Hayır. Ama bu konuda da ortayı bulmak gerekiyor. Bulduğu her fırsatta cinsellik konuşan bir insan veya cinsellikten iğrenen ve aynı şekilde sürekli cinselliğe olan tutumunu başkalarına aşılamaya çalışan insan yadırganmayı hak eder. Cinselliğe ilgisi olan ve bu sitede de bu kategori üzerinde insanlara yardımcı olan kişilere saygım sonsuz. Belirli bir amaçları var çünkü. Cinsellik konuşmaktan hoşlanmayan ve bunu kendisi için özel bulan kişilere de saydı duyarım (haliyle ben de onlardan biriyim. d) Belki duyguların bastırılması gibi karşılayanlar vardır bunu ama alakası yok. Dediğim gibi “özel” olmasını istiyorlar, olur olmaz her yerde bundan bahsedilmesine sıcak bakmıyorlar, rahatsız hissettikleri için konuşmuyorlar... saygı duymak, duyulmuyorsa bile göstermek gerektiğini düşünüyorum.
İlk ve belki de son kez bu kategoride görüş yazacağım. Çünkü gerçekten fikrimi dile getirmek istediğim ve buna fırsat veren bir soru buldum o yüzden teşekkürler. Öncelikle herkes bu platformda istediği kategorilerde soru ve görüş yazmakta özgürdür burası bunu amaçlamak için kurulan bir site zaten bunu hepimiz biliyoruz. Bilmediğimiz tek bir şey var ki o da farklılıklara saygı duymamak, hoş görülü olamamak. Ben bu konu başlığında görüş yazmayı seven daha doğrusu kendimi rahat hissetmediği bir duruma getirmekten hoşlanan biri değilim. Bu benim kişilik yapım ve duruşumla alakalıdır. Fakat bu demek değil ki bu konuda soru soran, görüş yazan insanların hepsi sapık, istismarcı vs. ne biçim insanlar ahlaksız bunlar falan filan düşünme haddimiz olsun. Doğanın kanunları arasında bu mevzu temel konulardan biridir. Yalnızca kimine göre bu konu daha özel ve içseldir bendeki durumda aynen budur. Kimseyi düşüncesine, tarzına ve bakış açısına göre yadırgamakta kınamakta ayıp ve yanlıştır. Bu konuyla ilgili güzel bir kıssadan hissede de vardır paylaşıp görüşümü sonlandırmak istiyorum. Kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Saygılar...
Cinsellik konuşmayan insanları yadırgamam ancak cinselliğe öcü böcü gözüyle bakan insanları yadırgarım. Kimse bakışarak olmadı sonuçta. Cinselliği bu kadar abartmaya da gerek yok. Konuşma tamam ama bu kadar dışlamanın veya kötü bir şeymiş gibi davranmanın da bir lüzmu yok.
Yadırgamam. Çünkü ben de konuşmayı sevmiyorum. Bir konuşuyorsun, iki konuşuyorsun. Sonra bir bakıyorsun ki karşı taraf konuşmakla kalmıyor şunu bir işleve de dökelim kafası yaşıyor. Ne gerek var ki öyleyse? Bu yüzden en başından tepkimi ortaya koyuyorum.
Eşiyle bile cinsellik hakkında konuşmayanlar var hani onlari yadirgarim. Neymis ayipmis günahmis. Konuşulmayan konulari kendi kalplerinde besleyip gözleriyle günah işliyorlar "güzele bakmak sevaptir" diye bahane uydurup ağızlarından köpekler gibi salya akitarak... Yadirgadigim çok şey var bu konuda. Acmiyim agzimi gereksiz insanlar toplanir buraya sonra.
Burada önemli olan bir terazi ve bu teraziyi dengede tutan insanlar. Her gün cinsellik konuşulmaz ya da her gün cinsellik yaşanmaz. Hepsinin yeri ve zamanı vardır. Makul olanı da o anlarda bunu yaşayabilmek. He yaşamak istemeyene saygı duyarım tabi ki. Bazı insan hiç konuşmayalım der rahatsız olur o başka. Fakat hiç konuşmamakta bana göre bir sıkıntı. Çünkü buda insanların başka bir ihtiyacı.
Her şey herkesle konuşulmaz. Arkadaşlarımla oturup nasıl seviştiğimi ya da neyin beni tahrik edeceğini konuşmam. Mutlaka muhabbeti döner ve tşak geçeriz ama o konu o değil. Herkesle cinsellik konuşan biri ya fhişedir, ya kardeşim.
Yadırgamam beni alakadar etmez.. Herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur benim. Ama saygıyı gördüğüm kadar veririm. Hani bir laf vardır, silkmiyoruz diye kimse silgimiz yok sanmasın.