İlişkinin her bölümünde olduğu gibi cinsellik bölümünde de monotonlaşma ve artık bunu sadece bir heyecansız aktiviteye döndüğü zamanlar olabiliyor.
Cinsel isteklerimiz üst düzey olsa da üstelememek lazım bazen.Partnerinizin sizden bu konuda soğuduğunu anladığınızda ne yapardınız? Hatayı kendinizde mi arardınız yoksa ona mı atardınız bütün suçu?
Kelimelerimi kullanırım cazibem yerine. Belki bir derdi var, sıkıntısı vs. Adamı yatakta bir şeylere zorlamadan önce manevi olarak rahatlatmaya çalışırım. Elbette bu işler karşılıklı onun da çabası olursa toparlarız.
İşle ilgili problemler, ya da kişisel ailevi sorunlar ilişkilerdeki modu etkileyebiliyor. Öncelikle muhakkak konusup sorunun kaynağı ogrenilmeli. Birlikte aşmaya çalışmalı. Soğuma iki taraflı ve monotonlasip salt bir alışkanlığa dönüştüyse seks, canlandırıp renk katma adına çeşitli yollara başvurulabilir.
Benden soğudunu anlasam gider konuşurdum ve hemen cinsel hayatımızı renklendirmeye başlardım. Seks oyuncakları alırdım. Onu arzuladığımı ve ne kadar istediğimi söylerdim de eğer benden soğumuşsa kesinlikle gay olduğundan şüphelenirim ben zaten :D