Birine aşık olmak, öylece olacak bir şey değil. Hayatında olmazsa olmaz dediği kaç şey vardır ki insanın? Hele ki bu bir insansa... Yalan söyleyebilen, bencil davranabilen, sorun çıkarmaya en müsait biri... Ben aşka hep korku dolu bir gözle bakarım. Çünkü insan vazgeçemeyeceği her şeye karşı zayıftır. Düşünsene bir insana karşı tüm savunmanı kaldırıyorsun. Bunun için deli olmak gerekir. Sapkın bir ibadet diye düşünüyorum. Hayatta aşktan daha önemli olan şey hayatın kendisidir. Birlikte yaşamınızı daha iyi hale getirmek için severek çalışabiliyorsanız anca mutlu olursunuz. Ortak bir projenin parçasıysanız yani. Mesela bir ev almak, bir şirket yönetmek, bir araştırma projesi yapmak ya da bir turnuvaya hazırlanmak gibi... Kuru kuru aşk, iki güzel söz duyup akşamà kadar bunları tekrar duymanın hayaliyle yaşamak, hep pilav yemek gibi bir noktada bayacaktır. Bu durumda partner olan kişiler kafa dağıtmak için başkasıyla da konuşur, içki de içer, yarışa da gider çünkü aranan duygu heyecandır. Gerçek anlamda aşk cisimsizdir. Ortak bir çaba gösterip, ortak bir hayal için fedakarlık etmek ve sizin dışınızda kalan insanların gözünde sevgi dolu bakışlar görmektir :)
Evet kadınların yorumlarını gördükten sonra artık kesin olarak evlenmemek gerektiğini daha iyi anladım. Düşünüyorum bu soru 10 sene önce sorulsaydı eminim ki kadınlarında erkeklerinde çoğu öyle hayasızlık ahlaksızlık ihanet olur mu derlerdi ama öyle devre geldik ki birilerini evliyken dahi arzulamayı normal görür hale geldi bu toplum.
Yazık cidden yani bu kültürü korumak adına kanlarını toprağa döken yiğit vatan evlatlarının tüm davası ayaklar altına alınmış belli ki.
Seven insan çevresine bakmaz, başkasını görmez ve bırak arzulamayı aklından dahi geçirmez. Ama birisinin gözü dışarıdaysa alıcı gözle bakarsa tabikide böyle bir ahlaksızlığı normal görebilir.
Bu hususta fizyolog Josef Breuer'in çok güzel araştırması var. İnsan, cinsiyeti ne olursa olsun birine aşıksa onu kalben ve bedenen aldatmak diyemez diyor. Yani düşünün evlisiniz ama başkasına aşık oldunuz. Artık eşinizle cinsel ilişkiye girmiyorsunuz buna göre. ya da girseniz bile haz vermiyor. Erkek ya da kadın bir başkasını arzulama aşamasına geçmişse o ilişki zaten sallantıdadır. Kadın bir başkasını arzuladığında sürekli onunla olmak istese de evliyse toplum baskısı ve ekonomik özgürlüğü yoksa gelecek kaygısı yüzünden bunu gerçekleştiremeyebilir ve Biz buna katlanmak diyoruz. Ama erkek yaparsa yapar çok normaldir bizim toplumumuz için ve erkekler bu yüzden rahattır.
Olabilir tabii, ama o zaman aşık olunan kişiyle ilgili cinsel çekim ve ten uyumu konusunda sorun vardır. Çünkü sorun olmasa aşık olunan kişi her anlamda yeterli gelir, partnerinin gözü başkasını görmez.
Aşk başka seks başka şeydir. Bir kez aşık olursun onu her anlamda arzularsın ama cinsellik yaşadığın herkese aşık olamazsın... Cinsellik bir ihtiyaçtır olması gereken birşeydir hayatımızda.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Erkeğin sevişme isteği, arzulaması ve orgazmı için aşk, sevgi falan önemsizdir ama kadın için bu çok önemlidir. Yani bu durum cinsiyete göre değişen bir durumdur. Kadın ve erkeğin cinsel yaradılışı hem fizyolojik açıdan hemde psikolojik açıdan farklıdır. Bir erkeğin, bir kadını arzulayıp, onla cinsel ilişkiye girip orgazm yaşaması için, onu sadece cinsel organıyla istemesi yeterlidir. Oysa ki kadınlarda durum çok daha farklıdır. Kadının o erkekle cinsel ilişkiye girip orgazm yaşaması için, o erkeği: 1-kalbi, 2-beyni, 3-cinsel organıyla istemesi gerekir. Öncelik kalp yani duyguları ve beyin yani mantığıdır. Cinsel organı 3. sıradadır. Ve aynı anda karşısında ki erkeği bu üçüyle de istemesi arzu etmesi gerekir.
Kadınlar çok özel ve erkeklere göre çok daha komplike varlıklardır...
Biriyle yeni evliyken seks yapanlar varken soru mu? Tabii ki arzuluyor. Vajinanın sinirlerine kelepçe takabiliyor musun ki? Cuckold, swinger, grup bu fantezilerin temeli bu zaten. Dahası insanı bırak sadece organına da arzu duyabiliyorsun, fetişler olarak. Eh her türlü gideri oluyor yani.
Ben de olmuyor ya, kız arkadaşımla aramızda 2700 kilometre var, 2-4 ay arasında görüşebiliyoruz eğitim-iş durumlarından dolayı. Bakmadım başkasına, eski sevgililerimde olurdu diğer kızlar ilgimi çekerdi de şu anki kız arkadaşımdan başkasını görmüyor gözüm, 2 yıl oldu. Seks olmasın o olsun yanımda. Diğer kızlara nedense hiç ilgim yok, konuşasım gelmiyor. Eskiden böyle değildim ama kişiye bağlı demek.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğer bir adamı sevdiysem onu köpek gibi arzularım. İstersen yatağıma henry cavill i sok (hastasıyım da) gözüm görmez. Aşık olunca aşık olduğum adama karşı çok istekli oluyorum. Ama erkeklerde durum böyle değil. Bana göre her erkek baştan çıkarılabilir oyüzden güvensizlik problemim var ve ilişki yaşamıyorum
ya aşıksan arzulayamasin bence sevdin adama ait olmak onunla herseyi yasamak ne biliyim ben sadece sevdim adami dusununuyorum baskasini dusunursem kendimden tiksinirim ve onunla gozgeze gelmemiz falan yetiyo alevlenmeye baska biriyle dusunemem kendimi hem etik deyil hem onunla mutlu olmak daha guzel diyer erkeklerden tiksinirsin asik olursan gercekten
Birine aşik olan niye aşik oldugu kişiye karşi cinsel istek duymuyorda neden başkasini cinsel yönden arzluyor, bu gibi durumda demekki içine şeytan girdiyi için başkasini arzluyor, ve bunun başka bir açiklamasi olamaz
Arzulamaz gerçek seven kişinin gözünde tek kadın vardır oda sevdiği kadındır zamanla aşk sevgi belki azalabilir ama aşk varken başkasına cinsel anlamda arzulama olmaz
İnsan kuru fasülye yerken sevdiği yemek olarak o sırada döneri arzu edebilir. İnsan doğasına uyan bir durum.. Yoksa neden dört kadın veya cariye ile odalık gibi bir sürü kadın istesin ki..
Şu da var ki uzun zaman zarfında evliliklerde monotonluk yaşanabilir. O zaman erkek ya da kadın heyecan arayışı içine giriyor. Yoksa eşini sevmediğinden değil. Macera diyelim. Kaçamak diyelim.
@Gordion26 o macere aldatma oluyor iste ondan sonrada yapcagini yapip tekrar kendi karina dokunabilmek ise hem karaktersizlik hem vicdansizlik oluyor onun yerine monotonlasan evlilikte hoslanmadigin seyler ve beklentilerini esinle konusmak dahs insanice..
Haklısın. Ama dediğini her kadınla konuşamazsın. Her kadın sen gibi anlayışlı olmuyor işte. Ha birde şu var ki yasaklar hep tatlıdır. Gözüm kaymıyor değil. Aynı şekilde yapmasa bile kadınların da gözü kayıyor, ama onlar biz gibi değil. Artık nasıl becerebiliyorlarsa bir yerden sonra hayır diyebiliyorsunuz. Gözü bana kayan kadını her zaman bir şekilde hissedebiliyorum. Onu gizlemeyi beceremiyorsunuz.
Bekar olunca ne değişiyor. Erkek ya da kadın olsun evliyken eşini aldatıyor bekar sevgilisini aldatıyor. Aynı şey sonuçta. Evli olup aldatanları niye bu kadar aşalıyorsun.
En İyi Cevaplar