Evlilik öncesi cinsel ilişki ülkemizde oldukça hassas bir konu. Elbette saygımız sonsuz! Bu bir tercih meselesidir. Sorumuz kimseyi suçlama amaçlı değil olamaz da!!
Peki evlenmeden önce cinsel ilişki yaşamayan kişilerin sonrasında ten uyumu olmaması, libidoların farklı olması, istek ve beklentiler konusunda uyuşmamaları sonucu yaşanan sorunlarda şikayet etme hakları var mı? Bu tabii ki herkes evlenmeden birliktelik yaşasın demek değil, o tarafa çekenler olacaktır. Aman diyeyim...
Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamayan çiftlerin, evlilik sonrası cinsel uyumsuzluk vb. sorunlardan şikayet etme hakkı var mı?
Evlilik öncesi ilişki yaşayanlar sorun yaşamıyorlar mı? 🙄
Evlilik öncesi ilişki yaşayıp yaşamamak kişilerin tercihine kalmış bir durumdur. Saygı duyulmalıdır.
Önemli olan problem olduğunda oturup konuşulup konuşulamadığıdır. Eğer evleneceğin kişinin bacak arasına vurulmadıysa ve kafanda az çalışıyorsa problem ne olursa olsun aşılır.
Bence yok, tabiki bu kişilerin tercihine kalmış bir konu. Ülkemizde bekaret konusu, hâlâ bir tabu olarak görülürken; özellikle kadınların evlilik öncesi cinselliğe sıcak bakmamalarını anlayabiliyorum. Ama diğer yandan dediğin gibi yaşamayınca da evlilikte ten uyumsuzluğu, cinsel işlev bozuklukları, partnerini cinsel anlamda tanıyamama ve bunun getirdiği mutsuzluk ve isteksizlik çokça görülüyor. Bu bilinçli ve özgür bir seçim, herkes kendi tercihlerinin ve seçimlerinin sonucunu yaşıyor.
Benim bir türlü adını koyamadığım kararsız kaldığım bir konu Bir tarafta ülkemiz toplum yapısı diğer tarafta bir ömür mutsuzluk Esasen yine medeni çifler boşanır ayrılır ama asıl sorun görücü usulü ve boşanmanın kabul görmediği yerlerde bu cinsel dengesizliğin zulüm olduğu bir gerçek
Medeni kanuna göre evlenmek ve boşanma hakkı var her iki tarafın. Buna göre evliliklerinde cinsellikle ilgili tensel ya da libidodan 🆚 sorunları var ise boşanabilirler.
Bence kesinlikle hakları yok biz mesela burada hep diyoruz evlilik yapmadan önce nikah masasına oturma önce bir kaç kere peki tilki yaşayın güvenmiyorsanız bir iş ciddiye bindikten sonra birazcık bir şeyler yaşayınca birbirinizi keşfedin aradaki uyuma bakın bunu hep diyoruz sonra işte biz linç ediyorlar. Çünkü bilemez yani bir insan karşıdaki insan ile ilişkiye girmeden arada nasıl bir uyum var nasıl bir çekim var bunu bilemezsin tamam aşk sevgi çok seviyorsun ama cinsellik bunlardan bağımsız bir şey iki kişinin birbirini çekebilmesi tabii ki sevgi ile de alakalı ama cinsellik çok başka bir olay.
Evlilik sonrası yaşanan bazı sıkıntılar cinsel hayatın performansına yansıyabiliyor. Mesela; Özellikle kadın , anne olunca erkek eşini bir kadın olarak değil anne figürü olarak görmeye başlayabiliyor bu da ona olan yaklaşımlarını ciddi şekilde etkiliyor. Evlilik öncesi yaşanan cinsellik ya da iletişim evlilik sonrası değişen şartlar dolayısı ile kıyaslanamayacak iki farklı dönem bana göre
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ancak evlilik öncesinde belki sadece konuşarak bile baştan önlenebilecek ya da kişilerin tercihlerini sorgulayacak sorunlar belirlenebilir. Doğum sonrası gibi farklı evlilik sorunları gibi konular elbette zamanla gelişir ve bunların önüne geçemeyiz. Lakin bazı konular libido, kırmızı çizgiler, beklentiler, istekler, hatta doğum kontrolü konusunda hemfikir olmak bile bunlara dahil edileblir.
Katiliyorum. Çiftlerin her konuyu konuşup birbirleri ile ilgili az çok fikir sahibi olmaları ve tüm bunların sonucunda hayatlarını birleştirmek için karar almaları evlilik için önemli bir süreç. Ve bu süreçte konular içinde kesinlikle cinsellikten beklentilerini , isteklerini, istemediklerini.. vs her şeyi birbirlerine açık şekilde söylemeleride çok önemli. Boşanmaların çoğu sebeplerinden biri de cinsel sorunlardan kaynaklı.. Cinsel konuda bilinçli olmaktan ve üslubuna uygun şekilde konuşmaktan (gerekirse yaşamaktan) bu kadar korkmamalıyız
Yaşanması şart değil. İstekler konuşularak da anlatilabilir. Çekingen olmasınlar bu konuda yeterli. Doğru iletişim şekli , evlilik öncesi ilişkilerin, hemen her konuda kurtarıcısıdir. Herkesin kararına saygı duyuyorum fakat genel olarak, evlilik öncesi ilişki yaşanmasına da karşı bir insanım.
Elbette var. Evlilik öncesi cinsellik yaşamak isteyen yaşasın ama yaşamayan yaşamadı diye suçlanamaz. Evlenmeden önce istekli boğa gibi olanlar hani “evlensekte artık..”diyenler, evlendikten sonra durgunluklarıyla şaşırtabiliyo insanları. Evlenmeden önce her şeyi yaşayıp evlendikten sonra sıkılanlar da var. Evlenmeden bu konuların en azından konuşulması gerektiğini düşünüyorum, yalansız.
Bircok faktor var yalnız. Her evlilik öncesi ilişki yasayan nirvanaya ulasacak diye bişey yokki. Bazı arkadaslar var, evlenince yine hayatları düzene girmedi ki. Maymun modunda devam eden de cok. Çok faktör var. İdeali bulmak zor. En iyisi avrupa, kim kimi beceriyor belli degil ama kafalar rahat. Bizde hayvani ihtiyaclar bitince asıl hesaplaşmalar baslıyor
Bu o bakış açısının bir sorunu. Bende saygı duyuyorum ama en azından konuşulması taraftarıyım. Mesela benim libidom yüksek evlendiğim kadının benden çok düşükse bu gerçekten bir sorun ve boşanmaya gidebilecek bir sorun bence. Bu yüzden hadi yaşaması bir kenara bırakıldığında en azından konuşulması taraftarıyım.
sonradan bir problem de çıkabilir. o yüzden her zaman olabilir. ama bazı major problemler evlilik öncesinde tespit edilebilir bence. başıma geldi zaten.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet ben de o sonradan olabilecek sorunları değil de majör ve fark edilebilen sorunlardan bahsediyorum. Teşekkürler görüşünüz için
Bu mantıga göre sıkayet etmek ıstemıyorsanız sabahlara kadar sevişin tezi ortaya çıkıyor.. Sonra çöpe atılan çocuklar, intıhar girişimleri, bunalımlar terkedılısler.. Yani aklı basında ınsanlar olgun, belırlı bır leveli gecmıs kendını bilen ınsanlar yaşasa neysede turkıye cınsellıgın afrıkası ve aç cahil bır topluma evlenmeden sevişin ! Dersenız infial olur..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Buraya çekileceğini yazmıştım sorumda doğru tahmin etmişim :) Kimsenin kararı kimseyi bağlamaz. Evet ülkemiz bu konuda çok cahil. Ancak değil yaşamak bu konuda KONUŞMAYAN bile çiftler var. Sorunlar burada başlıyor kaldı ki yaşanmış olsun Evlenmeden sevişin demiyorum kimseye de...
Yani bu konularıda konuşsunlar artık esssek degıller ya? Yanı evet halkımız cahıl taban berbat kültürel sosyal her yönden eksık ama bazı seylerıde konuşup paylasssınlar.. Ezbere evlılıkler yapılıyor bu ülkede.. aaaa naptım evleneyım aaaa mıllet evde kaldı der evleneyim aaa çocuğum olmalı evleneyım? Yanı o çocuğun hayırsız çıkma aılesını katletme ıhtımalını düşünmez ama bebek olsun seveyım der.. Sürü psıkolojısıne uyan sürüler klasık.. artık büyük küçük baş sız karar verın..
Hiç hakları yok bence, en azından ufak da olsa uyumu test etmek için bir şeyler yaşanabilir. Böyle körü körüne evlenilmez. Şaka değil yani geri dönüşü çok zor.
Şikayetleri olursada doktora giderler evlilik öncesi ilişkiye karşıyım
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Değil cinsel ilişki yaşamak bu konuda evlense bile konuşmayan çiftler var. Yani hadi sorunlarımızı kabul edip doktora gidelim o kadar kolay dğeil inanın bana.
herkesin en iyi ve uyum icinde cinsellik yasama hakki vardir.. eger uyum yoksa ya baskasiyla bu acligini giderir ya da ayrilir.. cinsellik seks doyumsuzluk bir ihtiyactir.
Allah sasirtmasin yapmam asla çünkü bir saat sonramizin garantisi yok bir gun sonra evlenecek bile olsam. o kızın hayatını mahfetmeye hakkım yok bunun vicdan azabı cok buyuk
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamayan çiftlerin, evlilik sonrası cinsel uyumsuzluk vb. sorunlardan şikayet etme hakkı var mı?