Selam😂 Şunu fark ettim insan mesela birisiyle karşılaşıyor tanışıyor herneyse sonra bir şeyler fark ediyor yani ilgisinin olduğunu filan fark ediyor belli bir süre sonra cinsel olarak arzulamaya başlıyor.Aşk beraberinde sizce cinsel isteği mi tetikliyor? #reda
Aslında bunun gibi birçok soru meydana gelebilir, bunlardan bir tanesi,
Aşk ve cinsellik olmalı mıdır?
Bunun net bir cevabını şu şekilde verebilirim evliliklerde ve aşk ilişkilerinde cinsellik olması gereklidir çünkü cinsellik olmadığı zaman insanlar da bir bağlılık duygusu söz olmuyor. Tabii ki fikir alışverişinde bulunmak aynı şekilde aynı dili konuşmak ve aynı kültüre sahip olmak ilişkilerde birinci öncelik olması gerekebilir. Ama şunu her zaman sormak ve sorgulamak gerekir ki insanlar birbirinin teninden vücudundan ve sıcaklığından zevk aldığı müddetçe birbirine bağlılık boyutu daha fazla olacaktır.
Bu yüzden Evet ilişkilerde cinsel ilişki gereklidir.
Peki ne zaman cinsel ilişki olmalıdır?
Bunun cevabı net ve kesindir özellikle kadınlar için söylemek gerekirse evlilik olmadan bir cinsel birliktelik yaşanması doğru bir yaklaşım değildir, Allah'a inanan ve Müslüman olan bir insanın her şeyden önce zina günahı ile karşı karşıya kalması helal yoldan evlenerek bir aile bağı korunması açısından önemlidir.
Aynı şekilde diğer taraftan düşünmek gerekirse kişilerin evlilik yaptıkları insanlarla anlaşmak için ya da belli huzur ve mutluluğu kavramak için kendi bedenlerini tanımaları için cinsel ilişki yaşamaları gerekir, ama aynı şekilde evlilik olmadan cinsel ilişki yaşandığı zaman burada en fazla mağduriyeti kadınlar yaşamaktadır.
Şöyle düşünün ki evli değilsiniz bir adamla cinsel birliktelik yaşadığınız belli bir zaman sonra bunun pişmanlığını yaşayabilirsiniz özellikle o adamdan ayrıldıktan sonra, 5 dakikalık zevkler ve hevesler için insanların nikahı olmadan evlilik garantisi olmadan cinsel ilişki yaşaması yanlıştır. Ama bunu meşru olarak değerlendirmek gerekirse Aşk beraberinde cinselliği ve sahip olmayı da gerektirir, birisi ile birlikteyken başka birisiyle cinsel ilişki yaşamak doğru bir yaklaşım olmaz.
Bu yüzden aşk beraberinde cinsel isteği de etkiler.
Çünkü o kişinin bedenine sahip olmak ve o kişiye ait olmak her insanın isteyeceği bir şeydir.
Aşk ve bağlılık birçok kadın için seksi fiziksel olarak daha tatmin edici hale getirebilir. Kadınlar sevgiyi hissettiklerinde, yalnızca eşlerine güvenmekle kalmayıp, aynı zamanda aşk varken seks yapmanın uygun olduğunu düşündükleri için daha fazla cinsel etkinlik hissedebilirler.
Cinsellik, aşkın beden bulmuş halidir. Aşık olduğun adama duyduğun cinsel isteğin hazzı hiç bir şeyle yarışamaz. Aşk yokken duyulan istek sadece fiziki ihtiyaçtır , tatsızdır/keyifsizdir , heyecansızdır.
Cinsel istekli olduğu icin insanlar aşk meşk ilişki peşinde koşuyorlar, e birlikte olduğun birini de gerçekten Seger hoşlanırsan, istekler ayrı Bi zirve yapiyor. Yok seven erkek sevdiğine el sürmezmis olayı kalmadi maalesef
sevişmek sevginin vücut dili ile ifadesidir. mesela aile içindeki birieyleri seversiniz. sarılır öpersiniz. bu sevginizin vücut dili ile ifadesidir. sevgililerde de böyledir. sadece biraz daha detaya girilir.
@Yüce_Türk o nedemek arkadaşım. sevgiden sevişmeden bahsediyoruz siz erkeğin üzerine maal ediyorsunuz. bir kere o eylem ortak yapılıyor. * sanki erkeğe mahsuz yapılan kadının zevk almadığı bir eylemi tanıtır o kelimeyi asla kullanmam. onun adı ilişkidir. * değildir. ortak yaşanan bir eylem çünkü argo kullanmak istiyorsanız da * değil sevişmek.
@Yüce_Türk sen öyle zannet. burada bir tek soru sahibi ve ben okumuyoruz. birileri çıkacak abuk subuk konuşacak
yahu yorumumu beğenen oluyor. teşekkür ediyorum. salağın biri çıkıyor iletişim amaçlı yorum diyor. ben nezaketen teşekkür ediyorum iletişimle ne alakası var. o nedenle sadece yorumda biz olmuyoruz. cahiller de var
Aşk beraberinde cinsel isteği de tetikler. Fakat aşık olduğunu arzulamak ve arzuladığını aşk sanmak arasında çok ince bir çizgi var.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle çünkü biz her ne kadar insan sevdiğine dokunmaya kıyamaz desek de fıtratımız gereği bunu istiyor ve karşımızdakini arzuluyoruz biraz ten uyumu varsa insan karşı koyamıyor. Öpüşme ve sevişme yaşanıyor, belki de daha fazlası :)))
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cinsellik ve aşk bir bütündür aslında. Bunu söylemiyor insanlar sadece. iliskilerde seks olmasa aşık olunurmu. Evlenincede yapılsa bu böyle. aşıkların gerdek gecesini 3 ay erteledigini duymadım
Yoo sadece bir gözlemdi kesinlik ya da genellik iddiam yok. Herkese sevdiğiyle mutluluklar kendime huzurlu yalnızlıklar dilerim. Siz de idealinizdeki kişiyle çok mutlu olun.