Üç defa cinsel ilişkiye girdik üstelik kendim hazır olduğumda gir diyorum. Ama ağrılı oluyor zevk alamıyorum üstelik ertesi günde göbeğim tarafı falan ağrı oluyor. Aşırı sulu vajina yapısınada sahibim çok çabuk sulanıyorum bir de onunki de kalın değil. Ama kasıyorum kasma dediğin an fark ediyorm serbest bırakıyorum ama yine ağrı oluyor. Parmağımı sokuyorum mast yaparken yine ağrıyor vajina içde tuhafmis zaten an😲 neresizevk veriyor bence klitorise baskı oluyor zevk veren o yani umarım öyledir. Hep ağrılı mi geçecek. Zaten ondan sonra girme dedim ağrıyor diye. Ben bu cinsel birleşmeyi hiç sevemedim. Kızlar vajinal orgazm nasıl bir şey 🥺
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Psikolojik olarak bir sorun cinsel ilişkide kasılma vajinismus sorununun en önemli belirtisidir. Vajinismusta acı duyma korkusu ya da bilinç altındaki diğer cinsel kaygılar nedeniyle alt vajinal kaslar, birleşme anı geldiğinde kontrol dışı kasılmaktadır.
Vajinismus sorununda ‘cinsel ilişkide ağrı duyma korkusu’na bağlı olarak vajinal kaslarda istemsiz kasılmalar meydana gelmektedir. Cinsel ilişkideki kasılmalar kimi zaman hiçbir şekilde cinsel ilişkiye girememeye neden olur, kimi zaman ise cinsel ilişki esnasında ağrı ve acı çekilmesine yol açabilir. Fiziksel sorunlar ise enfeksiyonlar, deri hastalıkları, kistler ve anatomik bozukluklar gibi patolojilerdir ve bu durumların sonucunda gerçek ağrı oluşabilmektedir. Hissedilen gerçek ağrıya bağlı da cinsel ilişki esnasında kasılma meydana gelmektedir. Bu durum, ağrılı cinsel ilişki yani ‘disparoni ‘olarak adlandırılır. Bir uzman yardımı alman gerekir zaman kaybetmeden02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bilgi ve öneriler için, zaten artık yapmak istemediğimi o gün ve ertesi gün ağrısını da çekmek istemediğimi söyledim. Kadın doğum uzmanı zaman geçtikçe zevk almaya başlarsın dedi sadece. Başkada gitmedim. Bunu psikolojik olarak yardımda alsam düzeltebilecegimi sanmıyorum. İki yıl önce çektirdigim yirmilik dişimden yana bu ağrı artık geçmez hep böyle çekeceğim demiştim gerçekten de hergun ağrıdi bir gün ağrımaz ise a hayret bugün ağrımadi ne kadar rahatım ama kesin ağrır diyorm akşamına başlıyor ağrı 😬 İlaç tedavisi mevcut mudur acaba yoksa psikolojik olarak hayatta düzeltemem
- +1 yıl
Hayatta düzeltemem diye düşünürsen hiçbir şekilde düzelmez.
En İyi Cevaplar
+1 yılCinsel birleşme sırasında acı ve ağrıya neden olabilecek şeyler şunlardır;
- Bilmediğin bir vajinal enfeksiyonun olabilir
- İdrar yolu enfeksiyonu olabilir
- Kist vb bir durumun olabilir
- Kafanda bu konuda soru işaretleri vardır
- Her defasında ağrı olduğundan artık istemsizce kendini kasıyor olabilirsin
Yani vajinal ıslaklık hormonal olarak da gelişebilen bir durum. Yani yeterince uyarılmadan da bunu yaşayabilirsin. Ya da belki ilişkiyle ilgili kafanda bazı sorular var ve bir şekilde bunlar kendini kasmana sebep oluyor.
SEbep her ne olursa olsun, bu ağrı devam ettikçe sen kendini kasacak hatta ilişkiden soğuyacaksın. Bu da vajinismus demek. Tavisyem en kısa sürede bir jinekoloğa gitmen. En azından miyom kist enfeksiyon vb durumları bir elersin. Eğer psikolojik bir durum varsa da uzmana danışmak en iyisi12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim bilgi ve öneriler için, evet yapmak istemiyorum artık çünkü onun daha ertesi gün ağrısında çekeceğim bana eziyet. Kadın doğum uzmanı zaman geçtikçe zevk almaya başlarsın dedi sadece. Bunu psikolojik olarak yardımda alsam düzeltebilecegimi sanmıyorum çünkü kendimi bir şeye odakladiysam oradan zor kurtuluyorum. İlaç tedavisi mevcut mudur acaba? Zaten bende hic bir konuda şans yok. İlişkiye girmeden seneki yıllar vajinismus kelimesi ilk karşıma çıktığında bu kesin bende de vardır demiştim. Şaşırtmadı 😬
- +1 yıl
Bence psikolojik desteği bir düşün
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılVajinusmus tedavisi görmelisin yoksa bu şekilde cinsellikten soğumaya başlayacaksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılO tedavi ilaç tedavisi mi yoksa terapi mi
- +1 yıl
Terapi vajinaya uygulama yapılıyor
+1 yılVajinismus belirtilerine benziyor, doktora görünmelisin
00 YorumlaÖncesinde rahatlatacak birşeyler yap veya partnerini değiştir.
02 Yorumla
Soran+1 yılPatnerini değiştir diye tavsiye mi olur ya. Evlilerde boşansın mı 😲
Ya sizin işte sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik destek almayı denemelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKucuk olduğu için vajınal orgazm edemez zaten seni
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDoktora görün vajinismus olabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüzüstü pozisyonda yap
00 Yorumla
+1 yılCok dar ondandır
02 Yorumla
Soran+1 yılDar mi geniş mi nasıl anlarım
- +1 yıl
Ilk girişte beli eder
Domal
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsertmi sokuyo
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Cinsel birleşmede aşırı kasılma durumundan nasıl kurtulabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat