bakalım bakalım kimler ne diyor?
kesinlikle yaşanmalı
hayır günah
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
erkek ve kadın her iki taraf için de evlilik öncesi özgürce cinselliği yaşamak normal bir şey, fakat bu durum evliliklerin büyük oranda başarısızlıkla bitmesine katkı sağlıyor.
kendilerini evlilik öncesi cinsellik konusunda kısıtlayıcı olarak tanımlamayan, cinselliğin özgür olması gerektiğine inanan, buna eğilim gösteren ve bir gecelik ilişkilere meyilli kişilerin, evlilik sonrası tatmin ve mutlu olma seviyelerinin düşük olduğuna inanıyorum ben. evlilik öncesi cinsel ilişki yaşayan bireylerin boşanma ihtimali daha yüksek çünkü bölesine özel bir konunun evliliğe kadar bakire kalmasının evliliğe ramak kala ilişkiye girmesi nedense mantıklı gelmiyor ve bence ilişkiyi basitleştiriyor bireylerin birbirini sevmesi ya da tanımsı için cinsel birleşmesimi gerekiyor Siz youmcular ne kadar basit düşünüp açıklamalar yapıyorsunuz doğrusu aklım almıyor ilişkiyi ciddiyetsizleştirmek istiyorsunuz zevk almak için düşününce saçma buluyorum, evliliğe kadar bakire kalan kişilerin boşnma ihtimlleri daha düşüktür bence doğru olan bu
biraaz
edep yahu biraz da saygı olsun,
Benim için önemli bir detay. Evlenmeden olmaz ise evlenmeyelim. Bu kadar. 3 ay sonra boşanmak istemiyorum. Evleneceksem ömürlük olsun. Ve sağlıklı bir cinsel hayat istemek herkesin hakkı.
Cevap
41Cevap
Bence yaşanmasında bir sakınca yok. Yaşanmamalı diyene de saygım vardır.
Herkesin kendi inancı, yaşam tarzı ve tercihi bana göre.. Ne yaşayan yaşamayanı yadırgamalı, ne de yaşamayan yaşayanı.. Herkes birbirine saygılı olsun kafi.. Keyifli günler..
Kesinlikle yaşanmalı diyemem tabii herkesin kendi tercihi, ama evliliğin büyük oranı seksten oluştuğu için partnerinizle aranızdaki ten uyumu, isteklerinizi karşılayıp karşılayamadığınızı öğrenip ona göre evlenmek daha doğru. Evlendikten birkaç sene sonra sırf ten uyumu yok diye boşanan çift çok sayıda olduğu için maalesef...
Bakın yaşanmalı fakat bakireliği dokunulmasi sınırda sürtünme onsevisme oral çünkü geri dönüşü zor olan evlilik te bir birlerinin performansını yeterlimi degilmi test sususu gibi bişey olmalı yoksa ilk gece hediye kutusundan cikanla hayal kırıklığı yasayabilinir
bu işin günahı ayıbı yok bence gayet normal bişey hem evlenmeden önce ilişki şart neden mi? 2 tarafında birbirini görmesi gerekiyor evlendikten sonra ilişkiye girerlerse birbirlerinden (soğuma, zamanla uzaklaşma, hakaret, seni kadın olarak bile görmüyorum-seni erkek olarak bile görmüyorum gibi cümleler, soğuk durma, ilişkiden kaçma, aldatma vb.) gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır herkes için söylemiyorum ama genelde böyle
gayet de günahı var. islam dinine sahip müslüman bireyler için zina oluyor ve büyük günah. sen inanmıyo olabilirsin umrunda olmayabilir yaşayabilirsin buna saygı duyarız ama günahı yok demek saygısızca oluyor. evet evlendikten sonra ilk defa göreceksin ama bu bazı şeyleri evlenmeden önce konuşamayacağın anlamına gelmiyor. lbido seviyesini, düşüncelerini falan konuşur bakarsın. uymuyorsa zaten evlenemzsiniz. severek evlenince de bir yeri küçükmüş büyükmüş bunları sevdiğin kişi diye görmezden gelebilirsin. yoksa napacaksın altın orana sahip birini bulana kadar sevişip deneycek misin?
Herkesin yaşaması gerekir diyemem, kişinin kendi tercihi, yaşamak istiyorsa yaşasınlar, ama pişman olmasınlar sonrada, zaten pişmanlık duyacaksa hiç yaşamasınlar daha iyi.
Ben karşıyım mesele imza meselesi değil tabi olayın dini yönü var ama birde psikolojik alt yapısı var daha hızlı tükenmeye neden oluyor
Taraflar istiyorsa beklemenin anlamı yok. Ama istemeyen varsa da seven kişi saygı duyup beklemesini bilir. 😉
Beklemez mi
Ben şahsen müslüman değilim ve evlenmeden ilişkiye girmeyi doğru bulmuyorum, kişiden kişiye değişir tabi bu durum.
Bu kişiye ve önceliklerine göre değişir. Referansın din ise böyle bir durum seni bunalıma sürükler. Hayat benim kime ne diyorsan, kim ne karışır...
Aldatan eşler genelikle ya görücü usulu ya da evlenmeden olmaz diyen insanlardan çıkıyor. Cinsellik bir duygudur tabu değil yaşanması lazım
Bariz bir şekilde bütün erkekler yaşarken kadınlar neden kendini geri çekiyor, zina haram biliyoruz ama zina nedir bilmiyoruz.
Oha a. yav seçim farkına bak yalnız. Kızlar gerçekten zina olduğu için mi yapmak istemiyorlar yoksa korkularından dolayı mı?
herkesin kendi yaşam özgürlüğü buna karışamayiz, duygularimdan emin çok aşık olduğum ve hayatımın kadınını bulsaydim bunu yaşayabilirdim..
Kesinlikle yaşanmalı Kızlar ideal penis boyunuzu öğrenmelisiniz g noktanız için Sonra sevdiğiniz adamınki küçük çıkınca çok bağlanmadan ayrılırsınız Evlilik cinsellikle yürüyor
Kesinlikle yaşanmalı. Seks yapmadığım kadınla evlenmem. Daha önce seks yapmamış kadınla da evlenmem
Ahir zaman kapıda yaşam biçimi iyice değişiyor belli bir kesime ya da sosyal medyaya bakarsak hiç bir şey günah değil seks yapılmalı diyor
Her iki tarafta birbirini beklemeli olması gereken o
Erkek herşeyi yaşayıp bakire istiyorsa avucunu yalamalı
Yaşanmamalı ama günah olduğu için değil, ortalık insanlık dışı, ikiyüzlü şrfsiz mahlukatlarla dolu olduğu için
Evlendikten sonra başınıza ne geleceği belli olmaz.
Bence yaşanmalı çünkü cinsel ilişki kişiler arasında ki samimiyeti gösteriyor
Bu kişilerin anlaşması ve kişisel görüşlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir
Bana göre yaşanmalı yani herkesin kendi tercihi tabikde
ankete katılmadım, çünkü günah vs inanç kapsamında değişir. ben öncelikle ruh ve beden sağlığı açısından motorize yaşamı sağlıklı görmüyorum.
Cinsellikten daha önemli şeyler var mesela sevgi sadakat aşk vefa gibi
Dinen günah ama atalarımızda acemi damada gelin emanet edilmez demiş
yaşanmaması hevesini bir kisiye odakalmak daha mantıklı
Herkesin kendi düşüncesi kendi kararı ben yaşamadım yaşamayı da düşünmüyorum.
İnsanlari kınamak değil de bazı şeyleri yapmamak yapmaktan daha hayırlıdır
Bence yaşanmalı memnun kalınmazsa bırakılmalı
yaşayın be hayata kaç kere geliyorsunuz :D :) :/
Dünya seks üzerine kurulu 😉
Bekaretimi bir belge karşılığında kaybedemem.
Bence bi deneme yapılmalı :)
O da önemli ama her şey o değil
Hüsrana uğramamak adına…
Soruda kadın ve Erkek olarak ayrılmamış?
ayrılması mi gerekiyor?
Şu sıralar bunu umursayan var mı cidden?
Daha önce yapmış olabilir flörtüm
Bence yanlış bir düşünce evlilik öncesi ilişki
Ten uyumu için bütün sehiri deniyor şimdiki kızlar
Yaşanbilir neden olmasın
Artık kimse takmıyor günah meselesini
Evet olmalı
Karşılıklı guven varsa neden olmasın
Yorumsuz kalayım
Prova şart
seviyorsam yaşarım
Bence yaşanmalı
Yaşanmalı