-oksitosin, seratonin ve dopamin gibi mutluluk hormonu salgılanır öpüşürken
-partnerle bağ kurmak için birebirdir
-stresi azaltır, endişeleri giderir kan damarlarını genişletir bu da kan basıncını düzenler
-partnerle ten uyumu olup olmadığının anlaşıldığı ilk noktadır.
-harika bir sevişme başlangıcıdır
-bağışıklığı yükseltir.
-öpüşürken salgılanan salyalar diş çürüklerinin önüne geçer151 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çünkü en en en ennn özel bağ kuruluyor o anda, normal seksten bile daha intimdir.
Afrika kabileleri ile ilgili belgesel izlemiştim, mesela orda çocuklarını ağızdan besliyorlardı, ve orda çocuklar çok daha dünyayla barışık, özgüvenli, sevecen büyüyorlarmış. Orda işte anlatılıyordu ağızdan ağıza olan bağ’ı 😄 komik gelebilir ama öyleymiş. Bence de öyle.
mesela bence öpüştüğün biriyle ten uyumu olup olmadığı bile anlaşılabilir. Çoğu oral seksin öneminden bahseder ama öpüşmek çok daha önemli bence. 🤷🏻♀️164 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorumdu, belgeselin adı neydi?
- +1 yıl
@infiniterelationship üzerinden 10-15 yıl geçti, hiç hatırlamıyorum.
- +1 yıl
Anladım
Öpüşmek sevgi göstermenin bir yoludur tabi ki. İşin cinsellik boyutu da var. Ama kimse gerçekten sevmedi bir kişiyse ateşli bir şekilde öpüşemez bence. Cinsel ilişki de öpüşmeyle başlar. Bu yüzden cinselliğin ilk adımı öpüşmektir. Öpüşmeden cinsel ilişkiye geçişi kolaylaştırır. Çiftleri yakınlaştırır. Aşkı alevlendirir :)
51 Yorumla- +1 yıl
Aşk ile öpüsmeyeli bayağı oldu çok özledim
Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı. "Sözün bittiği yer artık tutkumuzun konuşma vakti." demenin bir yolu.😊
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
+1 yılÖpüşmek; birbirine nefesini ikram etmektir...
Sevilen insanla yapılabilecek en keyifli ve insanın kanını kaynatan cok guzel ve özel bir eylem.. aşkın adeta gıdasıdır öpüşmek.. bu yuzden olsa gere ki;
öpücükle başlar, öpücükle biter sevişmeler..
Kelimelerin tevili sonsuzdur ya hani,
(o hesap misali) öpuşmenin de yorumu sonsuzdur; kimisi için sıradan bir sıvı alışverişi, kimisi için zamanı derinlestiren özel bir eylem...
İnsanın iç aleminde; bir sürü kelebekler havalanır, küçük kıyametler yaşatir insana adeta
(aşık oldugunuzla yapınca tabii geçerli bunlar;)
Ne demiş şarkının birinde;
Your Lips, My lips= Apocalypse💋70 Yorumla
+1 yılNedenini bilmem ama çok faydası olduğunu biliyorum.
Vücuttaki tüm stresi atma özelliği bulunur. Gerilimi azaltır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Medikal araştırmalara göre öpüşmek stres hormonu olan Kortisol’ün salgılanmasını azaltır.
Öpüşme sırasında tükürük içerisinde bulunan gizli antibiyotikler aktarılır. Ayrıca tükürükte ağrıyı azaltan doğal bir ağrı kesici de bulunmaktadır. Öpüşme sırasında meydana çıkan endorfin morfinden 200 kat daha kuvvetlidir.80 Yorumla
+1 yıl- Öpüşmemizin nedeninin bilimsel bir kanıtı yok.
İç güdüsel mi, öğrenilmiş mi olduğu da tartışmalı.
Nedeniyle ve kaynağıyla ilgili bilimsel teoriler var.
Yaygın kabul gören ve benim de inandığım nedeni:
Verimli bir döllenme olup olmayacağını anlamaya çalışmak.
Doğal seçilimde hayatta kalabilecek döl üretmeye çalışıyoruz.
Bu teoriden yola çıkınca, öpüşme -temelde- iç güdüsel bir davranış.
- İster evrimsel, ister davranışsal, ister biyolojik bir etkileşim olarak ele alın
eylemi gerçekleştiren iki organizmada da değişim yarattığından öpüşme önemli.10 Yorumla
+1 yılFreudun psikoseksüel gelişim kuramına göre ağız ilk dürtü organıdır. Özellikle ilk 1 yılda ağıza götürme dürtüsü çok baskındır. Dürtüler zamanla farklı organları merkez olarak alsalar da genellikle bu organların bize haz verme durumu hiçbir zaman değişmez. Bu yüzden ağız da bir libido tatmin edici bir organ olarak tanımlanabilir.
50 YorumlaÖpüşme sırasında salınan dopamin beyinde, eroin ve kokain tarafından da uyarılan alanı uyarır. Sonuç olarak içimizde bir zindelik hissi ve bağımlılık davranışını tetiklenir. 'Aşk hormonu' olarak da bilinen oksitosin ise yakınlık ve bağlılık duyguları yaratır. Yani öpüşmeyi hafife almayın hiç bir zaman aşk hormonunu bazı insanlar nekadar gelmezden görmek istesede bu kesinlikle var!
40 YorumlaBence öpüşmek iki insanın birbirinin kalbine şifa yollaması gibi... O anki çekim tutku aşk tüm duygular dudaktan dudağa geçerken sevdiğin kalbine bir ilaç gibi.. Görünmeyen sadece hissettiğin..
92 Yorumla- +1 yıl
Dogru yorum
Öpüşmek cok guzel ama hizli hizli olcak dudagini vakumlicaksin emceksin ben nefesi cok seviyorum hizlica opusurken birden durcaksin ve dudaklar birbirine degmis vaziyette durcaksin birbirinize nefesinizi verceksin cok guzel oluyo nefesi yutucaksin cok guzel bise ya
10 YorumlaBir zevk öpüşmeleri var birbirini tatmin etmek için,
Bir de aşk öpüşmeleri var sevdiğin insanla bir ömür geçireceğin. Zevk öpüşmelerinde belki öptüğün kişi sana tatlı gelmez sonuçta zevkdir. Ama sevdiğin insanın her şeyi tatlı gelir saatlerce doyamazsın.10 Yorumla
+1 yılPartnerini sekse hazırlamak, onu azdırmak istiyorsan dudaklarından ateşli bir şekilde öpüşmelisin. Ayrıca dudaktan öpüşmek vajinanın daha fazla ıslanmasına ve açılmasına yani ilişkiye hazır hale gelmesine yardımcı olur. İlişkiden sonra vajina da yanmayı ve tahrişi engeller.
10 Yorumla
+1 yıldudaklardaki sinirler beynimizi en kısa sürede uyarır ve beyin dopamin, oksitosin ve serotonin salgılar. bunlar da beynimizdeki haz alma noktalarını çalıştırır, bambaşka bir hal olunur gidilir filan.
60 Yorumla
+1 yılSeni arzuluyorumun vücut dilidir, karşılıklı tutkuyu arttırır
80 Yorumla
+1 yılDudaktan öpüşmek tabiki önemli ama en önemlisi bal kutusunu yalamak ve defalarca boşaltmak bu sayede partneriniz sadece sizi ister
60 YorumlaKarşısındaki insana arzu duyduğunda onun sıcaklığını hissetmek ister ve bundan haz duyar ve o tutkuyı yaşamak ister.
65 Yorumla- +1 yıl
muhteşem yorum
- +1 yıl
ne demek özelden yürüsem olurmu sana 😂
- +1 yıl
peki 😊
+1 yılİstemefiğin a da öpüldüğünde birdaha öpülmemeye yemin edersin mesela ne bilim ya
70 Yorumla
+1 yılSevginin en masum belirtisidir.
Her bir öpüş aslında "seni seviyorum" demektir.50 Yorumla
+1 yılSevdiğin ve arzuladığın biriyle o kadar yakın olabilmek mükemmel bir his çünkü.
60 YorumlaHoşuma gidiyor sadece. Başka cevabım yok. Ona herkesten daha çok temas etme fikrinde cezbediyor
60 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı. Öpüşmek sevginin tezahürüdür. Sevginin, güvenin, huzurun, mutluluğun göstergesidir. Dudaktan öpüşmek aşkın bir çeşit değişik gösterimidir. Duyguların ifadesidir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKisiden kisiye farklilasir cevabi. Kimisi sadece ihtiyac adina, kimisi duygusal yaklasip sevilmenin arzulanmanin hissini yasamak icin kimisi de o kisiye karsi icindeki bastiramadigi sevgisini gostermek icin oper
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilimsel olarak en çok sinir dudakta ve parmaklarda bulunur içgüdüsel olarak insanlar birbirini tanırken ve hissetmek isteyince öpüşmek ister
60 Yorumla
+1 yılçünkü iyi bir öpüşme cinsel ilişkiden daha heyecan verir.
40 Yorumla
+1 yılGüzel soru ama bunun için neden düşünmedim içgüdüsel yani hissiyat..
40 Yorumla
+1 yılDuygusal çekimden dolayı ve özel bir andır, özel bir paylaşımdır🌸
40 YorumlaEskilerin deyimi ile dudaktan kalbe bir yolculuktur aşk :)
40 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 4,7b cevap paylaştı. Selamlaşma sonrasında öpüşme var birde çekim sonrası öpüşme. İç güdüsel bir olay ve sevdiğin kişinin teninde erimek. Corona var öpüşmeyin lan
30 Yorumla
+1 yılDeğerli onun srnin için değerli olduğunu manevi olarak mühürlemiş olursun.. önrmli bir belgeye imza atmak gibi
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı. Yürekte ve ruhta oluşan pozitif enerjiyi kullanarak mutluluğu pekiştirmek için.Çünkü o anda beyinin tüm işlevi sevgi üzerine odaklanır.
20 YorumlaIslanmak veya sertleşmek için. İçindeki tutkuyu vücutla anlatmak için
40 YorumlaSevdiğim insana dokunmayı, öpmeyi severim. Bir tür iletişim şekli sayilabilir
30 Yorumla
+1 yılMutluluk salgıladığı için ve aradaki duygusal çekimden dolayı 🌺
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılgerçekten inanılmaz bir duygu..
aşırı ters bir zamanda kavga et ortalığı dağıtın ama sonrası bir kıvılcım bir öpücük alır süpürür her şeyi.. öpüşmek için evliliği beklemeye gerek yok o tutkuyu o hazzı hissedin..10 Yorumla
+1 yılBununla ilgili bilimsel çalışmalar yapıldı ve bir sonuç elde edilemedi🤔 Tıpkı yara kabuklarını neden soyduğumuzun bilinmemesi gibi😳
10 YorumlaDuyguların ilk alev aldığı, partnerine o ateşini, hislerini en iyi iletebileceğin muhteşem yer.👌
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn son öpüştüğüm erkeğin dudakları aşırı dolgundu o dolgunlugu hissetmek bile aşırı zevk veriyor hele bide ısırırken. .. öfffff hatırladım bir fena oldum
91 Yorumla- +1 yıl
kapat kapat :)
+1 yılÇünkü çok güzel insan hele de sevdiği tarafından öpülüyorsa oy oy oy
50 YorumlaBana göre öpüşmek sarılmak ve dokunmak İçimizdeki sevgiyi en iyi gösterme, yaşama biçimi
20 Yorumla
+1 yılTüm hissedileni karşındakine tutku aşk vs aktarmak için..
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılGüzeldir, ısırası gelir insanın bazen. Bu
sıralar öpüşmesin kimse be. Ayakları tokuşturun20 Yorumla Dudaktan kalbe bir yol varsa bu aşktır elbet. Demiş Tarkan. Kalbe dudaktan yol gidiyor heralde.
20 Yorumla
+1 yılDudaktan öpüşmek demek aşkı daha çok zevk getirir demek ki öpüşmenin bir usulü var ya evinde ya da gizli bir yerde otobüste metroda vb. Toplumun önünde değil
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖpüşmeyi sevmiyorum. Sarılmak bile zor geliyor bana.
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeksin başlangıcı. Öpüşme diyince neden hemen dudak dudağa anlar ki?
51 Yorumla- +1 yıl
başka nasıl olcak
+1 yılDudaktan öpüşme seksin birincil tetikleyicilerinden biridir. Bu yüzden önemlidir diye düşünüyorum.
20 YorumlaCinsellikten daha ateşli ve daha bağlayıcı olduğu için önemli
10 Yorumla
+1 yılYanaktan öpüşme samimiyet göstergesi sevgiliyi öpmek sevmek dokunmaktır ın en ufak hali bana göre
10 Yorumla
+1 yılÇocukken tiksinc gelirdi büyüyünce olmazsa olmaz hal aldı duygusal olarak şart duygusal bağlar öpüşme ile olur.
50 Yorumla
+1 yılGüzeldir öpüşmek, ateşli bir öpüşmeyi sıradan bir sekse tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılSahip olma istegi sadece onun oldugunu bilme isteginden
10 Yorumla
+1 yılBunu bazen bende düşünüyorum çok garip ve mantıksız. Ama güzel 🤣
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir sormuşsun ki çok gereksiz hissettim bir an
10 YorumlaInsanlar Bence mutlu olmak için öpüşüyor mutluluğa başlayan bir yol olduğu için insanlar birbirini öpüyor ve ondan sonra gerisi geliyor zaten
10 Yorumla
+1 yılÖpüşürken sadece dudaklar birleşmediği için aslında komple soru olmalıydı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO an ki heyecanı ilişkinin hicbir yerinde bulamazsın orgazm da ne kelime uçuruyor hele çok sevdiğin biriyse o an ölmemek için zorlaniyorsun
20 Yorumla
+1 yılBunun da bilimsel nedenini bulurdum ama gerek yok. Önemlidir iştee öp geç :D
10 Yorumla
+1 yılYa o güzel dudaklar öpülmez mi 😇
112 Yorumla- +1 yıl
😊
+1 yılHoşuma gidiyor benim zevkli
100 Yorumla
+1 yılYakınlık hissi verir iki insanı daha çok birbirine bağlar. Çünkü bal dudaklar öpülmek için varlar
10 Yorumla
+1 yılAtadan böyle görmüş insanlar. Ne yapalım atamiza karşı mi gelelim 😂😂
10 Yorumlaİki seçenek birisi zevk ifin diğeri o sevki sevdiğinden almak için
10 Yorumla
+1 yılBence çekim gücünün meyvesidir.
20 Yorumla- Devamını Gör (91)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım