Görüşler için teşekkürler👍👍👍👍
https://m.youtube.com/watch?v=kuPal_4C2GE

Yani bir kere açlıkları karakterlerine veya davranışlarına yansıyor. Kimisi bundan habersiz mesela. Nasıl bir insana dönüştüğünden yani. Kimisi kendi vücudunu bile tanımaya korkuyor, baskıdan ve cehaletten. Kimisi her şeyin farkında ama cesaret edemiyor, o yüzden evlenince iyi şeyler yaşamayı ümit ediyor ama eşi bu konuda kendisini tatmin edemiyor vs. Yani gençliğe geldi mi, o cinsellik de yaşanacak. Bakın Avrupa ve Amerika'ya, millet canı istedi mi sevişiyor, sonra işine gücüne bakıyor. Bizde konular hep aynı. Çünkü hep bir baskı var. Eğitim de yok. Eğitim olmayınca baskı iyice güçlü oluyor. Kadın da, erkek de cinselliği dışarıdan öğreniyor. Erkeklerin de bir kısmı maalesef işi videolardaki gibi zannediyor. Halbuki orada da kurmaca şeyler mevcut. Bunu da deneyimleyerek anlıyor veya hep öyle zannetmeye devam edip, partnerlerinin keyfini kaçırmaya devam ediyor. Her şey vaktinde güzel kısacası, canın istediğinde sevişeceksin, 30'una kadar turşu misali bekletmenin anlamı yok. Anlayışlı olun, aceleci olmayın, iyi uyarın partnerinizi gerisi gelir. :D Kadınlar da erkeklerin keyfini kaçırabiliyor ilişkide. Erkekler değil sadece. :)
Bunun "kendini eşine saklamakla" alakası yok..
Her müslüman bilir ki en büyük günahlardan biri "zina etmektir!"
Bu aynı zamanda insanın kendisine olan saygısıdır..
Evlenene kadar erteliyor olması, uçuruna düşkün olmadığı anlamına gelir ki bu insanlık adına MEDENİCE bir davranıştır..
Hiç evlenmeye de bilir..
Bunun yanı sıra zina edenler, öbür tarafta neler kaybettiğini ve neler kazandığını bir bilseler, çocuk yapmak için bile bulaşmazlardı..
Şükür ki nikahlı eşinle bunu yapmak da aksine büyük sevap..
Hem zina etmeyenler hepi topu 10-15 dklık bir zevkten mahrum kalmış olacaklar..
Bunun da kaybedilmesi çok bir şey ifade etmez..
Zina edenler ise, 9-10 dk zevk için 9 ay 10 gün ceremesi, 9 - 10 yıl çocuk bakmak ve vicdan azabı gibi arızalar o zevki kat be kat ağırlaştırır.. Kürtaj ın vebalinden bahsetmiyorum bile..
Bu tabloya bakılırsa, zina etmeyenler bişey kaybetmediği gibi çok şey kazanıyorken;
zina edenler ise başta kendine olan saygıdan tut, namus, iffet gibi ahlâkî değerleri kaybetmesinden tut, bir çok şeyi kaybederler..
Bir üzüm tanesi yedirir, yüz tokat vurur..
İnanmayanlar, hastahanelere, hapishanelere hatta mezaristanlara sorabilirler..
Gerçekler yüzlerine tokat gibi çarpacaktır..
#Vesselam
Güncellemede yazdıklarına katılıyorum sister
Çok teşekkürler sister
🙃
Herkesle yaşamak yerine sadece onun için özle biri ile yaşamak istiyorlar ki en güzeli..
Duygusuz bir şey yaşamaktan iyidir kaçırdıkları bir şey yok sonuçta yaşacaklar😉
🤓
Cevap
82Cevap
Merhaba gadası 🙃
Aslında pek bir şey kaçırdıkları olmuyor. Sonuçta olaya dini yönden bakmakta da büyük fayda vardır. Sonuçta hepimiz ahiretin olduğuna inanıyoruz. Ona göre davranmak isteyen kişiler kendisini bu konularda geri çekmek istiyor.
Kendini evliliğe saklamalısın BAKİRELİK ÇOK ÖNEMLİ
bir şeyler hissedip beraber oldun bakirelik gitti ve seni sonra bıraktı o zaman ne yapacaksın? Erkek aldığı zevke bakar sen yaptığınla pişman kalırsın sosyal medyaya göre hayatı şekillememek lazım burada sanki herkes seks yapıyor gibi gözüküyor bakire olmayınca evlilik düşündüğün kişiyle büyük sıkıntı çıkar sürekli aklına senin eskiler aklına gelir yobaz gerici değilim şimdi laf eden olabilir ama toplum baskısı çevreden böyle bu işler bakirelik önemli geleceğin için erkek önemsemez gençliğinde takılır 20 -30 kişiyle umrunda olmaz ta kiiii evlenene kadar o zamanda bakire ister ama bu da saçma ve istemesi yanlış sen yapıyorsunda o niye seks yapmasın? İşin özü bakirelik önemli bir nokta kimse kendini kandırmasın sabredin geleceğiniz için evleneceğin güne sakla kendini ilkin olsun bi anlamı olsun
Diyelim ki bir sürü kişi ile beraber oldun hepsinin p3n1si büyük ve iriydi hoşuna gidiyordu evlendiğin kişinin küçük ince erken boşalan biri çıktı o zaman ne yapıcaksın? Hep eskilerle kıyaslayacaksın belki de bu yüzden evliliği bitireceksin !
Büyük ihtimal öyle kalıyoruz. Teoride bilgi oluyor ama pratikte bir bilgimiz olmamış oluyor. Evlenmeden yaşayan bir sürü arkadaşım da var. Bu insanların hür iradelerin bağlı bir durum ama bana göre herkes istediğini yaşamalı. Herkesin fikirlerine saygı duyuyorum.
Evleneceği kişiyle 30 veya 35 yaşında karşılaşan biri kendini 20 yaşından beri seksten mahrum bırakmış, dürtülerini bastırmak veya sadece mastürbasyon ile tatmin olmak zorunda kalmıştır. Kendi bedenine eziyet etmiştir. 20 yaşında biri, ilk kez seks yaptığında A-"aaa bu muymuş seks dedikleri, ben bunu 30 yaşıma kadar yapmasam da olurmuş, çok da matah bir şey değilmiş" mi diyecektir, yoksa B-evlenmese de belirli aralıklarla, düzenli olarak cinsel yönden tatmin olmak mı isteyecektir? Buna cevabın B ise, bu kişinin çok şey kaçırmakta olduğunu düşünebilirsin.
Onlardan biri olarak hiçbir şey kaçırdığımı düşünmüyorum. Diğer türlü kadınları sadece cinsel obje olarak görüp Iam canım olarak yaşardım herhalde. Bu olay benim için çok özel olduğu için sadece benim olan benim de ona ait olduğum bir kişiyle yaşamak isterim. Diğer türlü bence hiç bir büyüsü hiç anlamı kalmaz. Ona vur buna vur sıradanlaşırdı. sekste olsa bir anlamı olmalı diğer türlü benim için hayvani dürtüden öteye geçemezdi. Sonuçta bir yerde oturup yemek yemiyosun; birgün şu restoranda ye diğer gün bu restoranda ye, olmaz dimi. Bence olmaz. Özel olmalı, anlamı olmalı. Siz sokaktan her geçen insanı evinize alıp sofraya oturtuyor musunuz mesela? ya da her tanıştığınızla elinizdeki, cebinizdeki, içinizdeki herşeyinizi paylaşıyor musunuz? Bu arada Eğitim eksikliği var diyenler üniversiteli ne kadar işsiz var baksınlar. Eğitim sorunu artık yok.
Ben öyle düşünmüyorum her kadıinla birlikte olmak veya her erkekle birlikte olmak çok iyi bsi değil bnc. Tamam herkes sevdg kişiyi arzular çok da ister ama her sevdg kişiyle yatıp kalkınca çok bi halt olmuyor bana göre insan kendini en özeline yanı eşine saklamalı benim düşüncem bu.
Kocama özel olmak isterim , onunda bana Özel olmasını. Çok şey kaçırdığımı sanmıyorum. Aşksız bir cinsellik benim için degersizdir (cöptür)
Hayatın tamamını seks, cinsellik olarak nitelendiren, tüm gün burada elleri malum yerlerinde yaşına başına bakmaksızın av peşinde koşan babasından mahrum kalan pembelilere mi kızları yaşında kızlara sarkıp bugün burdan kimi düşürsem diye ağızlarının salyalarını akıtan maviliklere mi kaldı hayatını sadakat, özsaygı, sevgi, inanç gibi değerlerin üzerine kurmuş insanları yadırgamak!
Doyumsuz ruhların, kıymetsiz bedenlerin, kapkara kalplerin hikayesi... Hayatın tadını çıkaralım derken bataklıkda debelenmeleri..
Yorumları okuyunca şöyle dedim : Allah herkese kendi gibi birini nasip etsin… sadakat , namus , ar , edep bunların hepsi ölmüş de ağlayanı yok… şimdi şey diyenler çıkacak namus 2 bacak arasında mıdır? Sapık Abaza erkekler bunu diyen kızlara destek verecek çünkü dertleri destek değil yatağa atmak ! Kız da dicek ki bak ne kadar beni destekleyen var !!! Yersen…
İsteyerek ve içtense hayır ama toplum baskısından veya istese de yapamamaksa evet. Çünkü insanin içinde kalıyor o zaman. Kaçırmasa bile kaçırıyormuş gibi hissediyor. Biraz aklında nereye koyduğuna bağlı. Biraz da evlilik yaşına bağlı. Eskiden insanlar erkenden evlenirmiş o zaman zaten ne beklicek ki? Şimdi hem artıyor yaş hem de herkes dışarıda daha çok etkileşim oluyor daha zor bence.
Ben bir şey kaçırdığımı düşünmüyorum. Her şeyi eşimle keşfedip ilk kez onunla yaşamayı daha çok tercih ediyorum.
Emin ol hiç bişey kaçırmıyor hayatımızda o kadar sıkıntımız varken stres varken tek derdimiz hayvanlar gibi çiftleşmek olmamalı tamam bu ihtiyaç tir elbette ama bence bu hayatta cinsellikten daha önce gelen onlarca şey var burada herkes öyle yazıyor konuşuyor da bak bakalım reelde kimle kaç kişiyle yapmış afedersin daha şeyinin yerini bilmeyenler burada onunla yattım bununla şunu yaptım tabii kesin yaparsınız doğrudur yani 😊😊😊😊😊
Kaçırmıyor. Yaşadım, ancak bi sonraki iliskimde de gecmisimden dolayı arıza yasadim. Çok sacma. tamam da yani insanım ben bembeyaz geçmiş nasıl bekleyebilirsin ki.. tamam sorgularsın belki tavsiye verirsin büyük gibi ama.. yaşamamak belki daha iyi... sorunları azaltıyor.
Bu tür şeyler de mutlak doğru ya da yanlış yoktur. Herkesin doğrusu kendinedir. Kimisi bir şeyler kaçırdığını düşünür kimisi hayatının sonuna kadar tek bir kişiye ait olmak ister o kişinin ilki olmak ister.
Cinsel anlamda deneyimsiz olur mu olur. Cinsellik yaşadıkça öğrenir kendini keşfeder. Karşılıklı sevgi olduktan sonra önemi yok bu bir şey kaçırdığı anlamına gelir mi bu sorunun cevabı kişiden kişiye algıdan algıya değişir.
Mesela gençken yapılan ilişki ile evliliğe saklayıp yaşı 30 ve sonrasına dayanmış birisinin yapması, aynı zevki ve performansı vermediği gibi vücudun hormonsal etkileri de azalıyor. Tabii işin ucunda din mevzusu ve toplumsal baskı da var. Performans sorunları yaşatır ve zevk alamazsın ilerleyen yaşlarda. Tecrübesizlikte etkendir ayrıca.
Her türk kezbanı, kendisini evleneceği öküze hediye olarak saklar. Hatta gelinliginin üzerine kırmızı kurdaale takıp, bi güzel fiyonk ta yapar ki hediye paketinin albenisi artsın.
Yüzde 3-5 i geçmeyen istisna olan kızlar da hayatın değerini bilir, aptallık yapmazlar.
Misal bizim ufaklık... 😏
Çok sık ve farklı insanlarla ilişki yaşayan arkadaşım bana demişti ki diyelim ki evlendin ve istediğin gibi olmadı ne yapacaksın? Çok şey kaçırıyorsun.. bazen de çok sıkıcısın diyordu sıkılmıyor musun diyordu. Sonuç? Kendisi çok eşli olduğu için rahim ağzı kanseri oldu... kırma kırdığın yerden kırılırsın demişler
Hayır Bir Şey Kaçırdığım Falan Yok. Ben İhanetin Sadece Evlendikten Sonra Olan Başkalarıyla İlişkilerle Meydana Gelebildiğine İnanmıyorum. Çünkü Bana Göre İnsan Evlenmeden Önce Veya Sonra Bir İnsanla Bir Şey Yapması Gelecekte Evleneceği İnsana İhanettir.
Evlenincede yaşayan pek yok
Kendi eşiyle bile
Kadın vardı kocasıyla on yılda sade dörtkere ilişkiye girmiş iki çoçuğu olmuş böyle dolu sözde evli var çoğuda erkekte problem kocam vermiyor diyorlar sonra kadında bu duruma alışıyor kuruyup kalıyor Görenlerde bir evlilik var sanar
Tamamen kişinin kendi verileceği karardır. Herkesin görüşüne saygı var. Yalnız düşünsene, 30 sene o geceye saklıyorsun kendini. 1 dk sürüyor 😂😂
Hayır tabii ki. En güzelini ve doğru olanını yapıyor. :)
Bişey kaçırdığı yok aksine çok şey kazanıyorlar öbür dünyasını bu dünyasını kazanıyor demek istediğiniz ilerde Kötü birisi karşınıza çıkar ise en azından namusun ile sıkıntı yaşarsın
Hiçbir şey kaçırdığımı düşünmüyorum. Gayet eğlenceli bir ilişkim var evlenince daha da eğleniriz her şey birlikte olmak değil tabii bu şimdilik 😄
insan ilk olarak ve hep aynı şeyi görürse doğrusu o sanır. zevki, boşalmayı orgazm sanır durur.
Ayrıca, sevişmenin farklı renklerini, tadını, kokusunu almamış olur.
Dindar birisi olarak evet çok şey kaçırdığımı düşünüyorum. 18 yaşında başlayıp 23 yaşına kadar işin piri olmak varken şimdi efendi gibi oturup doğru insanı bekliyorum. Gerçekten hayat çok acımasız.
Teşekkür ederim hepimiz kalbine göre birini bulur inşallah
Ailem sağolsun sevdiğin kişinin sana özel olmasını istiyorsan ona göre yasa diye. Büyüttü o yüzden hep doğru insanı bekledim ama bu düşünceyi. İçinde yaşayan kimse yok gibi geliyor artık o yüzden iyice yanlızlaştım
Ben bakirim ve evlenmeyi düşünmüyorum. Evlenme ihtimalim de olmadığı için cinsellik yaşamayacağım ama herkesin kendi hayatı kendi bedeni kendi kararıdır. Hanımefendiler beni sevmiyor diye başkasını da sevmesinler diyecek halim yok hepsine ideallerindeki erkeklerle mutluluklar dilerim. Ben sevilmedim kısmet değilmiş benim de kendi halimde kendi dünyamda kendi hobilerim var. Herkese mutluluklar...
Hicbisey kaçırmadim. Pişman da değilim aksine daha iyi oldu şahsi fikrim budur
neden geri kalalım helal dairesi geniştir keyfe kafidirharama girmeye luzum yoktur :) 5 snyelik zevk içn ahiretimi yakmam
Herkesin kendi kararı bence. Belli kalıplar içinde yaşamak çok sığlık.
Karşımdaki isterse yüzlerce kişiyle birlikte olmuş olsun, içinde bir pislik karakter olmadıktan sonra her şey kabullenilebilir diye düşünüyorum
Ne kaçircam ya sanki cennet. İradem o kadar zayif değil şükürler olsun
Belki zevk anlamında evet çok şey ama karakter ve insanlık adına bir çok şey kazanmış oluyor ki, buda gerçekten kendine olan saygı gelecekte ki, olan sevgi ve karakterini ortaya koyar.
Kişiye göre değişir, Ben 32 yaşındayım utandığım için hiç cinsel ilişkiye girmedim otomatikmen kendimi eşime saklamış oluyorum, öyle ki evlenince bile nasıl yapacam bilmiyorum çünkü ne kadar çok istesem de aşırı utanıyorum
göreceli bir kavram , dusundugunde evet bazı seyler sınırlı ve gorduklerı kadar ne tat almıs nede yasamıs.
fakat bunun ıcınde toplumsal dini argümanlarda mevcut.
her kişi nasıl istıyorsa oyle yasasın .
İnsan hatta canlı doğasına ters ama siz öyle düşünüyorsanız hayat sizin, yol sizin.. Ama öğrenilmiş ahlak yanlış bir kuramdır.. Aslolan bireyin ne istediği ve nasıl davrandığı hatta hayatını nasıl şekillendirdiğidir.. Ama maalesef "coğrafya kaderdir"
Kaçırılan hiçbir şey yok, olması gereken bu aslında ama bunu artık geri kafalılık olarak nitelendiriyorlar. Evlilik öncesi seksi normalleştirdiler.
Aman sanki ne matah bişey kendini ona saklıyormuş ne kafalar var ya
Bence hayır, doğru kişiyi bulursan da erken evlenebilirsin.
Bir şey kaçırdığımı sanmıyorum.
Kendimi birine sakladığım falanda yok, aşksız duygusuz bir yakınlaşma bana göre değil..
Yaş 28 magdalalı Meryem gibi geziyorum. Karşımdakine yakıştırmadığım için dokunmadım. Doğru mu yaptım bilmiyorum
Belli bir kalıba gerek yok. Ama bir şey kaçırdıkları yok. Sadece o zevki geç öğreniyorlar ya da hiç öğrenemiyorlar.
Hayır insanın gerçekten sevdiği ve hayatını birleştirdiği insanla en özel anlarını onunla yaşamaktan daha güzel ne olabilir..
Arkadaş ne ilişkiymiş ya herkes ayrı yerden ahnı soruyu soruyor tamam tecrübe olabilir ama kişilerin görüş ve düşüncelerine saygı duymak gerekir banada saygı duyun kürsüde sizi de temsil edecem
Yok be guzel insan en mantıklısı bence öyle olmasi hayırlı geceler
Herhangi bir şey kaçırdığını düşünmüyorum. İnsanların kendi tercihleridir.
her insanın kendi görüşü bunu istiyorsa bunu yaşar istemiyorsa da kendi yapacağını bilir kimse adına çok şey kaçırıyor diyemem herkes farklıdır
Özel olan bir konu ve benim için en özel olan kişiye saklamam benim kararım. Kimi tecrübeli olmak ister kimi istemez. Bu zevkleri belki şimdi kaçırıyorum ama önemli değil.
Bu bir tercihtir. Kisi seksi namusa ahlaka baglamadigi sürece her görüse saygim vardir. Ama sürekli zar davasi yapiliyorsa.. neyse uzun uzun sövmeye gerek yok
Ben herşeyi eşimle birlikte yaşayıp öğrenmek isterim belki bazı şeyleri kaçırıyor olabilirim ama sonunda eşimi kazanacağım için bunların bir önemi yok.
Evlilik hem maddi nedenlerden dolayı gittikçe zorlaşıyor ve evlilik yaşı gün geçtikçe artıyor. Eskiden erken yaşta evlendikleri için bekleme olayı fazla olmuyormuş. Artık beklemek hem kadınlar için hem erkekler için zor bence. Bu zamanda evlenilmez o yüzden bende pişmanım beklediğim için :)
kızlar aslında bu zamanda evlenirlerse çok çabuk ayrılıyorlar, bir yandan çalıştıkları için erkeğe muhtaç değiller. Eşiyle iyi anlaşsa eşinin ailesiyle sıkıntı yaşayabiliyor sonuç olarak evlilikte baya birşeye katlanabilmesi lazım iki tarafında. Bu zamanda insanların birşeye sabretmesi zor bu kadar özgürleşmişken bide eşinin ailesinin triplerini çekmek koyar insana belli bir yaştan sonra, eskiden insanlar içine atıyordu artık öyle değil. Evlilik anlamsızlaşıyor gün geçtikçe
Ben bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum, içim rahat bu konuda...
ilişki ve cinsel olarak olabilir ama dogru sey eşe saklamaktır
Kaçırmıyor. Benim açımdan da durum böyle, evlenmediğim veya en azından evlenmeyeceğim insanla cinsel ilişkiye girmeyi doğru bulmuyorum.
Bazen heves ettiğim oluyor ama sevgili tadında evlilik olabilir hele de ilk zamanlar bu da heyecan demek benim adıma. Ömür yeterse tabii. Hayat ne gösterir bilinmez. Kaderimizde yoktur belki de. Sabır ve dua
Hayır evlendikten sonra da deneyim yapabilir sonuçta. Hem de kendi eşiyle.
Saklamıyorumda bu seçicilikle artık kaçırdığımı düşünmeye başladım armudun sapı üzümün çöpü diye diye evde kalacaz 😄
En dogru seks için kendini eşi olacak insana saklamak ve herşeyi helaliyle yaşamak olmasi gerekende bu
hayir bunun hepsi ayni duygular asil saklamayanlar erken bikiyor herseyden ve aldatmalar basliyo cunki bekarlikdan edindigi arsizlik oluyo
Yanlış düşünüyorsun. Beğendiğin le beraber olacaksın ister evlensin benimle ister evlenmesin diyorsun ? Nasıl Bir Mantık Bu Acaba ?