastaligina meyilli insanlarin olusmamasi icin egitim sart ama cinsel egitim degil normal egitim insan egitimi ogretimi cinselligin egitimi olmaz cunku
Ne gibi mesela hangi pozisyonlarda ne sekilde nereden nasil yasanmali diye filan mi uygulamali olarak da mi gosterilecek pratik derste malum teori olunca sadece havada kalir demi