Kadınlar yatakta numara yapılabilir, hem de bir çok kez. Hatta yapılan çalışmalar göre kadınların yüzde 60’ı, yatakta Oscar’a layık bir performans sergiliyor. Peki kadınlar neden orgazm olmadıkları halde, orgazm taklidi yapıyorlar?
Cinsel işlev bozuklukları içerisinde görülen orgazm bozukluğu, çeşitli sebeplerden kaynaklanmaktadır. İlişkinizin düzeyi, cinselliği yaşama şekliniz, ön sevişmelerin ne kadar sürdüğü, partnerinizin kullandığı veya sizin kullandığınız bir ilacın olup olmadığı, aranızda organik bir problemin olup olmadığı gibi birçok sebep sıralanabilir.
Eğer ki hiç orgazm yaşanmamışsa biz buna birincil (primer) orgazm bozukluğu diyoruz. Ama bu durum sonradan oluşmuşsa ikincil (sekonder) orgazm bozukluğu diyoruz.
Kadınların orgazm taklidi yapmasının bir sebebi eşini tatmin etmektir. Özellikle bizim toplumda erkeklerdeki algı “eşime yetmeliyim” algısıdır. Fakat bazen kadın orgazm olamaz. Erkeğin de bu algısını bildiği için bilerek ya da bilmeyerek orgazm taklidi yapar.
Orgazm bozukluğu tedavisi için psikolog tarafından öncelikle sorunun sebebinin bulunması gerekmektedir. Eğer ilişki içerisindeki problemlerden kaynaklı bir sorun ise çift terapisi uygulanır. Cinsel işlev bozukluğu gibi bir durumun mevcudiyetinde cinsel terapi uygulanarak tedavi edilebilecek bir rahatsızlıktır.
Bazı gerçekleri kabul etmek lazım kadınlar her an akmaya hazır bir şelale iken erkek köy çeşmesi gibidir bazen güldür güldür akarken bazen sadece damlar ve bu durumlarda kadın hem kendi hemde karşısındaki insan için taklit yapma eyilimi içine giriyor. Bir çok kadın bunu alışkanlık haline bile getirmiş. Bu da sorunun çözüme kavuşturmasını engelliyor ve erkekte her şey yolunda sanıp orda burda skor sayısı üzerinden hava atıyor 😂😂 istatistiklere göre nerdeyse 3 kadından biri orgazm nedir gerçek anlamda yaşamamış ama kime sorsan johnny sins gibi ortalıkta dolaşıyor. Kadının taklit yapmayı bırakıp acı gerçeği yüzlerine vurma vakti geldi de geçiyor bile 😉
Bence kadın orgazm odaklı olmadığı durumlarda işin gereksiz uzamasına neden olmak yerine partnerini de memnun edecek küçük bir hileye başvurmayı daha pratik bulduğundan dolayı orgazm taklidi yapar.
Gençler için birşey diyemem ama ben sahte orgazmı rahatlıkla anlarım ve bana çok itici gelir. Kaldırır gönderirirm öyle kadını, bir daha da yatağıma sokmam. Kaldı ki bunu yapmazlar, yapmamaları için kocaman nedenler var.
Kadini orgazma ulastıramayan erkek yoktur, vücudunu iyi tanımayan, isteklerini dile getiremeyen, nasıl orgazm olduğunu keşfedememiş sekste başarısız kadın vardır. Saglıklı bir kadın ilk orgazmını ilk cinsel ilişkisinden çok çok önce, kendi kendine dokunarak/deneyerek, içgüdüleriyle deneyimler. Tıpkı erkeklerde olduğu gibi. Yani zaten vücudunu tanıyamamış bir kadını gerçek orgazma ulaştırmak çok zordur. Kadın nerelerine dokunduğunda zevk aldığını bilirse cinsellik daha keyifli olur..
Erkeğin bencillikleri, ya da iki tarafın deneyimsizlikleri ile oluşan bir şey. Genel de erkekler oldu-bittiye getirmek istedikleri kadın taklit yapabilir, yani oyuncu bir rol üstlenir. Bu durumun nedeni: erkeğini elden bırakmamak, onu sevdiği için fedakarca davranır. Burada erkeğe düşen görev; kadınına değer verip ilişkiye gereken önemi vermek ve kadınını mutlu etmektir. Aslında kadın burada çok büyük bir şey istemiyor, zaten sen kadına ne kadar verirsen o kadar alıyorsun gibi de düşünebiliriz. Kabaca anlatım için kusura bakmayın.
Bugüne kadar hayatıma çok kadın girdi ama hiç taklit yapanla karşılaşmadım. Olmayan da ben olmadım dedi. Şansımızı 2. de denedik. Bazen de olmadı mı olmuyor ama olmadan ben oldum diyene rastlamadım. Bence bu kadınların orgazm taklidi olayı tamamiyle şehir efsanesi. Olmayan kadın neden oldum diye taklit yapsın ki. Sanırım bu orgazm taklidi anketlerini p*rno yıldızlarına yapıyorlar. Onlar da evet olmadan numara yapıyoruz diyor haklı olarak. Yoksa başka bir açıklaması yok bunun.
Biz erkeklerin büyük bölümü seksten sonra nasıldım iyi miydim gibi abudik gubudik sorular sorduğu için kadınlar zevk alıyormuş gibi davranıyorlar bence. Biraz bizim egomuzu tatmin etmek için. Gol atma egosu var ya erkeklerde onunla alakalı. Bir de her kadın nirvanalara çıkacak kadar orgasm olacak bir partnere sahip olamıyor. Paylaşımcı olmayan insanlara rastgelme olasılığı daha fazla çoğu zaman kadınların.
Partnerini memnun etmek falan hikaye bence. Orgazm taklidi yapan kadının en belirgin düşüncesi tecrübesiz ve iktidarsız partnerinden biran önce kurtulmak istemesidir.. Eğer gerçekten başka bir sebepten rol yapan varsa bence boşu boşuna o kadar taviz vermeyin. Eğer erkeğin bir sorunu varsa bunu farketmelidir diye düşünüyorum..
@Gamzee99 Farkettiysen eğer diyerek cümleme devam ettim. Erkeği kırmamak incitmemek için yapılan rol, erkek bunu farkedene kadar devam eder. Erkek bu durumu farkettiğinde ise daha büyük bir sorunla karşılaşırlar..
Ne zordur orgazm taklidi yapmak duvar gibi durmamak için sesler cıkarmak gözleri kısıp dudağı ısırmak işte bunlar hep rol tatmin edemiyorsunuz maalesef
Partnerinin memnuniyeti için. Ama bu tarz yalandan yapılan şeyleri ben sevmem. Partnerlerime de özellikle söylerim zaten konusu açılırsa "kesinlikle orgazm taklidi yapma" diye. Çünkü eğer orgazm taklidi yapar ve bana başarmışım gibi gösterirse ben gerçekten nasıl seviştiğimi nereden bilebilirim, kötüysem nasıl kendimi geliştirebilirim? Kadınların partnerlerine yaptığı en büyük kötülüklerden biridir bence taklit.
Cinsel işlev bozuklukları içerisinde görülen orgazm bozukluğu, çeşitli sebeplerden kaynaklanmaktadır. İlişkinizin düzeyi, cinselliği yaşama şekliniz, ön sevişmelerin ne kadar sürdüğü, partnerinizin kullandığı veya sizin kullandığınız bir ilacın olup olmadığı, aranızda organik bir problemin olup olmadığı gibi birçok sebep sıralanabilir.
Eğer ki hiç orgazm yaşanmamışsa biz buna birincil (primer) orgazm bozukluğu diyoruz. Ama bu durum sonradan oluşmuşsa ikincil (sekonder) orgazm bozukluğu diyoruz.
Kadınların orgazm taklidi yapmasının bir sebebi eşini tatmin etmektir. Özellikle bizim toplumda erkeklerdeki algı “eşime yetmeliyim” algısıdır. Fakat bazen kadın orgazm olamaz. Erkeğin de bu algısını bildiği için bilerek ya da bilmeyerek orgazm taklidi yapar.
Orgazm bozukluğu tedavisi için psikolog tarafından öncelikle sorunun sebebinin bulunması gerekmektedir. Eğer ilişki içerisindeki problemlerden kaynaklı bir sorun ise çift terapisi uygulanır. Cinsel işlev bozukluğu gibi bir durumun mevcudiyetinde cinsel terapi uygulanarak tedavi edilebilecek bir rahatsızlıktır.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim...
Yusuf bey sizinle nasil iletişime geçebilirim
Rica ederim
Bana mesaj atabilirsiniz @kırmızıgrcem
Profilinizde mesaj kutusu yok ancak
Siz atamazmisiniz rica etsem