Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSevgili kardeşim daha önce çok duydum mahkeme dilekçende eşim erkeklik görevini yerine getirmiyor diye yazman gerekli bu konu böyle hallediliyor resmi olarak öte taraftan boşanmadan önce ilişkinizi onarmayı denediniz mi çünkü bir evladınız var bu en büyük olaydır bilirsin duymuşsundur çocuklar ayrılık olunca kötü etkilenir evlenmeden önce ilişki yaşamadık demişsin niye yazdın anlamadım? Yani önceden ilişki yaşamadık demek evliliğe sakladık ilkleri mi demek istiyorsun çünkü evlenmeden önce ilişki yaşamak bazen evliliğe bir şey bırakmıyor ben evlenmeden önce herşeyi yaşadım eşimle evlilik hayatımda ilk yaşanacak bir şey yoktu bu durum bizde monotonluğa sebeb oldu cinsel olarak ama başka bir sorunumuz yok bizim şu an ama cinsel olarak hiç bir birimize ait ilkimiz yok anlayacağın bu arada eşimde bende bir birimizden önce başka kişiler ile olmuştuk demek istiyorum anlamışsındır umarım işte bu durum ben ve eşimi cinsel olarak monotonlaştırdı bir birimize bir ilk sunamadık
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvet, dinen yılda 100 kezin altında birleşme oluyor ya da hiç olmuyorsa bu kadına bile boşanma hakkını veriyor..
Normalde kadının boşanma yetkisi yok..
Eğer eşler birbirini harama sürüklüyor, günaha itiyorsa zaten evliliğe devam etmenin bir manası kalmıyor..
Evlilik, çoğu günahtan ve haramdan uzak durmak için vardır..
Bu vazife yerine gelmiyorsa, boşanma da haktır ve helaldir..
#Vesselam09 Yorumla- +1 yıl
@isimsiz_007 sadece cinsellik değil olağanüstü haller gerekiyor..
Eşini harama sürükleme gibi..
Çünkü kadınlar bu tarz mevzularda çabuk öfkelenen, öfkesiyle hareket eden, bir çırpıda silebilen varlıklar..
Aile müessesesinin bu kadar çabuk yıpranmaması adına bu durumu erkeğe vermiştir..
Bunun gibi bir çok sebebi var..
Feminist gözüyle bu duruma sakın bakmayın, zira o gözlük oldukça kirli..
Çoğu vicdanlı kadınlar bunun gerçekliğinin doğru olduğunu söylüyor.. - +1 yıl
@sudesiyahseven var zaten..
3 ana şey dışında caiz değildir boşanma..
1) Aldatma
2) Şiddetli geçimsizlik ( bu öyle bir nokta ki, artık birinin siyah dediğine diğerinin beyaz demesi ve artık ortak nokta kalmaması.. İçinde cinsellik de var)
3) Eşlerin birbirini harama sürüklemesi, sapkınlık..
Bu üç ana şey dışında boşanmak zaten caiz değil.. - +1 yıl
@sudesiyahseven dininizi iyi araştırın o hâlde :) keyfine göre dört kadın yok vs vs..
Hem tek eşlilik İslam'ın teşvik ettiği, tavsiye ettiği bir durumdur.. - +1 yıl
@sudesiyahseven bu eşitlik kafası..
Oysa eşitlik her zaman adaleti getirmez..
Anne olmayı başaran bir kadının ayağına Cennet serilmesi ama erkeğe böyle pozitif bir ayrıcalık sunulmaması gibi..
Sözlerin kafasını karıştıran mesele, erkek ve kadının eşit olduğu düşüncesi.. Oysa eşitlik fiziken de zihnen de yok..
Kadının üstün olduğu yanlar var, erkeğin üstün olduğu yanlar var..
Bu durumda elbette sorumluluk, idarecilik, yöneticilik gibi şartları ağır sıfatlar, erkeğe daha uygun olduğundan erkeğe yüklenmiştir..
Detaylı açıklama yapmak istemiyorum, merak eden araştırsın..
Okuyarak öğrenilir zira, tartışarak değil..
ANLAYANA! - +1 yıl
*sizlerin
- +1 yıl
@sudesiyahseven bunların hepsini ben de sorguladım ve cevapları var.. Sen de araştır ki ogrenesin.. Eksik kalması senin hatan olur, İslam'ın değil..
- +1 yıl
@isimsiz_007
- +1 yıl
@isimsiz_007 Ben KUR'AN TALEBESİYİM ZATEN!
Bana Kuranı mı öğretmeye kalkıyorsun?
Kur'an mealden öğrenilmez!
Daha fazla izah etmeye çalışmak Kur'an'a saygısızlık..
O yüzden susuyorum..
Merak eden gider okur..
Bos yere ahkâm kesmeye kalkmaz! - +1 yıl
@isimsiz_007 Kur'an tefsirden öğrenilir..
Dünyanın her yerinde "tefsir, akaid, kelam, fıkıh, hadis vs" ilim dalları mevcuttur..
Ama hiç bir yerde meal diye bir ilim yoktur..
Çünkü meal bir ilim değil çeviridir..
Surede ayet bütünlüğünü umursamaz..
Tıpkı Türkçede cümleler bur bir araya gelip nasıl paragrafta bir anlam bütünlüğü çıkarırsa, tefsir de de bu ve daha fazlası vardır..
Meali yüzeysel okuduğunda net bellidir Surede ayetler birbirinden kopuk gibi gibi görünür..
Aklı başında olan sıradan bir insan bile bundan bir ilim olmayacağını anlar..
Gerisi sizin zekanıza kalmış..
Hele arapça bilmeden, gramerini de bilmeden ben Kur'an okudum demeyin sakın! O okuduğunuz Kuran değil deli saçması olur..
+1 yılEvet , boşanma sebebidir. Cinsellik evliliğin en temel gereksinimlerinden ve haklarından biri olduğu için. Bu sebebi doğurur ve haklı görülür. Tabiki öncelikle cinsellik yaşayamama sorununun çözümünü bulmaya çalışmak daha önemli. Ne kadar süredir, sevisme ve cinsel ilişki yaşamıyorsunuz?
00 Yorumla
Olabilir mi derken sanırım hukuki anlamda sordunuz. Evet olur ama en iyisi eşinizle anlaşıp dava açmak. Eşiniz boşanmak istemiyorsa bunu ispat etmek zor olacaktır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir bence ama düzeltmeye çalış yani bir evlilik sadece seks üstüne kurulmaz çünkü düzeltmeye çalış bir doktora gidin bir soruştur evde kendiniz bir şeyler deneyin yani bir sebep olmalı değil mi o soruyu okuyunca benim aklıma şu geldi seninle ihtiyaçlarını gidermiyorsa büyük ihtimalle aldatıyordur çünkü sağlıklı bir erkek seks yapmadan duramaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Benim gibi 🥰
Eşlerden birinin cinsel ilişkiden kaçınması, cinsel ilişki kuramaması veya cinsel şiddet adı altında zorla cinsel ilişki kurması Yargıtay tarafından boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir. Cinsel hayat eşler arasındaki bağı güçlendirmekte olup eşler arasında cinselliğe dair yaşanan sorunlar Yargıtay tarafından ele alınmıştır. Örneğin vajinismus gibi sağlık probleminden kaynaklanan bir durumda cinsel hayatın kurulamaması Yargıtay için boşanma sebebi değildir. Ancak taraflardan birinin sağlık sebebi olmadan uzun bir süre cinsel ilişkiye yanaşmaması boşanma sebebi olarak görülmüştür. Özellikle Yargıtay, son dönemlerde boşanmaya ilişkin verdiği emsal kararlarda cinsel ilişkinin kurulamamasının evlilik birliğine zarar verdiğini, cinsel hayatın evlilik birliği için önemli unsurlardan biri olduğunu belirtmiştir.10 YorumlaBir noktada cinsellik bitiyor zaten. Anne baban halen cinsel ilişki yaşıyor mudur sence? Ya da nüyükannen ve büyükbaban? Sen de eşinle zamanla öyle olacaksın. Bu boşanma nedeni olmamalı. O halde cinsel enerjisi yok diye 50 yaş üstü herkes birbirini boynuzlasın ya da şutlasın olacak şey mi? Karşılıklı güven, saygı ve hoşgörü varsa, birbirinizle herşeyinizi dürüstçe konuşup en önce birbirinizin en iyi arkadaşı olabiliyor musunuz buna bakın. Bu yoksa cinsellik olsa ne yazar. Ev işlerinden, işten güçten ve çocuktan sekse zaman kalıyor muki
13 Yorumla- +1 yıl
Iyide bublar gebc sen insanları 20 yil veya 10 yilda olsa öne goturdun ya daha hayatinin baharindayken neden yaslanicaz aman diye yaşasın böyle evlilikmi olur yani evlilik sadece o değil ama boylede evlilik zor yani ne bilim tuhaf
- +1 yıl
Sen de haklısın, nasıl istiyorsan artık. Karar senin. Bir şeyler de zorla olmaz, yürümüyorsa bitirmelisin. Sadece çocuk için arada görüşürsünüz. Çocuğa babası annesini, annesi de babasını kötülememeli. Aranızdaki ilişki size ait, bunun çocuğun sizle olan ilişkisine zarar vermediğinden emin olun.
- +1 yıl
O nokta cümle bitmeden konmamali
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba.
Eşlerden birinin cinsel ilişkiden kaçınması, cinsel ilişki kuramaması veya cinsel şiddet adı altında zorla cinsel ilişki kurması Yargıtay tarafından boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir. Cinsel hayat eşler arasındaki bağı güçlendirmekte olup eşler arasında cinselliğe dair yaşanan sorunlar Yargıtay tarafından ele alınmıştır. Örneğin vajinismus gibi sağlık probleminden kaynaklanan bir durumda cinsel hayatın kurulamaması Yargıtay için boşanma sebebi değildir. Ancak taraflardan birinin sağlık sebebi olmadan uzun bir süre cinsel ilişkiye yanaşmaması boşanma sebebi olarak görülmüştür. Özellikle Yargıtay, son dönemlerde boşanmaya ilişkin verdiği emsal kararlarda cinsel ilişkinin kurulamamasının evlilik birliğine zarar verdiğini, cinsel hayatın evlilik birliği için önemli unsurlardan biri olduğunu belirtmiştir.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlur aşkım tabi seks olmadan evlilik yurumez
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.00 Yorumla
+1 yılarkadaşım evlilik cinsel tabanlı bir kurumdur. insanlar cinsellik yaşamak için evlilik kurumu oluşturur. yani temel taşı cinselliktir. günlük düzenli cinsellik yaşamak gerekir ve bu sağlık uzmanlarının önerisidir.
eğer bir evlilikten çiftin biri cinsellik konusunda mutsuz ise bu hem dinen hem hukuken boşanma sebebidir.
senin boşanma hakkın doğmuş11 Yorumla- +1 yıl
- Cinsel Yaşam konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılsoruna eş degılde kendınde baktın mı? kılo gıyım hıjyen vs gıbı durumlara dıkkat edıyon mu?
ayrıca eşin cınsle yonelımlerı hala aynı mı? belkı vurdurmayı sevıyorda olabılır.
ayrıca bacım senınkıne epimedyumlu macun yedir , motor sarj etsin , silkelesin seni.10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılbana göre net boşanma sebebiadli makamlara göre de öyle peki sen sorunumu çözmek istiyorsun bitirmek mi ona karar ver
12 Yorumla
Soran+1 yılDefalarca denemdim usandim hep benmi uyarcam yetti kardesimmi kocammi bilmiyorym
- +1 yıl
bazı erkeklerde cuckold düşünce var bu düşünce beyne girdiği zaman daha az erotiğk vakkalar erekte etmiyor onları öyle bir durum olabilir mi?
- Cinsel Yaşam konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanma sebebidir kızın biri evlnmış cok fena akşam sabah koca yetmıyor kavga gurultu boşanmaya ara vermişler hakim kıza sormuş ne derdin var senin diyemem kulağıma soyle demiş akşam sabah yetmıyor bana aaa demiş hemen boşayım seni adamı öldurcen bir hafta tatile gıttık kemiklerine kdar rahatladım dedi cok duasını aldım 😜
00 Yorumla Ne bu ilgisizlik.. tek sebep cinselliğin olmaması değil ki resmen evli değil gibi davranıyor olmalı. Bu yüzden boşansan yeridir
40 Yorumla
+1 yılBu nasıl evlilik😑 bence istediğin zaman özgürce seks yapabilmek için ve üremek için evleniyor insanlar. İkisi de aynı kapıya çıkıyor da neyse 😅😂😂 evlilikte seks yoksa ona çok evlilik denmez yani.
20 YorumlaBoşanma sebebi evlilik cinsellik OlmaZsa o evlilik bitmiştir bence cinsellik çok önemli evlilikte ve ten uyumu önemli
51 YorumlaCinsellik ilişkinin yüzde 70 ini oluşturur ve kesinlikle boşanma sebebidir.
30 Yorumla
+1 yılÖnemli olan kanunun değil sizin hükmünüz geçerli. İkiniz de seks düşkünü değilseniz sorun olmaz, yaşayın gidin mk ahiretiniz için. Seks dediğin nedir ki gülüm, iki tık tık bir fik fik
30 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 881 cevap paylaştı. Tabiki net boşanma sebebi. Boşanma avukatı bir yakınım da boşananların %60'ının sebebi cinsel problemler demişti.
40 YorumlaKocanızın başı ağrıyordur.
Bu Türk kadınları, seks konusunda ne acı çekse müstehak.
Umarım, tamamının kocası böyle olur. Erkekleri cinsel istek yönünden aşağılarken bugünleri düşünmüyorsunuz.00 Yorumla50-60 yaşında ınsanlar gümbür gümbür cınsellık Yaşar bunlarda bu yaşta kanka takılır.. Evlenınce çocuk olunca duygular 0 a ınmıs olabılır ya da sağlıksız bır eşin vardır kımbılır..
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin bir parçası bu durum eksik kalınca kötü olur elbette. Evliliğin yapı taşlarından biridir cinsellik. Aşırı fazlası da iyi değil elbette ama hiç olmaması daha da kötü.
01 Yorumla
+1 yılyani evliliklerde cinsel hayatın bitmesi boşanma sebebi olabilir elbette
netice de evliliğin bir ayağı cinsellik yani o ayak eksik olduğunda evli kalmanın bir mantığı olmuyor gibi..00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 696 cevap paylaştı. Senin isteğini karşılamak onun sorumluluğu bu yüzden ya sana açık uçlu ilişki yaşayabilirsin diyecek ya da boşanacak kadınlığını yaşamadan geçip gitmemeli bu yıllar
00 Yorumla
+1 yılHastaysa falan olabilir ama durduk yere böyleyse evet, bence boşanma sebebi.
30 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu adamlar neden böyle yapar anlamış değilim. Niye evlendin o zaman be adam...
32 Yorumla
+1 yılduzele bilir konusularak ya da aldatiyor cunku her erkek seks yapmadan duramaz yani duzenli ise duzensiz ise mastürbasyon yapmadan durmaz en fazla 3 gun
00 Yorumla
+1 yılÖyle kalas bi adamla ömür mü geçer ya. Zaten evlilikte aşk yoksa evlilik ölmüş demektir. Aynı evin içinde mutsuzca yaşamak cehennemde yaşamak gibidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet hiç iyi olmuyor yaa ilgilenmeyen erkek tuhaf gerçekten herkes cıvıl cıvıl erkek ister ama işte nasip oda öyle napcan otur konuş böyle olma rahatsız oluyorum falan de
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Elbette boşanma sebebi olabilir ama öncesinde cinsel terapi almanızı tavsiye ederim. Nerde yaşıyorsunuz ona göre tavsiyede bulunabilirim
00 Yorumla
+1 yılPsikiyatra gidin veya uzman birinden destek alin. Problemini soyle anlat. Belki onda sorun vardir. Konusaktan cekinme
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılevlilik danışmanlıkları var ya onlara görünün karsılıklı konuşmak herşeyi çözer bu totoş ya 31 çekiyo ya dostu var bence biraz konuşun
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 383 cevap paylaştı. elbette olabilir. bu çok önemli bir sorun. eşinde muhtemelen sana anlatmdığı bir sorunu var. sende bakım vs nasıl
00 Yorumla
+1 yılYani dışarıda bir şeyler yapmıyorsa helal olsun iyi dayanıyor. Aynı gün defalarca ister bazen insan. Direk boşanma sebebidir.
00 Yorumlaevet boşanma sebebi olabilir abla da hiç yok mu cinsel hayatınız? olduğu zaman nasıl oluyor? ve neden kaynaklanıyor sence seni sevmiyor mu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilemedim ama herhalde normal yani 5 senelik evliyim ve bir çoçuğumuz var bizde de ayni durum ama hani benim de pek umrumda degil bence sen kendi hayatına konsentrasyonunu ver
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Benjjjj insanin aklina gelmiyor zamanla tamamen unutuyor
- +1 yıl
Hatırlatmak isterim bazı şeyleri
Düzeltmek için uğraşmalısınız , evlilik basit değil bu kadar , boşanmak da basit olmamalı
10 YorumlaÇoğunuz seksi yasallaştırmak için evleniyorsunuz, bir zahmet boşanma sebebi olsun yavrum..
10 YorumlaOlur kesinlikle. Hakimler cinselliğin eksikliğini boşanma sebebi olarak görüyorlar.
10 Yorumla
+1 yılOlur tabi cinsellik olmadan olur mu? Adam seni arzulamiyomu hiç?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninle ilgilenmesi ihtiyaçlarını karşılaması gerek ciinsel hayatta bir ihtiyaçtır sonuçta
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöype yasanmaz bi evlilik yinede sen bilirsin yani bi uzmana gitmenizde fayda var. Önce mücadele etmeniz lazim aile danismanina git o seni yonlendirir
20 YorumlaKanunen evet bu bi boşanma sebebi diye biliyorum ama öyle bi niyetin varsa avukata danış
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHer şey cinselik değildir! Ama eşin olayı biraz abartmış
00 Yorumla Olmaz merak etme zaten karşı taraf istese olucak şeyler
00 YorumlaÇağımızın önemli sorunlarından bir tanesi bence bu ama bence oturup konuşun bu konuyu derim
00 YorumlaBoşanma sebebi ama düzeltmek için her şeyi dene. Evlilikler kolay kurulmuyor
00 Yorumla
+1 yılBoşanma sebebi sayılıyor zaten Danıştay içtihatları na göre
00 YorumlaHal edilemeyecek bişey değil sorunları çözmüyorsunuz direk bitiriyorsunuz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir karsikli bir birininhe acida mutlu memnun etmek beslebek tatmin etmek onemli😊
00 Yorumla
+1 yılYoo yam yersine seni kullanmadigi kotu kadin olrak gormedigi ifin mutlu olmalısın
00 Yorumla
+1 yılsen bu adamın yanında yatıyorsun hiç mi eriksiyon olmuyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2 gun once benim de sordugum soru, ben de bilmiyorum yanitini, bosanmaya sebeptir ama artilar eksiler tartinca deger mi bilemedim, siz ne dusunuyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılTelefona şifre koymak direk boşanma sebebi iken gerisini sen düşün
01 Yorumla
+1 yılevet cinsellik yoksa bosanma sebebi olabilio diye biliyorum sende haklsıın
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4b cevap paylaştı. Evet olabilir. Bunu konusmussunuzdur zaten. Sen istekli biriysen bu cok zor senin icj
00 YorumlaKlasik olmuş bi durum bu evlilik ve bitik cinsel hayat boşanma sebebidir 1. dereceden
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. İnsan evlilikten soğuyor bu örneklere şahit olunca bunun sebebi bence bencillik.
00 Yorumla
+1 yılevet tek celsede boşanma sebebi. kocalık görevini yerine getirmemek asli kusurdur
00 Yorumla
+1 yılBence seks çok önemli çiftler için? Neden istemediğini konuştun mu?
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Haftada kaç kere oluyor. Bu durum boşanma nedenidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMaalesef senin durumunda olan çok kadın var. Her hafta en az 1 tane aynı durumda olan kadınla görüşüyorum. Ekonomik sıkıntılar, iş yoğunlupu, stres gibi faktörler insanların cinsel isteğini bitiriyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOha çok güzel bence. Sıkmaması falan ama bir yandan da kötü ikinizde mi istemiyorsunuz ki
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden yok peki?
Başka biri olma ihtimali var mı?20 Yorumla- Devamını Gör (126)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar