Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında Türk toplumuna ve inanışa göre değiskenlik gösteriyor diyebiliriz. Cinsellik özeldir, bunu paylaşmak veya anlatmak doğru değildir. İnsanlar bunun bilincinde ne yazık ki değiller. Anlam veremediğim bir husus vardır ki o da şudur; Neden sevgilinizle veya eşinizle özel anınızı kayıt altına alma gereği duyarsınız ki hatta bunu görsel ve video olarak paylaşırsınız ki.. Şunu da belirtmek isterim ki Cinsellikte özgürlüğümüzün kısıtlanması Kadın/Erkek ayrımı yapmadan cinsellik konusunda bizde özgüven eksikliği yaratabiliyor. Hangimizin ailesi cinsel konuları bize anlatıyor? Şahsen ben şahit olmadım. Ne yazık ki bir çoğumuz araştırıp öğreniyoruz. Cinsellikte özgürlük olmalı mı derseniz tartışmaya açık bir konu...
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOrtada bütünüyle bir algı kirliliği var; cinsellik biyolojik bir edinimdir "ayıp olarak "nitelendirilmiyor. İşin dini boyutunu geçiyorum, kaldı ki aşırı dindar kesim cinselliği normalştırıyor "tabu" halini alıyor. Evrimsel sürecin getirisi "neslin devamını sağlamak amacı güden" popülasyonun sirkülasyonunu gerçekleştirmek cinselliğin temelidir. Anlaşılamayan kısım; "cinselliğin ötesinde seks denen bozuk anlayışın" günümüzde gündem halini yaratmasıdır. Cinsellik öcü değildir, gereklidir; doğadaki bütün canlılar üreyerek kendi kalıtımlarını gelecek kuşaklara sunarlar. Bu aşamada hiçbir şekilde "cinsellik ayıp veya skandal" metaforu teşkil etmez. Lakin görüyoruz ki "hayatı iki bacak arasında sanan, bütün mekaniğini buna göre dizayn eden, yaşamdan başka hiç zevk alacak keşifler yapamayan, beynini olağan haliyle geliştirip çalıştıramayan, hormonlarına ve üreme organlarına entegre yaşayan" insanlar mevcut. Onların kirli düşünceleri yüzünden, bilinçsiz tutumlarından dolayı "idrak edemedikleri" asıl sorun cinselliğin nesnel anlamda "canlıların gerekliliği" olduğu dürtüsünden sapıp "seks" benimsenmişliğini ön plana çıkarmalarıdır. Bu oldukça mide bulandırıcı, cinselliğin anlamını yozlaştıran ve oportünist etkileşimlere gebe bırakan kafa yapısıdır. İlişkilerin içeriğini bozan; bütün merdivenleri ona göre yerleştirip "amaç biçimiyle sevgiyi araç olarak kullanmak" işte ayıplanan budur. Kokuşmuş bir yaklaşımdır, olanından saptırılan her durumda geçerlidir. Cinsel ilişki zevk alma tedariği değildir, bütünüyle canlılara özgü gelişim desteğidir. Siz bunu öznel kanılarınızla zevk alma sistemi görüp üstüne üstlük toplumsal ilişkilerinizi üzerine kurmayı hedeflerseniz; karşı cinsleriniz nefes alan et parçalarına dönüşür. İnsanları objeleştirip "metalaştırmak" irrite edicidir, yoksa cinsellik salt anlamıyla gerekliliktir.
40 Yorumla
+1 yılDinimizde yasak olması ve alışılagelmiş bir yetişme tarzı yüzünden ayıp görülüyor. Ben de İslam dinine mensubum ama ben bu konuda liseden itibaren eğitim verilmesi taraftarıyım Çünkü sonra istenmeyen gebelikler, ilk gece korkuları falan oluşuyor. Az önce yine bu sitede okudum. İddiaya göre 16 yaşında bir erkek 17 yaşında bir kızı hamile bırakmış. Büyük ihtimalle böyle bir eğitim almadıkları için korunma yöntemlerini bilmiyorlardı.
00 Yorumla
Cinsellik ülke genelinde hala bir ''tabu'' olarak görüldüğü için ''ayıp, yasak ve günah'' olarak algılanıyor.
Cinsellikle ilgili doğru ve güvenilir bilgi edinmenin zorlaşmasıyla, bilgisizlik ve deneyimsizliğin kaçınılmaz olarak mutsuzluğu beraberinde getiriyor.
Kendi bedenini tanıyan, nelerden zevk aldığını bilen, cinsellikle ilgili olumlu düşünce ve duygulara sahip bir insan cinsellikten keyif alır. Ayıp, yasak, günah duygularıyla dolu ve yaptığı eylemlerden dolayı suçluluk duyan bir insan ise cinsellikten zevk alamaz. Bu nedenlerden dolayı Türk insanının cinsel açıdan mutlu olduğunu söylemek güçtür.64 Yorumla- +1 yıl
Maalesef boşanmaların bile çoğunun altında yatanlar hep bunlarmis
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
157Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü öyle yetiştiriliyoruz. Hayatımızda en merak ettiğimiz ama en konuşamadığımız konu cinselliktir. Ne annemiz anlatır, ne babamız. Yani konu hiç açılamaz. Açılsa da “ayıp-yasak-günah!”
170 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı. Bazı ülkeler de ayıp olarak bilinmiyor biz Müslüman bir ülkeyiz anormal olarak karşılanabilir.
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılToplum olarak yetiştirilme tarzımız bu yönde olduğu için gadası. Konusu bile açılmaz. Tv'de öpüşme sahnesi bile çıksa değiştiren toplumuz biz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeklerde pek ayıp olarak görülmüyor. Bütün herkes erkek icin ihtiyax, biriyle yaptiysa olsun erkek sonuçta duramamistir deniyor. Ama kadin yaptiginda kadinin cinsel hayati olmazmis gibi davranıyorlar. Bazi kadinlar gordum. Kendi kocasıyla olurken bile ayıp gibi görüyor. Bu ulkede cinsellik kadina ayip goruluyor erkeğe değil. Bunu herkes yapıyor. Kadin bile kaidnin yaptigi cinsellikten rahatsizlik duyuyor. Bacım sanane. Sende de var organ git sende yap bu ne kıskançlık. Kufure kadini yaftalamaya ne gerek var. Ama namuslu takilacak ya illa. Birine suc bulmasi lazim. Erkeklerde oyle. Kendi cok namuslu hic zina yapmamış sanki. Kadinin cinselligi birak biriyle öpüşmesi bile sorun oluyor yeri geliyor. Tek biriyle öpüşmesi bile o*pu sifatini kazanmaya yetiyor kadının.
110 Yorumla
+1 yılAmir khan bir filminde şöyle diyor ; yerde bir prezervatif olunca kimse sahip çıkmıyor çünkü cinsellik ayıp , peki neden bir erkek ve kiz evlenince düğün yapılıyor gece cinsel birleşme yaşanacak diye bunu herkes kutluyo bu ayıp değil mi.
Aynı mantık işte...90 Yorumla
+1 yılmalesef kadınlar için erkekle ilişkiye girerse erkek kadını kullanmış oluyo erkek cinsellik konuşmak isterse sapık ya da niyeti kötü görünüyo ama dini kısmına gelırsen işin ayıp derken evlenmeden olmaz eşinle olur diye baştan sölemeyip küccükken ayıp diyerek sakınmalarını ön gördükleri için aileler ayıp yasak günah diye evlilikte büyük sorunlar oluşuyo o yüzden bide mahrem kalması gerekir avrupa gibi yolun ortasında olmamalı evlenmeden ilişki yaşamamalı kızlar en azından bekaretlerini korumalı diye düşünüyorum
10 YorumlaTebrik ederim mükemmel bir soru. Neden ayıp inan bilmiyorum anlam da veremiyorum. Hele de çocukları olan ciftler hiç Elele bile tutusmamış havası vermiyor mu? Bitiyorum. Eşim asla çocukların yaninda sarilmaz, opusmezdi. Yıllar içinde alistirdim. Artik çocukların yanında da olsa kucağıma yatar, küçük de olsa dudaktan buse verir. Keşke ayıp olmasaydi ama olmuş iste. Yapacak bişey yok maalesef. Şimdi ayıp olmasa herkes ortada yapardı diyecekler ama öyle olmazdı. Giyinmek ayıp değil ve kimse giyindigini söylemekten utanmaz ama ulu orta da giyinmez. değil mi?
10 YorumlaHayır. Her şeyde olduğu gibi cinselliktete bilgi sahibi olmalıyız buna çocuk yaşta öğretilmeli ki bilinçli bireyler olarak yetiştirelim. Ayıptır yasaktır diye bilmediğimiz bir çamura düşmeyelim bilmeliyiz. Nedir nasıldır neden ayıptır neden yanlıştır. Açıklamak gerekiyor yoksa yasaklar insanı cezbeder. İnsan bilmediği şeyi gizli saklı öğrenmeye çalışır buda hoş değildir. Zarar görebilir erkek kadın fark etmez. Bilinçlendirilmelidir. Ayıptır diye üstü kapatılmamalıdır.
61 Yorumla- +1 yıl
Ben ve ablam çok küçük yaşta epey öğrenmiştik şimdiki çocuklar daha zeki ve iletişim çağındayız ama yine de aileler ufaktan söyleyebilir sıkıntı olmaz.
Bence doğru kişilerle yapılmadıkça bu gündem asla değişmeyecek bana göre. Kimisi olayın sayı yönündeyken , bir başkası olayın duygu ve kurgu tarafından bakacak ve en sonunda yine başlanan noktaya geri gelip , " Ben nerede hata yaptım" sorusu karşımıza çıkacak.
Bireysel zevkler ve iç güdüler katledildiği müddetçe , hep bir tiksinme uzak durma , kötüymüş iğrençmiş hissi insanlarda olacak.
Kendini bir de o özel ya da tüzel kişilere saklayan insanların da , sebeplerinin altında bu nedenlerin olduğunu düşünüyorum.
10 YorumlaMaalesef toplumumuzda cinselliğe tabu hatta konuşulması bile ayıp olarak bakılıyor. Bu toplumun gelenek göreneklerinden, dini inanisindan vs kaynaklı oluyor genelde
30 Yorumla
+1 yılDünyanın en zevkli şeylerinden biri karşılıklı istek ile yaşanan bu muhteşem şey ayıp değildir saçma toplum baskısı yobaz zihniyet yüzünden ayıp sayılıyor .. avrupalı neden farklı bakar bu olaya sebebi gayet basit bu kötü birşey değildir çünkü .. kimi insan bu yanlış diye birçok insandan fazla istemesine rağmen yaşayamaz kimide acısını çıkara çıkara yaşar .. sevişmek değil aldatmaktır insanı kötü yapan
30 Yorumla
+1 yılİnsanların kabullenmek istemedikleri tabuları çünkü. Cinsiyeti ne olursa olsun dünya üzerinde yaşayan insanların hepsi yapıyor. Kimisi üremek için, kimisi zevk kimisi merak için. Ama dışarı bunu lanse ederken ayıp, ben yapmam, iğrenç diye ifade ediyor
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılUluorta yerde bahsetmek ayıp ve günah. Cinsellik ayıp değildir. Hayatın kanunu bu cinsellik olmalı zaten. Ama herşeyin usulü var. Süpürücü yaklaşmamak lazımdır. Yani cinsellik ayıp dendiğinde "yaşanmamalı çünkü cinsellik ayıp"DEĞİL!,"uluorta yerde mahremiyetini bahsetmek ayıp" diye anlamak lazım. Şu zamanda haleeen bunları tartışmayla uğraşmak yemin ediyorum yordu. Bıktım artık.(başlık için demiyorum.)
20 Yorumla
+1 yılBu toplumun bu konudaki cehaletini ortaya koyuyor. Beni şahsi kanaatim toplumun bu konudaki cehaleti yüzünden aslında tam olarak tecavüz ve taciz olayları oluyor. Çünkü tamamen cahil olduğun bir konuyu yeni yeni heryerde görmeye basliyorsun ve yeni ve çok heyecanlı bir kitap düşün. Acele ederek okur insan bu yüzden hemen milletin namus bekçisi kesilen bir kısım var ya da tam tersi milletin namusuna göz diken asalak sapıklar.
20 YorumlaAyıp değildir o. Sadece ortam da konuşmak hoş gelmiyor dini açıdan ve evlenmeden önce yaşanırsa. Müslüman ve Türk olarak Müslüman olmayanlara benzemeyelim diye. Ama elbette arkadaş içi falan konuşulur. Aile ile konuşulmaz çünkü ayıp veya ahlaklı değildir. Sonuçta onlar anne ve baba kanka falan değil.
20 YorumlaObjektif bakılırsa ayıp değil ihtiyaç. Ancak insan olmamızın yanında karekterimizi kişiliğimizi oluşturan örfi ve dini kurallarımız var. Bu kurallara göre cinsel ilişki ayıp değil ama açıkça ve senin helalin nikahlı esin olmayan erkek ya da kadın ile bu eylemin yapılması yasak kılındığı için mutasip bir topluma da sahip olmamızdan mütevelli ayıp olarak karşılanıyor
30 YorumlaCinsellik temel bir iç dinamiktir. Utanılacak bir şey değildir ama herkesle yaşanacak bir şey de değildir. Herkesle her yerde, her zaman yaşanılacak bir şey olmadığı için, yaşanılacak kişi ile duygusal bir etkileşimde gerektirdiği için içine utanma duygusu harmanlanmıştır. Cinselliğin yapısı böyledir.
10 YorumlaBence bunun tek sebebi ana babalar onlar öyle buyutuyo yoksa ne ayıbı son derece faydalı bağışıklık sistemini güçlendiren, kalp ritmini düzenleyen, kasları deprestiren, son derece normal bir ihtiyaç.. ya sunu dünyanın odak noktası haline getirmeyin kardeşim ya kasmayın bol bol seks yapın rahat olun, bunun en büyük sebebi bizim insanımızın psikolojik sorunlu olması bu açıdan zaten görüyorsun hergun haberlerden
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyıp değil ancak bu yaşantı kişiye özeldir ve bu yaşantıları ulu orta konuşan insanlar var eşiyle yaşadıklarını anlatmaya çalışan insanlar var bu yanlış toplumda da bu düşünceyi bastırmak için ayıp denilerek önü engellenmeye çalışılmış durumda konuşacaksan cinsel terapistler var sağda solda konuşmanın pek bir anlamı yok bence
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAslında ayıp olarak görülen cinsellik değil; herkesin içinde ve her yerde hassasiyete sahip insanların olduğu/olabileceği ihmal edilerek söylenebilmesi, toplumsal çeşitliliğin gözardı edilerek etik hassasiyetlerin çiğnenerek kamuoyuna sunulması insanlara itici geliyor. Yoksa zaten evlenen veyahut ergenlik çağına gelen bir kişi illaki bunu resmi/gayriresmi ortamlardan vakti gelince öğreniyor Ece 😊
Düşünce yapısının çeşitliliğinden kaynaklanıyor diyelim 😊👍
10 Yorumla Hepimizin bir ayıp ürünü olduğunu düşünmek veya kabul etmek istemiyorum. Ayıp olan zina yapmaktır, bir cinsel ilişkinin de zina olması için bir tarafın evli öbür tarafın bekar olması lâzım. bir de swinger partiler var ama o olay bambaşka tabi 😃
10 Yorumla
+1 yılTürkiye cidden cinsellikte vahim durumda...
Daha küçücük çocuklara televiztonda öpüime sahnesinde baktıklarında azarlayan hatta şiddet uygulayan, iç çamaşır satan yerlerden geçerken çocukların gözünü kapıyoruz ayıp diyoruz...
Biz bu hatayı en başta çocuklarımıza aşılıyor, bu şekilde durum git gide daha beter oluyor41 YorumlaBizim toplumsal etik ve ahlak kurallarımıza göre cinsellik özel ve gizli olması gereken birşey. 2 kişi arasında yaşanan özel bir durum kimseyi ilgilendirmeyen. ne ayıp ne bir skandal tamamen doğal bir ihtiyaç. herkese sağlıklı cinsellikler dilerim
80 Yorumla
+1 yılCinsellik varoluşsal bir durum bilimsel olarak insanlara anlatılmalı eğitilmeli ama iki kişinin yaşadığı tutku deneyimler özel kalmalı teşhir edilmemeli birinci tekil ağızdan sözel ile anlatılmamalı aile fertlerine gelirsek örneklemelerle üçüncü şahıs mantığıyla bilgilendirmeleri gerekir çocuklarını.
10 Yorumla
+1 yılNeden ayıp olsun ki?
Hırsızlık, yolsuzluk, tecavğz, gasp, dolandırıcılık, zimmet, cinayet, adam kayırma, sahtecilik, vergi kaçakçılığı, iftira ve daha birçok ayıp varken iki insanın kendi rızasıyla cinsellik yaşaması niye ayıp olsun? Kime ne zararı var?10 Yorumla
+1 yılUlu ortada yapmak ayıp tabi ki hayvanlar gibi olanlar var da
110 Yorumla
+1 yılCinsellik ayıp değil ayıp olan bunu önüne gelen insanla yapmak.
100 YorumlaPiLLy_BheBek efendım cinsel ilişki ayıp bişey deyil evlilik dışı cinselliği kımse dogru bulmaz 3 dinde de yasaklanmıs hristiyanlardada günah dıyorlar ama papazın yanına gidip gunah çıkartıyorlarmış bizde öyle imkanda yok :D herkesin kendı tercihi en ıyısı evlenmek :D
10 Yorumla
+1 yılCinsellik ayıp olarak algılanmıyor. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Ayıp olan bunun ulu orta konuşulmasıdır. Yoksa herkesin özel hayatı bize ne? Özgürlük adı altında edep sınırları aşılmamalı diye düşünüyorum.
40 Yorumlabizi dünyaya getiren şeyden utanıyoruz.. (regl de aynı şekilde)
90 YorumlaHerkes kapalı kapılar ardında ne yaptığına baksın onlar yapınca ayıp değil ama başkalarını yaparken görünce çok ayıp , yok ya? komiksiniz cidden.
70 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,9b cevap paylaştı. Aslında doğal birşey ama alelade olması tuhaf olur tabi. Bir de toplumsal görüşler falan..
71 Yorumla- +1 yıl
Yani gizli kapaklı mask lazım tabi. bugün yan dairdeki karı koca yuksek seslddle konsutu bir şeyler yaşadılar.. çok yakisiksizdi bencr
+1 yılayıp diyenlerden en çok seven düşkün olanlar, tabu olmuş bizde o yüzden hep gizli kapaklı yapılıyor suç işliyomuşun hissi verdiriyor heleki kadınların derdi daha büyük kendi bedenleri hakkında kendilerinden başka herkes söz sahibi bir kendileri karar veremiyolar ne yapacaklarına
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana göre evlenmeden önce evet olmamalı ayıp yani ama başkaları yapıyor diye tuhaf bakmam herkesin fikri kendine benim en yakın arkadaşım bakire değil ve sevgilisiyle yaşıyor mesela ben bakireyim kişiden kişiye değişiyor yani
64 Yorumla- +1 yıl
Bekareti bozmadan da yalayanlar çok.
Cevap sahibi+1 yılOnlar da bakire değil.
- +1 yıl
Yani aslında öyle.
Kime gore neye göre ayıp sadece bizim toplumumuzda geçerli birer tabu olmuş
70 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,7b cevap paylaştı. Aslında ayıp değil çünkü çiftleşme hayvanlara mahsus aleni yapiyorlar ama üremek adına yapıyorlar. İnsan ise 7/24 istese yapar ancak o zaman aile birliği çocuk ve insanca yaşama durumları karma karışık olur.. O nedenle gizli yapilmasinda fayda var.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani ortalik yerde ypilmamali elbet ama isteyen istedigi halti yiyebilir jdjfj
91 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörmüyorum neslin devamı için gerekli sonuçta ama her yerde dillendirilmemeli
90 Yorumla
+1 yılyav doğada var bu doğada kertenkele dikkat çekmek için gağg gağg diye bağrıyor dişinin dikkatini çekmek için Allah Allah neden bu olayı ayıp diye tanıyorsunuz inanamıyorum doğada var doğadaaaaaaaaa
20 Yorumla
+1 yılCinsel ilişki neden ayıp olsun saçma evli kişiler çok rahat yaşayabiliyor cinselliği, ama 17 18 yaşında cinsellik derseniz tabii biraz hoş olmuyor. Herşey zamanında yaşanmalı
20 YorumlaHelal boyutta değilse Allah'ın uzak durun, o pis bir iştir dediği zinayı yani nikahsız cinsel ilişkiyi sevmek için bir neden gösteremiyorum. Bu yeterlidir sanırım.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğal bir şey hele evliyse çok fazla doğal, millet salsın vermicemleri falan bıraksın ihtiyaç o evlilik yaşı uzafı nereye kadar ufak da olsa bir şeyler yaşayın.
21 Yorumla- +1 yıl
Ama epey ilerleme var bu konuda 10-20 sene sonra daha belirgin ilerlemeler olur.
+1 yılAyıp olan cinsellik değil ki. Ayıp olan her önüne gelenle yatman veya sosyal medyada bunu dile getirmen veya bir toplum içinde. Erkek ve kadın içinde geçerli bu. Bir cinsellik söz konusu ise bunu herkesin bilmesine gerek yok.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılAyıpsanacak bir durum değildir. Anneler özellikle çocuklarını cinsellik yokmuş gibi yetiştiriyor. Babalar ise her şeyi zarda arıyor. Bu kısaca aile eğitiminden kaynaklanan bir durum.
20 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü , dinimizce zina büyük bir günahtır ve müslüman bir ülkede yaşadığınızı unutmayınız.
30 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılgörmüyorum. aklı başında belli olgunluğa erişmiş kişilerin kendi kararlarıyla başka insanların hakkını göz önünde bulundurarak kimseye zarar vermeden yapabileceği bir paylaşım bence.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik değil ayıp olan. Cinselliği öğrenme amaçlı soruların da ayıbı yok.
İki kişi arasında yaşananların (tedavi harici) anlatılması dışında ayıp olan bir durum yok.10 Yorumla
+1 yılyaşamı içine geldiğimiz bu evren bizden iki şey ister ;birincisi var olmak ikincisi varlığın devamı için üremeyi sağlamak doğanın bizden isteği iken neden ayıp olsun ki?
10 YorumlaGörmüyorum. Banane kardeşim ben sana soruyor muyum kimi şey yapıyorsun diye. Ne saçma salak sorular bunlar (Anlaşılması ve kişisel algılanmaması dileğimle)
10 YorumlaGeri zihniyet bilgisizlik yüzünden çok kişi korunmayı dahi bilmeden hastalık yayıyor gizli saklı yapıp hastalık ya da piskolojik tranva yaşıyor saçma bir durum bence
10 YorumlaAyıp olarak değerlendirme olayı genelde, cinsel ilişkiye girmemiş kişiler tarafından dile getirilyor. Şimdi ayıp var , ayıp var. Sokak ortasında yaparsan ayıp tabi ki, görgüsüzlük. Evde istiyorlarsa tren yapsınlar. Özel hayatı toplum önünde yaşamak ayıp bana göre. Kardeşim.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 510 cevap paylaştı.
+1 yılAdabı var herseyın tamam ayıp değil ama kimse kimseninde yatak odası hikayesini dinlemek zorunda değil mahremiyete saygı duyulmuyor onu ayıplıyorum sadece yoksa isteyen istediğini yaşasın.
30 Yorumla Hayır görmüyorum. Cinsel ilişki de, insani bir ihtiyaçtır.
20 Yorumla
+1 yılKültürel bir mevzu ki mahremliğinden ötürü ayıplanır ve meşru ise ayıplanmazda aslında sadece mahrem olduğu için herkesle paylaşılmaz...
20 YorumlaAyipta ondan ne ar kaldı ne utanma iyi sokak ortasında halledelim o işi utanmayalim
30 Yorumla
+1 yılneden ayıp olsun ki insanın genetiği ve hormonları gereği ihtiyacı var. Bu konular düzgünce anlatılmadığı için şuanda tabular var.
20 Yorumla
+1 yılBence ülkemizde artık cinselliğş konuşmak ayıp sevişmekse gayet normal karşılanıyor, özellikle kimin eli cebinde belli değil çok da kasmayalım.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü bizde ayıp diye bir kavram var, ama dikkat ediniz ayıp kelimesine, yasak değil, mahremiyet önemli
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılKedi, köpekler kadar özgür olmalıyız bu konuda aslında. Canın ne zaman ve nerede isterse... :):
32 Yorumla- +1 yıl
Ana yoldamı yapacaksın işi? Ama o kıyasladıkların hayvan. Bir şey düşünürken bireysel değil sosyojik olarakda düşünmelisin. Çoluk çocuk geçecek sağdan soldan ve sen hayvan gibi o işi yapacaksın. Oldu.
- +1 yıl
@SasukeUchihaxD herkesin yolda yapması doğal olacak diyorum.
+1 yılAyıp değil ama çok dillendirilmesi gereken bir şey değil.
30 Yorumla- Devamını Gör (135)
Devamını Gör(180)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem