Bu konuda gerçekten evet taraftarıyım türkiyede cinsel ilişki eğitimi olmaması gerçekten çok saçma bilgi kirliliğine sebep oluyor ve aynı zamanda çok bilmişliğe...
bazı erkekler cinsel eğitim almadığı için kendisini cinsel yönden kusursuz sanıyor ve ormanın kralı gibi hareketler yapıyor...
aynı şey kızlar içinde geçerli tabikide...
ama bu cinsel eğitim okulda bir ders olmalı bana sorarsanız öyle bir kurs değil...
ve ayrıca dinen yasak olma nedenini çözemedim eğer cinsel ilişki dersinde seks yapılıyor sanıyorsanız...
sanmayın...
dinen yasaklamaktada her hangi bir problem görmüyorum cinsellik öğrenilmesi gereken bir şey bence çünkü hayatın içinde illa ki olacak bir şey...30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTatlıcan olayı çok farklı algılıyorsunuz gelişmiş ülkelerde cinsellik okullarda biyolojik ve seminer olarak veriliyor hatta ders olarak veren yerler var ancak onlarda korunma veya sağlık açısından veriyor neden mi, çünkü çocuk bu eğitimi evde alıyor, kusura bakma bizde aileler halen çocukları ile konuşamadıkları konular olduğu sürece bu kafa ile okulde ne yaparsan yap olmaz bu iş.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıliktidarın tek gücü din olmuşken bunun eğitimini vermek kendi kafalarına sıkmak olur. ''sözde'' günah ya cinsellik. gerçi daha Türkiye'de eğitim nedir onu bile bilmiyorlar. her sene değişen müfredat, sınav sistemi, hak yemeler... ilk önce bir eğitim vermeyi başarsınlar sonra ' X ' konunun eğitimi de verilir.
30 Yorumla
+1 yılBence de verilmeli yani en azından bu belki ileriye dönük aile içi mutluluğu da arttırır cinsel hastalık oranlarını da azaltabilir vs vs. Ama bizim ülkecek o seviyeye gelmemize daha çooook uzun yıllar var. Şimdilik ''ahmet lan sayfa 38'de meme var''dan öteye geçmemiz zor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yıltabi ki verilmeli buna karsi cikanin aklindan suphe ederim ulkenin 3te 2si gercekten inanilmaz bilgisiz cinsellik konusunda. bunun ogretilmesi de ne ayip ne gunah, bir zorunluluk. sonra etraf 2 penetrasyon yapti diye kadinin orgazm oldugunu sanan erkekten, panda gibi uzanip bekleyen kadindan gecilmiyor. tabi sadece tatminkarlik olarak degil, aile planlamasi adina ve cinsel hastaliklar adina da cok onemli cinsel egitim.
10 YorumlaKondomun onemi cinsel yolla bulasan hastaliklar tabiki anlatilmali ama kurban olayı surtunmeyle parmak sokmayla hamile kalınmayacaginida bilsinler artık 5 ay once sevistim diyo hamilemiyim bu sorular ne bole
10 Yorumla
+1 yılBence bu şart. Cinselliğin saçma sapan tabularının kalkması ve bilinç oluşması gerek. Hastalıklar konusunda bilgilendirmek de gerek. 30 yaşına gelmiş hiç bir şey bilmeyen insanlar var memlekette. Klitorisi yunan tanrısı sanıyorlar.
10 YorumlaYok artık yaa... sonra öğrenciler aralarında yapar kaç kız hamile kalır toplum , aile düzeni bozulur !
19 Yorumla
Soran+1 yılAbartma o kadar , eğitimi verilirse kızlar ve erkekler de bilir bunun sonucunun ne olacağını. Ayrıca cinsel lik eğitimi verilseydi sadece nasıl yapıldığı anlatilmazda , temizlik de anlatılırdı , prezervatif nasıl kullanılır onu bile anlatırlardı.
Soran+1 yılCinsellik eğitimi veren ülkeler de hiç de öyle kötü bir durum yok.
Soran+1 yılYoo görmedim ama amerikada yaşayan insanların anlattıklarını okudum
Soran+1 yılBiliyorum canım türk youtuberler anlatıyor zaten
+1 yılKesinlikle verilmeli. Bir şey hakkında kişiyi bilgilendirmek git onu yap demek değildir.!! Yaptığında neyle karşılaşacağını bilmesi, bilinçlenmesi içindir. Bilgiden bu kadar korkmasınlar. Sonuçta dünya bu olay sayesinde dönüyor.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılVerilmeli neyin ne olduğunu bilmeliler kulaktan dolma yanlış bilgilerle seks hayatı yaşamamalılar
20 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Turkiye ikiye bolunur ayip oyle seyler derler evlenincede bildiklerini sanarlar
20 YorumlaSadece öğrencilere değil
tüm millete
ciddiyim bu konuda10 YorumlaTemel eğitimi verebilseydik, üniversite sınavında onbinlercesi sıfır çekiyor.
10 Yorumla
+1 yıl8 yaşındaki çocuğun elinde cep telefonu var.. interneti var.. neyi kime öğreteceksin.. sanki 1800 lerdeyiz..
01 Yorumla
Soran+1 yılAma 8 yaşındaki çocuk o gördüklerinin sonucunda ne olacağını nerden bilebilir. 15-16 yaşlarında bunun sonuçlarını bilmeden ve çok yanlış bir şekilde gördüklerine özenerek yapabilir. Hatta özellikle cinsellik eğitimi verilmeli ki 8 yaşındaki çocuk telefondan değil , okuldan öğrensin.
Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı. Verilmeli. Ayrıca herkese 18-20 yaş arasında 1 kez sevişme zorunluluğu getirilmeli.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle verilmeli. Verilmediği icin bazi sitelere girip izlemek zorunda kaliyoruz yoksa ya da erken yasta bekaretini vermek zorunda
10 YorumlaCinsellik verilsinde konusu ne olacak. Evlenmeden vermeyin mi yani
04 Yorumla
Soran+1 yılMesela temizlik , ne zaman cinsle ilişkiye girilebilir ve yukarıda güncelleme yerinde yazdığım neden cinsellik eğitiminin verilmesi için bayağı iyi bir neden.
Soran+1 yılGerçekten ben de öyle düşünüyorum , okullar da cinsellik eğitimi verilmiyor bu yüzden ebeveyn ler cocuklarini bilgilendirmeliler. Yani detaylı detaylı anlatmadan da olur ufak bir iki cümle soyleseler yeterli olabilir.
+1 yılCinsellik eğitimi veriliyor zaten bizde de
15 Yorumla
Soran+1 yılAma okullarda verilmiyor
Soran+1 yılBazı özel okullarda belki
- +1 yıl
nasıl bir eğitim içeriğinden bahsediyorsun. temel düzeyde bilgiler her okulda veriliyor bildiğim kadarıyla
Soran+1 yılYok sadece üreme organlarinin isimlerini ve rahim , testis gibi isimleri ve nerde bulunduklarını öğretiyorlar o kadar.
- +1 yıl
İletişim çağında gençler her türlü tehlikeye açıkken daha kapsamlı bir eğitimin olması gerekliliğini bende savunuyorum.
+1 yılKesinlikle verilmeli..
20 Yorumla
+1 yıllgbt eğitiminden sonra bunu kaldıramam..
20 Yorumla
+1 yılAnlatan anlatılandan daha çok bilmiyordur ki.
10 YorumlaKesinlikle cinsellik eğitimi okullarda olmalı
10 Yorumla
+1 yılLisede verilmeli bence
10 Yorumla
+1 yılVerilmeli Tecrübesizlik kötü
00 Yorumla
+1 yılO eğitimi verecek öğrtmen yok ki
00 YorumlaDinen bakılıp günah derler o işe kalkışmazlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRt başta olduğu sürece anca hayal olur bu.
20 Yorumla25 e verilmesi lazım
00 Yorumla
+1 yılŞimdikiler her şeyi biliyor
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 415 cevap paylaştı. Verilmeli
30 YorumlaVerilmesin iyi böyle
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılBence internetten öğrenir
10 YorumlaAtamaz, zinaaaaaaaaaaaa
10 YorumlaVerilmeli
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılVerilmeli
00 Yorumlaverilmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVerilmeli
00 YorumlaKesinlikleeeeeeee
00 Yorumla
+1 yılVerilmeli
30 YorumlaVerilmeli
10 Yorumla
+1 yılVerilmeli
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılİmkansız.
00 Yorumla
+1 yılVerilmeli bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne